Eile sai rohelisel turul päris kummaliselt palju pähe, kohe esimese tunniga oli pool käivet tehtud sai isegi 15.91 pealt omatud aga õhtul sai kinni pandud. Miljon jäi lauda :)
Wish saatis ju vahepeal ka kirja, et teeb 10% alla jja lubas 2 nädalat kiiremaid tarneid. Kui asjad seal laevas, siis - 10% ja ikka maine kahju. Kiibisten ise ka seda nagu ka üthe teist ära müüdud CURI (treidin kuni lower low pole enam)
WISH kolistab päris kenasti allapoole. Kontol miinust taluda on üha raskem. Aga teoreetiliselt peaksid kõik, kes täna müüvad, müüma neid aktsiaid kahjumiga. Muidugi väljaarvatud omanikud enne IPO-t. Aga tarkusetera oli vist selline, et kui tunned soovi müüa, siis tuleb hoopis osta. Teine tarkusetera on ka see, et kui oled teinud plaani, siis jää kindlaks. Ju siis pean ostma sellelt tasemelt juurde kus omanik ei tahtnud (sic!) kuus aastat tagasi oma aktsiad Amazonile müüa. Bravo, Käberlinski, bravo! Kuus aastat kõva tööd ja mitte s.ttagi. Valusam kui kontol miinus on mõte, et kes nüüd ostab on 50% plussis siis kui mina alles nullis :(
ContextLogic to 'lap' easy comparisons in Q1, says Loop Capital 08:54 WISH Loop Capital analyst Laura Champine keeps her Buy rating and $40 price target on ContextLogic after holding an investor call with the company management that left her "increasingly bullish". Champine believes that ContextLogic will lap the easy Q1 comparisons after seeing demand slowdown last year, with sourcing being impacted by COVID-19 in China. 2021 will provide a sharp contrast with the "logistics nightmares" that ContextLogic experienced for most of 2020, and she expects its gross margin to improve overtime as the company's logistics business starts to generate profits, the analyst tells investors in a research note.
Mille üle te siin poole öö ajal pead murrate küll? Dollar tugevneb, inflatsiooniga kipub kerima, kõik kasvav on nudimisel, vaatamata sellele, kuidas ta läheb või mida ta teeb. Ma ei tunneta kusagil bidi olevat.
Firma enda kohta: Sellel on kasvav SI, mis saab sarnases tempos vaid piiratud aja kasvada. Kui aeg õige, peaks olema esimesi, mis taastub.
Kas keegi teab kui suur on Wishi käibest EU turu osakaal?
Huvitav kui palju Wish, Baba ja teised uutest EU väikepaki tollimimaksust mõjutatud on, ehk kui palju pisinänni käivet sellega kaotavad. Ilmselt sõltub ka selles kas tolli saab kohe mugavalt ära maksta poes tasumisel või mitte.
WISH Euroopa osa on oluline, kuna siinmail on neid va madalalt teenivaid kordades rohkem kui USA-s.
Geography: 46% from Europe / 40% from US Services: 72% Core Marketplace / 20% Logistics / 8% Advertising
Märtsi äpi download data:
"Insider sales" oli töötajate motivatsioonipakett, sealt head timingut otsida ei maksaks.
Euroopa 2022 puudutav maksu mõju ma üle ei tähtsustaks. USA ja UPU vaheline saadetiste kulu tõus oli hoopis suurem.
WISH SI märtsi lõpu data tuleb järgmise nädala alguses. Seni tundub, et iga kaks nädalat on shorte lisandunud päris jõuliselt. Lock-up lõpp on alles juuni keskel. Mingi kell mängitakse mu meelest ka see kaart välja, et shorti enam ei ole saada, kuna enamus saadavast shordist on juba võetud.
Aga firma osas on pimedus, ei oska mina nende kohta midagi uut ja huvitavat leida.
Aliexpress kasutab odava sodi osas praktikat, et sodil on hind, kuid saatmine tasuta. Wish teeb samasuguse sodi osas natuke teistmoodi: toode on tasuta, maksad transpordi eest.
Asjatundmatuna näeks esmapilgul, et võitja on siin Wish.
Pakun, et selle sodi transpordi hind pole oluliselt muutunud, seal kandist saates on alati need saatekulud mega odavad olnud ehk nagu Hiinakatega ikka, riik regullib, les palju maksab. Eelmine nädal sai Aliexpressist tellitud, saab näha, kaua saadetakse. Wishi kogemus puudub, aga Ebay-st tellides pandi pakkidele ala 1$ hindasid ja peal kiri ala varuosad. Küll taas miskit välja leiutatakse.