Häid jõule ja head järele jäänud aasta lõppu kõigile!
Loodan, et asjaosalistel ei ole selle vastu midagi, kui teen endale jõulukingi üllitades uue lõime "BÖRSIKRAHH 2023".
Seda kasvõi preemiaks selle eest, et "BÖRSIKRAHH 2022" lõimes lubasin vähemalt -20% kukkumist sellel aastal, mis sai ära "korraldatud" ja siis ka tänavusele põhjale etteteatamisega pihta panemine. No ja muu pudi-padi sinna juurde veel. Huvitav, kas selle kirjaga saan nüüd isikliku rekordi miinuseid ühe kirja kohta
.. unustasid lisamast, milline on ootus 2023 languse ulatuse osas ja millal see juhtumas on.. häid Jöule
...
ning kuidas käitub töenäoliselt turg, kui köik ootavad kindlat langust esimesel poolaastal ja turuseisu paranemist teises pooles.. ja kas langevad ka need aktsiad, mida lühikeseks müüa ei saa.. ja kui suureks kujuneb spread kui töusule pöörab.. ja miks on jöuluvana habe muutunud höbehallisemaks.. ja kuhu on kadunud minu päkapikk keda mu suss väsinuna kaminasimsil senini ootab... kas mu sussi ootused on ehk liiga körged ja neil kel suss on pörandal läheb paremini.. ehk isegi hästi...
ning kuidas käitub töenäoliselt turg, kui köik ootavad kindlat langust esimesel poolaastal ja turuseisu paranemist teises pooles.. ja kas langevad ka need aktsiad, mida lühikeseks müüa ei saa.. ja kui suureks kujuneb spread kui töusule pöörab.. ja miks on jöuluvana habe muutunud höbehallisemaks.. ja kuhu on kadunud minu päkapikk keda mu suss väsinuna kaminasimsil senini ootab... kas mu sussi ootused on ehk liiga körged ja neil kel suss on pörandal läheb paremini.. ehk isegi hästi...
Järgmise aasta liikumiste kohta pakun, et käesoleva languse puhul alla SP500 3700 taset tõenäoliselt ei lange ja keerame hoopis tõusule lõppsihiga üle 4200, millest võime isegi 100 või 200 punkti üle minna. Seejärel ootan suuremat langust, mis viib meid isegi alla 3000 punkti. Kas see kõik järgmise aasta sisse ära mahub, seda hetkel ei hakka pakkuma.
Sa saaksid oluliselt vähem miinuseid, kui sa natukenegi põhjendaks enda ennustusi. Täna on kõik "pakun, et läheb nii" tüüpi jutt, mis ei loo kellelgi erilist väärtust.
“There are two kinds of forecasters: those who don’t know, and those who don’t know they don’t know.”
― John Kenneth Galbraith
― John Kenneth Galbraith

"invictus"
Sa saaksid oluliselt vähem miinuseid, kui sa natukenegi põhjendaks enda ennustusi. Täna on kõik "pakun, et läheb nii" tüüpi jutt, mis ei loo kellelgi erilist väärtust.
Miinuseid saab ta selle pärast, et meil juba eelmine nädal oli kusagil artikkel, et kohalikud investorid ostavad juba aktsiaid kokku ja ei ole enam rahas. Ka minu arvates on ka languseks veel ruumi piisavalt. Märksõnad: inflatsioon, intressitõusud, kallid energiahinnad, rohehullus, sõda, EL on asunud ennast surnuks maksustama st kaovad töökohad ja langeb inimeste elatustase.
Tänud teavitamast, mille eest ma kristlippi igale lahmivale sõnavõtule miinuseid olen pannud. Võtan teatavaks.
"kristlipp"
Järgmise aasta liikumiste kohta pakun, et käesoleva languse puhul alla SP500 3700 taset tõenäoliselt ei lange ja keerame hoopis tõusule lõppsihiga üle 4200, millest võime isegi 100 või 200 punkti üle minna. Seejärel ootan suuremat langust, mis viib meid isegi alla 3000 punkti. Kas see kõik järgmise aasta sisse ära mahub, seda hetkel ei hakka pakkuma.
Paaaaluuuuuun ütle, kuidas oled nende numbriteni jõudnud. Miks tõuseb 4200ni? Miks tuleb sealt suurem langus ja miks just 3000ni või alla selle? I gots to know.
Kristi tegeleb lineaarse maailmaga ja tema maailm on lihtne. Oletustel põhinev. St. absurdi muidugi.
Kuskil raamatus on näide olukorrast, kus lased kraanist vett veeklaasi. Lause selle kohta on et "Lased vett klaasi." Reaalsuses sa ei lase mitte ainult vett vaid suhtled ka kraani ja klaasiga. Toimub vestlus, kuna klaas annab sulle vastu informatsiooni (feedbacki) kui täis klaas parajasti on ja vastavalt sa reguleerid kraani kaudu veevoogu.
Turgude "dynamic complexity" infomahu tõttu hõlmata on võimatu ja "detail complex" ehk lineaarne sobib ehk päevakauplejale. Aktsiate liikumise ja lühiajalise ennustamise kohta ütleb Buffet, et tal läks 8-9 aastat aega ,enne kui ta sai aru, et aktsiaid ei tule osta mitte TA ja oletuste järgi vaid ettevõtte perspektiivi vaadates.
Kuskil raamatus on näide olukorrast, kus lased kraanist vett veeklaasi. Lause selle kohta on et "Lased vett klaasi." Reaalsuses sa ei lase mitte ainult vett vaid suhtled ka kraani ja klaasiga. Toimub vestlus, kuna klaas annab sulle vastu informatsiooni (feedbacki) kui täis klaas parajasti on ja vastavalt sa reguleerid kraani kaudu veevoogu.
Turgude "dynamic complexity" infomahu tõttu hõlmata on võimatu ja "detail complex" ehk lineaarne sobib ehk päevakauplejale. Aktsiate liikumise ja lühiajalise ennustamise kohta ütleb Buffet, et tal läks 8-9 aastat aega ,enne kui ta sai aru, et aktsiaid ei tule osta mitte TA ja oletuste järgi vaid ettevõtte perspektiivi vaadates.
...sven, kölab taotlusena sõlmida käsundusleping.. ennustus kus töö tegija ei saa garanteerida töö tulemust kuid kohustub selle täitma ise.. huvipakkuv, milliseks võiks kujuneda sellise tehinguni jöudmisel öiglase hinna ja väärtuse suhe..
"sven""kristlipp"
Paaaaluuuuuun ütle, kuidas oled nende numbriteni jõudnud. Miks tõuseb 4200ni? Miks tuleb sealt suurem langus ja miks just 3000ni või alla selle? I gots to know.
see kõik on seeriast "ilm muutub või jääb samaks". Mitte sittagi ei tea keegi ette, mis saab, eriti kui ennustuses puudub ajaline horisont. Viskad mingi ennustuse välja ja kui kunagi miskit täppi läheb, siis saad õelda, et ma ju ütlesin, kuigi reaalsuses on nende nõuannete järgija mitu korda konto nulli lasknud:)
"sven""kristlipp"
Suurimas osas toetun tehnilisele analüüsile aga ka muuga arvestan oma väljavaadetes. Rohkem täpsustada ei soovi.
Minu tehniline analüüs näitab, et turg hakkab jaanuaris, hiljemalt veebruaris prääksuma.

Invictusel on õigus, aga ta kahjuks unustas öelda, kuhu suunas part oma noka pöörab, üles või alla?
Kui prääksub, siis ülemine nokapool näitab üles, alumine alla
Tegelt, ei tää keegi, kas prääksub üles või alla või ringiratast :)
Ja tarkuseteri uude aastasse :)
https://www.youtube.com/watch?v=wM6exo00T5I
Ja tarkuseteri uude aastasse :)
https://www.youtube.com/watch?v=wM6exo00T5I
Kas mitte eraldi teemat pole igal aastal ennustuste jaoks tehtud, kus siis soovijad saavad oma võimeid näidata.
Börsikrahi teema pigem faktidepõhisteks vaatlusteks mõeldud?
Ja enesekindlamad saavad teenidagi:
Börsikrahi teema pigem faktidepõhisteks vaatlusteks mõeldud?
Ja enesekindlamad saavad teenidagi:

:)
Kui graafikuid vaadata, siis see tech on jätkuvalt 6-7 korda ülehinnatud. Nii et ruumi sulaks on ja mitte vähe.
Ja pangad koos naftasektoriga on sigaodavad.
Loodetavasti see megaskämm nimega krüpto liigub absoluutse nulli poole.
Aga võib-olla ma laksan jälle täiga puusse nagu igal aastal?
Kui graafikuid vaadata, siis see tech on jätkuvalt 6-7 korda ülehinnatud. Nii et ruumi sulaks on ja mitte vähe.
Ja pangad koos naftasektoriga on sigaodavad.
Loodetavasti see megaskämm nimega krüpto liigub absoluutse nulli poole.
Aga võib-olla ma laksan jälle täiga puusse nagu igal aastal?
"TNT"
nüüd oleks tarvis TNT küsimusele õige vastus saada ja siis on teada mida teha