Üldiselt ütleb minu elukogemus siiski seda, et laiem, aga reaalteadustel põhinev haridus annab parema materjali itipealiku valmistamiseks kui kitsas itimees.
YMMV, mõistagi.
Ja arvutada oskav inimene ei ole vasakpoolne - et teemasse tagasi tulla :).
"Marvin"
Üldiselt ütleb minu elukogemus siiski seda, et laiem, aga reaalteadustel põhinev haridus annab parema materjali itipealiku valmistamiseks kui kitsas itimees.
YMMV, mõistagi.
Ja arvutada oskav inimene ei ole vasakpoolne - et teemasse tagasi tulla :).
Sa oled optimist. Ma olen näinud ka korralikust koolist majanduse baka ja magistri saanud eestlastest tegelasi, kes on peast täielikud marksistid või siis sotsdemmid on steroids. Mis siis, et umbes teise kursuse lõpuks peaks olema selge, et Oh, that's why we were poor...
Katri Raik ja Olaf Scholz – Vene režiimi, Putini ja sõja õigustajad.
Katri Raigil ja sotsidel ei ole tegelikult mitte ühtegi õigustust ja argumenti, et asuda Stalnuhhini ja tema kaaskonnaga Narvat valitsema. See on reetmine, kui soovite olla mitte dramaatiline, vaid lihtsalt aus. Raik ja sotsid reedavad Eesti ...
Katri Raigil ja sotsidel ei ole tegelikult mitte ühtegi õigustust ja argumenti, et asuda Stalnuhhini ja tema kaaskonnaga Narvat valitsema. See on reetmine, kui soovite olla mitte dramaatiline, vaid lihtsalt aus. Raik ja sotsid reedavad Eesti ...
"zuckerblaum"
Uskumatult kurb järjekordselt veenduda, kuidas alma mater on ära vussitud.
Majandusvisiooni konverents.
Kestlikkusaruandlus, tehnoloogia reguleerimine ja juhtimine kriisiajal (2/3 paneelist riigiametnikud).
OK, esimese esineja Zego jutt on huvitav. Aga see ka, et "vaatamata vigadele", mitte "edutegurid, millest teised saaksid õppida"..

Sotsialism ei saa olla demokraatlik puhtalt oma olemuse tõttu, kuna eeldab valitseva eliidi olemasolu, kes “võrdset” elu korraldavad.
Misasi see sihuke on?
Mäss laeval? Luigemeedia ju siiani sisuliselt sotside häälekandja olnud...
Sotside põhimõttelage võimuiha
Mäss laeval? Luigemeedia ju siiani sisuliselt sotside häälekandja olnud...
Sotside põhimõttelage võimuiha
Enneolematu skandaal, Miss Universumi tiitli võidab valge, heteroseksuaalne bioloogiline naine. :)
"Offf"
Enneolematu skandaal, Miss Universumi tiitli võidab valge, heteroseksuaalne bioloogiline naine. :)
Ehk oli vähemalt vegan?
"siretsch"
Sotsialism ei saa olla demokraatlik puhtalt oma olemuse tõttu, kuna eeldab valitseva eliidi olemasolu, kes “võrdset” elu korraldavad.
Taaskord tõestavad end sellega SDE Eestis.
Räägivad võrdusest ja sellest, kuidas nende süsteem toimib raha jagamisel ja paremini kui kapitalism.
Ja siis on nõus esimesel võimalusel võimu eest Eesti venelastele maha müüma... (Tallinnas ronisid esimesena Keskiga koalitsiooni, vene/hallipassi hääleõigus, Narva jne).
Ärge laske end lolllitada igasugune "sots" erakond tähendab tegelikult meeletut "raha ja võimuihalust". Need, kes päriselt elus midagi teinud on, saavad aru kui raske on "võrdselt jagada". See on võimuiha, mis paneb ennast maailma targimaks kuulutama ja õigustama oma kõiki samme!
mul on sel aastal jõuluvanale ainult üks soov. palun sotsid kiiresti valitsusest minema. asi on juba ammu väga hull.
sotsiaalministeeriumi (kus personalist on 90% naised) tädidel on jälle igav hakanud ja alkoholi teema on taaskord üles tõstetud. mõni päev tagasi targutas üks verinoor ministeeriumi osakonnajuht hommiku-tv's, kuidas, mis ajal, kuskohast ja kui kallilt inimestel tema arust kõige õigem alkoholi osta oleks, hetkel räägib sikkutimutt raadios täie veendumusega, kuskohas ja kui kaugel koolidest-lasteaedadest alkoholi müüvad poed peaksid asuma, kuidas jooke kulleriga alla kuue tunni tellida ei peaks saama, kuidas müügikellaaegu oleks vaja kõvasti lühemaks saagida, aktsiisitõusu (kuigi alko on meil juba pea samas hinnas, nagu soomes, aga sotside jaoks ikka liiga odav) aasta-aastalt ülespoole indekseerida, ja oh-üllatust ... kuidas sõltlastele või seadusega pahuksisse sattunud kodanikele oleks võimalik jälgimisandureid külge panna, mis võimaldaks vastavatel riigiametnikel distantsilt nende alkoholitarvitamist kontrollida.
kas ossinovski aktsiisihüpe aitas? kas 10-22 müügipiirang aitas? kas alkoholi poodides seintega eraldamine aitas? miks ma ei saa selle 10% rahva pärast, kes joob ära 90% alkoholi, pärast tööd külla minnes pudelt veini kaasa osta või laupäeva hommikul kell 9 suvilasse minnes sixpacki õlut kaasa osta, terviseministrit, tema ministeeriumis ja selle allasutuses näilisi ametikohti täitvaid mammisid ei koti .. pole mõtet tegeleda üksikute parmudega - lajatame kõigile sama malakaga. veel üks kleine beispiel saksamaalt - nii kanget, kui lahjat alkoholi müüjakse igas poes ja spätis igal kellaajal, lahjat alkoholi müüakse alates 16. eluaastast, õlu, aga ka muu alko maksab meie hindadega võrreldes kaks-neli korda vähem, lahjat alkoholi tohib juua tänavatel-metroos-igal pool ja .... joodikuid on, aga vähe ja riik toimib :)
sotsiaalministeeriumi (kus personalist on 90% naised) tädidel on jälle igav hakanud ja alkoholi teema on taaskord üles tõstetud. mõni päev tagasi targutas üks verinoor ministeeriumi osakonnajuht hommiku-tv's, kuidas, mis ajal, kuskohast ja kui kallilt inimestel tema arust kõige õigem alkoholi osta oleks, hetkel räägib sikkutimutt raadios täie veendumusega, kuskohas ja kui kaugel koolidest-lasteaedadest alkoholi müüvad poed peaksid asuma, kuidas jooke kulleriga alla kuue tunni tellida ei peaks saama, kuidas müügikellaaegu oleks vaja kõvasti lühemaks saagida, aktsiisitõusu (kuigi alko on meil juba pea samas hinnas, nagu soomes, aga sotside jaoks ikka liiga odav) aasta-aastalt ülespoole indekseerida, ja oh-üllatust ... kuidas sõltlastele või seadusega pahuksisse sattunud kodanikele oleks võimalik jälgimisandureid külge panna, mis võimaldaks vastavatel riigiametnikel distantsilt nende alkoholitarvitamist kontrollida.
kas ossinovski aktsiisihüpe aitas? kas 10-22 müügipiirang aitas? kas alkoholi poodides seintega eraldamine aitas? miks ma ei saa selle 10% rahva pärast, kes joob ära 90% alkoholi, pärast tööd külla minnes pudelt veini kaasa osta või laupäeva hommikul kell 9 suvilasse minnes sixpacki õlut kaasa osta, terviseministrit, tema ministeeriumis ja selle allasutuses näilisi ametikohti täitvaid mammisid ei koti .. pole mõtet tegeleda üksikute parmudega - lajatame kõigile sama malakaga. veel üks kleine beispiel saksamaalt - nii kanget, kui lahjat alkoholi müüjakse igas poes ja spätis igal kellaajal, lahjat alkoholi müüakse alates 16. eluaastast, õlu, aga ka muu alko maksab meie hindadega võrreldes kaks-neli korda vähem, lahjat alkoholi tohib juua tänavatel-metroos-igal pool ja .... joodikuid on, aga vähe ja riik toimib :)
...see on see imeline mõtteviis, kus leitakse, et võimupositsioonilt on võimalik reguleerida isegi ilma, inimeste käitumisest rääkimata. Veelgi enam - see mõtteviis lähtub ka eeldusest, et ühelgi sellisel reguleerimisel ei ole kunagi ühtegi teisast mõju/tagajärge. Alkoralli Lätti on imeline illustratsioon sellest, kuidas kogu selline lähenemine lihtsalt ei toimi. Sotsminn paistab olevat riigi suurim pasteeditehas. Ja seda riigis, kus on olemas Kliimaministeerium.
...ühtlasi meenutan oma tutvusringkonnast tublisid inimesi, kellest said toonase konkreetse poliitika tõttu funktsioneerivad alkohoolikud. Noh, kui inimene pidi tihemini Lätis käima, ikka võttis natsa ligi. Heck - isegi mina võtsin, sest oli odav. Jah, ma tean, et pole tegemist representatiivse valimiga ega piisava hulga vaatlustega, kuid metsa - on alkohoolikud!
...ühtlasi meenutan oma tutvusringkonnast tublisid inimesi, kellest said toonase konkreetse poliitika tõttu funktsioneerivad alkohoolikud. Noh, kui inimene pidi tihemini Lätis käima, ikka võttis natsa ligi. Heck - isegi mina võtsin, sest oli odav. Jah, ma tean, et pole tegemist representatiivse valimiga ega piisava hulga vaatlustega, kuid metsa - on alkohoolikud!
No muidugi peaks igasse pizzakioskisse ja turuputkasse kangealksi müüki panema, siis oleks vabadus ja demokraatia ja õnn maa peal. Hoidku jumal selle eest, et kuskil mingid minimaalsed piirangud on.
Ma käisin toona Lätis tihtilugu oma orienteerumisharrastuse tõttu ja iga kord panin koju tulles enne piiri pakiruumi täis. Mitte et see mind rikkamaks oleks teinud aga see oli selline tuim vaikne protest lolluse vastu. Muidugi jah kui sul on kuurialune maast laeni kraami täis kogu aeg eks siis ikka valad vähe tihedamalt kui muidu ja pakud teistelegi.
Ei peaks iga pizzaputkas alks müügil olema. Lihtsalt nende uute planeeritud meetmete kontekstis keegi vähem jooma küll ei hakka.
Minul isiklikult poleks vahet, kui alksi saaks poest korra kuus tund aega ja keset tööpäeva. Mulle lihtsalt absoluutselt ei sobi see intellektuaalne üleväärsuskompleks ja piiritu usk regulatsiooni. Alks alksiks. Nad, sindrid, laiendavad ju seda ka igale poole mujale! Nad kujutavda ette, et on jumalad! Aga ei ole!
Minul isiklikult poleks vahet, kui alksi saaks poest korra kuus tund aega ja keset tööpäeva. Mulle lihtsalt absoluutselt ei sobi see intellektuaalne üleväärsuskompleks ja piiritu usk regulatsiooni. Alks alksiks. Nad, sindrid, laiendavad ju seda ka igale poole mujale! Nad kujutavda ette, et on jumalad! Aga ei ole!
Well, alles meil jooksis arutelu "Armetu Eesti Kaubandus" teemas tagastuste kuritarvitamine. LHV foorumi teemadest on ka läbi jooksnud "OÜ-tamine" ja "ametite" plaanid KÕIKI kottida -- kuni "isikliku pangaarve regulaarse kontrollimise" ja "sularaha täielise ärakaotamiseni".
Erinevad teemad, aga sama kokkuvõte:
1. 10% s...tapeade tõttu kannatavad kõik, sest Riik otsustab Reguleerida ja Sekkuda
2. Riigi Otsustava Sekkumise tõttu kõik kannatavad, aga tulemust ei ole
Vana hea dr. Cipolla - kõige ohtlikum inimliik on LOLL -- see kes teeb kahju teistele, ise sellest kasu saamata.
Ehk oleks hea mõte tuua tagasi pjedestaalile mõisted "kodune kasvatus", "lastetuba", "sootsiumi hukkamõist" ja "ühiskondlik hukkamõist"???
Praktika näitab et Riikliku Seadusloome, Korralduste ja Määrustega s...tapeade hulka ühiskonnas ei vähenda.
Erinevad teemad, aga sama kokkuvõte:
1. 10% s...tapeade tõttu kannatavad kõik, sest Riik otsustab Reguleerida ja Sekkuda
2. Riigi Otsustava Sekkumise tõttu kõik kannatavad, aga tulemust ei ole
Vana hea dr. Cipolla - kõige ohtlikum inimliik on LOLL -- see kes teeb kahju teistele, ise sellest kasu saamata.
Ehk oleks hea mõte tuua tagasi pjedestaalile mõisted "kodune kasvatus", "lastetuba", "sootsiumi hukkamõist" ja "ühiskondlik hukkamõist"???
Praktika näitab et Riikliku Seadusloome, Korralduste ja Määrustega s...tapeade hulka ühiskonnas ei vähenda.
Neil piirajatel tundub tavaliselt taustal olevat mingit laadi isiklik trauma, kas elukaaslane/vanem/laps või muidu lähedane inimene joob ja loomulikult pole selles süüdi ju enda teod või tegematajätmised, vaid reklaam, "ühiskonnas valitsev leebe suhtumine", alkopood lasteaia lähedal, neli aastaaega jne. Eriti rasketel juhtumitel on tegu inimestega, kes ise ühte klaasi ka ilma pööraseks minemata alla libistada ei suuda ning piiranguid nõutakse selleks, et endal ahvatlust ei tekiks.
Kusjuures isegi TAI enda analüüs näitab, et need piirajad ja hinnatõstjad esindavad sügava vähemuse seisukohta:
https://www.sm.ee/sites/default/files/documents/2024-08/Eesti%20alkoholiturg%2C%20alkoholi%20tarbimine%20ja%20alkoholipoliitika%202023.%20aastal.pdf
Kusjuures isegi TAI enda analüüs näitab, et need piirajad ja hinnatõstjad esindavad sügava vähemuse seisukohta:
Alkoholiaktsiisi tõstmise ja alkoholi kallinemise mõjusse ning jaekauplustes ja
toitlustusasutustes alkoholimüügi aja lühendamisse usub kindlasti vaid iga viies vastanu ja valda-
valt ei peetud neid meetmeid mõjusaiks.
https://www.sm.ee/sites/default/files/documents/2024-08/Eesti%20alkoholiturg%2C%20alkoholi%20tarbimine%20ja%20alkoholipoliitika%202023.%20aastal.pdf
Minu arust näiteks käärkäe 33-aasta tagune talongimajandus, mille tõttu minu kodu ja paljud sugulaste-tuttavate kodud olid alkoholi täis, muutis paljud inimesed tollal alkohoolikuteks. Ja alkohol muutus tol ajal päris reaalseks valuutaks.
Huvitav, kas tollaaegset probleemi pole siiamaani analüüsitud ja kas pole järeldusi tehtud, et sedasi ei tohi käituda inimestega? Sest inimesed on kavalad ja igale mõjule tekib vastureaktsioon.
Huvitav, kas tollaaegset probleemi pole siiamaani analüüsitud ja kas pole järeldusi tehtud, et sedasi ei tohi käituda inimestega? Sest inimesed on kavalad ja igale mõjule tekib vastureaktsioon.
Ma julgeks eeldada, et nii rumalad nad pole, et aru ei saaks millise tulemi see alkoholi piiramine / aktsiisitamine annab. Palju tõenäolisem on hoopis see, et tegutsetakse kellegi ärihuvide nimel.