Meil siin oleks huvitav lugeda Eestis tegutseva _ _ _ panga private banking client note'e... lekkeid ei leidu?
The bank’s credit team said markets are flashing stress alerts akin to the turbulent months before the Lehman crisis in 2008. “Sell everything except high quality bonds. This is about return of capital, not return on capital. In a crowded hall, exit doors are small,” it said in a client note.
minu meelest RBS soovitab maha müüa kõik võlakirjad peale riigivõlakirjade ... või mis ajast credit team jagab korraldusi kõigi varaklasside osas?
UBS issued what it called a “significant change” to its house view late last week, saying policy chaos in China had unsettled markets. It cut exposure to equities from overweight to neutral on a “six-month tactical horizon”. It went underweight emerging markets
UBS soovitab jätkata aktsiates tavapärasel tasemel ehk neutral, olid enne tänast overweight isegi aktsiates.
minu meelest RBS soovitab maha müüa kõik võlakirjad peale riigivõlakirjade ... või mis ajast credit team jagab korraldusi kõigi varaklasside osas?
UBS issued what it called a “significant change” to its house view late last week, saying policy chaos in China had unsettled markets. It cut exposure to equities from overweight to neutral on a “six-month tactical horizon”. It went underweight emerging markets
UBS soovitab jätkata aktsiates tavapärasel tasemel ehk neutral, olid enne tänast overweight isegi aktsiates.
Eesti vist pole emerging market enam pankade silmis, vbl. erinevalt Lätist ja Leedust?
Jah, meil siin on rohkem nagu submerging riik.
opex
Eesti vist pole emerging market enam pankade silmis, vbl. erinevalt Lätist ja Leedust?
kuna suurtel Ida-Euroopa exposure võtmise instrumentidel (fondid ja ETFid) üldjuhul Eesti aktsiaid nende üldse puuduva või olematu osakaalu tõttu indeksites portfellis ei olegi, siis selles mõttes emerging markets vähendamine Eestit ei puuduta
MSCI Emerging Markets indeksis on Ida-Euroopat kokku alla 5%, Poola 1,29% ja kõik ülejäänud peavad muude riikide 3,62% sisse ära mahtuma ...
MSCI Eastern Europe ex Russia koosneb vaid Poolast, Tshehhist ja Ungarist
Kõik müüma ... http://majandus24.postimees.ee/3466137/briti-suurpank-soovitab-klientidel-koik-maha-muua
Mad Max
Kõik müüma ... http://majandus24.postimees.ee/3466137/briti-suurpank-soovitab-klientidel-koik-maha-muua
Mad Max, kas sa oled kirjaoskamatu idioot?
täna siis kapituleerumise moodi olukord tooraineaktsiates. FCX, CLF, BTU , CENX, AA tulemuste peale 5 a põhjades, lisaks siis uued pöhjad paljudel naftaaktsiatel. Kõik neist kindlasti pankrotti ei lähe, aga millised? Kukkuva noa püüdmine vöib olla väga valus a la FCX, paar päevaga 6,7 pealt3,6
PS Mad Max, ilmselt olin liiga kuri, aga kui loeksid eelmised postid läbi, siis sa ei tuleks ja ei hüüataks "kõik müüma" kui enne on samal teemal pool päeva räägitud.
PS Mad Max, ilmselt olin liiga kuri, aga kui loeksid eelmised postid läbi, siis sa ei tuleks ja ei hüüataks "kõik müüma" kui enne on samal teemal pool päeva räägitud.
Naftas käib hull pungestamine et 30 piirist läbi murda :)
tea kas annavad seejärel väikese kergendusohkega puhkepäeva, või suruvad edasi? et kui muidu ei saa, siis peab niikaua suruma, kuniks nõrgad oma Ch.11 välja hõikavad?
vipvalve
tea kas annavad seejärel väikese kergendusohkega puhkepäeva, või suruvad edasi? et kui muidu ei saa, siis peab niikaua suruma, kuniks nõrgad oma Ch.11 välja hõikavad?
vipvlve, mismoodi aktsia hind Ch11 peaks põhjustama otseselt?
vbla ehk läbi panga laenudeski? ma suht rumal, valgusta mind..
pahurik
No offence, tegu oli lihtsalt viitega Postimehe artiklile. Ja Kõik müüma polnud mitte üleskutse vaid pigem viide artikli sisule.
opex
RBS-i paber: http://static.guim.co.uk/ni/1452594796380/European-Rates-Weekly-08011.pdf
radikaalsete soovituste a la sell everything andmine nõuab mune, selles kontekstis respekt, paljud majad ei julge nii karme avaldusi teha ... tööstusharu tumedam pool on see, et müügisoovitused viivad majast äri minema ... niikaua kui kliendid istuvad väärtpaberites, siis teenustasud jooksevad, raha kipub aga kontodelt minema jooksma
no oletame, et kliendil on varahaldusportfell ja ta maksab 0,xx% haldustasu miski aktsiate ja võlakirjade kogumi summast, kui ta nüüd kõik müüb ja raha hoiustele paneb, siis ta tihti ei näe põhjust haldustasu maksta raha pealt, kannab selle portfellist välja ja lubab tagasi tulla kui ostusoovitus antakse, päriselus leiab aga rahale muu rakenduse või mõne teise varahalduri, kes roosamat tulevikku lubab
mis aga paberi sisu puutub, siis pakun - see saab investeerimisringkondades legendaarseks hoopis täpse põhja tabamise poolest
ma ei viitsi tihti ja pikalt kirjutada, aga mõned aspektid siiski ... tavaliselt pöörduvad turud tõusule kui seovad end lahti miskist mantrast ... lühiajaliselt on turud ebaratsionaalsed, aga vähe pikemas perspektiivis pöörduvad tagasi ratsionaalse iva juurde ehk kuidas ettevõtetel tegelikult läheb
mantra, millest ma räägin, on regulaarne väljavõte hommikustest uudistest - turud langesid nafta ja Hiina tõttu
viimase 5 päevaga on nafta langenud üle 7% ja S&P500 -0,82%, sealjuures sel nädalal teinud plusspäevad naftahinna rämeda languse vastu
sel nädalal on SSE Composite teinud ca -7,43%, S&P500 on plussis
Hiina aktsiaturu omapära tõttu on sealsetel börsiindeksitel suhtelisel skaalal maailma erinevate aktsiaturgudega võrreldes vähe pistmist sellega kuidas Hiina ettevõtetel tegelikult läheb, ahnus ja hirm suhteliselt, vähene investeerimiskogemus ning põnevad eksperimendid regulatsiooni valdkonnas jooksutavad Hiina aktsiaturgu ühest äärmusest teise rohkem kui enamikul maailma olulistel aktsiaturgudel
USA turul algas tulemuste hooaeg ehk lähitulevikus on fookuses just see kuidas ettevõtetel tegelikult läheb, eelmise tulemuste hooaja sees toimunud ralli oleks turu äärepealt uutele tippudele viinud - S&P500 3.11.2015 sulgemishinnal jäi kõigi aegade tippudest puudu ca 0,85%
nafta hinnast arvan, et viimase aja hinnaliikumine ei ole mitte nõudluse põhine, vaid hinna kontrollimise osas puldis olevad kodanikud sihivad poliitilisi eesmärke ja hetke hind on ka neile veidi valus, aga no pain, no gain ... kohe kui topeltnelsonisse võetud vastane on matile patsutanud antakse surve osas järele
P.S. võtsin endale uue aasta eesmärgiks LHV foorumis mitte ühtegi Vaba Teema threadi isegi mitte avada ja investeerimisteemas siplejate avaldusi mitte kommenteerida, seega minu postituste tsiteerimine ja nimeliselt pöördumine ei eelda minupoolset vastust
Tänud Hennole oma konkreetse (ja julge) nägemuse (põhi on käes) postituse eest.
P.S. olen eelnevalt ka ise korduvalt väljendanud, et võrdlused 2008 Lehmani eelse seisuga ei päde, kuna erinevalt sellest ajast, on raha nagu putru ja seda pole lihtsalt kuhugi mujale ka panna
P.S. olen eelnevalt ka ise korduvalt väljendanud, et võrdlused 2008 Lehmani eelse seisuga ei päde, kuna erinevalt sellest ajast, on raha nagu putru ja seda pole lihtsalt kuhugi mujale ka panna
Ma täpsustan ajaloo huvides ära, et pean silmas aktsiaturgude 2016. aasta põhja väljendatuna läbi S&P500 8.01.2016 sulgemishinna 1922.03 ja sama päev on ka kurikuulsa RBS sell everything paberi avaldamise päev
võlakirjade vallas on tõepoolest mõistlik igasugu radioaktiivsest kraamist a la high yield, emerging bonds vabaneda kui seda veel tehtud pole ja ka investment grade tiksub järgneva 5 aasta jooksul ilmselt väikest miinust
võlakirjade vallas on tõepoolest mõistlik igasugu radioaktiivsest kraamist a la high yield, emerging bonds vabaneda kui seda veel tehtud pole ja ka investment grade tiksub järgneva 5 aasta jooksul ilmselt väikest miinust
Offtopic aga olge head, üritage lauseid siiski suure tähega alustada ja lause lõpus kasutada vastavalt vajadusele selliseid märke nagu . ? !
Iga lause alustamine uuelt realt aitab (a la Henno), aga kui kogu joru tuleb ühes jutis siis minu ajus saab see märke "ebaoluline" ja siirdun järgmise postituse juurde (vipvalve).
Iga lause alustamine uuelt realt aitab (a la Henno), aga kui kogu joru tuleb ühes jutis siis minu ajus saab see märke "ebaoluline" ja siirdun järgmise postituse juurde (vipvalve).
Henno, väga hea kokkuvõte. A no selle mantra (sentiment) teema võtavad minuarust Bird ja fortune kõige paremini kokku: https://youtu.be/mzJmTCYmo9g?t=23
Vaba teema jah on tepoolest kahjuks tibake räigelt käest ära läinud, ning muutunud auru väljavalamise kohast mõningate seltsimeeste poliitilise agenda ajamise kohaks.
Vaba teema jah on tepoolest kahjuks tibake räigelt käest ära läinud, ning muutunud auru väljavalamise kohast mõningate seltsimeeste poliitilise agenda ajamise kohaks.
Henno Viires
Ma täpsustan ajaloo huvides ära, et pean silmas aktsiaturgude 2016. aasta põhja väljendatuna läbi S&P500 8.01.2016 sulgemishinna 1922.03 ja sama päev on ka kurikuulsa RBS sell everything paberi avaldamise päev
läksin ka selle jutu peale pikaks ja kohe krahh. Kuidas saab nii olla, et õeldakse, et põhi oli ära ja keegi ei vastuta:D