Ligi: väga tervislik toit on tegelikult tihti väga odav ja kõige vaesemad inimesed kasutavad palju käibemaksustamata kaupa, sest nad saavad seda kuskilt maalt naturaalmajandusena
see on ikka eriti küüniline jamps : käibemaksustamata toidukaup.
Sest vanaema maal äkki kaevas labidaga porgandi- ja sibulapeenrad ja andis linnalastele seda kraami tasuta. Kasvatas kurki ja tomatit kasvuhoones ja andis jälle tasuta, riik ei saa käibekat selle pealt ega midagi . Käis seenel, pohlal ja jõhvikal ja varustas ka lapselapsi mõnusa pohla-õunamoosiga, mis on parem kui poes. Äkki tal on isegi kanad siblimas õue peal ja kukk kireb. Munad puha ilma käibemaksuta ning ka kukepraad ilma tasuta !
Sigadus !
Tuleb teha nagu autodega. Ettevõte ei tohi autot ju müüa liisingujääkväärtusega vaid peab müüma “turuväärtusega” v. vähemalt tuleb selle vahe pealt tasuda tursa- ja muud maksad. Ilmselt saab ka omakasvatatud kapsale-kaalile arvutada mingi “keskmise turuhinna” ja nõuda selle pealt käibekat. Win-win, eks ole.
delfi: sotsidel on ikka eriti töökas peasekretär, 1/5 ajast on vaevunud end riigikokku tööle lohistama.
Sots on sots aga miks ometi Mart Helme nii palju puudub?
Tuleb korrale kutsuda, kui enam ei jaksa, tasub koht nooremale vabastada, sest erakonnal on tööd veel palju ja vastutus seega suur. Või ollaksegi juba loobunud?
Paljude jaoks on Mart nagu meie president olnud ja selles rollis tänu läbi aegade tehtud töö eest on ta ka rahvalt (küll oma valijailt) saanud.
opositsioonil pole seal üldse mõtet kohal käia. Ühtegi nende seaduseelnõu vastu ei võeta,esimesel lugemisel visatakse prügikasti, kõik parandusettepanekud koalitsiooni eelnõudele hääletatakse maha, arupärimistele vastatakse ainult mõnituste ja mõttetu mölaga, infotunnis küsimusi esitades irvitatakse valitsuse poolt näkku, nende kõnesid ja sõnavõtte keegi ei kuula, koalitsiooni saadikud lähevad saalist välja…
Miks sa siis seal üldse käid ? Ainult puhvetis õlut joomas ja kuluhüvitiste tšekke esitamas, muud mõtet Riigikokku kohale minna polegi.
Kui üks lause saab olla olemuslikult vale ja sotsiv, siis on see see pealkiri: " Lavastaja Lauri Lagle: kui kõik sõltub rahast, kaob kunstis julgus võtta riske"
Muide, kaasfoorumlased, visake mulle 100k, ma hea meelega võtaks CryptoForexil mõned mõnusaid judinaid tekitavad, ihukarvu püsti ajavad riskid. Kus on, ah?
A kus siin kunst on, ah? Võta siis juba parem mõned NFT-d, nende väärtus pidada aja jooksul tõusma.
NFT-d on juba nii surnud teema, et sealt vist ei pigista IRS ka enam kivist vett välja.
Aga võib ju midagi muud kunstilist proovida. Sõnakunsti näiteks. Ostad oma Assetid näiteks selliseid tokeneid täis, et assetite esitähtedest moodustub mingi kaunis Haiku (Näiteks: Tuules heljuvad kirsiõielehed. Pankrot. Seppuku) (Tether-USDC-Uniswap-Litecoin-Ethereum-Solana jne.)
Ma olen viimase poole aasta jooksul juba 2-3 korda sattunud mingite kunstiinimestega tehtud intervjuusid lugema ja alati on seal olnud umbes selline mõte, et “jube väsitav on projektipõhiselt mässata ja ots-otsaga kokku tulla, tahaks lihtsalt normaalselt oma asja teha ja mitte rahale mõelda”.
Inimlikult ju arusaadav unistus, aga minus tekitab alati see mõttekäik arusaamatust, sest kes on see, kes peaks selle palga siis kinni maksma? Ma tahaks ka oma hobidega tegeleda, selmet 9-17 tööd teha, paraku ei ole kusagilt näha, et keegi tahaks selle mulle kuidagi monetaarselt kompenseerida.
Sellistes sfäärides nagu kultuur, sport ja teadus, kohtab sellist mõtteviisi päris tihti, et keegi kusagilt peaks muudkui raha peale valama, aga mitte liiga konkreetseid eesmärke seadma, sest see võib mõjuda tulemust pärssivalt.
Minu hinnangul päris igasugune kunst, teadus või sporditegemine küll avaliku raha kulutamist väärt ei ole. Riik saab esitada nö. konkreetses mahus tellimuse läbi konkursside või preemiate (ka nt. kirjaniku- või kunstnikupalk on üks sellise tellimuse vorm - loetud hulgale ennast natuke tõestanud tegijatele antakse raha, sest teatakse, et kui lasta vabalt tegutseda, siis sealt ka tuleb midagi), aga mitte nii, et igaüks, kes servast valdkonnaga tegeleb, peaks saama kohe prii ülalpidamise.
Vasakpoolse mõttelaadi ja mentaliteediga ettevõtjad on korraldanud ka kohalikul investeerimismaastikul korraliku sigaduse (Saunum, Hepsor, Planet42) samas kui konservatiivid (Infortar, Merko) tunnevad kuidas kohalikul jõhkral turul tegutseda. Vähemalt selles majandustsüklis niimoodi.
Humoorikas on see, et Ekspress on pealkirja nüüd “vähemvassariks” mudinud: " Lavastaja Lauri Lagle: kui muu maailm tegeleb kultuuri toetamisega, siis meil tegeletakse kultuurilt autoriteedi ära võtmisega"
Algne sotsimine on kolinud alapealkirja/lühikokkuvõttesse. LHV foorumi positiivne mõju?
Muidugi, H.Luik küsis minu käest juba aastaid tagasi nõu.
Sabine Hossenfelder tutvustab ühte kirja, mis võiks olla “ajumädaniku 101”.
Ma olen võkulejatelt ja vasakpoolitsejatelt kuulnud samalaadseid “karjeid”.
Inimesed, kes “töötavad” MTÜ-des, neil on ju LAPSED (ja majalaen ja pere ja lemmikloom üleval pidada). Mis neist saab, kui nad töötuks jäävad (puuk-MTÜ-de toetus ära võtta). Ma olen kuulnud ka ahastuskarjeid: "AI tuleks keelustada, sest millest hakkab elama üleliigseks osutunud kontoriplankton ja pooljuhid.
(neil on ju LAPSED (ja majalaen ja pere ja lemmikloom üleval pidada).)
Muide, analoogseid steitmente on välja köhinud, väidetavalt kõrgema hariduse (ja mitte feminismiuuringute alal) omandanud inimesed. Süsteemi ei tohi muuta, süsteemi ei tohi efektiivsemaks teha, uusi tehnoloogiaid ei tohi juurutada, sest see oleks sotsiaalne katastroof. Tohutu hulk parasiite ja ballasti jääb niimoodi sissetulekuta ja kes neid siis toitma hakkab???
Jah, seda juttu räägivad täiskasvanud, justkui terve mõistusega, kõrgharidusega inimesed – praegu on ju “suht hästi”, ärme jumala eest midagi muuda, sest sellel võivad olla “tagajärjed”. Ja nii see Õhtumaade Allakäik käibki. Ära sa, Kolumbus, merele parem mine, mine tea mis seal ookeani taga kõik olla võib ja kus selle häda ots siis…
Inimesed hingavad käibemaksustamata õhku ja peesitavad käibemaksustamata päikesevalguse käes. Milline kadu rahandusministeeriumile!
Probleem. Soovime muuta turismiatraktsioone paremini ligipääsetavaks füüsilise puudega isikutele.
Terve Mõistuse Lahendus: kaldteed, invavetsud jms.
Vasakliberaalitseva Voorusdemonstrandi “lahendus”: anname välja 50 puudase “juhendi” muuseumi- ja näitusegiididele, grupijuhtidele jms.
"Milliseid sõnu (a la invaliid!!!) tulevikus mitte kasutada, et füüsilise puudega inimesed ei solvuks.
win-win parimas võuklemise stiilis
Leidub “Tallinna Sotsialistlikke Ülikoole” ka muudes riikides. Phd “rassisimiuuringute” alal.
Kasemets - reformierakonna uus hr. Nilsson.
Ma tundsin lapsepõlves ühte Keit Kasemetsa, aga see oli tüdruk. Ma ei tea mis tast on saanud.