"jim" Shortimisest sa ei saa otseselt pappi kontole, mida kuskile riskivabadesse instrumentidesse toppida - short positsiooni alla jääb su margin kinni. Nii et paraku sa ei leiutanud perpetum mobilet.
Kas see natuke pooltõde ei ole? Ma olen küll märganud, et shortimise ajal marginid nihkuvad ülespoole. Mitte küll väga palju, aga siiski. Sa saad võtta suuremad positsioonid, kui sa võtad korraga nii longi kui shorti. Mitte et siit nüüd mingi väga äge strateegia kooruma peaks, lihtsalt selline tähelepanek elust enesest.
Bridgewateri Co-CIO Jensen suudab üldiselt päris koherentselt asjadest rääkida. Sõnum on jätkuvalt kaunis pessimistlik - likviidsus tõmbub ilmselt lähiaastatel korralikult koomale.
Praegu on tore ja lootusrikas (inflatsioon annab järele jne.), aga mõne aja möödudes võib juhtuda, et enam nii väga ei ole. Tüüp pakub, et USA maj. langus saab olema 2-2.5% kandis. Võrdluseks minge vaadake palju 2009 oli.
Minu kommentaar: Positiivsema poole pealt on äkki mingi lootus, et Euroopa põeb seda värki natuke kergemalt ja üle pika aja näeme isegi vähem halvemaid tootlusnumbreid vs. USA. Aga kst.
Bridgewateri Co-CIO Jensen suudab üldiselt päris koherentselt asjadest rääkida. Sõnum on jätkuvalt kaunis pessimistlik - likviidsus tõmbub ilmselt lähiaastatel korralikult koomale.
Tüüp pakub, et USA maj. langus saab olema 2-2.5% kandis. Võrdluseks minge vaadake palju 2009 oli.
[/quote]
Turg hakkab sellisel juhul spekuleerima juba uue stiimuliga. Ega need ahvid muud ei oska
Ma ei tea Harley, äkki süvene korraks mis inimesel öelda on*. Ta puudutas seda stimuluse teemat ka. Bridgewateril on rohkem inimesi, datat ja võimsust seda töödelda, kui kogu ülejäänud sektoril kokku**. Nad päris puusalt ei pillu asju.
*See on 36 minuti pikkune video, su kommentaar tuli 19 minuti peal. ** V.a. ilmselt Renaissance Technologies.
Ehk,et likviidsuse koomale tõmbamine kestis kuni 28 veebruarini. Nad võivad sulle rääkida mida iganes. Nende balance sheet räägib muud keelt. Ja turg liikus kohe üles.
Itaalia kasutas odavat raha ära ja refinnis suure osa oma laenust madalate intressidega (2015-2022). Viga tehti sellega, et refinniti ennast suht lühikese rahaga (keskmiselt 7a). Nüüd 2023 ja 2024 peavad nad refinnima 1 triljoni euro jagu ja samal ajal lastakse 100+ miljardit veel eelarvedefitsiiti ehk kahe aasta jooksul on vaja turult leida 1,1 triljonit. Pole ületamatu aga intress kolme-neljakordistub. 1 triljoni pealt intress 1%->4% on 30 miljardit ekstra, per annum. 900 miljardilise eelarve juures on see rasvane tükk.
"rivo20" Nüüd on küll suurem krahh tulemas, harley on aastaid kriisi ja börsilangust ennustanud ning paistab, et viimaks alla andnud.
Ei ole alla andnud. Ikka väga karune. Lihtsalt iga kord kui mingi kriis kuskilt paistma hakkab siis FED balance sheet lendab jälle üles ja kõik mured pühitud. Et kaua võib!
aga kui kukkub: ‘I Was Wrong to Say I Was Wrong.’ huvitav, et nüüd S&P natukene tõuseb ning saamal ajal tõusub ka VIX. eelnevalt ma nägin kõik ajal tagurpidi korrelatsioon...