Bravocom

Ma shordiksin seda aktsiat või osakut kuidas ta nüüd ongi :)
SideKick, vastupidi - EMT-st saab osagi raha dividendidena tagasi.
ma arvan et asjad muutuvad aga seda alles 01.01.05
praegu ilmselt vaid teenuse kasutamine võimalikuks tehtud aga operaatori vahetuseks põhjused tulevad alles välja siis kui seda vahetada saab nii et number samaks jääb
sõda läheb ikka lahti uuel aastal
MSM, kauaks?

Pidasin silmas, et olen RLE klient ja RLE kasum läheb 100% Elisale, mis jagab mōttetuid dividende ja tambib Eestist tuleva kasumiga Soome losse kinni.
to: Bettie

Seadmed on liisitud, nende maksumus peaks olema EEK 20 m (ballpark).
Radiolinja küsib raha hiljem.
Cashi peaks kokku olema alla pandud EEK 30-50 m (jällegi ballpark).

Hämmastav, ses mõttes, et mida sel virtuaaloperaatoril selle rahaga nii palju peale on hakata. Ainuke "seade" mida see vajab on laias laastus 1 server mis RL andmeid töötleb ja arveid välja pritsib. Noh ja siis ehk veel 1 bibabo mis kõnekaartide piiksudele reageerib. Enam-vähem kõik. Need ei maksa nii palju. Iseasi on muidugi sada matsi tööl ja juttude järgi juba mitu aastat kibedasti tööd tegemas. Arusaamatu on mida.

Mulle meenub 1 lugu 1'st soome lehest seoses nende esimese prepaid operaatorii tulekuga - firma moodustasid 2 meest, 2 lauda ja 20 ruutu põrandapinda. Neil oli soft renditud, müük ja tugi outsorsitud jne.
priitp, aga turundus? Mõtle mis see maksab? Ainuüksi Zorro idee on kallis, nisu unn ja teised seejärel - kõik võtab pappi!
Ausalt öeldes, nüüd vaadates, mis toimub, on kinda nõutu olek ja kui see on tõesti kõik, siis võib vaid öelda, et "Phew" :).

Sobrasin natuke ajusoppides ja parandan seda seadmete summat: 10-20. Minu meelest oli nii. See oli vist ka etappide kaupa.
seadmetega on selline lugu, et need ei saa päris ordi riiulist võtta, kuigi kohaliku turu kliendiarvud ja nende põhjal oletatav koormus võiks nii näida lasta.

põhiline, mis maksab, on tarkvaralitsentsid (prepaid, billing, ivr, etc) või selle tarkvara arendamine. aga: kui osta valmislahendus, siis annab tarkvaratootja oma garantiid toimivusele ainult juhul, kui raud on võetud täpselt selline, nagu nad nõuavad.

niiet 10-20mio on õige ballpark küll, arvestades, et tegu nii lepinguliste kui prepaid klientidega, siis pigem vahemiku ülemine ots. selle eest saab umbes ühe rackitäie vilkuvate tuledega ja mitu-setu korda dubleeritud purke ja switche.

viimaste aastate telekomisurutise ajal on MVNO-lahenduste tootjad (nb! neid on väga palju rohkem kui nokia ja ericsson) küll väga paindlikuks muutunud, pikad makseajad ja tootjafinantseeringud jne. seega ega ilmselt bravocom reaalselt seda summat pole lauale ladunud.

sC,
lihtsalt MVNO-huviline. ei oma seost nimetatud teenusoperaatoriga ja spekuleerib puhtalt.
HP vist. Ja ajatatud tõepoolest - liising.
Tegelikult on omajagu veider, et ükski operaatoritest ei paku teenust, kus ühe sim kaardiga oleks seotud mitu mobiili numbrit: võtad vastu kõigile aktiivsetele numbritele tehtud kõnesid; välja tehtavad kõned on default numbri pealt, mida saab alati muuta.

Samas ma pole kindel, kas gsm võrgus see tehniliselt teostatav on. Aga kui on, siis see on nii bravocomile või üks kõik kellele operaatoritest hea hitt.
EMT küll sellist teenust promos kunagi... ei viitsi kontrollida.
mingil tootjal (alcatel?) olid kunagi telefonid, kuhu sai 2 sim'i sisse panna. konfida, mis kellast kellani kumbki neist toimib ja kumba kasutades kõned välja lähevad.

seda, et seda saaks ühe füüsilise SIMi abil teha, ei tea. võimalik, et nagu paljude ägedate SIMi-innovatsioonidega, jääks ka see hoopis aparaatide taha, mis ei pruugi standardi laiendamisest midagi teada. nagu see SIMile mahtuvate telefoninumbrite ja SMSide piirang -- vabalt võid endale ka 1MB mahuga SIMi hankida, aga telefon ei tea midagi sellest, kuidas sealt 11ndat SMSi välja lugeda.

EMT teenus TwinSIM, millele ilmselt viitad, Fantoom, toimib siiski vastupidi -- võrgus võib olla sama abonomentnumbriga mitu SIMi. et kui autotelefon voolu saab, siis ilmub ta võrku ja kõned jõuavad sinna, mitte sama numbriga SIMi sisaldavasse taskutelefoni enam.
Benefonil oli selline fõun kunagi, et sai 2 simkaarti sisse panna.
tehvlon:

Kasulik Mudel EE 00461 U1
Omanik AS EMT
"Käesolev leiutis käsitleb meetodit teenuse arvelduste juhtimiseks mobiilsideseadmes äri- ja lisaliini vahel, kusjuures mobiilsideseadmesse paigaldatavale SIM-kaardiga on seotud vähemalt kaks telefoninumbrit, mille abil on võimalik jagada väljaminevaid ja sissetulevaid kõnesid kasutaja poolt erinevatele numbritele. Sellise teenuse kasutuselevõtuks avatakse mobiilsideoperaatori poolt lisaks senise kasutaja firmakontole vähemalt üks lisakonto (erakonto, partnerkonto). Kasutaja poolt sõnumi saatmisel m-kaubanduse teenuse ja andmesideteenuse kasutamisel valitakse vähemalt kahe SIM-kaardile omistatud numbri vahel, võimaldades kasutajal eristada samuti nende üle peetavat rahalist arvestust firma- ja erakonto vahel."
Politseinike peal testiti alles hiljuti minu arust mingit uut lahendust, et on olemas isiklik ja ametinumber... Kahjuks hetkel ei tule detailid meelde ja otsida ei jõua, nii et võib-olla oli see miski muu asi.
Siiski, Kaksiknumber
kas politseinike peal mitte selline variant ei olnud, et number ja SIM ikka 1, aga väljahelistatud era- ja töökõned saad eristada mingitmoodi, ja tuleb siis 2 arvet - 1 politseinikule kui eraisikule ja 2. Politseiametile?
näed, peaaegu täppi läks, numbreid siiski 2 ...
Henno, just nii. Ja see vist ongi täpselt vastus tehvloni küsimusele, et selline asi on olemas täiesti.