BÖRSIKRAHH 2023

Tavaolukorras ehk ok, aga mitte praegu. See on FED-i toel end ülevalhoidev, discount window külastused, teiste pankade hoiused jne. Ostetakse ikka seda, mis selle eest saadakse. Aktsionärid on viimased, mis selle eest midagi saavad.

SI najal on näha, mis pangast järgi jääb, kui otsustab tegevuse lõpetada.
Paar päeva tagasi, Bloomberg: US officials are studying ways they might temporarily expand Federal Deposit Insurance Corp. coverage to all deposits, a move sought by a coalition of banks arguing that it’s needed to head off a potential financial crisis.

Eile õhtul Yellen: Federal bank regulators are not considering any plans to insure all U.S. bank deposits without congressional approval, Treasury Secretary Janet Yellen told members of a Senate Appropriations subcommittee on Wednesday.

Rescuing First Republic May Leave Bank Stockholders Stranded

Mulle tundub, et sõna "kriis müüb ikka väga hästi. Kui kriisi veel kohal ei ole siis tuleb kriisi ennetada)). Liiga palju seda kriisi kuidagi ja inimene harjub selle kõlaga ära.
CITI: “This was the first week of [Citi credit card] data following the disruption within the financial sector, and we were curious if it might have had an impact on the consumer. It sure did. .. biggest decline in total retail spending .. since the pandemic began (April 2020).”
Lugesin analüüsi, kus kirjeldati, et Powell loodab "goldilocks banking volatility" stsenaariumile, kus olukord panganduses ei kujune päris kriisiks, kuid on siiski piisavalt disruptive, et teha Fedi töö lihtsamaks. Päris elus ei ole vist sellist kontrollitud panganduskriisi nähtud, mis täpselt paarikümne punkti võrra Fedi poliitikale kaasa aitaks.

Majanduskäigu tegelik väljavaade on tõenäoliselt binaarsem kui Fed seda hetkel näeb, või turud sisse hinnastanud. Arvestades et pangandussektor on hästi kapitaliseeritud ning sound, nagu Powell ka korduvalt väitis, siis võiks olla selle kriisi mõju turgude poolt pigem ülehinnatud (võlakirjad ja aktsiad liiga kallid).
Kes usub Jerome Powelit? Mul siiani meeles üks sõna "transistoridest".
Interneti avarustest: "On March 21 at 11:49 EST a trader opened up new positions (largest for $SQ last 7 days) for the $SQ $74 Puts expiring 4/14/2023.
They exited half of the trade this morning, turning $500k into around $5 million for 1000%"
Fed total assets grew by ~100 mil. Olukord on stabiliseerumas, for now.

Kes see nv siis DB ära ostab?
https://majandus.postimees.ee/7739474/kas-jargmine-pangakrahh-tabab-deutsche-banki-aktsiad-langevad-kolmandat-paeva-jarjest
"yanek"
Kes see nv siis DB ära ostab?

Küllap me kõik "ostame" (socializing the losses)
Tr.. mul on juba olemas. Otse kümnesse vanale lollile väikeinvestorile.
https://www.moodys.com/research/Moodys-downgrades-ratings-of-mBank-confirms-ratings-of-Bank-Millennium--PR_474559
Tundub, et iga kriis päädib viimaks panga "jooksuga".
Selle aasta jooksul võiksime selguse saada, kas viimase kriisi kulminatsioon oligi see bank run või tuleb turul veel mõttes allapoole liikuda. FEDi praktika on, kuni viimaks miski murdub.
Päris tõsine short tase prime brokerite juures (invest. pangad, varahaldus, maaklerid, kes pakuvad teenust hedge fondidele)
Enamikel juhtudel on sellele järgnenud turu tõus. Eriti, kui turg ise sunnib katma.
Eriti kõrge on short leverage
Üsna kahtlane jah. Endal ka ticker nina all aga pole positsiooni võtnud. Short on alati raskem kui long.
IYF230818P00060000 1.6 hetkel.
Finantsi osas ollakse äärmiselt bearish:

Kolossaalne kogus PUT, seda mida MM peavad OI-jaoks tegema, peaksime juba teadma. Ehk kui olukord peaks muutuma, siis puhtalt delta kaudu, surve tuleb sealt maha. Lisaks peaks olema aina raskem finantsi edasi müüa.

Krediiti tõmmatakse viimaste arengute peale kokku (deflatsiooniline, pankade tulemused surve all):

päeva sees sebimine pole kuhugi viinud: gap up on see :)
kas ma saan aru korrektselt, et leveraged short on kasumlik, kui riskivaba intress x leverage ületab equity tootlus?
kui näiteks riskivaba intress on 5%, kasutan 5x levage(20% margin, mis võiks olla mingi mitte rahaline tagatis) = saan müünud akstiatest rahast 25% aastas tootlus, ning kui turg tõusub kuni 25% aastas ikka olen kasumis? küll läheb ära lending fees ja teised tasud, aga kas üldjuhul see võiks olla õige strateegia? ja kui turg kukkub, siis kasum mitmekordistas.
ah, näen ise minu vea kalkulatsioonis, kui turg tõuseb 25% siis leveraged short kaob 125% :)
siis selle võimendiga võib see kasumlik olla ainult kuni 5% turu aastane tõusule.
Shortimisest sa ei saa otseselt pappi kontole, mida kuskile riskivabadesse instrumentidesse toppida - short positsiooni alla jääb su margin kinni. Nii et paraku sa ei leiutanud perpetum mobilet.