Huvitav, kuidas nad esitajavõlakirjad investorile kättesaadavaks teevad. Oletame, et soovin toreda Rootsi riigiettevõtte pabereid osta, näiteks sest mitmed atraktiivse tulususega eurovõlakirjad on "bearer" tüüpi. Saadavad kulleriga paberid?, panevad hoiulaekasse ja saadavad võtme?, mingi krüpteeritud fail?
LHV 10,5% võlakiri saab nii palju tähelepanu, et Storenti 11% note on rahval üldse tähelepanuta jäänud. Üldiselt oleks tore, kui kõik võlakirjade avalikud pakkumised foorumisse kaa jõuaks.
"Lenzer" LHV 10,5% võlakiri saab nii palju tähelepanu, et Storenti 11% note on rahval üldse tähelepanuta jäänud. Üldiselt oleks tore, kui kõik võlakirjade avalikud pakkumised foorumisse kaa jõuaks.
Ehitusseadmete rendifirmasse panustamine, ajal kui lähipiirkonnas on ehitusturg käpuli, intressid on pigem kõrged, tundub kõvasti riskantsem kui LHV võlakirjad.
Storenti võlakirja märkimishind on 100.64€, sama võlakirja turuhind on hetkel 98.18€. Miks ma peaksin uute võlakirjade märkimisel osalema, kui turul olev võlakiri on soodsama hinnaga?
"orraw" Storenti võlakirja märkimishind on 100.64€, sama võlakirja turuhind on hetkel 98.18€. Miks ma peaksin uute võlakirjade märkimisel osalema, kui turul olev võlakiri on soodsama hinnaga?
Sa ei peagi. Kui sa saad turult sulle sobiva hinna ja tingimustega võlakirju, siis on tore, osta. Ma eeldan, et sinu puhul on küsimus mõnes tuhandes euros, aga katsu 100k+ kuni miljoni eest osta neid "odavaid" ja näed, kuidas hind kerib kohe üles... Uuel märkimisel saad fix hinnaga ja ei pea kauplema turul.
"Lenzer" LHV 10,5% võlakiri saab nii palju tähelepanu, et Storenti 11% note on rahval üldse tähelepanuta jäänud. Üldiselt oleks tore, kui kõik võlakirjade avalikud pakkumised foorumisse kaa jõuaks.
Ehitusseadmete rendifirmasse panustamine, ajal kui lähipiirkonnas on ehitusturg käpuli, intressid on pigem kõrged, tundub kõvasti riskantsem kui LHV võlakirjad.
Storentil on võlakirjade lunastamisega juba enne kriisi raskusi olnud. Nimelt aastal 2020 investorid (ka mina) ei saanud õigel ajal oma raha tagasi ja lunastamise tähtaeg oli ühe aasta võrra edasi lükatud.
LHV pank saatis info, et Mogo võlakirjad 11% on võimalik vahetada uute Eleving 12-13,5% võlakirjade vastu tehingutasu 10 euri (huvitavalt kõrge tasu). Lugesin, et hiljem ka tehakse pakkumine , milles saavad teised ka osaleda. Kuidas Eleving võlakiri tundub 5 aasta perspektiivis. Mogo on küll samas ilusasti intressi siiani tasunud.
"tonis" Ma soovitaks Mogo ja analoogide võlakirjad pigem raha vastu vahetada, mitte teiste võlakirjade vastu.
Miks?
Tulistan puusalt hetkel: Laene oli väljas vist 178m ja võlakirju 168m ja ilmselgelt laenupataka hinnang ei saa olla tänases keskkonnas eriti adekvaatne. Minu arvamus on et pool on hapu.
"tonis" Ma soovitaks Mogo ja analoogide võlakirjad pigem raha vastu vahetada, mitte teiste võlakirjade vastu.
Miks?
Tulistan puusalt hetkel: Laene oli väljas vist 178m ja võlakirju 168m ja ilmselgelt laenupataka hinnang ei saa olla tänases keskkonnas eriti adekvaatne. Minu arvamus on et pool on hapu.
aga sama jutt oli 3a tagasi kui oli vahetus et hoidke eemal
Täna toimub Eesti Lühiajaliste võlakirjade oksjon. Oksjonil müüakse 6-kuiseid ja 12-kuiseid võlakirju kokku kuni 300 miljoni euro ulatuses. Erainvestoreid selle pidu loomulikult ei luba. Huvitav milliseid intressid tulevad.
"iTake" Täna toimub Eesti Lühiajaliste võlakirjade oksjon. Oksjonil müüakse 6-kuiseid ja 12-kuiseid võlakirju kokku kuni 300 miljoni euro ulatuses. Erainvestoreid selle pidu loomulikult ei luba. Huvitav milliseid intressid tulevad.