mnjaa, ei ole hea, ei ole hea. Kuidagi väegade hapu see värk või nii...

SP500 uued aasta põhjad siis tehtud, Russel on üldse tüma, pea 23% kukkumist juuni tipust.

Siin foorumis mõned härjad ei taju jätkuvalt tsükli lõppu.
Aga mind huvitab kaua see omxt suudab hoida võrreldes muu maailmaga.

Aga mind huvitab kaua see omxt suudab hoida võrreldes muu maailmaga.

SocGen maksab palka über-karule kes arvab, et S&P 500 kukub 550-ni (hiljuti oli 2100) ja et üleval oleval pildil " The bear market of 2009 "was not completed", arguing that it would take further economic downturns for equities to come down. "That obviously will be a catastrophe for the economy via the wealth effect and all the Fed’s QE hard work will turn to dust," he continued. Edwards believes that this coming collapse would result in a “trade war not unlike that in the 1930s”, mirroring the deflationary bust and trade war of the Great Depression era." Hmmm
http://www.cnbc.com/2016/01/13/sp-will-plunge-75-on-china-deflation-socgen-bear.html,
http://www.telegraph.co.uk/finance/economics/12097262/Notorious-uber-bear-Albert-Edwards-warns-world-is-headed-for-another-2008-crash.html
              harley, mul on täpselt sama küsimus. Eks ajalugu õpetab.

S&P 500 augusti low praeguseks löödud. (vähemalt päeavasiseselt).

PeaLik, kuidas sellistel langusepäevadel on, kas mõistlikud lasevad nn. ära setteldada ja ootavad enne, millal ostuhuvi tase tekib, või tehakse enamasti suurtel paanikapäevadel ikka nt. lähikuu põhi ära?    taas ette tänades..

Pole õrna aimugi. Tegelt ka.

to vipvalve: su küsimusele on võimatu adekvaatselt vastata. Buffett näiteks on ostnud ja ikka veel ostab PSX, samas kui teised on müümas...
Sa peaksid oma küsimuse teistmoodi püstitama.
            Sa peaksid oma küsimuse teistmoodi püstitama.
              Panen natuke oma mõtteid kirja, pärast hea vaadata, kas panen:
- kõigest üldse vapsee mööda
- suund õige, aga ajastusega mööda
- kõik enam vähem õige, aga lihtsalt testikulaarne defitsiit õigel hetkel renderdab kõik selle sooja õhu võngutamiseks
Natuke tausta, portfelli struktuuri ja sihte ka, et otsused ja valikud konteksti panna:
Portfell hetkel:
- 65% rahavooga vara, sellega mingeid liigutusi ei tee
- 15% ilma rahavoota vara, sellega mingeid liigutusi ei tee
- 20% cash
Portfelli eesmärk ei ole tootlust maksimeerida vaid pikaajalist ostujõudu kaitsta.
- Võimendus - 0% (tippajal 4 aastat tagasi 20%, isoleeritult kinnisvarakonteinerites).
- Aktsiaturul - sisuliselt 0% (tippajal 5 aastat tagasi 25%).
- Võlakirjad - 0% (tippajal 6 aastat tagasi 15%).
- Toorained, hekifondid, intressispekulatsiooni instrumendid, unlimited downside instrumendid - NEVER.
Siin ja edaspidi on jutt ainult sellest 20%'st cashist ja mis sellega teha.
Nüüd mõtted:
Esiteks vabandan kaasfoorumlaste ja eelkõige Henno ees, kuna valdav osa järgnevaid seisukohti põhinevad persetundel mitte hard datal, on tihti üldistavad, ülelihtsustavad ja põhinevad tugevalt ebatäielikul informatsioonil.
Mis ma arvan juhtuvat:
Ma arvan, et järgneva 12 kuu jooksul näeme me ära S&P 500 taseme 1300 - 1100. Esiteks saab kohe täis 7 aastat eelmisest turupõhjast, nii et oleks nagu aeg ka juba. Teiseks - mul on kahtlus, et Glencore'i jamad mõni aeg tagasi oli eeltõuge nagu eelmine kord Bear Stearns High-Grade Structured Credit Fund. Sealt edasi oli aasta aega kelgusõitu ja siis pool aastat vabalangust. Seekord, ma pakun, läheb kiiremini, kuna kuigi ühelt poolt on maailmas palju rohkem raha*, mis kohta otsib, siis teisalt on HFT hinnaleidmise protsessi kiirendamas, võimendamas ja kui eriti halvasti läheb, siis ka vigu tegemas (a la Flash crash). Samuti eeldan ma pauku seekord sektorist, mida on palju keerulisem moraalsete argumentide ("greater good") alusel valitsuse poolt backstoppida. Minu hinangul potentsiaalne esimene doominokivi tõenäosuse järjekorras:
(1) Toorainesektori laenud
(2) Laiemalt kogu HY universum
vähemtõenäolisena:
(3) massiivne SWF'ide müügilaine, seotuna eelarvekriiside ja ebakindlusega nende omanikriikides
(4) Unicornindus
(1) => (2) => (3)&(4)
(2) => (1) => (3)&(4)
(3) => (1)&(2)&(4)
(4) allikana saab olla ainult sümboolseks triggeriks, mis forsseerib Risk-Off'i, pigem on ta ikka collateral damage.
*palju rohkem raha - kui vesi taandub, võib minu arvates vabalt selguda, et seda nii palju polegi (likviidsuse ja mobiilsuse mõttes), kui arvatakse. Ehk mark-to-market on, aga likviidsust pole, kurask ja hinda ei taha ja ka ei lubata liigutada! Sul võib ju pool triljonit USA võlga olla ja päevane kauplemismaht võib ka sarnane olla, aga kui müüma hakkad, siis võib vabalt selguda, et 97% sellest kauplemismahust on edasi-tagasi võngutamine ja rahavoogude juhtimine ja NET buying on minimaalne (minupoolne spekulatsioon). Ja kui isegi midagi müüa õnnestub, siis kodus on kari näljaseid muidusööjaid, kellele enne maksid naftatuludest vait olemise eest, aga nüüd pead selle raha eest seda tegema. Vaevalt, et sa sel juhul investeerima hakkad, kui sul on vaja kalleid sotsiaalprogramme finantseerida.
Kuidas positsioneerida:
Kuna ma viimast kriisi hakkasin ennustama laias laastus 2 aastat liiga vara ja põhja magasin 3 kuud maha, siis mul erilist sügavat veendumust oma ennustusvõime osas ei ole. Kaalun kuni 1-2% ulatuses SPY LEAP PUTTE aga pole kindel, ei tunne end mugavalt IN SIZE derivatiivides. Peamiselt plaanin üritada tabada ära seda momenti, kui endal põlved kõige rohkem värisevad, et siis madala laenukoormaga tooraine-ettevõtteid (puurijad, kaevandajad, tugiteenused, mis minu teesi kohaselt peaks tol hetkel odavad olema ja tõenäoliselt kõige suuremat riskiga kaalutud upside pakkuma) osta. XOM, CVX, NOV - sellised.
Ootan hea meelega soovitusi ja asjalikku kriitikat mõtete ja potentsiaalsete strateegiate osas. Portfelli struktuuri ega poliitika osas - not so much. Mitteasjalik ja asjasse mittepuutuv kriitika võiks oodata umbes cox taste good, kui on selge, et täiesti nihu läks, järjekordselt.
            - kõigest üldse vapsee mööda
- suund õige, aga ajastusega mööda
- kõik enam vähem õige, aga lihtsalt testikulaarne defitsiit õigel hetkel renderdab kõik selle sooja õhu võngutamiseks
Natuke tausta, portfelli struktuuri ja sihte ka, et otsused ja valikud konteksti panna:
Portfell hetkel:
- 65% rahavooga vara, sellega mingeid liigutusi ei tee
- 15% ilma rahavoota vara, sellega mingeid liigutusi ei tee
- 20% cash
Portfelli eesmärk ei ole tootlust maksimeerida vaid pikaajalist ostujõudu kaitsta.
- Võimendus - 0% (tippajal 4 aastat tagasi 20%, isoleeritult kinnisvarakonteinerites).
- Aktsiaturul - sisuliselt 0% (tippajal 5 aastat tagasi 25%).
- Võlakirjad - 0% (tippajal 6 aastat tagasi 15%).
- Toorained, hekifondid, intressispekulatsiooni instrumendid, unlimited downside instrumendid - NEVER.
Siin ja edaspidi on jutt ainult sellest 20%'st cashist ja mis sellega teha.
Nüüd mõtted:
Esiteks vabandan kaasfoorumlaste ja eelkõige Henno ees, kuna valdav osa järgnevaid seisukohti põhinevad persetundel mitte hard datal, on tihti üldistavad, ülelihtsustavad ja põhinevad tugevalt ebatäielikul informatsioonil.
Mis ma arvan juhtuvat:
Ma arvan, et järgneva 12 kuu jooksul näeme me ära S&P 500 taseme 1300 - 1100. Esiteks saab kohe täis 7 aastat eelmisest turupõhjast, nii et oleks nagu aeg ka juba. Teiseks - mul on kahtlus, et Glencore'i jamad mõni aeg tagasi oli eeltõuge nagu eelmine kord Bear Stearns High-Grade Structured Credit Fund. Sealt edasi oli aasta aega kelgusõitu ja siis pool aastat vabalangust. Seekord, ma pakun, läheb kiiremini, kuna kuigi ühelt poolt on maailmas palju rohkem raha*, mis kohta otsib, siis teisalt on HFT hinnaleidmise protsessi kiirendamas, võimendamas ja kui eriti halvasti läheb, siis ka vigu tegemas (a la Flash crash). Samuti eeldan ma pauku seekord sektorist, mida on palju keerulisem moraalsete argumentide ("greater good") alusel valitsuse poolt backstoppida. Minu hinangul potentsiaalne esimene doominokivi tõenäosuse järjekorras:
(1) Toorainesektori laenud
(2) Laiemalt kogu HY universum
vähemtõenäolisena:
(3) massiivne SWF'ide müügilaine, seotuna eelarvekriiside ja ebakindlusega nende omanikriikides
(4) Unicornindus
(1) => (2) => (3)&(4)
(2) => (1) => (3)&(4)
(3) => (1)&(2)&(4)
(4) allikana saab olla ainult sümboolseks triggeriks, mis forsseerib Risk-Off'i, pigem on ta ikka collateral damage.
*palju rohkem raha - kui vesi taandub, võib minu arvates vabalt selguda, et seda nii palju polegi (likviidsuse ja mobiilsuse mõttes), kui arvatakse. Ehk mark-to-market on, aga likviidsust pole, kurask ja hinda ei taha ja ka ei lubata liigutada! Sul võib ju pool triljonit USA võlga olla ja päevane kauplemismaht võib ka sarnane olla, aga kui müüma hakkad, siis võib vabalt selguda, et 97% sellest kauplemismahust on edasi-tagasi võngutamine ja rahavoogude juhtimine ja NET buying on minimaalne (minupoolne spekulatsioon). Ja kui isegi midagi müüa õnnestub, siis kodus on kari näljaseid muidusööjaid, kellele enne maksid naftatuludest vait olemise eest, aga nüüd pead selle raha eest seda tegema. Vaevalt, et sa sel juhul investeerima hakkad, kui sul on vaja kalleid sotsiaalprogramme finantseerida.
Kuidas positsioneerida:
Kuna ma viimast kriisi hakkasin ennustama laias laastus 2 aastat liiga vara ja põhja magasin 3 kuud maha, siis mul erilist sügavat veendumust oma ennustusvõime osas ei ole. Kaalun kuni 1-2% ulatuses SPY LEAP PUTTE aga pole kindel, ei tunne end mugavalt IN SIZE derivatiivides. Peamiselt plaanin üritada tabada ära seda momenti, kui endal põlved kõige rohkem värisevad, et siis madala laenukoormaga tooraine-ettevõtteid (puurijad, kaevandajad, tugiteenused, mis minu teesi kohaselt peaks tol hetkel odavad olema ja tõenäoliselt kõige suuremat riskiga kaalutud upside pakkuma) osta. XOM, CVX, NOV - sellised.
Ootan hea meelega soovitusi ja asjalikku kriitikat mõtete ja potentsiaalsete strateegiate osas. Portfelli struktuuri ega poliitika osas - not so much. Mitteasjalik ja asjasse mittepuutuv kriitika võiks oodata umbes cox taste good, kui on selge, et täiesti nihu läks, järjekordselt.
              Kas tõesti on börsikrahh?
a)Kaubanduskeskustes pole kuskile parkida
b)poes käiakse ringi hullu pilguga ja pannakse häbenemata korvid head ja paremat täis
c)kv ruutmeetrihind häbenemata tõuseb
d)ostetakse kortereid ilma laenuta(pole miinimumpalga saajale pähemääritud ulmesummasi panga poolt a la 2007)
jne jne
b)poes käiakse ringi hullu pilguga ja pannakse häbenemata korvid head ja paremat täis
d)ostetakse kortereid ilma laenuta(pole miinimumpalga saajale pähemääritud ulmesummasi panga poolt a la 2007)
jne jne
privador
jne jne
Mäletatavasti, eelmine kord, kui USA-s börsid juba langesid ja USA kinnisvaras oli kerge paanika, meil käis pidu edasi umbes aastajagu veel. Ka siis olid meil restoranid pilgeni inimesi täis, kaubanduskeskused inimesi täis, reisifirmad õitsesid, Ilmusid artiklid kus meil olevat kallimad restoranid ja hotellid Euroopas jne.
              Viiruslikku epideemiapuhangut a'la 2007 ei anna võrrelda üksikute isoleeritud külmetushaiguste tagajärgedega.
Et juhtuks oleks tarvis midagi üsna suurt, kas Jaapani riigivõla kriis, aktiviseerunud Krakatoa või muud sarnast.
            Et juhtuks oleks tarvis midagi üsna suurt, kas Jaapani riigivõla kriis, aktiviseerunud Krakatoa või muud sarnast.
privador
jne jne
privador, need ju kõik buumi ilmingud.
              Jaanuar 2007 - FED: The economy entered the new year in pretty good shape
Jaanuar 2016 - FED's Williams: US economy in very good shape
Deja-vu?
Deja-vu?
PeaLiK
Jaanuar 2007 - FED: The economy entered the new year in pretty good shape
Deja-vu?
2007 kasvas USA GDP 1,8% ja S&P500 5,48%
Henno Viires
Ma täpsustan ajaloo huvides ära, et pean silmas aktsiaturgude 2016. aasta põhja väljendatuna läbi S&P500 8.01.2016 sulgemishinna 1922.03 ja sama päev on ka kurikuulsa RBS sell everything paberi avaldamise päev
selle ennustuse eluiga ei olnud siis 3 päevagi, S&P500 sulgus 15.01 1880 juures. käies päeva sees isegi 1858.
              29.10.2015 - Sai siis kirjutatud järgmist, Elu turgudel oli tol ajal lill :)

Tin
No ma arvan et krahh on ikka paari kolme kuu pärast tulemas. Põhjuseid selleks on mitu, no esiteks tooraine sektor on juba korralikult crashinud, selle tulemusena praegu vaaguvad riigid kes õltuvad suuresti toorainest hinge. Samuti hiina mull on korralikult pihta saanud, valitsuse meetmed on küll toredad, aga mingi moment ka need enam ei pea. IT sektor on suutnud uuesti ennast parajasse dotcomi mulli puhuda, ning seekord võiks seda nimetada äppimulliks, ning see aeg on suht lähedal kus investori hakkavad küsima where is money.
Euroopast muidugi peaks kogu see jama suht koht külaltki mööda puhuma. Kuid turbulentsid tulevad kindlasti.
              Oodatust kehvem SKT kasv viib börsid tõusule ... http://majandus24.postimees.ee/3473873/hiina-ime-oodatust-kehvem-skt-kasv-viis-borsid-tousule kui Hiina nüüd alt veab, siis kukkumine tuleb valus.

pahurikHenno Viires
Ma täpsustan ajaloo huvides ära, et pean silmas aktsiaturgude 2016. aasta põhja väljendatuna läbi S&P500 8.01.2016 sulgemishinna 1922.03 ja sama päev on ka kurikuulsa RBS sell everything paberi avaldamise päev
selle ennustuse eluiga ei olnud siis 3 päevagi, S&P500 sulgus 15.01 1880 juures. käies päeva sees isegi 1858.
hea meel on tödeda, et meil on hulk foorumlasi, kes loodavad, et miinuste panemine muuda konto seisu paremaks ja languse olematuks:)