Äripäeva khmmm....rumalus?

Avasin jälle üle pika aja Äripäeva avalehe veebis ja kaugemale ei jõudnud. Seal on hääletus küsimuses: “Ilma börsi abita on raske miljonäriks tõusta. Äripäev peab börsile investeerimist atraktiivseks, tarvis on leida endale sobiv instrument” ning pakutud variante on kaks:

1. Äripäevaga nõus
2. Hetkel ei paku börsid sisenemisvõimalust

Mina vaatasin seda küsimust ja vastusevariante mitu korda üle ning aru ei saa, kas minu Alzheimer on jälle külas või muidu miskit viltu. Kas tööga rikkaks saamise variant on lõplikult lootusetuks kuulutatud? Miks ei saa ilma börsi abiga miljoniks? Või on see tõesti börsil lihtne? Bill Gates jms onud sisenesid õigel ajal börsile ja ootasid raha kasvamist? Või kasutasid Äripäeva skeemi, et liisisid endale 10 korterit ja siis maksid üürist saadavaid makseid pangale? Hei, kas tõesti enam paremaid autoreid ei leia nn “majanduslehele”?

Sorry lihtsalt ajab närvi. Varsti rahunen maha ja siis kahetsen et kirjutasin :wink:

Eks Äripäeva ajakirjanikud arvagi, et näe Annus oskas õigel ajal Merko aktsiaid osta ja saigi rikkaks, sama Gates ja Microsoftiga...
Kui ikka ise arvutad kogu aeg "Ego" ja "Magnetite" piires, siis on raske muust maailmast aru saadagi.
Kas teil tõesti pole midagi paremat teha kui äripäeva osta ja neile hiigelkasumit toota? S*tta saab ju tasuta ka.
ma imestasin samal teemal mis tonuonu, aga tuju tegi heaks sirje niitra repliik arvamuslehel: motomuusikal polnud üldse paha. pidin vaatama väljaande esilehte kuna hetkeks tekkis mõte, et ka sloleht on hakanud roosal paberil ilmuma.
ma arvan, et majandusinimestel on kasulik teada, et sirje käis kontserdil :)
Braavo Kuldar1 !!!
Ka mina imestan mõnikord, kes kurat seda Äripäeva toimetavad või mida nad taotlevad.
Tänase Äripäeva kaanel: Charlie tekitas 20 miljardi eest kahju
Esimesed hinnangud USA Florida osariigis läinud nädalal märatsenud orkaan Charlie tekitatud kahju suurusele liginevad 20 miljardile !! kroonile !!. Kindlustusfirmadel tuleks sellest katta umbes 7 - 14 miljardit !! dollarit !!.

Nujah, kui eesti ajalehe esiküljel on lugu, et Charlie tekitas kahju, siis eks igaüks hakka kohe mõtlema oma rikutuse piires ... :-)))
mis te siin tögate. saate seda, mille eest maksate. roosa tabloid.
Seletan lahti: :-)
Alles oli ju lehes võrdlus, et Charlie ajal on Pärnu Õlu turuosa viimasel ajal langenud ja tänu suurtele Karu Õlu pudelitele on Viru Õlu turuosa kasvanud.
Kui ÄP seda teemat edasi genereerib, siis saame ka sellest teada et Pärnus asuv õlletehas konverditakse kindlustusseltsiks ja et selline tegevus on globaalne trend mis sai alguse Floridast. Kindlustusseltsi aktsionärid saavad kõik miljardärideks, pole vahet kas pluss- või miinusmärgiga.
pole ise vist Äripäeva tubli tükk aega vaadanud. sealt evib sellist primitivismi, mille suudab üle üle lüüa vist ainult SL Õhtuleht. ennemast oli lugu sarnane rüütli kõnedega - kuulad või loed artikli läbi, sõnumile põhimõtteliselt pihta ei saa ja heade ideede saamise tihedus on sama suur kui 2.2 meetrise inimese kohtamine tänaval. eriti "andekad" olid muidugi karjääriteemalised artiklid. iseenda lollimaks tegemise peale on eba aega lihtsalt kulutada.
Reedeses Äripäevas anti Nokiale vähenda soovitus, samas on Jõgeva korduvalt Nokiat esile tõstnud kui head investeeringut. Jõgeva vist siiski ei kuulu Äripäeva börsitoimetusse?!:)

P.S ÄP arvab, et Telekomast ja Normat peaks müüma, pigem arvan, et peaks koguma!
Pole mõtet lehte kiruda - iga artikli taga on ikka inimene.
Samas, Äripäev teenib kena kasumit, nii et lugejaid siiski jätkub, kui kedagi paremat ei tule.
Natuke naljakas oli lugeda Tele2-st. Väga hea aktsia, nagu öeldi, aga graafik läks väga järsult alla. Velikij soovitas ka Tele2 osta. Võibla on neil mõlemal õigus? Hea oleks tunda asja seestpoolt (võttes eeskuju W.Buffetist).
Mina soovitasin Tele2 kui pikaajalist stabiilset investeeringut ja ei lähtunud TA-st, vaid ainult seestpoolt vaatamisest (ei tööta Tele2-s!). Lisaks tuleb arvestada Saunalahti fenomeniga ehk siis sellega, et turg oskab ka head uudised üsna pikalt aktsiahinda sisse arvestada. Õiget sisenemishetke soovitada ei oska.
mhm ... Äripäeva kasum on jah päris huvitav nähtus. Mõni aeg tagasi jäi alla ainult SL Õhtulehe näitajatele, ei tea mis seis moment on. Järeldus >> võta lahti 4. klassi emakeele õpik, palka paarkümmend inimest selle baasil artikleid vorpima ja mida kollasemalt esitad, seda suurem klots kukub. keski mainis, et varsti pidi tulema Päevaleht oma majanduslehe versiooniga välja, kobe oleks. Suni ja Daily Mirrori tiraazid pole ka väikesed. Mass ja kollane on pikalt buuminud. Enda aja panustamine neisse on iseküsimus. National Geographic ja New Scientist tunduvad intrigeerivamad investeeringud. Nädalalehed (a`la Ekspress, friigim variant Sirp) ja kuuajakirjad Ärielu (päris huvitavaid artikleid olnud), Akadeemia, Vikerkaar on üldse paremad. Isiklikult olen päevauudiste jälgimisest suht loobunud.
Äripäeval on ju väga hea nish - peaaegu iga endast lugupidav firma tellib, ja kui on filiaalid, siis ka mitu. IMO on koju tellijaid vähe.
Võrreldavad nähtused ajakirjade turul on muide Tehnikamaailm ja ABE (AutoBild Eesti). Viimane tundub üsna kiiresti muutumas Kroonika autolisaks. Miskipärast (kogu minu siiras austuses peatoimetaja professionaalsuse vastu ajakirjanikuna) arvan, et ABE peab kiiresti muutuma või jääb virelema. Tõsisel tehnikahuvilisel pole seal varsti enam mitte midagi lugeda ;-(

Aga ÄP-l on üsna poogen, mida kirjutada. Kui su käes on ikka 80% eesti business-2-business printreklaami turust, võid endale ikka päris palju lubada.
Motlesin, et kas AP juba ka trukivigadega kirjutab, aga onneks siiski mitte, Charley nime kirjutamisel olid eksinud moned eelpool kirjutajad mitte AP.

Aga AP kasumist raakides - kas leht ise ikka saab kasumit? Ei viitsi kibedal OM vaatamise ajal jargi uurida, aga vanast ajast on meeles, et kogu nende grupp sai kull kena kasumit, aga kas mitte lehte ei doteeritud teiste tegevuste arvelt?
Ehk varskendab keegi mu malu?