Äripäeva khmmm....rumalus?

Tema kasuks raagib kyll see, et erinevalt enamikest eestlastest oskab ta korgtasemel prantsuse keelt. Pluss veel inglise, soome ja vene keeled, mis tagavad ka hea lahtepositsiooni erinevatel toointervjuudel.
Tänase Äripäeva elitaarse lisa Visioon vahel on tõeliselt elitaarne äriposter.
Huvitav, kas nädalalõpus on selle kena pildi mõte see, et punane EI ning eitav zest annavad kokku plussi:-)
Nojah, lugesin kolmapäeval (6.10) nii äripäeva ja postimeest. Trükin siia ümber paberväljaandest 2 nupukest.

Äripäev (lk 4):
Uute sõiduautode müük kosub

Septembri uute sõiduautode müük Eestis jäi küll mullusele septembrile 180 auto võrra alla, kuid võrreldes augustiga on siiski näha teatavat tõusutrendi.
Tänavu septembris müüdi Eesti Autode Müügi ja Teenindusettevõtete Eesti Liidu (AMTEL) andmetel Eestisse 1265 uut sõiduautot mida on 109 autot rohkem kui tänavu augustis.
Müüduim automark oli septembris 128 autoga Honda, müüduim auto aga Opel Meriva, mida müüdi septembris 48. (Äripäev)

Postimees (lk 7):
Toyota on populaarseim automark

Eesti automüüjad müüsid septembris koduturule 1265 sõiduautot ehk 191 autot rohkem kui mullu septembris. Autode Teenindus- ja Müügiettevõtete Eesti Liidu (AMTEL) andmetel oli septembris 170 autoga Eesti enimmüüdud sõiduauto Toyota. (BNS)

Vabandan, kui mõni trükiviga sisse tuli, aga üldiselt autokauge inimesena tekib mul küsimus - keda ja mida uskuda??
Väga huvitavad erinevused igatahes.
veider, kui 13% turuosaga turuliider ollakse. laialt raiudes peaks siis vähemalt 7 sama mastaabiga tegijat olema. kui kitsamalt raiuda, siis veel rohkem.
Kas keegi oskab ka öelda, kus seda uut äri-ajakirja PROFIT tellida saab ja mida ta endast kujutab?
Aimar, tellimise kohta ei oska infot anda, kuid tegemist on Soome Arvopaperi analoogiga. Kommentaarid ajakirja tegijatelt annavad alust arvata, et päris huvitav peaks tulema. Eks aeg näitab.
hansa v6tmeklientidele pidi 1 number saadetama!
Hansal on üle 500 000 hanza.neti kliendi. Neist 7% ehk vähemalt 35 000 on võtmekliendid. Ajakirja tiraa˛ on 10 000. Saa nüüd siis aru, kellele neid saadetakse...
Hansa personaalpanganduse klientidele minu teada
Tõenäoliselt küll, jah... Paraku meedias ilmunud artiklites ja pressiteadetes on siiski olnud juttu "personaal- ja võtmeklientidest". Kahju, kui juba esimene pressiteade vigane on.
Kas oleks aeg teha uus foorum "Profiti khmmm....rumalus?"? :P
erkkiv, ehk aitab vastust saada Sinu küsimusele tsitaat ÄP onlinest:

"Tänases lehes nimetas Äripäev ekslikult müüduimaks margiks Honda ja müüduimaks autoks Opel Meriva, tegelikkuses pidid nii Honda kui Opel Meriva tunnistama Toyota paremust."

http://www.aripaev.ee/mod/emb/online.html?disp=2&uud_id=589240

Mitme kuu jooksul ÄP soovitab tungivalt Normat ja Leedu telekomi maha müüa, kas nad ei näe ja ei kuule, et aktsiad kosuvad ja tõusevad? Kellel om õigus-ÄP-al või minul, kes ei kavatse need aktsiad müüa?
Sama meelt novitsiga, kirjutasin samas foorumis 18.08.04 ja soovitasin koguda Telekomast, ca kahe kuuga tõus ligi 15%. Merkole oli ÄP soovitus vist TUGEV OST, kuigi aktsia on seisnud pool aastat paigal. No comments!
Balti turul on igasugu soovituste jagamine ettevõtete fundamentaalse tausta põhjal üldse tänamatu töö, kuna turg oma väiksuses on kergesti liigutatav ja võib pikemat aega käituda irratsionaalselt. Seetõttu on mitmed firmad sellest ka loobunud, näiteks Trigon ei tee enam analüüse.
Aga üldiselt ... kuidas on võimalik, et tekib selline eksimus?
Üldse märkan ma viimasel ajal (äripäevas, ekspressis) kuidagi väga palju kirjavigu. Need on veel arusaadavad - inimlik eksitus, aga faktivigu ikka naljalt välja ei vabanda.

Kontrolligu andmed üle enne kui ajalehte panevad.
Kurat kui pedant ma ikka olen.
Tänane ÄP online uudise lead:

Tallink finantsjuhi Marek Mägi sõnul võib ettevõte minna börsile või ühineda mõne konkurendiga, et laiendada tegevust, kirjutab Bloomberg...

Nagu pealkiri, nii ka uudise sisu. Kui Marek Mägi on Tallinki uus finantsjuht, siis on see ilmselt oluliselt suurema uudisväärtusega, kui eelpoolmainitet mittemidagiütlev artikkel. Paraku on minu käsutuses oleva info kohaselt antud persoon endiselt Tallinki investorsuhete juht ... parandage mind, kui ma eksin (sel juhul vabandan ka Äripäeva ees!).
Bloombergis oli ta financial manager.
artikli sisu, et laenukontorite intressid on madalamad ja laenusaamine lihtsam kui pangast. Tegelikult on raskelt puusse pandud.

http://www.aripaev.ee/2741/uud_uudidx_274107.html

Täpsemalt:

1. ei tehta vahet kuu ja aastaintressil! tabel on paberväljaandes! Et 7,5% kuus on odavam, kui 15,5% aastas :)

2. nimetatakse 10-15.a. BIG kinnisvara tagatisel eluasemelaenu tarbimislaenuks, mille intress on madalam pankade tarbimislaenude intressist. Võttes aluseks, et näiteks tagatiseta magneti intress on 12% ja tagatisega tarbimislaen 4-7% vahel, siis ... justkui oleks vastupidi?

BIGi poolt kinnimakstud artikkel?