Transpordi hell all pidasin silmas seda, et eelmine kvartal MAU kukkus, kuna nad cuttisid ära terved riigid ja regioonid, kuhu teenust osutada.
Kui globaalne transport normaliseerub, siis MAU kasv saab olema tugev, kuna odavama otsa persoone on veel rohkem kui Euroopas.
"Visahing"
Euroopa 2022 puudutav maksu mõju ma üle ei tähtsustaks.
"Visahing"
Pakun, et selle sodi transpordi hind pole oluliselt muutunud, seal kandist saates on alati need saatekulud mega odavad olnud ehk nagu Hiinakatega ikka, riik regullib, les palju maksab. Eelmine nädal sai Aliexpressist tellitud, saab näha, kaua saadetakse. Wishi kogemus puudub, aga Ebay-st tellides pandi pakkidele ala 1$ hindasid ja peal kiri ala varuosad. Küll taas miskit välja leiutatakse.
Uus tollisüsteem ei hakka kehtima mitte 2022 vaid 01.07.2021.
Kui asi tolli läheb siis ei huvita enam kedagi mis paki peal kirjas on. Tollile tuleb esitada originaaldokumendid ostu kohta ja maksad täie rauaga. Mul on nii mõnigi pakk, mille peale kirjutatud 5$, tolli sattunud. See on kuidas joppab, enamasti lähevad läbi aga vahest võetakse ka need rajalt maha.
Väikepakkide elektroonilist tollilahendust arendab mitu firmat, üks neist on eesti ettevõte Eurora Solutions OÜ
" firma asutaja Marko Lastik"
"Hetkel maksab manuaalne deklaratsiooni loomine Euroopa Liidus 15-25 eurot, elektrooniline deklaratsioon 2,5-5 eurot. Aurora Solutionsi teenusega on hind 0,05 kuni 2 eurot, sõltuvalt kliendi poolt teostatavatest deklaratsioonide arvust aastas, Uued nõuded kohustavad e-kaubanduse platvorme ja jaemüüjaid kasutama HS-koode, mis teevad digitaalsete teenuste väljatöötamise võimalikuks."
Kui see 0,05 on reaalne, siis pole hullu, aga võib-olla on see müügimehe jutt ja reaalne miinimum on midagi muud.
Wishil ja Babal jt on põhimõtteliselt variandid:
a) Kas vedada kogu träna suure konteineriga EU-sse kohale ja tollida see korraga
b) Tollida iga pakk
c) leida mingi geniaalsem lahendus
Siin võidab see kes suudab parima lahenduse, aga fakt on see et kogu väljaspoolt EU-d saabuvale sodile lisandub toll + km + mingid lisakulud, kokku lisandub 40% ja rohkem hinnale. Kas see kaetakse praeguse katte pealt või pannakse lõpptarbija hinnale otsa on iseasi küsimus.
Baba-s on tegelt juba paljudel poodidel EU stored olemas ja sealt ostmisega probleemi ei ole, lihtsalt hind on kallim.
"tomv07"
aga fakt on see et kogu väljaspoolt EU-d saabuvale sodile lisandub toll + km + mingid lisakulud, kokku lisandub 40% ja rohkem hinnale.
Kas see praegu kehtiv saadetis maksumusega alla 150€ ilma tollimaksuta kaotatakse ka ära?
42min tagasi Yahoos loost ilmunud väljavõte (noh esmaspäeval võid oodata kohe gap up) oman ca 3100tk @13,87
Ma olen retard, aga ei saa hästi aru, miks peaks see üles gäppima?
Tihti on nii, et kui nädalavahetusel tuleb kiitev lugu, siis esmaspäev tormatakse ostma. Iseasi, kui see BABA trahvide lugu vett peale ei tõmba.
Võiksid tuua vähemalt ühe konkreetse näite, kus The Motley Fool on aktsiat liigutanud?
"vaits"
Kas see praegu kehtiv saadetis maksumusega alla 150€ ilma tollimaksuta kaotatakse ka ära?
Mina ei tea seadust 150€ kohta, praegu kehtiv piir on 22€, aga kuna hiina saatjad kirjutavad ka 100€ asja paki peale praegu 5-10$, siis enamasti tulevad need läbi. Uue seadusega pole vahet mis paki peal, pead deklareerima kõike, kas ise või müüja, aga tõenduseks ei ole sellisel juhul paki peal olev summa, vaid ostuhind + transpordi summa
Me räägime erinevatest asjadest. 22€ piir on käibemaksuvabastusele ja 150€ tollimaksule (va alkohol, tubakas ja parfüümid). Seda ma tean, et see 22€ piir kaob ära, aga pole kursis kas uue seadusega läheb kõik ka tollimaksu alla või jääb see limiit alles.
Tollimaksu piir jääb samaks, 150 eurot.
Linnuke siristas, et Ali hakkab tollimaksu ise koguma, maksma ja ise ka kaupa deklareerima. Kliendi vaatevinklist tõenäoliselt kõige mugavam.
"2korda2"
Linnuke siristas, et Ali hakkab tollimaksu ise koguma, maksma ja ise ka kaupa deklareerima. Kliendi vaatevinklist tõenäoliselt kõige mugavam.
EBAY-s see asi juba toimib, väga mugav, kuna ei pea EMTA-ga jändama ja saad kohe kogukulu teada. DHL küll tahtis mult toplet maksu võtta, aga saatsin info, et EBAY tegi kõik juba ära, siis sain kohe paki kätte.

IPO alustas 46M-ga, töötajate pakett eriti üldpilti ei muuda, seega kaubeldavast on 50% laias laastus short.
Fintelil on tekkinud huvitav lõik short info juurde.
Ei tunne seda keelt nii hästi. Kas võib siit oletada, et müüdi aktsiaid mida tegelikult ei ole (naked short)? Või on tegemist nö varjatud tehingutega, mis korjatakse eest ära ehk tehinguks tegelikult ei lähe aga saab näidata suurt huvi?
Igal juhul on WISH-il olnud mega anomaalia.
Ei tunne seda keelt nii hästi. Kas võib siit oletada, et müüdi aktsiaid mida tegelikult ei ole (naked short)? Või on tegemist nö varjatud tehingutega, mis korjatakse eest ära ehk tehinguks tegelikult ei lähe aga saab näidata suurt huvi?
Igal juhul on WISH-il olnud mega anomaalia.
Shortsquueze annab 10%
No kui shortsqueeze annab, eks sa siis võta.
Mina võtsin IPO-l väljalastud aktsiad, mida seal tarbitakse, ei tea. Ülejäänud vabanevad alles juunis, seega ise ma neid sisse ei arvestaks.
Mina võtsin IPO-l väljalastud aktsiad, mida seal tarbitakse, ei tea. Ülejäänud vabanevad alles juunis, seega ise ma neid sisse ei arvestaks.
Ma täna out.
Lugesin eile veel calli:
1. Q1 tuleb väga hea, kuna Q1 2020 oli pandeemia.
2. Q2 tuleb võrdluses 2020 väga nõrk.(Therefore, we expect that Q2 will be a tough year over year comparison and that we will return to a more normalized growth cadence beginning with Q3. )
3. Aasta lõpp peaks uuesti tuure võtma.
Enamus firma kulu on meeletu reklaam.
Kas WISH müüdi ehk sellepärast auku:
So all those things will come into play, but I would be more moderated in growth in Q2 and then starting Q3, Q4 we come to again good, strong double-digit growth rate in the back half of the year.
Äkki targemad lugesid välja, et Q2 tuleb ühekohaline kasvu number, mis oleks kasvu aktsia puhul ju lubamatu, kui koguaeg ikka mega kasvu lubatud.
Lugesin eile veel calli:
1. Q1 tuleb väga hea, kuna Q1 2020 oli pandeemia.
2. Q2 tuleb võrdluses 2020 väga nõrk.(Therefore, we expect that Q2 will be a tough year over year comparison and that we will return to a more normalized growth cadence beginning with Q3. )
3. Aasta lõpp peaks uuesti tuure võtma.
Enamus firma kulu on meeletu reklaam.
Kas WISH müüdi ehk sellepärast auku:
So all those things will come into play, but I would be more moderated in growth in Q2 and then starting Q3, Q4 we come to again good, strong double-digit growth rate in the back half of the year.
Äkki targemad lugesid välja, et Q2 tuleb ühekohaline kasvu number, mis oleks kasvu aktsia puhul ju lubamatu, kui koguaeg ikka mega kasvu lubatud.
Q1 tuleb prognooside kohaselt 70% YoY. See prognoos anti märtsis, seega ma selle saavutamises ei kahtleks. Q2 võrdlusnumbrites ni hea ei tule, sest Q2 20 läksid asjad liikuma.
Väga nõrk, nagu wtf? Äpi download spaikis märtsis, ma nii neg poleks isegi Q2 peale.
IB veel näitas täna 100K kanti shordi riismeid, nüüd ei ole enam midagi.
Kui siin on olnud nädalaid tempo 500k shorti päevas lisaks naturaalsele müügile, siis selle 500k ärajäämine võib lähitulevikus liikumisele suunamuutuse tekitada küll.
Väga nõrk, nagu wtf? Äpi download spaikis märtsis, ma nii neg poleks isegi Q2 peale.
IB veel näitas täna 100K kanti shordi riismeid, nüüd ei ole enam midagi.
Kui siin on olnud nädalaid tempo 500k shorti päevas lisaks naturaalsele müügile, siis selle 500k ärajäämine võib lähitulevikus liikumisele suunamuutuse tekitada küll.
"Visahing"
Kus põhi?
Arvan, et teeb siin põhja ja asub põrkama nüüd.
Lihtsalt kuna mõnda aega olnud juba ülemüüdud ja kaua ühes suunas liikunud. Mingit muud mõtet otseselt pole.
Millele shordid nii kindlalt panustavad, võttes aluses 50% lühikesed? Pigem Q1 aegu võib tulla teade, et Q2 pole ikka nii hull. Reklaami tulu tõusust- taastumises räägiti juba nüüd, kui nägemusest ja trendi muutusest.
Pilt on ka huvitav, eelmine jalg oli 1 kuu ja paari päeva pärast on teine ka juba kuu pikk, ränk trend olnud.
Eile tegelikult näitas juba tugevust, uus low jäi tulemata.
Tegemist pole ostu soovitusega, pilt endale.
Pilt on ka huvitav, eelmine jalg oli 1 kuu ja paari päeva pärast on teine ka juba kuu pikk, ränk trend olnud.
Eile tegelikult näitas juba tugevust, uus low jäi tulemata.
Tegemist pole ostu soovitusega, pilt endale.