Mingeid hindu hoitakse kokkuleppeliselt kõrgel, mingi maaletooja soovituslik hind või siis poed omavahel "luuravad - too müüb seda kallilt, ma panen ka otsa". Hea näide on Corona Extra õlu, viimasel ajal hind küll alla tulnud natuke mõistuspärasemaks 1.30 kanti, aga parimatel aegadel maksis see enamus poodides 2.15 € samal ajal kui Lätis piiril oli 0,65 €, aktsiisi vahe oli vast mingi max 10 senti sellel ajal.
Paar nädalat tagasi ostsin Philipsi kohvimasina, Philips eesti kodukal hind 649€, enamus poode müüvad ka sama hinnaga mõnikümmend euri siia tänna, siis leidsin ühe eesti (leedu sidemetega) poe kus sama masin maksab 479 €, tellisin ära. Masin pandi Kaunasest teele ja oli järgmine päev kohal. Tundub et leedukad saavad kuidagi kaubelda soodsamalt juba juure tasandilt.
Viimasel ajal ei ole uurinud, aga kui mõned aastad tagasi võrdlesin kaup24.ee / 220.lv / pigu.lt hindu, mis sama ettevõte. Reeglina oli läti e-poes 10-20% soodsamad hinnad ja leedus veel natuke soodsamad. Mõnedel puhkudel ka üle 30% hinnavahed lõunanaabrite kasuks.
"muurek" meil suvalises kalamaja urkas ja juukse-habemelõikuse eest küsitakse charlottenburgi korralikus salongis kümnekas
See on huvitav näide! Mul viskas mõni aasta tagasi üldse mitte Kalamaja, vaid täitsa tavaka juuksla 20 eurine arve veits ventilaatorisse. Aga siis jagasin 160 tundi 0,5 = max 320 lõikust kuus, 100% ei õnnestu vast välja müüa, nii et kui 10 eur laks, siis alla 3k kuus. -KM. -üür, kulud, sisustuse amort ja muud materiaalsed mõnud. -tööjõu maksud. Kätte jäi vaid küsimus, et palju nad seal Berliinis palka saavad, makse maksavad ja kuidas see kõik töötab, või mitte? Keegi oskab selgitada? Kuna juuksur on kena inimene ja teeb tulemust, siis olen samas kohas edasi käinud.
"muurek" meil suvalises kalamaja urkas ja juukse-habemelõikuse eest küsitakse charlottenburgi korralikus salongis kümnekas
See on huvitav näide! Mul viskas mõni aasta tagasi üldse mitte Kalamaja, vaid täitsa tavaka juuksla 20 eurine arve veits ventilaatorisse. Aga siis jagasin 160 tundi 0,5 = max 320 lõikust kuus, 100% ei õnnestu vast välja müüa, nii et kui 10 eur laks, siis alla 3k kuus. -KM. -üür, kulud, sisustuse amort ja muud materiaalsed mõnud. -tööjõu maksud. Kätte jäi vaid küsimus, et palju nad seal Berliinis palka saavad, makse maksavad ja kuidas see kõik töötab, või mitte? Keegi oskab selgitada? Kuna juuksur on kena inimene ja teeb tulemust, siis olen samas kohas edasi käinud.
su arvutus eriti ei päde, reaalne lõikus 20 min, 3 tk tunnis, 24 päevas, üle 5k kuus. Ma siin kirjutasin,e t käin juba mitu aastat Tallinnas juuksuris, kus kõikus maksab 5 euri, ütlesin mingi aasta tagasi, et ta võiks ka 10 küsida, aga ikka teeb 5 ga´ja tundub rahul olevat, st tal ühtegi vaba aega eriti ei ole ka. Graafik on 30 min arvestatud lõikusele aga, kui kohale ise lähed, siis teeb vahele ära, st reaalselt ongi 3 lõikust tunnis. Inimene arvab, et 5 euri lõikus teenib pensionile 3x+lisa ja on rahul.
Keegi pole mu paruka nüsimisega kunagi alla 25 minsa hakkama saanud, päriselt.
no ma ei tea, ilmselt siis mingi eriline soengufänn+lokid jne:D Eks ma hetkel ise teen ka vahel sellist tükitööd, mille eest makstakse 10 euri, kui tahan teen 20 min, kui ei viitsi tõmmelda, teen 30 min. Jah, see 5 euri lõikuse eest on vähe, aga kui tegija on sellega rahul, milles küsimus? Saaremaal maksin sama eest 9 euri ja et Tallinnas saab 5 ga, oli ikka täis üllatus, 10 on täiesti ńorm, 20 oma lihtsa lõikuse eest maksta ei taha nagu.
Miks ei kosta seakisa? Sest hinnad on õiged, lihtsalt infot selle kohta palju ei jagata. Sest käiakse tankimas vales linnas vales tanklas. Seal, kus KOV lepingu alusel gaasibussid seisavad ja tangivad, on hinnad hoopis teised. Igaüks võib ka tulla ja tankida süsinikujalajäljeneutraalset rohegaasi nii palju kui kulub. Hetke hind lollidele: 2,71 €/kg Hetke hind Pärnus: 1,85 €/kg Tegu on letihinnaga, millele rakendub täiendavalt veel kliendikaardi omaniku soodustus. Lihtsuse mõttes seda ei avalda. allikas: https://forte.delfi.ee/artikkel/96634111/kuula-istmesoojenduse-121-osa-kutuseturismi-uued-meelissihtkohad-parnu-ja-lati
Rõõm kuulda, et kogu sektor pole - kohe kui saan, siis võtan üüberkasumi peal väljas. Enamus kundesi see muidugi ei päästa, eriti kui Pärnust kaugemal kehva autoalase valiku teinud oled. Ja kui veits meenutada, siis maksis CNG paar aastat tagasi, kui eksperimendis osalesin, ühes Peterburi tee tanklas stabiilselt 0.55 €/kg versus sinise logoga ettevõtte 0.77- 0.85 €/kg. Sai ka siis ilma suurema kellalöömiseta soodsamat ostukorvi pakkuda.
no ma ei tea, ilmselt siis mingi eriline soengufänn+lokid jne:D Eks ma hetkel ise teen ka vahel sellist tükitööd, mille eest makstakse 10 euri, kui tahan teen 20 min, kui ei viitsi tõmmelda, teen 30 min. Jah, see 5 euri lõikuse eest on vähe, aga kui tegija on sellega rahul, milles küsimus? Saaremaal maksin sama eest 9 euri ja et Tallinnas saab 5 ga, oli ikka täis üllatus, 10 on täiesti ńorm, 20 oma lihtsa lõikuse eest maksta ei taha nagu.
Mul ei ole mingeid lokke, täiesti tavaline lühike sonks, ei mingeid geele ega eripärasti, aga 30-40 minutit on lõikus tavaliselt ja 20 euri. Eluaeg läinud selline aeg ERINEVATEL juuksuritel. Samas ma ei ole proovinud neid 5-10 euri kohti, vb seal tehakse tõesti 20 minutit. Ma ei taha proovida ka tegelt. Seega kui sa rahul oma 5 euri ja 20 minuti lõikusega, siis OK, aga see pole reegel, pigem erand. Mul tekib küsimus, et kui sul nii lihtne lõikus, miks sa ise kodus masinaga üle pea ei tõmba, säästad selle 5 euri + juuksuris käimise aja :)
Ükspäev uurisin kasutatud varuosade hindu. Täpselt sama asi, mis aasta-kaks-kolm tagasi maksis 800-1000-max1200, nüüd 1800-2999. Ütleks, et ikka oskavad. Autod, millelt antud komponent pärit on, maksavad endiselt 10+ tuhhi, nagu ka kolm aastat tagasi. Arvestades vanuse edenemist, siis on isegi hästi hinda hoidnud.
"Karum6mm" Inimliku intellektuaalse totaalülbuse, managerialismi ja oma võimete ülehindamise parimad näited on:
2. Euroopa Liidu ühine põllumajanduspoliitika.
Mõlemad lõpevad hästi. Ausõna.
Nice call. Kujuta nüüd ette millises perses me oleksime täna ilma EL ühtse põllumajanduspoliitikata? Kui lisaks energiale, maavaradele ja suurele osale tööstusest oleks meil ka toit offshoritud? See oleks raudselt juhtunud, sest EL-s on toidu tootmine mõttetult kallis võrreldes USA, Brasiilia või, khm, Venemaaga.
Paar päeva tagasi märkisin ühele prantslasele, et mina isiklikult võtan tagasi kogu üldise kriitika, mida ma viimase paarikümne aasta jooksul olen CAP aadressil suust ja pastakast välja ajanud ning märgin FR valitsuse kangekaelsust antud küsimuses edaspidi positiivse seigana. (Mitmete konkreetsete aplikatsioonide osas olen küll endiselt kriitiline, aga see ei muuda suurt pilti).
PS sisuliselt toimub täna Common Energy Policy kujundamine, järjekorras järgmine on ilmselt Common Industrial Policy. Go figure.
Ehk sa tahad öelda, et kuna juhtus äkki hunnik asjaolusid/kokkusattumusi, mis juhuslikult (!) tunduvad CAPi õilsust valideerivat (ja mida päris kindlasti CAPi populistlike improvisatsioonide jada loojad ette EI näinud), siis on CAP õige ja õilis asi? Selline seisukoht on aktsepteeritav. Minu seisukoht võiks olla seega sama aktsepteeritav. See on: kuna üha enam kuhjub näiteid sellest, kuidas turuprotsessidesse sekkumine viib ettearvamatute kõrvalmõjudeni ning sekkumine ei saa resssursside piiratuse tõttu lõputult jätkuda, oleks tõenäoliselt ratsionaalsem mõte turuprotsessid rahule jätta.
"mercury" Ükspäev uurisin kasutatud varuosade hindu. Täpselt sama asi, mis aasta-kaks-kolm tagasi maksis 800-1000-max1200, nüüd 1800-2999. Ütleks, et ikka oskavad. Autod, millelt antud komponent pärit on, maksavad endiselt 10+ tuhhi, nagu ka kolm aastat tagasi. Arvestades vanuse edenemist, siis on isegi hästi hinda hoidnud.
Jupid tasub küll netist tellida. Muruniitja karpa komplekt maksab koha peal riiulis 50 rutsi ja Alis 10 rutsi. Alis saad voolikud, tihendid ja varuküünla kah kauba peale. Naabrimehele aitasin Toyota Picnic veovõlli (pooltelge) otsida. 350 rutsi. Koos ransaga pealt 400. Koha pealt ... tonna. Ja saada seda ka eriti pole.
see viieeurone pensionärist juuksur on laulupeo tänaval? üks mu sõber, kes seal elab, rääkis, et on talle iga kord pakkunud väikse jotsi peale, aga spetsialist ei võta. võimalik, et tädi ei anna endale enam hästi aru, millega tegeleb ja mis selle tegevuse mõte on. igatahes - soovitan olla tähelepanelik, et, mida aeg edasi, proua sisse ei lõika ja te ilma vasaku kõrvata, ega kaelakarvade habenoaga eemaldamise käigus läbilõigatud unearteriga sealt ei välju ) igatahes, normaalsest tallinna salongist ma alla kahe kümbi viimastel aastatel tulema ei ole saanud. aga .. mida aeg edasi, seda rohkem kipun, kõikide rublade eest autojuppide soetamise, aliexpressi peale rajatud olme, kodus kärbsesitaste pirnide valguses tiksumise ja muude avalduste põhjal imestama, kus kuradi foorumis ma siinviibides nagu õigupoolest olen ))
Hei kaasteelised/uusvaesed. Et muurekut veel rohkem marru ajada ja raskel ajal varasid juurde osta, jagage enda säästunippe. Mõned mida kasutan:
Lihtsamate retseptide õppimine (ei osanud seda ikka üldse alguses, kuidas teha omletti, kuidas keeta puljongit ja siis seda teistes toitudes kasutada, kuidas teha pärmitaigent jne.). Kõik toiduained võimalusel e-poe kaudu, et vähendada impulsiivseid oste. Väldin kodumaiseid finantsblogijaid. Ma põhimõtteliselt ei usalda nõuandeid inimestelt, kelle sissetulek "investeeringutelt" on sissetulek müüdud koolitustelt, või kui nende varade likviidsus oleneb sellest, mida nad promovad. Kasutan koroonaaja algusest saadik juukselõikusmasinat kodus (näen kole välja, niiet midagi ei ole kaotada).
Nii ongi, tavaline masinasoeng + pealt veidi kääriga, käib tegelikult vilunud juuksuri käes 10-15min. Nühitakse see 20min ikka täis, muidu oleks imelik 20+ eurot selle töö eest küsida. Käin Magistralis Juuksurexpressis, hind überkirves 23 EUR, aga eeliseks on see, et saab samal päeval ette. Ma ei viitsi ega oska iialgi juuksuriaega nädal-kaks ette planeerida, lähen siis kui soov tekib.