Valitsus hapneb (Lihula)

riq:

asjadel alati mitu tahku.

http://www3.europarl.eu.int/omk/omnsapir.so/pv2?PRG=CALDOC&FILE=20030924&LANGUE=EN&TPV=DEF&LASTCHAP=31&SDOCTA=2&TXTLST=2&Type_Doc=ANNEX&POS=1

väga selgelt on defineeritud "pure software" ja UUDNE AVASTUS, kaitstes pigem justnimelt kontsernide vastu väikeseid tootjaid võimaldatakse neil luua eelis, ajutine eelis, et nad saaksid oma intellektuaalsest omandit ka väiksema ressursiga realiseerida.

ei kuulutada softi kunagi liiga kergelt avastuslikuks (ja patendivääriliseks) - kui seda ka tehakse, on alati võimalik selle vastu hagi esitada - patendi andmise protseduurides on üldiselt väga palju riske maandatud - näiteks teatav avaldamisaeg etc.

"1)patendid kaitsevad suurkorporatsioonide huve, kuna nende saamine on pikk ja kallis protsess" - ilma patentideta on samuti suurkorporatsioonil turul eelis - pigem ütleks, et patendid on üks vähestest instrumentidest, millega ilma lisajõududeta leidur leo saab endale mingit kaitset tagada. siit kohe uitmõte, et valutumale läbisurumisele aitaks lobitajatel taoline kompromiss, et leidur leod saavad oma õiguste kehtestamiseks taodelda EU abi. aga taolised "küpsised" jäägu juba läbirääkijate tööks.

Pluss - tagantjärele keegi patenteerida ei saa. UUE avastuse puhul kui ise selle peale ei tulnud, siis oota või maksa - intellektuaalsel kapitalil on ka oma väärtus - areng üldises pildis piiratud ei ole, piirata püütakse pigem suure ressursiga kapitalistidel kasutada oma vara ning ressursse SINU avastuse kasutamiseks. Ja kui sina ei ole seda avastanud, miks sa tahad rikastuda teise idee pealt?

i.,
ei ole tulihingeline kummagi poole toetaja
(andestused paari trükivea pärast, riqi romaanitempo vajab treenimist)
innar, su jutt on vaga idealistlik.
umbes nagu kommunism. ehk ohtlik.

miks teha asja keeruliseks, kui hetkel töötab tarkvaratööstus euroopas ka patentideta imehästi?
Jaa.....,
huvitav antud juhul on see, et miks alati 3-4 aasta möödudes rahva enda poolt valitud võim (erakond) suudab kaotada reaalsusega absoluutse kontakti ja hakkab tegema lauslollusi. Täiesti mõistetamatu, kas siis Toompeal on nii halb aura, et see halvab täielikult mõtlemisvõime? Sest kuidas seletada Respude nii halba sooritust ja organiseerimist? Täiesti mõistetamatu!
No nii, tuleb meelde Isamaalaste jõuga mahamüüdud raudtee ja katsed muid monopole müüa. Ja see kuradi investor Tony oli ju nn. klubiinimeste seas lihtsalt tuntud kolun ja joodik, kes igal õhtul kuskil Hollikas või Võitlevas sõnas noortele tibidele keelt käis kõrva ajamas. Jutt oli aga mehel nii loll, et kole kuulata.
Aga need mehed, Lihulas kes kive loopisid on tegelikult ju eesti maasool, kes pohuilt püss käes rindele läheksid kui olukord nõuaks ja kellede vanaisadelt Laidoner Pätsuga relvad käes korjasid enne venelaste tulekut.....
Päris teema algul oli juttu, mis vastaspooltel sõdinud mehed ise ka arvavad...
No mul oli au tunda teismelisena sellist auväärset eesti peret, kus oli neli poega. Vanuse poolest nii, et vaid kõige noorem jäi sõtta jõudmata. Kaks vanemat sattusid Punaarmeesse, kolmas Saksa armeesse. Ja ime küll, kõik kolm tulid sõjast tagasi, küll haavatasaamisega.
Ja kõik nad rääkisid mulle, noorele lapsele, oma tõde veel nõuka-aja lõpupoole. Omavahelised suhted olid pingelised selles peres Vene-Saksa poolte vahel. Kolmas vend, kes oli siis sõdinud nn.valel poolel - tema elu läks untsu ja temast sai ehitustööline, kuigi oleks võinud saada väljapaistev jurist (Eestiaegne juuraharidus!). Aga ta mainis korduvalt, et kindlasti tuleb kord aeg, kus tema on see õige veteran, mitte ta vennad. Ma ise ei saanud teismelisena asjadele õieti pihta, kuid mäletan seda halvavat traagikatunnet, mis mul oli. Ma ei mõistnud, kuidas vendade vahel saavad sellised pinged olla.
Praeguseks on "Vene-poole" vennad surnud ja alles nüüd on rahu maa peal, kui üldse nii võib öelda.
Kummaline on, et kumbki vanematest "punapoole" vendadest ei pääsenud rahuajal õnnetust surmast, aga see on juba hoopis teine teema. Vendade vanemad elasid väga vanaks ja ma mäletan ka nende ahastust.

Selle taustal mulle tundub, et sambad võivadki viskekivideks muutuda, ja ainsad mälestamise kivid saavadki olla inimestele, mitte mundritele, sümbolitele. Mälestuskivi peaks olema selline, et see mälestaks inimesi, ja kuulutaks tõelisi süüdlasi. Sellisel viisil, et mälestuskivi tähendust ei annaks kuidagi väänata.

Arvan, et "Eesti vabastamise" jutte seoses 22.septembriga peaks saama tõlgendada rahvustevahelise vaenu õhutamisena, kuna see päev oli sissejuhatuseks Eesti uutele inimkaotustele.
Imelik, et härra Madissoni jutt ja artiklid ei sobi kuidagi kokku. Kui vaadata seda meest videosalvestistes, siis ta kokutab ja mökutab ning paistab üsna kohtlane välja. Samas kui lugeda tema artikleid, siis ei lähe see sugugi pildiga kokku, jutt paistab tunduvalt adekvaatsem... Kas ta on ikka ise oma mõtted paberile pannud, või on kellegi ettur? tundub et meed esindab kellegi teise huve.
charlie, paberile panemisel on aega m6tteid korrastada.
yldiselt mida intelligentsem tyyp seda raskem on eksprompt adekvaatset juttu ajada..
ettevalmistuseta aimiin.
:) ... et ühesõnaga kõigepealt on vaja mitu korda järele mõelda, et mõista üleüldse, milline on minu arvamus? Siis võib selle paberile panna. See on kahtlemata õige põhjendus, aga inimene kellel on nii kirju elulugu, kes on nii-öelda tõsine "tegija" olnud, agitaator, mahhinaator, jne. Lisaks sellele on ta ikkagi vallavanem! Sellisele inimesele ei tohiks olla raske paar lauset ka lambist ritta seada. Tema puhul ma siiski kahtlen. Ilmselt on talle sõnad suhu pandud ja ta üritab neid pingsalt meelde tuletada;)
Parts jagas täna valitsuse pressikal õpetussõnu kuidas raha teha:

Me tõstame arst-residentide tasu peaaegu kaks korda, viielt tuhandelt
üheksale tuhandele. See on selleks, et need noored, kes täna on
arstiteaduskonnas, ei peaks rääkima selliseid jutte, et nad ei saa isegi
kinno minna. Ma arvan, et mina sain kinos käia ka siis, kui mul üldse
raha ei olnud, võtsin isa pintsakutaskust ja sain ikka kinno minna.