Ja edasi....
Hunt seda teab.
Kui see on rallikene on läbi siis on näha kui kõrgele tõusis ja kui palju peale seda langeb.
Selle põhjal saab siis jälle midagi oletada....
Kristjan,
asjalik ülevaade,
,aga investoritel on närvid läbi
suvalisel hetkel hakkavad hallukaid nägema ja
vajutavad pidurile nagu Sander ütleb, nii et
varsti nimetame foorumi ümber:
Ainult jääkarudele...
:-)
asjalik ülevaade,
,aga investoritel on närvid läbi
suvalisel hetkel hakkavad hallukaid nägema ja
vajutavad pidurile nagu Sander ütleb, nii et
varsti nimetame foorumi ümber:
Ainult jääkarudele...
:-)
Goldman Sachs Chief Investment Strategist Abby Joseph Cohen joined Merrill Lynch's David Bowers and Morgan Stanley Dean Witter's Jay Pelosky in advising clients to buy U.S. stocks following weeks of market weakness, which was spurred by chronic concerns about the softening economy.
Moderate overvaluation of the S&P 500 has been followed by notable undervaluation, she added.
Ja eile Intel hoiatas jälle.
Seekord päris tõsiselt.
Huvitavad tugevad mõjutegurid on turgu ülesse ja alla tõukamas.
Mis jääb peale - analüütikute usk helgesse tulevikku või suht nigel reaalne majanduse seis?
Karta on et Nasd ralli on selleks korraks läbi.
Aga see pole vast ka mingi uudis. .. et niimoodi ülesse/alla tõmbleb....
Kui aga praegune kehv seis US majanduses jätkub ja süveneb, siis vägisi tuleb pähe L täht.
Võib-olla turg enam eriti ei langegi.
Mis see Nasd langus 1800 juurde siis nii väga enam on.
Aga mida ei näe on V või U tõusu põhjused.
Miks peaks tekkima U kujuline liikumine?
Ja V kujuline on minu arvates veelgi vähem tõenäolisem.
See mida Cohen ette näeb :
"We believe that attractive equity valuation has been restored and forecast year-end 2001 prices levels of 1,650 and 13,000 for the S&P and Dow Industrials," Cohen said in a note to clients. That represents a roughly 31 percent increase for the S&P from current levels and a roughly 22 percent gain for the Dow from current levels.
.... mille arvelt see tuleb?
Või ei oska ma ridade vahelt lugeda?
Et tegemist ei ole mitte veendumusega vaid analüütikute meeleheitliku katsega päästa turgu vajumast sohu pikaks-pikaks ajaks.
Et räägime ilusat jutt ja äkki õnnestubki leida piisav arv lihtsameelseid.
Kristjan, mida arvad?
Kas pikk tuumatalv on alanud?
Ka mõned aastad kolistab Nasd mööda põhja?
Ja kui Nasd on maas siis ma ei usu ka et SP500 ülesse liigub. Liiga palju on asjad seotud.
Dow võib ju liikuda mingis vahemikus, kuid ka sealt ei ole mõtet siis suurt tõusu oodata.
Ning halvimal juhul ka Dow sukeldub.
Graafik,
need hallukad kipuvad vägagi reaalsed olema.
Ma usun trendi. Ja sellesse et kui mingi trend on moodustunud siis see kestab päris pikka aega.
Tüüpiliselt trend ei muutu järsult - niiöelda V kujuliselt. Selleks peavad olema mõjuvad põhjused.
Pikka aega (aastaid) oli tõusu trend.
Nüüd on juba mõnda aega (peaaegu aasta) olnud langustrend. Mis on see jõud mis seda trendi muudab? Kui seda jõudu ei ole siis langustrend jätkub....
Hetkel tuleb pidevalt hoopis trendiga kooskõlas olevaid halbu uudiseid.
Ja analüütikute kiidulaul - see on nagu poliitikute 'musta valgeks värvimine'.
Mõlemat tüüpi info kõlab usutavalt (siiski mitte kõigile), ainult ühel juhul on reaalsusele põhinev (kasumihoiatused), teisel juhul aga haip (et on allahinnatud).
Ja ma millegipärast ei usu et US majandus (või üldse majandus) on niimoodi kangidega juhitav.
Et kord suuname ülesse ja majandus kohe kuulekalt tõuseb. Ja siis suuname alla ja kohe ka langeb.
Ma arvan et näiteks Fed oma intressikangidega on küll võimeline hoope andma majandusele mitte aga seda sujuvalt juhtima. Hetkel ei ole kindel kas intresside langetamine annab kiireid tulemusi.
Ka Ali sõnavõtud on küllaltki ettevaatlikud ja 'ümmargused'.
Eks ta vast tajub isegi kui piiratud on tema võimalused seda kolossi juhtida.
Ja hetkel on see majandus tuksi keeratud.
Keegi ilmselt ei tea millal ja mismoodi see sealt välja tuleb.
Muidugi - tegemist ei ole ilmselt mingi meeletu lamaga - kuid siiski niipalju kehvas seisus et aktsiaturu ralliks ei ole põhjust.
Jääkarudele on väga õnnestunud nimetus.
Moderate overvaluation of the S&P 500 has been followed by notable undervaluation, she added.
Ja eile Intel hoiatas jälle.
Seekord päris tõsiselt.
Huvitavad tugevad mõjutegurid on turgu ülesse ja alla tõukamas.
Mis jääb peale - analüütikute usk helgesse tulevikku või suht nigel reaalne majanduse seis?
Karta on et Nasd ralli on selleks korraks läbi.
Aga see pole vast ka mingi uudis. .. et niimoodi ülesse/alla tõmbleb....
Kui aga praegune kehv seis US majanduses jätkub ja süveneb, siis vägisi tuleb pähe L täht.
Võib-olla turg enam eriti ei langegi.
Mis see Nasd langus 1800 juurde siis nii väga enam on.
Aga mida ei näe on V või U tõusu põhjused.
Miks peaks tekkima U kujuline liikumine?
Ja V kujuline on minu arvates veelgi vähem tõenäolisem.
See mida Cohen ette näeb :
"We believe that attractive equity valuation has been restored and forecast year-end 2001 prices levels of 1,650 and 13,000 for the S&P and Dow Industrials," Cohen said in a note to clients. That represents a roughly 31 percent increase for the S&P from current levels and a roughly 22 percent gain for the Dow from current levels.
.... mille arvelt see tuleb?
Või ei oska ma ridade vahelt lugeda?
Et tegemist ei ole mitte veendumusega vaid analüütikute meeleheitliku katsega päästa turgu vajumast sohu pikaks-pikaks ajaks.
Et räägime ilusat jutt ja äkki õnnestubki leida piisav arv lihtsameelseid.
Kristjan, mida arvad?
Kas pikk tuumatalv on alanud?
Ka mõned aastad kolistab Nasd mööda põhja?
Ja kui Nasd on maas siis ma ei usu ka et SP500 ülesse liigub. Liiga palju on asjad seotud.
Dow võib ju liikuda mingis vahemikus, kuid ka sealt ei ole mõtet siis suurt tõusu oodata.
Ning halvimal juhul ka Dow sukeldub.
Graafik,
need hallukad kipuvad vägagi reaalsed olema.
Ma usun trendi. Ja sellesse et kui mingi trend on moodustunud siis see kestab päris pikka aega.
Tüüpiliselt trend ei muutu järsult - niiöelda V kujuliselt. Selleks peavad olema mõjuvad põhjused.
Pikka aega (aastaid) oli tõusu trend.
Nüüd on juba mõnda aega (peaaegu aasta) olnud langustrend. Mis on see jõud mis seda trendi muudab? Kui seda jõudu ei ole siis langustrend jätkub....
Hetkel tuleb pidevalt hoopis trendiga kooskõlas olevaid halbu uudiseid.
Ja analüütikute kiidulaul - see on nagu poliitikute 'musta valgeks värvimine'.
Mõlemat tüüpi info kõlab usutavalt (siiski mitte kõigile), ainult ühel juhul on reaalsusele põhinev (kasumihoiatused), teisel juhul aga haip (et on allahinnatud).
Ja ma millegipärast ei usu et US majandus (või üldse majandus) on niimoodi kangidega juhitav.
Et kord suuname ülesse ja majandus kohe kuulekalt tõuseb. Ja siis suuname alla ja kohe ka langeb.
Ma arvan et näiteks Fed oma intressikangidega on küll võimeline hoope andma majandusele mitte aga seda sujuvalt juhtima. Hetkel ei ole kindel kas intresside langetamine annab kiireid tulemusi.
Ka Ali sõnavõtud on küllaltki ettevaatlikud ja 'ümmargused'.
Eks ta vast tajub isegi kui piiratud on tema võimalused seda kolossi juhtida.
Ja hetkel on see majandus tuksi keeratud.
Keegi ilmselt ei tea millal ja mismoodi see sealt välja tuleb.
Muidugi - tegemist ei ole ilmselt mingi meeletu lamaga - kuid siiski niipalju kehvas seisus et aktsiaturu ralliks ei ole põhjust.
Jääkarudele on väga õnnestunud nimetus.
Harva on juhtunud, et majandustsyklid paari kuuga piirduvad. Paar aastat j22aega peaks nagu USA-s tulema kyll. Arvan, et hoolimata "uuest majandusest" ja muust pulast, ei ole siiski kvalitatiivselt midagi muutunud USA majanduses. Seega on ajaloo kordumine usutav ja jahenemise pikkust m66detakse aastatega. See muidugi ei t2henda, et selle vastu ei saaks omi strateegiaid teenimiseks luua :)
Keskmine retsessiooni pikkus on USA-s olnud 11 kuud vastavalt www.nber.com andmetele. Ja aktsiate hinnad hakkavad tõusma veidi enne langudsperioodi lõppu. Samas Jaapan on tõestanud ka tuumatalve võimalikkust.
Keegi kuskil rääkis miskit seda, et pikaajline trend kestab miskit 4 ja pool aastat keskmiselt????
Seppo Saario sõnul kestab tsükkel keskmiselt 4-4,5 aastat, kusjuures tõus kestab langusest umbes 2 korda kauem. Kõlab nagu tekstülesanne, mis?
Üles läheb ikka aeglasemalt, kui alla.
Olin liiga pessimistlik.
Nägin turgu liiga mustades värvides.
Arvasin et V kujulise pöörde tõenäosus on väike.
:)
Asja väheke analüüsides selgub et V kujuline liikumine on võimalik küll. Ja vägagi reaalne.
SP500 on selges pikaajalises languses.
Miski ei näita et see langustrend muutuks või võiks muutuda. Ei näe reaalseid jõude.
Ja kui kordub 73-74 aasta siis võib liikuda oktoobriks 2001 tasemele 700-800.
Kui saavutab selle taseme siis on ka pöördeks tekkinud põhjus. Nimelt value investoritele on paljud stokkid väga ahvatleva hinnaga. Võib-olla isegi papi Buffett nopib midagi kotti.
Edasi võivad paljud osta sest edasise languse risk on väike. Küll aga on tõusu korral lootust ilusti teenida.
Sorivad kepiga peale langust järele jäänud prahihunnikus ja korjavad paremad palad ülesse.
Ja SP500 võib liikuda 2002 aasta juuniks-juuliks tasemeni 1200.
Ning ongi V täht olemas. Nagu sipsti.
Edasi SP500 liigub mõned aastad 1100 ja 1300 vahel.
Mida Nasd sellisel juhul teha võiks?
Ega muud kui saavutab sellel aastal põhja 1200-1300 juures. Ja edasi V tähe ülemine ots on kuskil 2300-2400 juures.
Kristjan, kas sellist V tähte pidasid ka sina silmas?
Mõmm, huvitav mis hinnaga CSCO varsti saadaval on?
Mõmm, Mõmm, aga opt.networking stokkid?
Nägin turgu liiga mustades värvides.
Arvasin et V kujulise pöörde tõenäosus on väike.
:)
Asja väheke analüüsides selgub et V kujuline liikumine on võimalik küll. Ja vägagi reaalne.
SP500 on selges pikaajalises languses.
Miski ei näita et see langustrend muutuks või võiks muutuda. Ei näe reaalseid jõude.
Ja kui kordub 73-74 aasta siis võib liikuda oktoobriks 2001 tasemele 700-800.
Kui saavutab selle taseme siis on ka pöördeks tekkinud põhjus. Nimelt value investoritele on paljud stokkid väga ahvatleva hinnaga. Võib-olla isegi papi Buffett nopib midagi kotti.
Edasi võivad paljud osta sest edasise languse risk on väike. Küll aga on tõusu korral lootust ilusti teenida.
Sorivad kepiga peale langust järele jäänud prahihunnikus ja korjavad paremad palad ülesse.
Ja SP500 võib liikuda 2002 aasta juuniks-juuliks tasemeni 1200.
Ning ongi V täht olemas. Nagu sipsti.
Edasi SP500 liigub mõned aastad 1100 ja 1300 vahel.
Mida Nasd sellisel juhul teha võiks?
Ega muud kui saavutab sellel aastal põhja 1200-1300 juures. Ja edasi V tähe ülemine ots on kuskil 2300-2400 juures.
Kristjan, kas sellist V tähte pidasid ka sina silmas?
Mõmm, huvitav mis hinnaga CSCO varsti saadaval on?
Mõmm, Mõmm, aga opt.networking stokkid?
Sander: V,L ja U tähistavad majanduses toimuvat, mitte aktsiaturu liikumise graafikut. Ja ma loodan V-le (või U), kuna see võtaks küll mõneks ajaks vee silmist välja aga saaks jälle positiivsema maailmapildi kiiremini ette võtta ja ehk isegi mõnda USA aktsiat osta.
Aktsiaturg ja V... Tehnoloogiasektoris äkki pigem WWWW? Ma mõtlesin seda kunagist väidet "NAZ kümne aasta pärast enam-vähem samal tasemel" (siis oli vast 2500-2800) kahjuks tõsiselt kaalutava variandina.
Mul oli väga kahju, kui Roberti ja Andrese chati's nad ei pidanud vajalikuks vastata minu küsimusele pokemoni kaartide suure osakaalu kohta LHVD "enim omatud" aktsiate nimekirjas.
NAZ Q2 "V" saaks kätte siis, kui turg suudaks nüüd veel sellist järsemat langusnurka hoida - see peaks olema (lühi-keskpika) põhja tegemise õige eeltöö. Raputaks retail investorite ikka veel liiga bullish hoiaku negatiivseks ja saaks mõned liiga suure tehnoloogiasektori osakaaluga tech fondid rahast lagedaks ja selliseid "pärle" nagu NOK, BRCD, JNPR jne lausmüüma (mis minu meelest juba on alanud). Kuna praktiliselt igas suuremas growth fondis on CSCO jms suured ja likviidsed "blue-chip'id" osakute tagasimüügi korral kõige lihtsamalt müüdavad, siis peaks selliste "nifty-fifty" aktsiate müügisurve jätkuma ja mina olen teinud rallide korral pikemaid put'e just sellistele aktsiatele.
Millal osta? Mul on liiga kehvad närvid selleks, et juba praegu mõnes USA aktsias pikk olla. Aga Ago on siin aeg-ajalt ka pikki positsioone USA's hoidnud.
Aktsiaturg ja V... Tehnoloogiasektoris äkki pigem WWWW? Ma mõtlesin seda kunagist väidet "NAZ kümne aasta pärast enam-vähem samal tasemel" (siis oli vast 2500-2800) kahjuks tõsiselt kaalutava variandina.
Mul oli väga kahju, kui Roberti ja Andrese chati's nad ei pidanud vajalikuks vastata minu küsimusele pokemoni kaartide suure osakaalu kohta LHVD "enim omatud" aktsiate nimekirjas.
NAZ Q2 "V" saaks kätte siis, kui turg suudaks nüüd veel sellist järsemat langusnurka hoida - see peaks olema (lühi-keskpika) põhja tegemise õige eeltöö. Raputaks retail investorite ikka veel liiga bullish hoiaku negatiivseks ja saaks mõned liiga suure tehnoloogiasektori osakaaluga tech fondid rahast lagedaks ja selliseid "pärle" nagu NOK, BRCD, JNPR jne lausmüüma (mis minu meelest juba on alanud). Kuna praktiliselt igas suuremas growth fondis on CSCO jms suured ja likviidsed "blue-chip'id" osakute tagasimüügi korral kõige lihtsamalt müüdavad, siis peaks selliste "nifty-fifty" aktsiate müügisurve jätkuma ja mina olen teinud rallide korral pikemaid put'e just sellistele aktsiatele.
Millal osta? Mul on liiga kehvad närvid selleks, et juba praegu mõnes USA aktsias pikk olla. Aga Ago on siin aeg-ajalt ka pikki positsioone USA's hoidnud.
Olen märganud päris sageli mõistet 'nifty-fifty'. Kui olen õieti aru saanud, siis kasutatakse seda väljendamaks suurt turukapitalisatsiooni omavate kompaniide vastupidavust turu üldise langustrendi korral nn 'safe-heaven', millele mõne aja möödudes järgneb siiski ka nende langus. Kui ma eksin, siis äkki keegi parandab mind.
rääkides pikaajalistest trendidest, siis yks selline väidab, et trend kestab 10-13 aastat.
tõus algas 1987, paigalseis algab(algas)2001 ja langus algab 2011-2012.
tõus algas 1987, paigalseis algab(algas)2001 ja langus algab 2011-2012.
RazorBuzz, kas siit võiks järeldada, et nüüd pööratakse rohkem tähelepanu arenevatele turgudele (TVB), kus võiks olla suuremad teenimisvõimalused?
see ei ole mõeldud usa turule, vaid maailma majanduse yldisele(keskmisele) arengule.
teooria pole minu väljamõeldud ja ei vastuta selle eest. kui ma õigesti mäletan oli see raamatust "sissejuhatus majandusele" või midagi sellist... kui on huvi loe läbi. selline siniste kaantega paarisajaleheline...8)
teooria ise oli kellegi analyytiku leiutis.
teooria pole minu väljamõeldud ja ei vastuta selle eest. kui ma õigesti mäletan oli see raamatust "sissejuhatus majandusele" või midagi sellist... kui on huvi loe läbi. selline siniste kaantega paarisajaleheline...8)
teooria ise oli kellegi analyytiku leiutis.
Palun ärge hakake Kondratjevi laineid 21. sajandisse kandma! Iga asi ikka omas ajas!
See pole enam :-) ausalt öelda kurb lugu kui taolisi asju tänapäeval tõsiselt võetakse.
See pole enam :-) ausalt öelda kurb lugu kui taolisi asju tänapäeval tõsiselt võetakse.
nõus velikij. ajad on muutunud.
Veidi statistikat - pärast II Maailmasõda on 15 tugeva tõusuga aprillikuud ja IGA kord pärast seda on mais toimunud langus.
Praegu on siiski ekstreemne olukord ja see reegel ei pruugi kehtida.
Praegu on siiski ekstreemne olukord ja see reegel ei pruugi kehtida.
to:kristjan.lepik,
15 tugeva tõusuga aprillikuud, aga 41 mitte tugeva tõusuga, on's nii?
Ja pärast tugevat tõusu järgneb korrektsioon - loogiline ju!
Ma ei näe siin erilist reeglipära kui see, et tõusule järgnes vanasti langus?
Selgita!
15 tugeva tõusuga aprillikuud, aga 41 mitte tugeva tõusuga, on's nii?
Ja pärast tugevat tõusu järgneb korrektsioon - loogiline ju!
Ma ei näe siin erilist reeglipära kui see, et tõusule järgnes vanasti langus?
Selgita!
Ja üldse võiks parem keegi selgitada, miks ja kui kaua seda karu-juttu veel kannatada tuleb? Kõik ju näevad, et langus on igaveseks läbi...
kust see välja paistab praegu?