rauno, kui ma õigesti aru sain, on e-maksuamet vigane, kui kahjumile tehingukulusid juurde ei lisa?
rakuc, ae, vasta sina ka.
Keegi patsiga tegelane väikese vea teinud progemisel.
Viga ei ole teinud mitte patsiga mees, vaid seaduse saamutu sõnastuse tõlgendus on põhjuseks.
riskija,
e-maksuamet käitub täpselt nii nagu sa 11/03/02 15:08 kommentis selgitasid, ehk siis tähthaaval seadusest kinni hoides - kasumist arvestab tehingutasud maha, kahjumist aga mitte.
Kardan, et patsiga poiste kaela seda viga tõesti lükata ei anna...
e-maksuamet käitub täpselt nii nagu sa 11/03/02 15:08 kommentis selgitasid, ehk siis tähthaaval seadusest kinni hoides - kasumist arvestab tehingutasud maha, kahjumist aga mitte.
Kardan, et patsiga poiste kaela seda viga tõesti lükata ei anna...
Kahjumist ei saagi ju maha arvestada, nagu eespool õeldud. Järelikult tuleb maha arvestada kasumist, ka negatiivsest kasumist. :)
guru,
kas negatiivne kasum ja kahjum on kaks eri sisuga välendit?
kas negatiivne kasum ja kahjum on kaks eri sisuga välendit?
kahjum on näiteks 5000 krooni (+ märgiga, -5000 kahjum oleks ju negatiivne kahjum)
kasum -5000 krooni (negatiivne kasum, millele viitab ka - märk)
kui 5000 arvestad tehingukulu maha (maha arvama=lahutama, ehk 5000-100=4900) jääb kahjum väiksemaks
kui -5000 arvestad tehingukulu maha saame hoopis -5000-100=-5100
lihtne ja loogiline :)
kasum -5000 krooni (negatiivne kasum, millele viitab ka - märk)
kui 5000 arvestad tehingukulu maha (maha arvama=lahutama, ehk 5000-100=4900) jääb kahjum väiksemaks
kui -5000 arvestad tehingukulu maha saame hoopis -5000-100=-5100
lihtne ja loogiline :)
Aga ma usun, et maksuamet oleks õnnelik kui mõni mees arvutab tehingukulud maha kahjumist :)
Huvitav, kui ma Datek`is kauplen, kas siis maksuamet üldse teab et ma aktsiatega kauplen? Kas kellelgi on kogemusi, mis moodi üldse Datek`is kaubeldes tulumaksu maksta tuleb?
To enz:
Väärtpaberi ostmisel on kulu 100 + 5, müümisel on tulu (erineb kasumist) 50-5
Seega esitatud näited on tõesed!
To rauno:
võõrandamine ei tähenda ainult müümist vaid igasugust AKTIVA üleminekut
ühelt subjektilt teisele.
To riskija:
Kasust arvatakse maha soetamismaksumus + võõrandamisega seotud kulud
nii ostu kui müügi poolel.
Juhin kõigi tähelepanu asjaolule, et erinevates seadustes on terminid pisut erineva sisuga!!!
Ehk soetusmaksumus raamatupidamises ja soetamismaksumus maksude arvestamisel
ei ole identsed mõisted...
:o
Väärtpaberi ostmisel on kulu 100 + 5, müümisel on tulu (erineb kasumist) 50-5
Seega esitatud näited on tõesed!
To rauno:
võõrandamine ei tähenda ainult müümist vaid igasugust AKTIVA üleminekut
ühelt subjektilt teisele.
To riskija:
Kasust arvatakse maha soetamismaksumus + võõrandamisega seotud kulud
nii ostu kui müügi poolel.
Juhin kõigi tähelepanu asjaolule, et erinevates seadustes on terminid pisut erineva sisuga!!!
Ehk soetusmaksumus raamatupidamises ja soetamismaksumus maksude arvestamisel
ei ole identsed mõisted...
:o
To akzo:
Datekis kauplemisega vahela jämine sõltub riikide vahelistest lepingutest
(kapitali vaba liikumine ja kaitse)
Deklareerimata jätmisel (tahtlikult) saab teha ettekirjutuse 6 aasta jooksul + 0,07% intressi päevas s.o 153 krooni 100 krooni kohta...
jõudu kapitali pagemisele!
_ _
0 I 0
.-.
Datekis kauplemisega vahela jämine sõltub riikide vahelistest lepingutest
(kapitali vaba liikumine ja kaitse)
Deklareerimata jätmisel (tahtlikult) saab teha ettekirjutuse 6 aasta jooksul + 0,07% intressi päevas s.o 153 krooni 100 krooni kohta...
jõudu kapitali pagemisele!
_ _
0 I 0
.-.
hahha!
aga kui oled maksnud tulumaksu 35% mitte 26% ja seda mitte delkarerinud,
siis ainus asi mida saada saad oleks nagu trahv?
aga kui oled maksnud tulumaksu 35% mitte 26% ja seda mitte delkarerinud,
siis ainus asi mida saada saad oleks nagu trahv?
Hm , mis tulumaks see 35%on, kust kohas see tuleb? Vōi oli see lihtsalt nali?
nt. kui teed välismaal tööd, siis tahavad k6ik midagi saada. konkreetne näide: tuttav on soomes tööl, siin maksis eelmise aasta eest 35% maksu ja oh yllatus yllatus, eesti maksuamet helistas talle ja kysis, et kas kavaced maksma kah ykskord hakata 8)
Kui mul on täidetud W8-BEN ,siis see peaks vabastama nö. välismaisest tulumaksust ja mul tuleb vist ainult maksta Eesti Vabariigile 26% tulust vōi ei ole see päris nii ?
mnjaa, ma sain citigroupilt ja fordilt dividende, nendelt oli maha arvutatud juba 30% tulumaksu, kuid eestis pole dividendidel tulumaksu. huvitav, kas annaks kudagi norida kellegi kallal?
kui soomes tööl siis maksab ikka 35% soome..
ja maksuseaduses on öeldud et kui välismaal maksad rohkem % kui eestis siis eestis maksma ei pea ja kui maksad välsimaal vähem% siis maksad vahe 26% kinni.
yhes6naga kui maksid 35% siis eestis ei maksa midagi (ja ei saa midagi tagasi ka)
ja kui maksid 18% siis eestis maksad 8% lisaks.
AGA kui sa oled olnud välismaal yle poole aasta siis ei maksagi sa eestisse midagi :p
a noh see oli 2000 kui ma neid asju uurisin..
ja maksuseaduses on öeldud et kui välismaal maksad rohkem % kui eestis siis eestis maksma ei pea ja kui maksad välsimaal vähem% siis maksad vahe 26% kinni.
yhes6naga kui maksid 35% siis eestis ei maksa midagi (ja ei saa midagi tagasi ka)
ja kui maksid 18% siis eestis maksad 8% lisaks.
AGA kui sa oled olnud välismaal yle poole aasta siis ei maksagi sa eestisse midagi :p
a noh see oli 2000 kui ma neid asju uurisin..
kuna olen ise soomes tööl käinud, siis võin öelda, et mängu tuleb ka tulumaksuvaba osa, mis hetkel on 3000 mk kuus. Selle tulemusel võib juhtuda, et kuigi sa maksad seal 35%, maksad siin veel juurde.
Lihtne näide:
Töötad soomes 3 kuud, palk on 7000 mk kuus. Kolme kuuga teenid 21000 mk, sellest tm vaba osa on 9000. Tm maksad 12000 pealt ja sellest 35% on 4200 mk. Kui võtta kursiks marga suhtes 2.63, teeb see 11046 krooni.
Sinu saadud palk 21000 mk kroonides on 55230. Juhul kui sa Eestis pole päevagi töötanud, saab (2001a.) sellest maha arvutada 12000 krooni tulumaksuvaba osa. Tulumaksu arvutad 43230 pealt ja see on 11239,80 krooni. Kuna Soome maksid tulumaksu 11046 ja siia umbes 11240, siis pead siin juurde maksma veel 194 krooni.
Tundub küll võimatu, aga nii see on.
Tulumaksu % ise ei näita midagi, kui ei tea tulumaksuvaba miinimumi.
Lihtne näide:
Töötad soomes 3 kuud, palk on 7000 mk kuus. Kolme kuuga teenid 21000 mk, sellest tm vaba osa on 9000. Tm maksad 12000 pealt ja sellest 35% on 4200 mk. Kui võtta kursiks marga suhtes 2.63, teeb see 11046 krooni.
Sinu saadud palk 21000 mk kroonides on 55230. Juhul kui sa Eestis pole päevagi töötanud, saab (2001a.) sellest maha arvutada 12000 krooni tulumaksuvaba osa. Tulumaksu arvutad 43230 pealt ja see on 11239,80 krooni. Kuna Soome maksid tulumaksu 11046 ja siia umbes 11240, siis pead siin juurde maksma veel 194 krooni.
Tundub küll võimatu, aga nii see on.
Tulumaksu % ise ei näita midagi, kui ei tea tulumaksuvaba miinimumi.
Ka paberil esitataval deklaratsioonil puudub varasemate väärtpaberi kahjumite mahaarvamise lahter.
NB! Puudub ka 12000 krooni maha arvamise lahter - toimub automaatselt.
...
NB! Puudub ka 12000 krooni maha arvamise lahter - toimub automaatselt.
...
rakuc
see näide: soetus = 100+5 , müügihind = 50-5 on vale
tegelikult on nii, et soetushind = 100+5 ja müügihind 50, võõrandamisega seotud kulud = 5 => kahju = 55
nii seletas mulle ka maksuameti spetsialist.
see näide: soetus = 100+5 , müügihind = 50-5 on vale
tegelikult on nii, et soetushind = 100+5 ja müügihind 50, võõrandamisega seotud kulud = 5 => kahju = 55
nii seletas mulle ka maksuameti spetsialist.