Baltika, H&M - kuidas läheb jaekaubandusel?

Oliver66,

Vaidlen vastu.

Ma oleksin tõesti solvunud, kui toidupoest ei leia ruuterit ühel juhul: kui ma olen aastaid harjunud teda toidupoest ostma. (miks mul peaks pidevalt ruutereid vaja minema, on iseküsimus :)
Aga Montoniga hetkel just nii läks. Paljud olemasolevad Baltman/everman kauplused ristiti ümber ja vahetati kogu kauba sortiment välja. ma olen sunnitud muutma oma tarbimisharjumusi. Eelmine aasta sain, nüüd ei saa.

Ja kui 2 eri poodi tehakse lähestikku - sry, ma ei saa mõttest aru, miks ma ei võiks sama tootja erinevaid brände osta samast kauplusest? Toetan igati artjomiku mõtet, et kuna Toyota on nii laiatarbebrand kui veel olla saab ning Lexus selgelt luksusmark (peamiselt maksan imago eest), siis Everman-Montoni puhul seda vahet ju ei ole!

...ja vaidlust jätkub kauemaks...
ma v2ga kardan, et baltika on 2ra unustanud eesti turu suuruse/ostuj6u, mida ei ole n2iteks teinud toyota corp. :(((

v6i on see v2ga pika vinnaga "kaval valem" millest talupojam6istusega aru ei saa...

p.s. vaatasin l2bi oma ostud erinevatest baltika kontoritest -
99 - 22
00 - 16
01 - 6
02 - 3
ma kardan, et baltika juhtkond on reaalsustaju kaotanud.

kui vastab tõele karini jutt, et meelis milder on väitnud et neil pole kauplustest tagasi logistikat vaja sest 100% kaubast müüakse maha tänu sellele, et kaupade sortimendi ja koguste otsused tehakse tsentraalselt ilma klientidega kontaktis olevate isikuteta (kaupluste inimesed), on mu arvates põhjust kartuseks. üliinimesed peavad keskkontoris töötama, et suuta sellist asja moekauba puhul planeerida. kui nad oma plaanides ja eelarvetes lähtuvad 100% mahamüümisest on läbikukkumine kindel.
mulle tundub jätkuvalt, et kod. milder elab kuskil "klaasitaga." tooks võrdluse riigikogulastega, kes räägivad tihti "ülalinna juttu". keegi ei saa mitte millestki aru, mis nad on ja mida nad teevad ja kuhu tüürivad...

(ja minu nimi ei ole ivan julm!!!)

...aga noh kui istud igasugustes nõukogudes etc. võib tõenäoliselt selline suhtumine täitsa tekkida...

kui sul on kõik ja kõik ja kõik ja kõik.....

...aga tahaks nagu mingit actionit.....
LET'S ROCK!!!!

p.s. see on nagu endel sihfffff
kama kas võit või kaotus, aga peaasi, et lõbus on.....
Läksin siis huvi pärast Baltika koduka investorilehele ja leidsin sealt informatiivse tabeli, kus on Baltika aktsia hind 20.05.2002 (?!?). Siis veel tootluse tabel: kuu -100, kvartal -100, aasta +10.12. Müstika ;)
investeerimispank CSFB on t6stnud euroopa jaekaubanduse osakaalu näidisportfellis, portfelli lisati Hennes & Mauritz ja välja arvati prantsuse Accorin.
baltika avaldas eelmise aasta tulemused, mis olid tagasihoidlikud, et mitte öelda s.tad. baltika kaupleb 30 P/E tasemel, võrreldes 3 kvartaliga on nad veelgi rohkem suutnud lattu kaupu toota ja varud on juba 175 mio. süüdi loomulikult tarbijad kelle maitseelistused on muutunud ja ilm.
Kui vaatasin oma lemmiknäitajat - omakapitali tootlust, mis oli vaid 4%, siis tekib küll küsimus, mis mõte on olla Baltika aktsionär. Omakapitali tootlus peaks olema suurusjärgus 15-20%, et risk ennast ära tasuks.
Varud 175 mio? Mina loeks välja varudeks 11 miljonit, aga suurenenud on need küll.
11,2 mio eur=175 mio eek
Tõsi ta on, sattusin tõesti EUR bilansi lugema. See peaks siis tähendama, et vabrikupoodide käive peaks lähiajal kõvasti kasvama. Kuna teema juba Baltika peale üle kipub minema, siis muutsin foorumi pealkirja, et huvilised oskaksid seda paremini leida.
huvitav mis põhjusel äripäev hirmsasti baltikat kiidab? kas nad ei saa asjadest aru või on muud huvid?

raivo sormunen kirjutab: Positiivse poole pealt saab välja tuua selle, et Baltika tippjuhid suurendavad oma osalust ettevõttes ehk siis näitavad oma usku Baltikasse. Lisaks veel poodide arvu suurenemine ja Montoni nimelise brändi edukas turuletoomine.

ükski nendest baltika "positiivsetest" omadustest ei ole ju positiivsed. baltika omanikud suurendasid oma osalust seetõttu, et omakapitali hakkas väheks jääma, võlad tahtsid refinantseerimist ja müügist raha ei tulnud. keegi teine poleks neid rahaga päästma tulnud. juhtide suure usuga ettevõtte tulevikku polnud siin midagi pistmist.

poodide arvu suurenemine on ju negatiivne: müügipinna kasv 50% samas müügi kasv ainult 17% (väga kahjumlik tegevus see pinna suurendamine).

montoni kaubamärgi turuletulek polnud edukas, seda näitavad müügi- ja kasuminumbrid.

äripäeva ajakirjanikud on järjekordselt oma küündimatust näidanud.
eile märkasin, et kurikuulsast kahest kõrvuti kauplusest Rocca Al Mares on üks kinni pandud...
kui mingi MONTONI kaubamärgi launchimise käigus maksta 18 miot selle eest, et soome sägad kandilise kirja välja mõtlesid ja lillat värvi Tammsaare pargis puudele lasid, siis EI SAA ju aktsiahind kuidagi tõusta.

kas keegi suudab mulle selgitada MONTONI erinevust eelnevatest kaubamärkidest???????
täpselt sama hall jura on poes müügil nagu eelmiste kaubamärkide puhul!
kortsus riie võib ju trendikas olla aga see on siiski väga vähestele arusaadav mood!

minuga oli sama lugu, kui eelpool rääkijatega, et leidsin siis stockmanist Baltmani ülikonna aga numbrit ei olnud.
Käies läbi mitmeid ja mitmeid montoni, baltmani, whatvere baltika poode, selgus, et antud ülikonda VIST toodetakse ainult Stockmanile, sest mujale pole sellist mudelit veel jõudnud ja keegi ei teadnud ka midagi.

Kokkuvõte: seni kuni Eestis müük ei parane, on raske aktsiasse raha paigutada!
Montoni kaubamärk on mõeldud inimestele kelle kuusissetulek on üle 30 tuh, Baltman ja Everman neile kes saavad 10-30 tuhhi, kuni 10 tuhhi palka saajatele on vabrikupoed
Kui alieni jutt selle turu segmenteerimisest tõele vastab, siis on Baltika juhtkond koos Montoni väljatöötajatega ikka ladvast täitsa lõdvad. Ma pole küll investeerimispanga analüütik, aga talupojamõistus resümeerib selle juttu 3 tähega "MÜÜ!"
Kui Montoni turule toomine maksis 18 milli siis kuskilt peab ju papp ka tagasi tulema, odava kauba müügist ju suurt ei teeni, sellega tegelevad hiinlased
Niipalju kui tagasi meenutada, siis Baltikaga seostub mul m6iste "kohe-kohe tuleb winge w2rk"...
Ja siis on asja 2ra rikkunud kyll vene kriis v6i midagi muud (sotsialismi 5 vaenlast!!!)

Montoni "l2bimurde" rikuvad t6en2oliselt 2ra al-Quaida ja Gulf War II.

p.s. Hiljuti lahkunuid tegevjuhte meenutades j22b vaid kahetsusega nentida, et vaja oleks ka siin t6en2oliselt uut CEO'd.
Aga vaevalt juhtub nii, nagu yhe mu s2braga, kes firmasid likvideerib. Nimelt sai ta yhe vahva telefoni k6ne FIE'lt. - "Tere. Kas teie tegelete firmade likvideerimisega. Ma sooviksin ennast likvideerida."
kommentaar voib olla kohatu, aga paljuraagitud Lexus / Toyota teema on Elkes vaga sefilt lahendatud. Lexuse pool on totaalselt shop in shop, sa isegi ei nae yhtegi Yarist voi Corollat, koik mis sind ymbritseb lohnab kalli raha jarele.
go check it out
(pole elke tootaja vaid klient kes aegajalt peab ootama kuni tema auto hooldus valmis saab)
äkki polekski vaja uut CEO-d. ehk piisaks kui maire milder juhtimisest (ka meelise juhtimisest) mingil moel kõrvale jätta. maire milder tõestas oma ebakompetentsust jaekaubanduses kui suutis ebaõnnestuda nexti kaubamajaga. pärast seda pandi see geograafia õpetaja baltika jaemüüki ja kontseptsioone juhtima (ilmselt juhib kogu baltikat meelis milderi kaudu). baltikale oleks parem kui lapsed saaksid omale maire näol jälle uue geograafia õpetaja.