Ainult karudele...

<a href=http://cbs.marketwatch.com/archive/20001204/news/current/tice.htx?source=htx/http2_mw>Liigne ahnus pole kunagi kurjast… Aga nagu ma mõned päevad tagasi siin mainisin - olen praegu TMT shortimisest väljas.

Ja pean ikka veel kordama oma kunagist arvamust praegustele TMT’s pikkade positsioonide omanikele: õige hetk müümiseks on siis, kui tunned et kõik läheb jälle kindlasti hästi.

Lihtsalt Maria
TheStreetil ja Crameril pole viimasel ajal hästi läinud:
-Paar nädalat tagasi pandi kinni TheStreeti Inglismaa lehekülg;
-Eile andis Cramer avalikkusele teada enda lahkumisest CramerBerkowitzi riskifondi traderi kohalt
-Eile murdisd vene häkkerid RealMoney.com kolumnistide vestlustahvli lahti
to Heisenberg: Crameri fond is year-to-date up 34 %. Ei ütleks, et tal halvasti läheb :)
Cramer ütleski, et tema unistus on täitunud, lahkuda tipus, samal ajal kui kogu turg on mudas...
Jätkan karudele lugemise pakkumist...
MSDW Roach ja Merrill'i (be bullish!) Steinberg - samad algandmed, erinevad järeldused
Kristjan, Sa oled ikka kohe hirmveendunud ülikaru. Linnas räägiti nädal tagasi, et Sul ei pidavat mitte ühtegi pikka positsiooni olema! Vaat milleni karu-jutt viib!
Velikij: Vale puha. 90% portfellist olen ma jätkuvalt pikk. Kogu see put'ide pool (no mis pool, 3-5% portfellist) on seda lihtsalt segastel aegadel tasakaalustanud.
Selge-selge. Aga vast avaldad, mis sektorites Sa pikk oled? (tööstusspionaaž:-)
Väike hint Velikij-le.
Really Big Picture from Merrill Lynch (be bullish seekord vaid value stiilis investeerimise suhtes)senior investment advisor Bob Farrell

Näiteks kirjutab ta:

Here is a list of extremes in recent years that we have identified.

1. The Internet mania (the greatest stock sector extreme in history);

2. The New Economy technology extreme (overowned, overvalued, priced to perfection);

3. The Old Economy value rejection (lasted four to five years);

4. The large-cap indexing boom (ended in 1998);

5. The small-, mid-cap underperformance (also lasted several years);

6. The longest period in history of active management underperformance (1994-98);

7. The largest gain for companies without earnings in history (1998-99); and

8. The longest period in history of far-above-average stock returns (1982-99).

All these extremes either have reversed or are starting to reverse. Not only are they reversing, but the reversal is not yet over."

ja...
"Using the same common sense approach tells us to expect lower rates of return from stocks over the next five to 10 years or more. After 18 fat years with returns averaging 18% to 20%, we are more likely to have a stretch of lean years with returns of less than 10%. This also means index investing is likely to offer below-average returns (compared to the historical average) and that more stock picking active managers will do better than the indexes in the years ahead. As value investing supercedes momentum investing (just chasing price regardless of earnings) more emphasis will be placed on earnings and their quality. There will be far fewer examples of companies with no earnings being on the top of the price performance list, as was the case in the last half of 1999 when companies with no earnings far outperformed companies with real earnings. Best of all, due to new SEC disclosure rules, analysts will have to go back to Graham and Dodd principles of analysis with longer-term insights rather than primarily reporting company guidance about sales and earnings for the coming quarter."
Uus lühiülevaade fondide rahavoogudest. Raha läheb EQ'st välja, sedapuhku kahjuks ka International & Global kategoorias, raha läheb järjest enam MM fondidesse. Loomulikult võiks optimistlikumalt sündmusi vaadates oletada, et turu pöördudes saab MM'dest kiiresti raha tagasi TMT'sse pöörata, aga kas selleks on head fundamentaalset põhjendust?
Võiks ju leida sada fundamentaalset põhjust, aga see foorum on "ainult karudele", nii et ei hakka nende meeleolu positiivsusega rikkuma. Põhi tulebki seda kiiremini, mida enesekindlamad nad on.
Fit - mitte fundamentaalsetel vaid pigem tehniliste (ka karune sentiment käib pigem siia) asjaolude tõttu ma ei välista NAZ rallit juba sellel aastal. So what?
Tänan Sind, Kristjan! Kuigi ma paljude asjadega ei nõustu, oli huvitav lugeda igadahes.

P.S. Ma pole pull ega karu vaid see kes parasjagu vaja. Aga Naz ralli tänavu - no siis tuleks avada pigem uus foorum "Ainult surnud kassidele...":-)
Kristjan
Nüüd Sa kütsid mu uudishimu ülesse.
Mõne teise puhul ma oleks lihtsalt nentinud
et - ah igat juttu ei maksa uskuda. Las räägib mida tahab.
Aga Sul nagu selle turuga nii soojad suhted et ei saa kohe kuidagi ignoreerida.
Miks tehnilistel põhjustel on võimalik NAZ ralli sellel aastal?
Kas pead silmas mõnesaja punktist põrget või midagi suuremat?
Ole hea räägi vähe lahti...
Sander:

Put/Call Ratio: .94, ehk siis stabiilselt karusemaks läinud näitaja, Fed'iga seotud lootus (19.dets), üsna palju vaba raha EQ fondides.

Seega algatuseks kahepäevane ralli on teoreetiliselt võimalik. Kuigi tõenäosus, et intressimäärasid juba nüüd kärbitakse, on praktiliselt olematu, pole USA turg praktiliselt kunagi jätnud kasutamata võimalust rallida siis, kui on mingi positiivse ootuse ümber võimalik midagi ehitada. Kui karude nõrgad käed hakkavad selle paari päeva jooksul massivselt ennast katma (+paljud karud tahavad aasta lõpuks kasumid lukku panna) on ostjaid turul küll.

Nii et rallit ei saa praegu välistada mingil juhul.

Tõsi küll, ka tax-loss müük on aasta lõpus oodatav, pluss tavaliselt ei tule raha fondidesse sellel ajal eriti sisse.

Tunnistan ausalt - tõstan kuni aasta lõpuni NAZ võimalike liikumiste suhtes käpad üles!
...aga ikkagi käpad, mitte sõrad!. Kui FED neutraalset positsiooni ei võta, siis tuleb ilmselt NASDAQ CRASH ALERT välja anda.
Kristjan
Seda minagi et nii ülesse ja allapoole mõjuvaid tugevaid jõude on mitmeid. Ja mine võta kinni mis peale jääb.
Võib-olla teeb NAZ üles/alla viskeid (isegi suures ulatuses) ja keskmiselt vajub veel vähehaaval mõned kuud.

Ilmselt on lihtsam tegutsemisotsuseid teha sektorite kaupa ja sümbolite haaval.
Vast näiteks WCOM-i ei ole enam mõtet shortida...
Samas nii mõnegi sümboli graafik ja näitajad on sellised et miks ei võiks veel 1-2 kuud vajuda...

Kristjan, mis Sa arvad mida pangad teevad?
C näiteks on huvitavas kohas.
On vähe auru välja lasknud aga ikka lühiajaline trend alla. Kas tõesti langeb veel?
Päris karm jutt, mis? Viitab ikka suht väga suurele pessimismile - üksikute välgatustega ülesse. Mul on siiski üks rumal küsimus teile:
On teil mingitki nägemust paari lähikuu kohta?