Võidu taktika

"Palju" oli vist natuke valesti öeldud. Pigem teatud lühiajalisi hälbeid siin ja seal.
ja mina loll arvasin, et teenin kasumit
See on miraazh:)
US
Sul on ilmselt suur turgudel tegutsemise praktika.
Mida hetkel teed?
kuidas teil siis öö möödus ? Strateegia toimib?

Muide Janno1, minu võimalused üle lahe ei ulatu, kas sul ka meie börsil teenimiseks mingi enamvähemkindel strateegia on?
Mul on sihuke tunne, et karuturu tingimustes pole seda call-i poolt vajagi - ikka put ja put.
Strangle-ga on vaja leida see õige ajastatus. Käs näiteks täna on kasulik seda INTC suhtes rakendada?

Mulle meenub, et ca 4 aastat tagasi üritasin seda mõtet meie vahvatele Hpankuritele "maha müüa". Tekitasin vaid liigset segadust :-)

Jannole - eks see asi käib tõesti nii, et mõtled välja mingi kombinatsiooni, uurid pisut finantsinstrumente, siis avastad ääretult geniaalse idee. Seejärel uurid jälle teooriat ja praktikat ning puutud taas mõne uue geniaalsusega kokku ja nii edasi. Igatahes on elu põnevam. Head avastamisrõõmu Sulle edaspidisekski ja loodan, et poetad neid ka siia nurgakesse. Samad soovid ka teistele traderitele.
Janno taktika on tõesti äärmiselt lihtne ja loogiline - reastad optsioonid implied volatility ja tegeliku volatiilsuse järgi ära ja ostad suurima erinevusega asja. Iseasi, et ega need vahed ei saa reeglina eriti suured olla :)

To: US
Isiklikult tundub, et day tradinguga saab tõesti raha teha, kui sa mängid piisavalt väikeste summadega, et mitte turgu mõjutada. Näituseks kasvõi autoregressiooni arvelt, mida küll väga selgelt väljendatult eriti tihti ei juhtu. Seega kui sa oled piisavalt väike, hea strateegiaga ja piisavalt kannatlik, siis võiks sellega täiesti raha teenida? Aga et sedaviisi $miljonäriks võiks saada, ma päris hästi ei usu... Ja silmad rikub ka ära ja öösel peab ka üleval passima...
Üks asi jäi mainimata :)

Black-Scholes kasutab hinnastamisel normaaljaotuse eeldust. Kuna viimastel aegadel on riskijuhtimine selle eeldusega hädas, kuna 3 sigma sündmused juhtuvad tihedamini kui teooria ette näeb, siis võib olla hea strateegia üldse optsioonide ostmine :)) Fat tail'i olemasolu korral peab tänase optsioonide hinnastamise vist üle vaatama, kuna sellisel juhul kirjutataks neid liiga madala hinnaga...
Janno vist lubas kasumi Eesti tulevikku st. heaollu paigutada.Mingi tehas või midagi taolist.Kus näha saab.Ma mõtlen tehast mis toodab toodangut kirjaga MADE IN ESTONIA.
jah, õige jutt Loowi,

põhimõtteliselt küll lognormaaljaotust mitte normaaljaotust kui täpsustada aga eks see multi-sigma sündmuste hindamine on probleemiks muidugi.

Aga mis reaalsesse turgu puutub siis ei ole hinnastamine mitte B&S-st tuleneb vaid pigem ikka turu ootustel põhinev ma arvan.

Küll juba turg selle smile'i ehk erinevate strike'de volatiilsuste paika paneb. Nii ei saa minu arvates B&S-i teoreetilisi puudusi reaalses elus otseselt ära kasutada.

vaadake Inteli ajaloolise volatiilsuse liikumist alates 97 aasta lõpust. See on 30 päevase volatiilsuse liikuv keskmine.

/images/files/intelvol.bmp

selle baasil on põhjendatav kaubeldav volatiilsus 60-65%, kuna müüjad eeldavad, et volatiilsuse tõus jääb lühiajaliseks ja ta liigub tagasi tasemetele kus ta on olnud varem.

Nii et härrased, tehke oma panused palun:)

Tere sõbrad.

Me unustasime milleks see teema oli tehtud: näidata oma võidu taktikat ja aidata teistele...
Mul on veel mõned ideed, kuid praegu on TEISTE kord, VÕI KÕIKIDEL TEISTEL EI OLE MIDAGI NÄIDATA, EGA MINGEID MÕTTEID?
Ma ei usu ,et siin on ainult kaotajad...

Daytrading mulle ei meeldi, olen ise proovinud: alguses paar korda natuke võitsin ja siis kaotasin rohkem.
VÕIT/RISK ei ole võidu kasuks.
Tõnno, kui sa töötasid Hansapangas, siis sa tead mind -- Janno Ku.......
Võib-olla soovitad midagi mulle, või leijad veel praegu huvitavaid aktsiaid (aktsia volatiilsus on rohkem kui optsioonidel). Loomulikult see peab olema likviidne aktsia.
Aitäh
Turul on alati anomaaliaid, ALATI. Ongi vaja, et keegi neid ära kasutaks, siis muutub turg efektiivsemaks.

Kusjuures ei ole see reeglina kellegi rumalus(ehkki olen sedagi korduvalt näinud ja ära kasutanud) , vaid lihtsalt turuosaliste erinevad vajadused..
Antud näites võiks küsida, miks on volatiilsus madalam kui ajalooline- (lisaks tõnno toodud põhjendusele, et ei usuta kõrge vol püsimist), on üsna suur tõenäosus, et turul on kõvasti optsioonide müüjaid, kelle strateegiad sellest kasu saavad, et ka implied volatiilsus on kõrgem kui viimasel ajal olnud on..

ja võitvaid strateegijaid on maailmas ikka väga palju, nad ainult muutuvad kogu aeg (nagu ka Fit märkis). Nagu Tõnno pandud graafikust näha, ongi see 4 kuud olnud ilmselt võimalik sellist strateegiat kasutada.. see ei ole püsiv võimalus, aga igal juhul kasutamist väärt.

See on ka asi, mida mujal maailmas hedge fondid teevad- kasutavad ära ajutisi ebaefektiivsusi.

Jah, Janno,

ma tundsin su kohe ära, seetõttu panin oma nime ka esimese kommentaari alla.

Niimoodi soovitada on raske kuna tegelen US turuga väga vähe hetkel ja ei jälgi, kui sul on info olemas saad seda analüüsi ise teha. Kui soovid volatiilsuse arvutamise kohta küsida siis saan selgitada.

Ise arvan, et Balti turgudel on praegu piisavalt võimalusi, nii et ei pea efektiivsematele ja konkurente täis turgudele ronima:)
Tõnno, mida on yhel hedge fondil Baltikumis teha?
1) valuuta vastu sa nähtavasti ei mängi;
2) võlakirjaturg on siin surnud;
3) yield curve'i erinevate punktide vahel sa ei arbitreeri;
4) teiste markobettide tegemine on vähevõimalik, intressimäärade erinevus seotud valuutadega ehk.

Justkui jääb üle vaid aktsiaturg. Turul on kümmekond või alla likviidset aktsiat. Oletame, et sa saad kliendiportfellite toel ennast lühikeseks müüa. Ikkagi on võimalusi minimaalselt, kuna vastaspooled on nigelad või väheaktiivsed (või võtavad välispangad siin positsioone?). HP peale mängimine tundub hirmus labane. Ei näe nagu turgu tavalisele hedge fund'ile?

Mõni aasta tagasi õnnestus kaugelt näha, kuidas üks Credit Suisse'lane üritas siin midagi analoogilist teha, kuidas see ei kukkunud kuigi õnnestunult välja. Täitsa põnev kohe :)
Hetk tagasi müüsin oma süsteemi (14 kord):
17 put * 1,7$=2850,26
11 call * 0,55$=575,76
KOKKU: 3426,02
KASUM: 622,04 (22,2%)
Plaanis on osta uue INTC süsteemi
Edu kõigile.
Aitäh.
see pole nüüd küll kellegi 20 prossa.
Mingi kunst pole teenida ühe tehingu alla pandud rahaga 30% sellele kulunud rahaga võrreldes.
Palju portu kasvab ühe sellise diiliga.
Kuidas oleks lood $120K ühe diili alla panna
ja niimoodi mitu erinevat aktsiat $400K eest.
Ega eriti ei sooviks sellist riski võtta küll.
Mitu prossa see siis Sinu arust on?
ma tsekkan virtuaalrahaga kyll jargmist:
1)otsin koige enim kukkunud firmad.
2)tsekkan kas oli mingi moistlik pohjus ehk kasumioiatus vms, mitte pankrotiteade
3)akki oli miski firma mis minuarvates on kindlalt hea ja jaab pysima
4)ja kui 2 v6i 3 on siis ostan.
5)ja siis peale miskit 10% t6sus myyn.

r6hun sellele et iga uudise peale kindlasti ylereageeritakse, ja kui ostan sygavalt kukkunud asja, siis see hiljem t6useb.

no naiteks ericsoniga sain vastu tatti, aga suures laastus ikkagi plussis..

peaks vist täiustama?