Inflatsiooni arvutamisega võiks nagu tegeleda Konjunktuuriinstituut. Ainuke sõnum, mis sealt viimaste aastate jooksul on tulnud - “Leedu läheb meist mürinal mööda” (variant - on juba läinud).
Mida paganat! Jälle kopeeritakse siia, lisaks lingi panekule tasulisele artiklile, veel selle artikli sisu topelt ka? Milleks? Must lipp abiks.
no näed, elu on ju lill, oleme ju jõudnud õitsvasse kommunismi, nüüd hakkab tulema statistika selliselt, et tänu Kristelile ja teistele tema partei liikmetele on Eestis EU madalaim inflatsioon ja kõrgeim majanduskasv
Kui ma poodi lähen, siis see hinnalipik, mida ma näen, on lihtsalt minu vaimuhaige luul.
Pole võimalik, et 600 g leivapäts maksab üle euro ja Viru Valge 500 ml 9 eurot !
Tahaks müüjale kah seda öelda, kuid tema ajab ikka oma joru, et tulebki niipalju maksta .
Temal kah siis ilmselt luulud .
Kui seal oli üks suur tabel, siis tegelikult on see päris hea algus asja refaktoriseerimisele.
Nüüd tuleb profileerides kitsaskohad üles leida ja neid siis optimeerida. Uued arendused aga teha korralikult.
Viru valge on veel kallis naps. Grossi viin maksab 5,74€
Konkurentsitult odavaim hobi on täna viinajoomine.
Kui nõuka ajal statistika ei meeldinud, hakati tsentrite asemel puudasid kasutama.
Ma ütleks, tunnetuslikult, et inflatsioon on pigem meil ametlikult väiksemaks mugavdatud, kui see mida tänaval näeb.
Kõikse kurvem on see, et ei jää midagi muud üle kui nõustuda. Kui ma üleüldse igasuguse kärakapanemise maha jätsin, siis hakkas minema õhtul teleka ees üsna “sixpäkiga” võrreldavas eelarves pähkleid-näkse-kommi-küpsist-soolapulka-kõrsikut.
Muudest asjadest (a la sportimine v. hobid või miskid kultuura-üritused) on juba paar korda juttu olnud. Ja veel üks tähelepanek. Kui sul on “kaine reede” siis ilmselt ei ole sul ka pool-pohamkast õllega uimerdamise laupäeva. Siis ta tahad midagi TEHA. Näiteks hakkad terrassi või suitsuahju või verandat vms. ehitama. Või teed midagi muud asjalikku. UH-OH!!! Ole mees löö tööriistade (mis on küll ühekordne kulu) tööriistade tarvikute (näiteks lihvkettad) kinnitusvahendite ja materjali ja elktrikulu kokku. Oi. o… Väisasin täna DEPOT võtsin mõned (tõesti mõned) suured poldid, seibid, 16 mutrid ühe spetsiifilise kinnituse jaoks. Natuke veel sellist pudu ja kõige kallim asi oli purgike musta sprevärvi värviparanduste jaoks. Kokku läks 24 rutsi. Neli “Grossi”. Selle raha eest kannataks juba 2 päeva täitsa korralikult täis olla.
Aga parem ärme hakka arvama, kas on viin “liiga odav” või on kõik muu elukallidus liiga sõge.
Keskmise palga suhtes pole viin MITTE KUNAGI nii odav olnud.
Kujutlege, et aastal 1980 oleks saanud poest tavalise lauaviina 60-70 kopikaga! Isake Darwin oleks mõne kuuga platsi pooltühjaks löönud.