mida te sellest milderist sõimate. baltika turundajad on alla igasugust arvestust. vaadake nende esinemisi lehes - meie ja peale meid on kõik ebaõnnestujaid täis, hästi palju pilte endast, mis on ka lastud ilusamaks teha.liivamägi & co (disainijad)arvavad, et on asjaga saanud maha - poest aga osta pole midagi. päris kaltsudes ei taha ükski ärinaine ringi käia. võib-olla nendesugused seda teevad - neil raha niipalju, et võib endale ka sellist kaupa lubada. rikas ärinaine ei lähe kunagi montoni kaubamärki ostma, vaid võtab kõrvalt mõne läänemaise ja kvaliteetse eseme, milles ka hea välja näeb. eesti tootjad ei saa aru, et klantspilt millestki ei tee veel kellestki suurt tegijat. slaavi turgudel võib sellist saasta pakkuda, kuid kui hind on nii kõrgeks aetud, et firma võlgu maksta, siis varsti pole mõtet üldse toota. baltika võiks reaalmaailma tagasi tulla ja natuke eesti naiste maitset uurida - kõik ei ole a´la jana hallas stiili austajad.turundusjuht võiks natuke ka turgu lähemalt vaadata ja alles siis pasundada, me oleme tegojad.
Siin jutus on väga oluline tõetera sees. Eesti rikas ärinaine võtab montoni kõrvalt alati mõne läänemaise (usub ise et kvaliteetse, reaalsus ei puutu asjasse!) eseme, milles usub ise, et hea välja näeb (kas näeb parem, on iseasi!), sest kaubamärk on kallis.
See on nii ja kui keegi sellest aru ei saa siis ta lõpetab pankrotiga. sest pole mõtet tuua turule toodet, mis on suunatud sihtgrupile kuupalgaga üle 30k eek ja ainult eesti turule.
Samuti on ideed selles, et slaavi turule võib Montonit müüa, kuna seal ta tunduks veidi läänepoolsem. Ja kõige selle juures ei oma turundusjuhi enesehinnang üldse enam tähtsust.
See on nii ja kui keegi sellest aru ei saa siis ta lõpetab pankrotiga. sest pole mõtet tuua turule toodet, mis on suunatud sihtgrupile kuupalgaga üle 30k eek ja ainult eesti turule.
Samuti on ideed selles, et slaavi turule võib Montonit müüa, kuna seal ta tunduks veidi läänepoolsem. Ja kõige selle juures ei oma turundusjuhi enesehinnang üldse enam tähtsust.
ise olen montoni kohta naistelt kuulnud pigem kiitust. mehed kiruvad. tulemuste kommentaaris öeldi vist ka baltika poolt et eelõige meeste äri ei täitnud lootusi ja et skandinaavia mehed on lollid et nende asju ei osta.
kahju Roimar kui Su kallimal pole maitset. meeste mood on juba nii alla käinud, et vaesed mehed suurt eestist midagi osta ei saagi. kuigi üllatusi on valmistanud sangari pood - päris kiffte leide on seal olnud.pintsakut lihtsalt teksa juurde leida on sama hea kui toidupoest kingi otsida.turnudusjuhi enesehinnang ikka loeb - kes siis neid kaupu turundab, ega siis maire milder oma jaekaubanduse juhtimisega nii lolle ideid välja mõtle - müüa kaltse 30-stele! pigem annaks au mairele selle vaeva eest. mida ta baltika jaekaubandust ülesehitades on näinud.see, et pere suudab nii efektiivselt firmat juhtid tuleks ausse tõsta, mitte materdada.uued turundajad ja disainerid, kes arvavad, et eesti naised sobivad põllu äärde linde hirmutama, tuleks ise neisse riietesse toppida ja linna peale lahti lasta, eks siis vaatama,kuidas nad oma pakse tagumikke kortsuriides demonstreerivad. vot nii!
omanikud bõrsikompanii juhatusse liiga kauaks toimetama jäänud...sellest ka allakäigutrepp
kuule pask, olen ise mees ja mul pole kallimat.. me räägime siin riiete müügiga raha tegemisest mitte niisama moevooludest ja tühjast-tähjast.
kindlasti on maire milder tore inimene ja võib-olla isegi hea pereema, aga igal juhul mitte hea jaekaubanduse juhtija. paraku ei saa võtta temalt vastutust valede marketingiinimeste valiku eest.
maire milder on tõeline pask, kelle kätte aktsionärid mitte kunagi raha ei tohiks usaldada. meelis milder usaldas.
arvan, et üsna varsti saad sa paskbaltika poolt valmistatud riideid osta vähemalt 50% allahindlusega vabrikupoest.
kindlasti on maire milder tore inimene ja võib-olla isegi hea pereema, aga igal juhul mitte hea jaekaubanduse juhtija. paraku ei saa võtta temalt vastutust valede marketingiinimeste valiku eest.
maire milder on tõeline pask, kelle kätte aktsionärid mitte kunagi raha ei tohiks usaldada. meelis milder usaldas.
arvan, et üsna varsti saad sa paskbaltika poolt valmistatud riideid osta vähemalt 50% allahindlusega vabrikupoest.
Roimar, loodan väga, et su jutt osutub tõeks, käin enamiku päevadest tööl näiteks Baltmani pükstega, mida nad kuidagi alla ei taha hinnata, 10%-gi.
tõeline cash cow, mis sellest, et montonit võid varsti osta 70% allahindlusega kadaka turult, sest mujal tal pole lihtsalt turgu
tõeline cash cow, mis sellest, et montonit võid varsti osta 70% allahindlusega kadaka turult, sest mujal tal pole lihtsalt turgu
hellou Roimar & ülejäänud, seda ma ju püüangi märkida - valede inimeste valik põhjustab laevhuku.asjatu lootus allahindluse suhtes.eesti rõivafirmad, kui nad ka midagi alla hindavad, siis vaid mõnd üksikut 3-4 aastaks seisma jäänud kaupa, mis on vahepeal 2 aastat laos seisnud. enamikel neist on võimalus realiseerida kogu ülejääk slaavi tugudel.
jutu mõte see, et mina selliste firmade aktsiaid endale ei ostaks - liiga ebastabiilne poliitika ja liigne raiskamine.
ja milderi suhtes oled liiga karm.
jõudu kõigile!
jutu mõte see, et mina selliste firmade aktsiaid endale ei ostaks - liiga ebastabiilne poliitika ja liigne raiskamine.
ja milderi suhtes oled liiga karm.
jõudu kõigile!
Tegelikult on küll nii, et eestist midagi head ja moodsat osta ei ole. Kui siis veel miskit stokist Tahtsin siin talve tulekul miskit moodsat dubljonka laadset asja osta. Lonkisin vist kõik poed ja keskused läbi. Lõpuks juba vihaga. Ainuke mida müüdi olid suvalised koledad sulejoped ja mingid õudsed nahktagid a`la Keskturg. Ja kogu kuradi moos. Teksad sviitrid ja muu - sama lugu. Igal pool täpselt üks ja sama kalts, sama lõige, sama tootja. Kole , inetu alla hea maitse piiri.
Ma läksin täitsa endast välja: täielik diskrimineerimine, arvestades naiste butiikide rohkusega kus müüakse küll moest küll moes riideid.
Montonis on aga miskit sedalaadi nali, et igat asja on üks number. Näiteks üks jope nr48 või 56????? Nii et kogu heasoovlikuse juures ei õnnestu sealt miskit osta.
Ma läksin täitsa endast välja: täielik diskrimineerimine, arvestades naiste butiikide rohkusega kus müüakse küll moest küll moes riideid.
Montonis on aga miskit sedalaadi nali, et igat asja on üks number. Näiteks üks jope nr48 või 56????? Nii et kogu heasoovlikuse juures ei õnnestu sealt miskit osta.
TNT, kas montonis müüakse siis meestekaupa ka?
Velikij loomulikult müüakse, kuid oma numbrit sealt sa ei leia. viimati, kui proovisin kristiine montonis üht suht normaalset ülikonda, siis esiteks polnud täpselt minu numbrit ja teiseks üritasid nõmedalt riidest (a´la jana hallas-stiil) kaks müüjat mulle pähe määrida midagi sellist, milles oleks ma eriti tobe välja näinud. ja kui mu naine seda neile ütles, siis oleks pidanud neid pilke nägema. teenindustase on meil ikka nii heal tasemel, et kui sa midagi pähemääritavat ei osta, siis parem ära selle poe uksest sisse astu.krostiine montonist lähen ma küll nüüd suure kaarega mööda.
Kristiinesse tihti ei satu (mööda ei sõida), kuid alles mullu suvel oli seal parim valik Baltmani toodangut näiteks korraliku suvekauba osas. Isegi Viru tänavalt saadeti mind sinna, kuna seal pidi olema (ja oligi!) minu numbrit (statistiliselt keskmine eesti mees :).
Hiljuti samas kaubanduskeskuses nägin, et Baltmani poe boks asus ikka samas kohas. Montoni reklaami ei näinud. Võib-olla on see isegi olemas, kuid läksin sellest pilku peale heitmata mööda nagu igast teisest trendikaubast (oma viga, aga mul on Montonist ja Baltikast suht poogen seni kuni nad suudavad Baltman/Everman margi all kaupa toota)
Kes on käinud, kes teab, kuidas seal monton elab?
Hiljuti samas kaubanduskeskuses nägin, et Baltmani poe boks asus ikka samas kohas. Montoni reklaami ei näinud. Võib-olla on see isegi olemas, kuid läksin sellest pilku peale heitmata mööda nagu igast teisest trendikaubast (oma viga, aga mul on Montonist ja Baltikast suht poogen seni kuni nad suudavad Baltman/Everman margi all kaupa toota)
Kes on käinud, kes teab, kuidas seal monton elab?
Olen käinud kristiines, kui kahjuks pole samuti sealt midagi leidnud. Vanasti sai Baltmanist korralikke lipsegi osta. Nüüdne Montoni kaubamärk ei ole mulle küll sobiv. Montoni pood asub uues osas ja on vist liiga trenditeadlik, st mina sellise maitsega kokku ei käi. Lillad-roosad-pruunid toonid - tundub nagu peetakse silmas ainult teatud orientatsiooni esindajaid. Ka Stockist pole midagi leidnud, pigem olen oma garderoobi hoopis Riias täiustanud. Seal küll mitte Latvijas asuvas Montoni poes, vaid paljudes teistes kauplustes. Soovitan minna vaatama. Mis puutub ülejäänud arutlusse, siis leian minagi, et Baltika juhtkond peaks oma turnudus-müügiga midagi ette võtma või peaksid omanikud siiski kaaluma värskema vere sissetoomist juhtkonda. Meelis Milder on tegija, keda ma väga austan, kuid kas ka ülejäänud seltskond sellisele tasemele vastab, on küsitav.
Huvitavat lugu rääkis Leedus töötav eestlasest sõber. Ööklubis on naised sättinud endal kaubamärgid kas nähtavale või lihtsalt räägivad neist vahetpidamata. Nagu Armani Jeans siinse vene kogukonna või Tommy Hilfiger kohaliku maiteamis kogukonna seas.
Ainult selle vahega et leedu kaunitaridel seljas Monton ja Klementi. Ja kui kuulevad, et need ei olegi Rootsis/Prantsusmaal/Inglismaal tehtud, nagu nad arvavad, vaid Eestis, siis on suht shokeeritud.
Vilniuse kesklinnas olevad paar-kolm Monton butiiki pidavat kohalikest sama hinnaklassi kohtadest peade viisi üle olema.
Ainult selle vahega et leedu kaunitaridel seljas Monton ja Klementi. Ja kui kuulevad, et need ei olegi Rootsis/Prantsusmaal/Inglismaal tehtud, nagu nad arvavad, vaid Eestis, siis on suht shokeeritud.
Vilniuse kesklinnas olevad paar-kolm Monton butiiki pidavat kohalikest sama hinnaklassi kohtadest peade viisi üle olema.
sellepärast leedukad eestlaste kohta anekdoote räägivadki :)
leedukad tegelikult ei ole nii lollid kui te arvate ja usun, et tunnevad ka eesti kaubamärke. pigem võib olla jutt kohalikest ślaavlastest. aga seda olen minagi kuulnud, et eesti toodetel on seal "maik" küljes ja vehkleme me siin palju tahame või lehvitame oma lippu kõrgel, oleme me ikkagi üks matsirahvas, kellel välisturgudel läbilüüa annab vaid võhiklust kasutades.
Tegelikult on Eestis ka teisi tegijaid kui ainult Baltika oma äpardunud juhtidega. Vaadake veidi ringi noored!
EBS Karjäärikeskus kutsub Sind ettevõttepäevale
neljapäeval 6. märtsil kell 17.00
Muutused Eesti ärimaastikul on toimumas kiiresti, kuidas ja millises
suunas? Vastuse küsimusele saad, kui tuled kuulama seminari, kus ennast
tutvustab
BALTIKA GRUPP AS
KUIDAS LUUA UUT BRÄNDI?
Juttu tuleb:
* Baltika Grupp AS firmast
* Montoni lansseerimisest
* Montoni kaubamärgi ideest ja olemusest
* Rahvusvaheliste partnerite ja - oskusteabe kaasamisest