aktsia,fondi osak,võlakiri...
Kood on pigem ISIN, aga ei ole kindel muidugi.
deklaratsiooni täitmise juhendist oleks loogiline leida seletus, aga tutkit, hoopis väljavõtted TM seaduse tekstist, mis täitmist eriti ei kergenda.
kas mõni siinviibijatets mingilt tööandjalt tulu ka saab?
mul selline lugu et tööandja andnud tõendi tasu ja kinnipeetud tulumaksu kohta
kui aga oma konto väljavõtet vaatan siis seal summad kokku liites saan küll suurema summa kui tööandja on näidanud
millise summa ma siis tuludeklaratsioonis näitama pean?
oskab keegi kommenteerida?
mul selline lugu et tööandja andnud tõendi tasu ja kinnipeetud tulumaksu kohta
kui aga oma konto väljavõtet vaatan siis seal summad kokku liites saan küll suurema summa kui tööandja on näidanud
millise summa ma siis tuludeklaratsioonis näitama pean?
oskab keegi kommenteerida?
hapu lugu, yanek.
võtad tõendi ja kontoväljavõtte näppu ja lähed tööandjaga tõsisele jutuajamisele teemadel ümbrikupalgad, sinu sotsiaalsed tagatised ja tulevane pension... :o)
võtad tõendi ja kontoväljavõtte näppu ja lähed tööandjaga tõsisele jutuajamisele teemadel ümbrikupalgad, sinu sotsiaalsed tagatised ja tulevane pension... :o)
vaata internetist *panga kaudu*palju on maksuametile laekunud.Kui esitad internetis,siis annab ise ette sulle makstud summad.mina panin selle summa,et ei tekiks pahandusi.
Tegelikult deklareerida võid sa ükskõik mida,
probleem tekib kui keegi kavatseb kontrollima hakata - mida eriti tihti ette ei tule!
probleem tekib kui keegi kavatseb kontrollima hakata - mida eriti tihti ette ei tule!
rakuc, ära ahvatle inimesi kurjale teele
yanek, võibla käisid eelmine aasta töölähetuses või hüvitas tööandja autokulusid - need numbrid ei läe su töötasu sisse...
yanek, võibla käisid eelmine aasta töölähetuses või hüvitas tööandja autokulusid - need numbrid ei läe su töötasu sisse...
ei ainult tasu ja kõik
To yanek:
Eks kirjuta avaldus ümbrikupalga saamise kohta pääsed karistusest!!! :o
P.s Pole ma ahvatlend kedagi kurjale, pigem ootan kõiigilt seaduskuulekust
nagu ma ise.
:)
Eks kirjuta avaldus ümbrikupalga saamise kohta pääsed karistusest!!! :o
P.s Pole ma ahvatlend kedagi kurjale, pigem ootan kõiigilt seaduskuulekust
nagu ma ise.
:)
aga ega mina saa ju tööandjale öelda milliste andmetega tõendi ta maksuametile peab esitama ja kui palju tulumaksu kinni pidama
ümbrikupalk peaks ikka tähendama ka minu tahet ilma makse maksmata tasu saada
antud juhul aga minust ei sõltu midagi
ümbrikupalk peaks ikka tähendama ka minu tahet ilma makse maksmata tasu saada
antud juhul aga minust ei sõltu midagi
yanek,
Sinu tahe väljendub selles kui sa silma kinni pigistades asjal lased edasi kesta.
Tööandja peab maksuametile esitama sinu õigete palgaandmetega tõendi. Selles ju tõendi mõte ongi.
Sinu tahe väljendub selles kui sa silma kinni pigistades asjal lased edasi kesta.
Tööandja peab maksuametile esitama sinu õigete palgaandmetega tõendi. Selles ju tõendi mõte ongi.
to: yanek
Sina ei saa muidugi öelda milliseid andmeid sina tahad aga sina saad öelda (pead ütlema), et väljastataks seadus(t)e poolt ette nähtud andmetega tõendid. Vastasel korral on tegemist õigusrikkumisele kaasa aitamisega, kuna oled õigusrikkumisest teadlik.
Sina ei saa muidugi öelda milliseid andmeid sina tahad aga sina saad öelda (pead ütlema), et väljastataks seadus(t)e poolt ette nähtud andmetega tõendid. Vastasel korral on tegemist õigusrikkumisele kaasa aitamisega, kuna oled õigusrikkumisest teadlik.
siis kaotab ju tööandja tõend igasuguse mõtte kui ma nagunii ise üle pean kõik kontrollima
ja tegelikud andmed esitama
ma võiks siis ka ju ise esitada oma arvutustel põhinevad andmed maksuametile - ehk palju sain netos
seda kui palju brutos pidin saama/sain ja palju tulumaksu kinni peeti ei saa täpselt kuidagi kontrollida
minuarust on tuludeklaratsiooni täitmisel kirjas, et töötasu vorm tuleb täita tööandjalt saadud tõendi alusel
ja mina ei saa vastutada sellle eest kui tööandja ei anna õigete andmetega tõendit
ja tegelikud andmed esitama
ma võiks siis ka ju ise esitada oma arvutustel põhinevad andmed maksuametile - ehk palju sain netos
seda kui palju brutos pidin saama/sain ja palju tulumaksu kinni peeti ei saa täpselt kuidagi kontrollida
minuarust on tuludeklaratsiooni täitmisel kirjas, et töötasu vorm tuleb täita tööandjalt saadud tõendi alusel
ja mina ei saa vastutada sellle eest kui tööandja ei anna õigete andmetega tõendit
võite igaüks ise ka proovida oma andmed üle arvutada, mingi paarikroonine vahe tuleb tõenäoliselt sisse
seega kas olete siis kohe ümbrikupalga saajad?
seega kas olete siis kohe ümbrikupalga saajad?
Vastavalt Palgaseadusele peab tööandja väljastama iga väljamakse kohta töötajale nn.palgalipiku (kirjaliku teatise), kus on näha arvestatud ja kinni peetud summad.
See on muidugi õige, et töötajal puudub kohustus kontrollida saadud summasid teatistel näidatuga. Samas kuuluvad kõik ekslikult või ebaseaduslikult saadud summad tagastamisele, ükskõik kes või mis asjaoludel erinevused avastab.
See on muidugi õige, et töötajal puudub kohustus kontrollida saadud summasid teatistel näidatuga. Samas kuuluvad kõik ekslikult või ebaseaduslikult saadud summad tagastamisele, ükskõik kes või mis asjaoludel erinevused avastab.
Re akzo:
Huvitav, kui ma Datek`is kauplen, kas siis maksuamet üldse teab et ma aktsiatega kauplen?
Vaevalt küll, kui sa pole MA luubi alla sattunud/sattumas.
Mis valemiga saab kohalik MA teada, mida mingi tavaline eesti vend oma Dateki väärtpaberikontol toimetab (eeldusel, et ma ei tee sealt kandeid Eesti pankadesse).
Huvitav, kui ma Datek`is kauplen, kas siis maksuamet üldse teab et ma aktsiatega kauplen?
Vaevalt küll, kui sa pole MA luubi alla sattunud/sattumas.
Mis valemiga saab kohalik MA teada, mida mingi tavaline eesti vend oma Dateki väärtpaberikontol toimetab (eeldusel, et ma ei tee sealt kandeid Eesti pankadesse).
esitab äkki järelpärimise?
maksuameti hingeelu tundime oleks suue tootlusega teenus :)
maksuameti hingeelu tundime oleks suue tootlusega teenus :)
Esitab järelpärimise kõigi Eesti kodanike võimalike tehingute kohta Datekis, et äkki mõni vend ei maksa makse?
Minu andmetel uurib Maksuamet küll välisbrokerite juures eesti investorite kasuminumbreid.
Seega kui võib teile mitme aasta pärast veel nuga selga tulla - kasum koos kopsakate intressidega. Seega ei soovita kindlasti varjamist.
Seega kui võib teile mitme aasta pärast veel nuga selga tulla - kasum koos kopsakate intressidega. Seega ei soovita kindlasti varjamist.