"Karum6mm" Inimliku intellektuaalse totaalülbuse, managerialismi ja oma võimete ülehindamise parimad näited on:
1. Erineva tootlikkusega riikide surumine ühisesse valuutaliitu (ilma adekvaatsete ülekandemehhanismideta). 2. Euroopa Liidu ühine põllumajanduspoliitika. Euroopa Liidu liikmesriikide individuaalne põllumajanduspoliitika. Muude riikide põllumajanduspoliitika.
Mõlemad lõpevad hästi. Ausõna.
Ma lisaksin siia juurde erakordselt nutika mõtte elektriturule klientide rahaga volatiilsust juurde tekitada (nimetades seda roheenergia toetusteks). Raudpolt - elu läheb sellest ainult paremaks.
"Karum6mm" Inimliku intellektuaalse totaalülbuse, managerialismi ja oma võimete ülehindamise parimad näited on:
2. Euroopa Liidu ühine põllumajanduspoliitika.
Mõlemad lõpevad hästi. Ausõna.
Nice call. Kujuta nüüd ette millises perses me oleksime täna ilma EL ühtse põllumajanduspoliitikata? Kui lisaks energiale, maavaradele ja suurele osale tööstusest oleks meil ka toit offshoritud? See oleks raudselt juhtunud, sest EL-s on toidu tootmine mõttetult kallis võrreldes USA, Brasiilia või, khm, Venemaaga.
Paar päeva tagasi märkisin ühele prantslasele, et mina isiklikult võtan tagasi kogu üldise kriitika, mida ma viimase paarikümne aasta jooksul olen CAP aadressil suust ja pastakast välja ajanud ning märgin FR valitsuse kangekaelsust antud küsimuses edaspidi positiivse seigana. (Mitmete konkreetsete aplikatsioonide osas olen küll endiselt kriitiline, aga see ei muuda suurt pilti).
PS sisuliselt toimub täna Common Energy Policy kujundamine, järjekorras järgmine on ilmselt Common Industrial Policy. Go figure.
Positiivset võtit ka. Näiteks tööriistade hinnad ei ole oluliselt kallinenud. Minusuguse hobi-ehitaja süda aiva rõõmustab. Makita nurgasaag koos kõikide "vidinatega". Laiendusplaadid kõikvõimalikud piirajad jms. on ikka 499.- ja sooduskampaania v. "pakkumise" korral paremgi. Siin ja seal suuremates ehituspoodides võib leida A-klassi asju mis on kunagi "näidised" olnud v. hea hinnaga. Uusi ilmselt sama hinnaga peale ei tule, nõnda et kaua see pidu ei kesta. Aga mina isiklikult soetan endale seni, kuni kestab, kõik need tööriistad millest ma siiamaani puudust olen tundnud ja ka need mis on "nice to have kuigi saab ilma ka hakkama" :) Nõnda et päris KÕIK ei kalline. P.S. Kirved on jätkuvalt sõgedalt kirved
"Offf" Näiteks tööriistade hinnad ei ole oluliselt kallinenud.
Kvaliteetsete käsitööriistade hinnad on oluliselt kallinenud. Löök- ja lõikepindade karastastamine induktsiooni või martäänahjudega võtab dajooba energiat.
Kvaliteetsete käsitööriistade hinnad on oluliselt kallinenud. Löök- ja lõikepindade karastastamine induktsiooni või martäänahjudega võtab dajooba energiat.
Sellega ma nõustun. Igasugu tarvikute - terade, lõiketerade, freeside, saeketaste ja puuride hinnad on kallinenud. Üllataval kombel võib mõnest poest leida ka laojääke vana hinnaga ja vahel ka "uue ja vana partii kõrvuti." " Mis neil vahet on, et üks on 2 x kallim???" "Eee... hinna vahe?"
Jätaks kõrvale sellise asjatundmatu "ärimehe X6 ja X5" teema - siis üldjuhul kaup saab müüduks alles siis kui ostja selle eest raha välja käib. Aga mis oleks see root cause miks siin saab rohkem ja kiiremini hinda tõsta kui mujal EU's? Jättes välja riiklikult reguleeritavad hinnad. Vähene konkurents - aga miks konkurents on piiratud?
"stigheide" Jätaks kõrvale sellise asjatundmatu "ärimehe X6 ja X5" teema - siis üldjuhul kaup saab müüduks alles siis kui ostja selle eest raha välja käib. Aga mis oleks see root cause miks siin saab rohkem ja kiiremini hinda tõsta kui mujal EU's? Jättes välja riiklikult reguleeritavad hinnad. Vähene konkurents - aga miks konkurents on piiratud?
Eesti inimese leplikus ja tagasihoidlikus ehk võimaldab? Võib nimetada ka vabatahtlikuks valmisolekuks pügatavaks lambaks olemiseks. Mujal hakatakse rehve põletama tänaval suurte hinnatõusude korral. Siin? 'Kurat eks peab rohkem maksma siis' ütleb mees tänaval ja surub käe vaikselt taskus rusikasse.
Ma olen täheldanud sellist asja, et meie "ärimees Nossovid" need ikskuue ja iksviiemehed on päris osavad ära kasutama eestlasele iseloomulikku tagasihoidlikkust ja sündsustunnet. Igati mõistlik küsimus "aga mis ma oma raha eest saan" päädib räuskamise ja pealehüppamisega stiilis "mida sa norid. mis viga on. ära õienda." jms. Ka peenemat psühholoogilist manipulatsiooni on nähtud. Ikka selleks, et inimesel hakkaks "häbi" ja maksaks nurisemata mis küsitakse täieliku saasta eest.
Mis leplikkus. Kui hinnad oleksid igal pool põhjendamatult ülikõrged, siis ühe õige LHV foorumlastest kapitalisti püha kohustus oleks minna ja see teenistus teistel käest võtta, tuues selle käigus ka hinnad madalamale.
Meil näib see konkurents mõjuvat hindu suurendavalt. Kaubanduskeskusi on käsitlematu kogus püsti aetud, ja hinnad tulebki kõrgel hoida, muidu ei ela need ära.
"peeter82" Meil näib see konkurents mõjuvat hindu suurendavalt. Kaubanduskeskusi on käsitlematu kogus püsti aetud, ja hinnad tulebki kõrgel hoida, muidu ei ela need ära.
no sel teemal sai siin omal ajal SK ja CO ga vaieldud mingi aeg tagasi. Mind tembeldati suht idioodiks kui julgesin arvata, et ülemäärane söge konkurents kaubanduskeskuste ja ketipoodide ülekülluse näol mingist hetkest hakkab hindu suurendama, viitasin ka ühele kaubandusteooria raamatule, aga no konkurents ju alati alandab hindu ja ise oled loll kui muud julged arvata. Võtame Kuressaare, 13k inimest. Suur COOP ja 4-5 väikest, 2 RIMI, 2 Selverit, mingi Euromarket or smht, nüüd tuleb veel Prisma ja Lidl, ehitusmaterjalide poed: kohalikud tegijad, Espak, Bauhof, K-Rauta kõik suurte poodidega jne, lisaks siis saab kõike netist tellida.
Kus see teine rimi seal on, mitte ei tule ette? Ja kuhu Prismat ja Lidlit plaanitakse?
Ehituspoodide klientuur pole mitte ainult Kuressaare 13k, vaid enamik Saaremaad vähemalt Tagavereni välja. Sinna sisse arvesta veel suvesaarlased, kelle arvele säänset kraami vaat et rohkemgi tuleb kui pärismaalastele. Lisaks sellele - kui hinnatõus tekib poodide ülemäärasest tihedusest, siis vaevalt need kuressaarlased üksinda kogu Eesti hindu üles jõuavad vedada. Keti siseselt on ju hinnad igas poes samad.
"invictus" Mis leplikkus. Kui hinnad oleksid igal pool põhjendamatult ülikõrged, siis ühe õige LHV foorumlastest kapitalisti püha kohustus oleks minna ja see teenistus teistel käest võtta, tuues selle käigus ka hinnad madalamale.
Küll vajadusel leitakse visteeria või muidu kahtlased telefonijutud (100% kõnede seest, mida Eestis igaks juhuks salvestatakse) ...
Kui muud ei ole, siis isikuandmete kaitsest või Saastamarketi kaubamärgi rikkumisest saab ikka case teha.
"zuckerblaum" Kus see teine rimi seal on, mitte ei tule ette? Ja kuhu Prismat ja Lidlit plaanitakse?
Ehituspoodide klientuur pole mitte ainult Kuressaare 13k, vaid enamik Saaremaad vähemalt Tagavereni välja. Sinna sisse arvesta veel suvesaarlased, kelle arvele säänset kraami vaat et rohkemgi tuleb kui pärismaalastele. Lisaks sellele - kui hinnatõus tekib poodide ülemäärasest tihedusest, siis vaevalt need kuressaarlased üksinda kogu Eesti hindu üles jõuavad vedada. Keti siseselt on ju hinnad igas poes samad.
Ma tõin ainult konkreetse näite, mujal on sama lugu, korruta need numbrid siis Tallinna jaoks a lq 15-20x ehk siis 15 Prismat, Lidli, 30 Rimi ja Selverit, 15 K-Rautat ja Bauhofi ja Espaki, tunduks nagu palju? Teine RIMI on Kihelkonna ja Aia ristis, kolmas pandi kinni ja seal on Jysk nüüd (endise Säästumarket) Prisma peaks tulema Aurigast üle tee. Lidli ei tea, oli miski artikkel lehes, aga ei hakanud seepärast ostma
"mercury" Ehh stagna, mis brikett - vaata kuidas päris bizneksit tehakse!
Aasta tagasi maksis CNG tanklates 0,80-0,85 €/kg. Selle aasta tipp oli vist 2.89 €/kg, eile 2,39. Tõus 800% ! Gaasi hind on ju tõusnud, ütlevad õppinud inimesed. Olen nõus. Aga samasuguse hinnatõusukõvera on kaasa teinud kodumaine rohegaas, mis on stabiilselt 10 senti välismaisest kallim olnud. Kuigi sitt, millest seda seal keedetakse, on täpselt sama. Lehmad, kes toorainet annavad, on samad. Elekter ja diisel, on tõusnud küll, kuigi hinnakomponendina vist väheolulise väärtusega. Pealegi, tehased, kui mälu ei peta, ehitati euroliidu toetustega, mingi roheteema värk oli. Ju siis tasus kogu see pull ka vanade hindadega ära, rääkimata hetke turuolukorrast.
Osades linnades on üle mindud rohegaasiga transpordile. Täitsa kohe huvitab-
a)Miks pole veel nii jõhkra hinnatõusu kohta seakisa kostunud? b)Millal ilma suurema kärata vanade heade kivisöebusside peale tagasi minnakse?
Miks ei kosta seakisa? Sest hinnad on õiged, lihtsalt infot selle kohta palju ei jagata. Sest käiakse tankimas vales linnas vales tanklas. Seal, kus KOV lepingu alusel gaasibussid seisavad ja tangivad, on hinnad hoopis teised. Igaüks võib ka tulla ja tankida süsinikujalajäljeneutraalset rohegaasi nii palju kui kulub. Hetke hind lollidele: 2,71 €/kg Hetke hind Pärnus: 1,85 €/kg Tegu on letihinnaga, millele rakendub täiendavalt veel kliendikaardi omaniku soodustus. Lihtsuse mõttes seda ei avalda. allikas: https://forte.delfi.ee/artikkel/96634111/kuula-istmesoojenduse-121-osa-kutuseturismi-uued-meelissihtkohad-parnu-ja-lati
"peeter82" Meil näib see konkurents mõjuvat hindu suurendavalt. Kaubanduskeskusi on käsitlematu kogus püsti aetud, ja hinnad tulebki kõrgel hoida, muidu ei ela need ära.
no sel teemal sai siin omal ajal SK ja CO ga vaieldud mingi aeg tagasi. Mind tembeldati suht idioodiks kui julgesin arvata, et ülemäärane söge konkurents kaubanduskeskuste ja ketipoodide ülekülluse näol mingist hetkest hakkab hindu suurendama,
Sama on juba väga väga kaua "toiminud" eesti kirjastusäris. Raamatud on kallid. Sest tiraažid on väikesed ja massiefekt ei rakendu. Tiraažid on väikesed, sest inimesed ei osta. Inimesed ei osta, sest raamatud on kallid. Rinse-and-repeat. Või piilume kaubanduskeskustesse. Hinnad on kõrged, sest rent on kallis, käive on väike sest hinnad on kõrged sest inimesed ei osta, sest hinnad on kõrged, mis tingib kidura käibe... ja nii edasi kuni lõputuseni.