Uus hinnareaalsus

Ma ei tea... Ma elan kohas, kus on kõrghaljastust. Kevadel algab show sellega, et auto peale kukuvad pungad ja kleepuvad auto külge. Kui kevad areneb, siis tekib autole kiht väikestest kleepuvatest tilkadest, mida mina kutsun siirupiks. Mõlemal juhul on kõik see vaheldumisi lindude väljaheidetega. Kui ma autot ei peseks, siis ma ilmselt ei peseks varsti ka ennast. :-D
Kui kodutu välja näed ja säravat autot taga ei aja, siis lödistab mündikas 1-2€ eest linnusita ning selle siirupi kenasti maha.
"Eskimo"
Lihtne ja igaühele jõukohane nipp säästmiseks praeguste energiahindade juures on koduse külmiku sisevalgustuse lambi väljakeeramine...

Just, siis ei näe õhtul ja öösel külmkapist midagi võtta ja palju harvem peab poes käima, et külmikut täita.
kas tõesti oleme jõudnud hullumeelsuse nii ränka staadiumi kus LHV finantsgurud ja kröösused arutavad säästunippe ?

Aga miks ka mitte. Minu kooliveli Neiku väitis korra, et kui ta näeb mahakukkunud 5-sendist, siis kummardab ja võtab üles. Ja see oli veel Eesti 5-sendine, mitte öiromünt .

ma üldse ei imestaks kui ta teekski nii. Ta oli juba kooliajal nii ... hmmm...careful with money . Ja kui vaadata Tartus seda bussijaama, mida ta linnarahvale oma helduses ehitas ( sest linnavalitsus nõudis niisugust autoeestlastele ebavajalikku asja vana bussijaama lammutamise eest ) ja mida rahvas kutsub hellitavalt Pläsku sigalaks, siis sellist mõtet küll ei teki nagu ei oskaks ta isikliku raha kulutamisel avaliku hüve jaoks kokku hoida . Oskab ! Ja isegi väga kõvasti oskab kokku hoida
Ma võtan ka põhimõtteliselt iga mündi üles. Ebausk.

Kui külmkapis tuld pole, siis veel selline asi, et asjad jäävad sinna kauemaks ja lähevad halvaks - saab komposti ja kartulitele väetist!
Minu säästunippe...
Elektritõuks pidevaks kasutamiseks auto pakiruumis, enda juukselõikus, kodus söögi valmistamine, töö juures pesemine, väiksem korter, väiksem auto, autol väiksem veljemõõt jne. :)
"Eskimo"
Lihtne ja igaühele jõukohane nipp säästmiseks praeguste energiahindade juures on koduse külmiku sisevalgustuse lambi väljakeeramine...

Meie pere tõstab miinuskraadidega külmkapi õue siis see aeg üldse voolu ei kulu, mõnel muutliku ilmaga päeval peab küll palju külmkappi edasi-tagasi tassima aga elektrisääst paneb hiljem silma särama!
Auto? Jäta auto üldse ostmata. Boonusnipp - mida suurema auto ostmata jätad, seda rohkem raha kokku hoiad!

Sööki tasub samuti töö juures teha. Sageli leiab sealt ka tasuta komponente - suhkrut, soola, õunu jms. Boonusnipp - peasekretäril on sageli eraldi kapp nn ärikülaliste võõrustamiseks, kust võib leida ka eksootilisemaid koostisaineid. Selle võti on tal lauasahtlis.
"misso"
"Eskimo"

Meie pere tõstab miinuskraadidega külmkapi õue siis see aeg üldse voolu ei kulu, mõnel muutliku ilmaga päeval peab küll palju külmkappi edasi-tagasi tassima aga elektrisääst paneb hiljem silma särama!

Hea idee. Hoiate ka sportimiskulude pealt kokku!
Siin peab tegelikult arvutama hakkama, sport see on puhas energiakulu.
Veel säästunippe, mida kasutan ja mis meenusid.
Toodu tellimine e-poest kulleriga, mitu pangakontot, investeerinud alati esimesena jne...
Jätsin armukese maha, nüüd saan jälle autosse bensiini osta. Raskel ajal peab karme otsuseid tegema.
Vedelseep Rocca peldikust(wc seni veel õnneks tasuta), kuhu suundun jala äärmisel juhul või jalgrattaga(elektriratas on jube rahaõgard). hügieeniprotseduurid sooritan jões, talvel hõõrun lumega. Külmkapp sisse-välja- mõttetu laristamine, kõik mis kätte saab tuleb kohe läbi näo lasta, ei tohi peenutseda ja priisata.
"lavrenti"
Vedelseep Rocca peldikust

Palun selliseid lahendusi mitte reklaamida, Ülemistes seep juba teist päeva otsas. Paberit veel sain pool rulli.
Kuna tasuta ühistransport mingi säästu enam ei anna, siis jooksen nüüd ainult preemium taksode järgi, kuna see annab suurema kokkuhoiu.
"ivoalaska"
Jätsin armukese maha, nüüd saan jälle autosse bensiini osta. Raskel ajal peab karme otsuseid tegema.

Oleks võinud naise maha jätta. Armukesega on lihtsam kulutusi reguleerida.

Vaene periood on ka vara jagamise seisukohast soodne aeg selleks.
Täiendaks omalt poolt siinset hardcore-säästufestivali viitega klassikale.

ETV arhiiv, saade "TV oraakel" (1991) / "Hüva nõu kallis tõest'".

Praktilised näpunäited, kuidas (spoiler warning!)
- kasutatud mootoriõlist toiduõli filtreerida;
- lambipirni hõõgniiti parandada;
- sokkide eluiga neljakordistada;
- vanadest ujumislestadest kalosse teha;
- ise akusid valmistada;
- sitast on ikkagi võimalik saia teha.
Minge metsa, see oli hea! 🤣
Kokkuvõtlikult: pese vähem, autot ära pese üldse; kui tööl on mõtet käia, siis tee kõige odavamast leivast ja vorstist võileib lõunaks kaasa. Proovi vähem süüa, ära liiderda, kasuta jalgratast koos vastikute wokedige. Sure ära. Hääleta ennem reffide poolt.
Autost. Mõtetu kulu, kuid vahel tõesti hädavajalik. Just tulin maaalusest selvepesulast. Ämber, pudel šampooniveega, pigipuhastussavi, pigieemaldussprei ja mikrofiiberlapid oli endal kaasas. 6€, 1h tööd ja auto on sama puhas, nagu salongist tulles.