Bravocom

Just, fun, thnx lingi eest!

Jätsin selle küll mainimata, aga tegelikult algas mõte mul sellest, et jutuks olnud teenuse kasu tarbijale kasvaks hüppeliselt siis, kui ühe telefoni peal saaks mitme erineva operaatori numbrid samaaegselt olla.

Sellisel juhul saaks tarbija ära kasutada erinevate operaatorite soodsaid kõnetariife sim kaarti vahetamata (eeldusel, et paketid on kuumaksuta).

Ühtlasi on muidugi selge, et ühe SIM peal see tõenäoliselt ei realiseeruks kasvõi asjast huvitatud operaatori puudumise tõttu :)
Tehvlon kirjutas:

"Samas ma pole kindel, kas gsm võrgus see tehniliselt teostatav on. Aga kui on, siis see on nii bravocomile või üks kõik kellele operaatoritest hea hitt."

Ääremärkusena olgu öeldud, et see lahendus ei sõltu sellest, millise põlvkonna võrke kasutada, GSM või midagi muud. Tehniliselt on ta lihtsasti teostatav ja seda tehakse ka, trust me!

Tarbijana ma vihkan südamest sellist kaksiknumbri teenust, kuigi operaatorile on see korralik hõlptulu. Sõltub sellest, kes hanketingimused kirjutab, kas maksja (näites politsei) või kasusaaja (EMT).
Ühe SIMiga korraga kahe operaatori võrgus olla tähendaks esiteks kahte IMSIt, teiseks korraga kahel erineval sagedusel toimimist. Lõpptulemusena on odavam lihtsalt ühe korpuse sisse integreerida 2 simkaarti pluss dubleerida ka suurem osa elektroonikast (odavam ju kasutada kahte olemasolevat kiipi kui hakata ühte uut arendama)
Niisiis tuleks telefon suht kallis, kui jällegi odavat hinda taga ajada siis ka üsna kogukas.

Tavalise telefoni peal ei saa kohe kuidagi teha nii et kahe operaatori numbrid korraga töötaks - peab ju kahte sagedust korraga kuulama. Noh, kõike saab muidugi, selles mõttes et saad lihtsalt ühe numbri teise peale suunata aga siis maksad ennast haigeks muidugi.
ostad hp ipaq6340 ja sinna siis gsmi laienduskaart sisse :)
ongi 2 gsmi 1 devices
riq, hea mõte, see vist võiks toimida kui keegi vaevuks ka softi valmis kirjutama mis asja kasutamise mugavaks teeks. Aga mitte just superodav lahendus.
Keegi veel mainis siin mingit Alcateli kuhu ka 2 SIMi sisse läks. Nagu aru saan, oli see ikkagi selline lahendus kus korraga toimis vaid üks kaartidest?
Igal juhul oleks sellistel telefonidel kus 2 SIMi korraga töötaksid, oma väike nishiturg olemas, peale pidevalt hinnakirja ja sooduskampaaniat järgivate kokkuhoidlike inimeste võiks ehk kliendid olla ka pidavalt metsades ringi kolavad inimesed kes siis räägiks läbi selle operaatori kellel parasjagu parem levi, pole ju keeruline telefoni ka sellist automaatikat sisse ehitada.
Velikij, ega see nüüd nii lihtsalt ka teostatav pole. See, et on mitu numbrit millele saab sisse helistada, see pole tõesti mingi probleem. Aga pidevalt vahetada seda numbrit millelt välja helistada, see on vähe keerulisem, tundub et seadmete tootjad pole kummalisel kombel sellise teenuse peale mõelnud. Asja keerulisus on ka ilmselt põhjuseks miks ainult EMT sellise asjaga välja on tulnud ja seda ka alles üsna hiljuti.
olen ka unistanud sellisest telefonist, kus 2 sim kaarti sees, üks siis ametlik, millega pidevalt tegeled ja teine siis lõbustuseks nagu naised ja muu, mis poleks pidevalt kättesaadav aga ei peaks 2 telefoni omama:))))
santa, sellise lahenduse tegemine ei ole kinni mitte seadmete tootjas, vaid mobiilioperaatoris. Räägi parem, miks näiteks sulle seda kaksiknumbri teenust vaja oleks ja mis olulisim, kas sa oleksid selle eest nõus ka maksma?
upser, milleks sulle 2 SIM-i? Hetkel on võimalus olemas - osta kõnekaart ja suuna see oma põhinumbrile, kui naised helistavad :-), siis näed, et suunatud kõne ja ise tead, kas võtad vastu või mitte.

Ainult väljahelistamiseks SIM-i vahetada on tüütu, aga ära muretse, tänapäeva tehnika juures on ka selle vastu võimalik rohtu leida - kannata ainult veidi!
OK ! ootan ja kannatan :))
Velikij, ma tegelikult nagu tahtsingi seda öelda et kuna seadmetootjad pole loonud sellist lihtsat võimalust et saaks olla 2 numbrit kust välja helistada ja nende vahetamine oleks üks-kaks nupulevajutust mobla peal, siis peab vaene operaator ilget keemiat tegema et sellist teenust valmis teha. Ja seda ma nagu imestangi et tootjad pole seda realiseerinud, see ei tohiks nende jaoks midagi ületamatut olla.
Mulle kui töötajale muidugi pole seda teenust vaja, mulle pole selle vastu midagi kui ma olude sunnil pean ka erakõnesid firma arvel tegema ;-)
Kui oleksin tööandja, siis ilmselt vajaksin.
Aaa... see küsimus ka et kas ma oleksin selle eest nõus maksma... kui oleksin tööandja siis ilmselt kõrvutaksin teenuse maksumust selle summaga mille eest töötajad keskmiselt erakõnesid teevad ja olenevalt tulemusest oleksin ilmselt nõus ka maksma.
Mõnedes firmades on ju süsteem kus iga kuu lõpus töötajad võtavad arve ette ja märgivad oma töö/erakõned ära. See ju ilge tööaja raiskamine, neil tasuks selline teenus küll ära.
Aga mõnedes firmades on jälle selline süsteem, et töötajatel on ette antud kindel summa, mille ulatuses nad mobiilikõnesid teha saavad. Ja mis üle selle, läheb ilma igasuguse jauramiseta palgast maha (kuna sealt on juba maksud maas, siis on asi ka matsuameti ees korrektne).

Ja mille pergele järele otsustad, kas see kõne oli töö- või erakõne. See on liiga tinglik ja nagu ise ütlesid, ilge tööaja raiskamine. Ma ütleks isegi, et väga ilge.

Aga operaator ei pea ilget keemiat tegema, vaid tavalist arendustööd - ja see on jummala normaalne, et ta seda teeb.

Pealegi, milleks peab olema 2 numbrit? Miks ei või helistada ühelt numbrilt?
Eks iga firma ise otsustab kuidas ta oma kulutusi telefonikõnedele kontrolli all hoiab, maitseasi.
On ka tööandjaid kes põhimõtteliselt ei taha oma töötajate eralõbu kinni maksta, mitte kroonigi ja samas ei taha ka piirata töökõnede tegemist sellega et väga madala limiidi panevad.

2 numbri süsteem esiteks võimaldab era- ja töökõned igas punktis eristada, teiseks kui töötaja lahkub firmast, siis eranumbri jätab endale ja töönumber jääb sellele kes tema asemel tööle võetakse - kliendid saavad ikka vanal numbril ühendust.
Rääkides kobedatest numbritest siis ma vist võtan endale 900 numbri et tegijam välja paista.

Aga rääkides asjade otsustamise üle telefoninumbri järgi siis meenutab mulle kahjuks siiski rullnokade moodi äri kellel ihuliige tuksatab ilusate autode ja kenade numbrite peale.

Muuseas bravocomist rääkides, siis elame me infoajastus kus firma väärtust ei loeta mitte talle kuuluva tööstuspinna või seadmete järgi vaid siiski kasutajate/klientide järgi.

Ehk siis kui Bravocomil on rohkem kliente kui radiolinjal siis kes dikteerib keda?
Rohkem kliente kui Radiolinjal ei ole reaalne, sest Bravocomi oma praeguse seisuga ülioptimistlikuna tunduv eesmärk on 50 000 klienti.
huvitav mille pärast keegi peaks seda kvaliteetset teenindust sinna minema proovima
et lähen võtan uue operaatori äkki see teenindab paremini
see minutihind on ikka mega kirves neil
pakun et järgmine aasta kukub hind min 50%
Mind hoopis huvitab kuidas Marcel ja Olari oma raha tagasi teenida kavatsevad.
palju keskmine inimene üldse vajab seda teenindust?
kui klient on rahul siis vaid liitumise ajal ja seega kõik?
ja kuna levi on kõigil ca 100% siis saab määrav olla vaid hind ikkagi
Bravcocomil rohkem kliente kui Radiolinjal....ho-ho-ho! ;-) Never ever!

Bravocomil oli kuu algul umbes 500 klienti, 50 000 on blue dream. Radiokal on juba praegu üle 200 tuhande ja need on ainult ametlikud andmed!!!

Bravocom võib ennast põlema panna, kui ta ei paku kliendile reaalset vabadust ehk valikuvabadust! Lisaks Zorrole lihtsalt peavad olema ka Nisu Unni ja Inspektor Kukekese paketid, vastasel juhul ei jõua Bravocom iial kasumisse. Aga noh - võõras mure, pole ei nende klient ega aktsionär ja vaevalt et nad mõnegi riigihanke võita suudavad...elame näeme, aga mina olen pessimist.

Nõuan kõnepaketti Nisu Uno!