kui sa võtad portfelist 10% ja ostad selle eest
ja võidad 20% siis portfel kasvas 2%
selles on point.
Kaks protsenti on ka hea tulemus muidugi.
Pole nagu eriti mõtet rõhutada 20% suvslise summa pealt.Jutt käis 900% aastas kogu portfelist.
Seega tahaks teada palju kogu portu kasvab.
riq
Kui tahad virtuaalrahaga "ilusaid numbreid" teha, otsi mingi koht, kus reaalajalisi hindu näeb. LHV hinnad toimivad 20min. hilinemisega kuid virtuaalportfelli tehingud teostatakse süsteemi jaoks jooksva (e. 20min. aegunud) hinnainfo põhjal. Päristehinguid ju ometi selliselt ei tehta?!
Täpselt selline tunne, nagu näeks 20min. tulevikku ette. :-) Tuleb lihtsalt piisav "jõnks" ära oodata ja siis kiire ost-müük.
Muidugi ausaltöelda küll ei mõista, miks peaks selliseid asju harrastama... Keda sa sellega siis enda arust petad?!
LHV vist üritab selle virtuaalportfellinduse abil lühiajalist spekuleerimist või daytradingut promoda.
Kui tahad virtuaalrahaga "ilusaid numbreid" teha, otsi mingi koht, kus reaalajalisi hindu näeb. LHV hinnad toimivad 20min. hilinemisega kuid virtuaalportfelli tehingud teostatakse süsteemi jaoks jooksva (e. 20min. aegunud) hinnainfo põhjal. Päristehinguid ju ometi selliselt ei tehta?!
Täpselt selline tunne, nagu näeks 20min. tulevikku ette. :-) Tuleb lihtsalt piisav "jõnks" ära oodata ja siis kiire ost-müük.
Muidugi ausaltöelda küll ei mõista, miks peaks selliseid asju harrastama... Keda sa sellega siis enda arust petad?!
LHV vist üritab selle virtuaalportfellinduse abil lühiajalist spekuleerimist või daytradingut promoda.
raha pole oluline, kala on oluline
ja ootamine...
vaadake mu lugu "Parim päev lupsukala püügiks", kavatsen seal ka edaspidi parimaid kalapüügivõtteid demonstreerida
ja ootamine...
vaadake mu lugu "Parim päev lupsukala püügiks", kavatsen seal ka edaspidi parimaid kalapüügivõtteid demonstreerida
Nujaa, spets, sama loogikaga:
et kui Su portfell on X ja laenad sõbralt 10x ja investeerid ning teenid investeeringult 30%("Mingi kunst pole teenida ühe tehingu alla pandud rahaga 30% sellele kulunud rahaga võrreldes") ehk 3X, siis järelikult on tootlus 300%.
et kui Su portfell on X ja laenad sõbralt 10x ja investeerid ning teenid investeeringult 30%("Mingi kunst pole teenida ühe tehingu alla pandud rahaga 30% sellele kulunud rahaga võrreldes") ehk 3X, siis järelikult on tootlus 300%.
vahet pole kelle rahaga mängida, loeb üldine tootlus, mitte mõne üksiku õnnestunud diili %.
parem on mängida ikkagi võõra rahaga kui pole ka mingit vastutust. läks aia taha siis läks vahet pole
mhmm.. huvitav foorum.
üks asi jääb selgusetuks miks zigzag, spets ja veel mõni Janno vastu nii mürgised on. Lugege Tõnno kommentaari, kutt on andekas, miks vaja tema peale pa****da?!
üks asi jääb selgusetuks miks zigzag, spets ja veel mõni Janno vastu nii mürgised on. Lugege Tõnno kommentaari, kutt on andekas, miks vaja tema peale pa****da?!
pealik, ma ei taha "ilusaid numbreid" teha.
ma tahan saada miskit turutunnetust kuidas asjad kaivad. yhesonaga tajuda emotsioone turul. et mis uudisele kuidas reageeritakse tavaliselt ja mis on pikemas perspektiivis jne jne.
tehn analyysi natuke studeerin, pikemaajaline invest on ka plaanis. aga miks on daytrademine voi weektrademine nii paha?
kas 1/3 "mängurahaks" jätmine ei anna just kogu asjale reaalsustunde? mul s6ber aasta tagasi ostis sonerat hullult ja siis vaatas ainult telekast kursse. ei uurinud yldse mis turul toimub. nyyd on 80% miinuses. kas ma peaks samamoodi talitama?
koikide nende mangude idee on ikka vaadata kelle strateegia on effektiivseim, kui noh mitte mangida tehnilistele detailidele ala sulgemishinnad. kui ma suudan mangus pysida plussis mingi strateegiaga, siis on t6enaoline et ka tegelikus elus?
ehkki pennystock on vaga risky jne, on see ometi huvitav, icing on the cake :)
ma tahan saada miskit turutunnetust kuidas asjad kaivad. yhesonaga tajuda emotsioone turul. et mis uudisele kuidas reageeritakse tavaliselt ja mis on pikemas perspektiivis jne jne.
tehn analyysi natuke studeerin, pikemaajaline invest on ka plaanis. aga miks on daytrademine voi weektrademine nii paha?
kas 1/3 "mängurahaks" jätmine ei anna just kogu asjale reaalsustunde? mul s6ber aasta tagasi ostis sonerat hullult ja siis vaatas ainult telekast kursse. ei uurinud yldse mis turul toimub. nyyd on 80% miinuses. kas ma peaks samamoodi talitama?
koikide nende mangude idee on ikka vaadata kelle strateegia on effektiivseim, kui noh mitte mangida tehnilistele detailidele ala sulgemishinnad. kui ma suudan mangus pysida plussis mingi strateegiaga, siis on t6enaoline et ka tegelikus elus?
ehkki pennystock on vaga risky jne, on see ometi huvitav, icing on the cake :)
mul pole midagi janno vastu
tahan ainult öelda, et pidevalt kogu oma raha optsioonide alla panna on üsna rikantne.
Seda võivad lubada endale fondid ja pangad ja muud
tegelased kus "aktsiamees" oma rahaga niikuinii ei mängi.
Kui sul on isklikud $300000K, tea kas paneksid kõik optsioonide alla ja võtaksid selle riski, et
äkki seekord läheb nii õnnetult ja võid kõigest ilma jääda.Loomulikult $2000 või $5000-ga mängides on
kaotusvalu hoopis teine kui $100000 kaotada.
tahan ainult öelda, et pidevalt kogu oma raha optsioonide alla panna on üsna rikantne.
Seda võivad lubada endale fondid ja pangad ja muud
tegelased kus "aktsiamees" oma rahaga niikuinii ei mängi.
Kui sul on isklikud $300000K, tea kas paneksid kõik optsioonide alla ja võtaksid selle riski, et
äkki seekord läheb nii õnnetult ja võid kõigest ilma jääda.Loomulikult $2000 või $5000-ga mängides on
kaotusvalu hoopis teine kui $100000 kaotada.
Spets
Sul on õigus raha jagamise suhtes.
Ka tootluse arvestamise % koha pealt on Sul õigus.
Kuid kui ma õieti aru sain siis 24/04/01 18:13
kirjelduses räägib Janno summa jagamisest kolmeks.
Seega vaid 1/3 korraga paneb ta käiku.
See on just see millest Sa Spets räägid.
Minu arvates igati mõistlik.
Ja ka 1 kuu tootlus loksub paika kui Janno teeb 3 või rohkem tehingut kuus.
Muidugi on hullumeelsus kogu raha ühe tehingu alla panna.
Loodetavsti ei tee nii keegi.
:)
Sul on õigus raha jagamise suhtes.
Ka tootluse arvestamise % koha pealt on Sul õigus.
Kuid kui ma õieti aru sain siis 24/04/01 18:13
kirjelduses räägib Janno summa jagamisest kolmeks.
Seega vaid 1/3 korraga paneb ta käiku.
See on just see millest Sa Spets räägid.
Minu arvates igati mõistlik.
Ja ka 1 kuu tootlus loksub paika kui Janno teeb 3 või rohkem tehingut kuus.
Muidugi on hullumeelsus kogu raha ühe tehingu alla panna.
Loodetavsti ei tee nii keegi.
Väide on, et kui ta jagab oma investeeringusumma kolmeks ja paneb analoogilistesse tehingutesse, on ta varsti rahast lage ka siis, kui tõenäosus on tema kasuks.
Kõige huvitavam oleks seda stsenaariumi muidugi kasvõi basicus simuleerida, et saada tõenäosusjaotust. Kui ei viitsi, siis veereta täringut ja eelda, et kuuest küljest näiteks neli võidab. Usutavasti tuleb päris varsti juhus, kus sa kolm korda järjest kukud õnnetu numbri otsa. See oleks yks vilets strateegia :))
Kõige huvitavam oleks seda stsenaariumi muidugi kasvõi basicus simuleerida, et saada tõenäosusjaotust. Kui ei viitsi, siis veereta täringut ja eelda, et kuuest küljest näiteks neli võidab. Usutavasti tuleb päris varsti juhus, kus sa kolm korda järjest kukud õnnetu numbri otsa. See oleks yks vilets strateegia :))
Vot siis...
Nii et Janno - varsti oled rahast lage.
Ja ei mingit suurt aastatootlust.
...ja oma Nokiat ka ei tule...kahju...
Nii et Janno - varsti oled rahast lage.
Ja ei mingit suurt aastatootlust.
...ja oma Nokiat ka ei tule...kahju...
Saab mõõta tehingu kasumit/tootlust, samuti kui portfelli aasta kasumit/tootlust. Mõlemad on olemas. Iga väide, et üks neist on õige, õigem või vale, on minu arvates mõttetu.
Samas hästi võiks vaielda, kas 5000- ruutmeetrise maatüki pindala on õige või vale, kuna tegelikult on see hoopis pool hektarit.
Samas hästi võiks vaielda, kas 5000- ruutmeetrise maatüki pindala on õige või vale, kuna tegelikult on see hoopis pool hektarit.
"Samas hästi"- mõeldud ikka "Sama hästi".
JANNO1, avalda ka oma uued optsiooni hinnad, et saaks kiibitseda ja sulle terve nädal kaasa elada.
Kas keegi võiks palun siin rubriigis ära tuua järgmise Viking Lotto loosimise numbrid.Siiralt tänades.Olen huvitatud kõikidest võimalikest teooriatest.
Aga palun: 17, 20, 28, 30, 33, 38 ja online nr on 2
Ausõna õiged numbrid.
Ausõna õiged numbrid.
Tere sõbrad.
Präegu mul on kaks positsiooni:
1) INTC
INTC call 30(mai) 12lep -- 2,5$
INTC put 25(mai) 15lep -- 2,05$
2,5 või 2,05 -- see on hinnad millega ma pean müüma, et saada oma raha tagasi. Kui ma (näiteks) müün CALLid 2,5$, siis PUTide hind on minu kasum.
2) TEVA
TEVA call 55(mai) 5lep -- 4$
TEVA put 50(mai) 6lep -- 3,4$
TEVA avaldab oma kvartali tulemused 2 mail.
SANDER: kõike oma raha ma ei saa kuidagi kaotada, sest ma ei hakka ootama optsioonide viimase päevani: täna ja järgmine nädal ma rahulikult istun arvuti taga ja ootan, millal aktsia kukkub või tõuseb nii palju, kui mul vaja on. pärast, kui ma ei saa sobiva hinnaga müüja oma optsioone, siis ma müün neid selle hinnaga, mis saab. Ma kaotan umbes 20%. Tänase päevani olen seda teinud 2 korda, ja võitsin juba 14 korda...(üks võidust oli 110%)...
Präegu mul on kaks positsiooni:
1) INTC
INTC call 30(mai) 12lep -- 2,5$
INTC put 25(mai) 15lep -- 2,05$
2,5 või 2,05 -- see on hinnad millega ma pean müüma, et saada oma raha tagasi. Kui ma (näiteks) müün CALLid 2,5$, siis PUTide hind on minu kasum.
2) TEVA
TEVA call 55(mai) 5lep -- 4$
TEVA put 50(mai) 6lep -- 3,4$
TEVA avaldab oma kvartali tulemused 2 mail.
SANDER: kõike oma raha ma ei saa kuidagi kaotada, sest ma ei hakka ootama optsioonide viimase päevani: täna ja järgmine nädal ma rahulikult istun arvuti taga ja ootan, millal aktsia kukkub või tõuseb nii palju, kui mul vaja on. pärast, kui ma ei saa sobiva hinnaga müüja oma optsioone, siis ma müün neid selle hinnaga, mis saab. Ma kaotan umbes 20%. Tänase päevani olen seda teinud 2 korda, ja võitsin juba 14 korda...(üks võidust oli 110%)...
Janno
kogu raha kaotamist ei mõelnud ma tõsiselt.
See oli Loowi
"...Väide on, et kui ta jagab oma investeeringusumma kolmeks ja paneb analoogilistesse tehingutesse, on ta varsti rahast lage ka siis, kui tõenäosus on tema kasuks..."
väite peale lihtsalt.
Selline sõbralik tögamine.
Tegelikult arvan et oled päris hea tegija.
Kellegil teisel näe ei olegi midagi Sulle siin vastu seada.
Päris piinlik kohe...
Muidugi võiks vähe norida Sinu enesekindluse peale et "...kaotan umbes 20%".
Ei ole aega täpselt uurida aga oletan et max ühe tehingu kaotus võib ka vähe suurem olla.
Aga hea küll, kõike ei kaota jah.
kogu raha kaotamist ei mõelnud ma tõsiselt.
See oli Loowi
"...Väide on, et kui ta jagab oma investeeringusumma kolmeks ja paneb analoogilistesse tehingutesse, on ta varsti rahast lage ka siis, kui tõenäosus on tema kasuks..."
väite peale lihtsalt.
Selline sõbralik tögamine.
Tegelikult arvan et oled päris hea tegija.
Kellegil teisel näe ei olegi midagi Sulle siin vastu seada.
Päris piinlik kohe...
Muidugi võiks vähe norida Sinu enesekindluse peale et "...kaotan umbes 20%".
Ei ole aega täpselt uurida aga oletan et max ühe tehingu kaotus võib ka vähe suurem olla.
Aga hea küll, kõike ei kaota jah.
Janno1
Mina kui algaja ei saa aru ,kuidas sa saad istuda kogu järgmine nädal ja oodata kui optsioonide tähtaeg on 01.mai
Mina kui algaja ei saa aru ,kuidas sa saad istuda kogu järgmine nädal ja oodata kui optsioonide tähtaeg on 01.mai