To: netcat.
Tegu on ju reklaamartikliga, sisuturundusega. Loomulikult seal ei räägita mingitest jääkidest. Ega Tallegg pole ainus, mis kananagitsaid toodab.
Tööstus kasutab iga grammi ära. Mida visuaalselt pole võimalik müüa tuunitakse müüdavaks. Filee ja massi erinevuse tunneb maitsest ära ![]()
Nu ei ole see kanaalihamassist tehtud toode ka kõige soodsam. Gooogeldamine näitab, et toore kana või selle juppide ostmine tuleb soodsam. Mina järeldan, et sellise kanalihamassist toodetud kraami tarbija on pigem laisk, võimalik ka, et ületöötanud lapsevanem või siis inimene, kes kuumtöötluseks evib ehk ainult mikrolaine ahju.
Ma ise pole kanalihamassist kraami kunagi söönud, küll aga olen mõnikord kui on hirmus kiire kuhugi liikuda ja hirmus nälg kallal roolitaga närimiseks ostnud pihve, mis tõenäoliselt on tehtud sea töötlemise ülejääkidest. Olen ellu jäänud…
Statistikaameti reaktsioon:
https://epl.delfi.ee/artikkel/120388675/faktikontroll-viraalne-postitus-vaidab-et-riik-kahmab-sinu-palgast-enamiku-endale-kuidas-on-see-tegelikult
Otsus: Kõik on õige, aga eksitav
Selles mõttes see ju ongi natuke eksitav, et tööandja kulud nagu sotsiaalmaks jne on arvestatud töötajate maksuks. Selle loogika järgi arvutades jõuame järeldusele, et töötajate maksukoormus on a la 60% ja ettevõtetel maksukoormus peaaegu, et puudub. Kokkuvõttes üritatakse algses postituses tõestada, et riik on 60% majandusest, mis ei vasta samuti tõele, riik on liiga suur osakaal, kuid siiski 40%.
Vastab tõele, et ka OECD kasutab tööjõu maksukoormuse arvutamisel palgafondi kogusummat
Seda osa arvutuses peetakse artiklis õigeks. Eksitavaks peetakse pigem 2.samba ja käibemaksu arvutusi. 2. sammas ei ole kulu ja kogu palka pole vaja ära kulutada siis ei ole vaja nii palju käibekat maksta
Koomiline on selle loo juures see, et tegemist on ühe mu kolleegiga. ![]()
Mulle meeldis see lõik: "Kontole laekunud netopalgaga võib iga eestimaalane toimetada enda parima äranägemise järgi ja mitte ükski maksuseaduse pügal ei kohusta kogu palga ulatuses tarbima. "
Tõepoolest, võid elada veeta, elektrita metsaonnis. Korjata riideid annetuskastidest. Ilmselt on kuidagi võimalik õppida ka elama ilma toiduta – “õhust ja armastusest”. Kokkuhoid missugune. Mitte Keegi ei sunni teid tarbima mitte midagi.
Tööandja kulud ja töötaja kulud… Millest selline eristumine ja vaidlus?
Tegelikult on ju see kõik tööandja maks/tööandja kulu – ka tulumaksu, töötuskindlustuse, jne. peab su palgalt kinni tööandja (nn. maksu kinnipidamine). Mitte sina.
Sina ise ju ei lähe pärast palga laekumist oma panga kodulehele ja ei kanna rahandusministeeriumi pangakontole oma tulumaksu ega muid makse.
Kogu see raha läheb maha tööandja palgafondist ja sisuliselt kaotab see vaidlus igasuguse reaalse sisu, kas mingi maks on “tööandja maks” või “töötaja maks” - üks maks puha.
Ning kõik see maksude info on olemas ka palgalehel, mida tööandja sulle igakuiselt esitab.
Suurt muud vahet ei olegi, kui et tööandja mõtleb nagu sina kirjeldasid ja järeldab, et tema maksukoormus on 60%. Siis töötaja mõtleb nagu seal algses postituses ja järeldab, et tema maksukoormus on ka 60%. Mõlemad on pahased. Tegelik maksukoormus on 40%.
Kui see metsaonn asub su enda metsas siis maamaksu pead ikka maksma. Vastasel juhul võid seal onnis vegeteerida ainult omaniku loal…
Riigimetsas kehtib igameheõigus.
Igameheõigus kehtib ringiliikumise ja loodusandide korjamise kohta. Et sa suvalisse kohta võid omale onni ehitada,ei ole keegi öelnud.
Ei pea ju kohe ehitama. Telgi või haagissuvilaga võib ikka olla.
Turkmenistanis ei küsitud kunagi, kas maaomaniku käest ikka luba on?)))
Mitte mingeid etteheiteid ei olnud. Eestis käib vaidlus iga meetri ja jur nüansi üle. )))) Ainult pimedaks minnes tulid saakalid uudistama, kes nende alale on tulnud ))) need on ikka väga uudishimulikud )))
Isegi telkimiseks selleks mitte ettenähtud kohas peaks tegelikult luba küsima.
Ma väidan. Reaalne suhtlemine ja äri käib reaalsete inimeste vahel, mitte suvaliste jur kehade vahel. )))) see on nii, et väga halvas olukorras peaks notari juurde minema, et tuli avada või beibega vahekorras olema…))) mingid totakad esg nõuded tulid. Lasna korteri puhul peab lisama üleujutus kaardi, maardla kaardi, jne…jalgratta parkla ))) samas me räägime rohepöördest ))) ja arvutid serverid töötavad, et neid lollusi kirjutada. )))) Energia kulub ))))
… meil kehtib sama reegel… pimedusest koiduni olgu plats puhas…