volume suurus on mulle üks põhitegijaid siiski.See näitab ju, kas turul on ülekaalus ostjad või müüjad.Kui volume on suur ja hind läheb üles,tähendab see ju,et müüjaid ei ole hetkel.Kui müüjaid ei ole,saab hind vaid ja ainult üles minna...
kui tuleb praegusest rallist korrektsioon,tuleb vaadata kui sügavale hind langeb ning millise volumega.Kui korrektsioon ei tule sügav ja volume jääb väikeseks,tähendab see,et müüjaid ei ole, tulemas on suuremaid rallisid.Kui korrektsiooni ehk müügi volume samuti suur tuleb, mis hinna ka madalale viib,tähendab see,et müüjad pole kuhugi kadunud,ootavad vaid soodsamat momenti,et kaubast lahti saada...
1997 aasta tuleva krahhi võis ära näha ka selle läbi,et hinnad enam üles ei läinud,volume oli aga endiselt kõrge.Mida see tähendab on see,et müüjaid ja ostjaid on võrdselt.Kui ostjad turu tipus otsa saavad, jäävad vaid müüjad ning hind kukub alla kolinal.Nohh jne,jne...
confirmation of a rally my ass,David Beard.
conformation tuleb pärast esimesi korrektsioone.Jälle,kõik oleneb palju müüjaid on veel ootamas ja seda näitab meile esimese korrektsiooni sügavus ning volume.Ja nasdaq peaks kõigepealt nina läbi pistma 50 DMA-st,et mingist pikemaajalisest rallist rääkima hakata.
conformation tuleb pärast esimesi korrektsioone.Jälle,kõik oleneb palju müüjaid on veel ootamas ja seda näitab meile esimese korrektsiooni sügavus ning volume.Ja nasdaq peaks kõigepealt nina läbi pistma 50 DMA-st,et mingist pikemaajalisest rallist rääkima hakata.
to teremere:
ei saanud hästi su jutust aru, sa räägid, et kui käive on suur ja hinnad lähevad üles, siis peaks ju ka palju aktsiaid olema müügis.
Samas ei vaidle vastu, et käive on tähtis komponent, kuid ainult sellega on raske tippe ennustada. Börsiõpikutes on ainult üx viis, kuidas saaks käibega tippu või põhja ennustada, nimelt climax.
ei saanud hästi su jutust aru, sa räägid, et kui käive on suur ja hinnad lähevad üles, siis peaks ju ka palju aktsiaid olema müügis.
Samas ei vaidle vastu, et käive on tähtis komponent, kuid ainult sellega on raske tippe ennustada. Börsiõpikutes on ainult üx viis, kuidas saaks käibega tippu või põhja ennustada, nimelt climax.
Mida INTC'ist arvata. Enamus tehnoloogia juhtaktsiaid on hüppe teinud, kas INTC teeb seda lähipäevil (tavaliselt on AMD INTC'i jälginud, vahest on AMD oma soodsate uudiste-plaanide tuules ise võtnud nõuks INTC'ile teed näidata) või jääbki INTC oma hüppeta. Eks see aktsia on paljuski firma juhtkonna tühjade lubaduste najal oma hinda siiani nn. konkurentsis hoida suutnud.
Sander,
kas sa viitsid fluctuationile seletada...?
kas sa viitsid fluctuationile seletada...?
fluctuation
Iga tehingu jaoks on alati nii ostja kui müüja.
Küsimus on vaid selles mis hinnaga keegi on nõus ostma ja müüma.
Kui hind tõuseb siis järelikult on ostjad nõus ostma kallima hinnaga.
Kui nüüd volume on näiteks normaalsest 2x suurem
ja hind tõuseb tugevalt - siis on palju ostjaid kes usuvad tõusu ja on seepärast valmis kallimalt ostma.
Võib tõesti tekkida küsimus et aga müüjad - miks nemad siis müüvad?
Põhjuseid võib olla mitmeid:
1. Keegi võttis põhjast veelgi odavamalt ja saades +1 või +2 või +3 punkti kasumit, on sellega rahul.
2. Short covering. Lühiseks müünud tradereid peavad ükskord oma positsioonid katma.
3. Daytraderid (tõusu, Momentum peale mängijad)ostavad juba tõusma hakanud aktsiaid ja müüvad neid väheke kallimalt ära. Võivad seda korrata päeva jooksul mitu korda.
4. Keegi alati tahab müüa ükskõik mis põhjustel. Näiteks vajab sularaha et teha üks vägev pidu.
Või siis ütlesid närvid ülesse ja tahab turult lahkuda.
Ja languse puhul suur käive näitab:
1. Paljud on valmis loobuma aktsiast odavama hinnaga (ei usu tõusu).
2. Ostjad on küll nõus mingil põhjusel ostma - kuid ainult odavalt. (Miks Spets on nõus langenud aktsiat ostma?).
Kogu see värk on muidugi keerulisem.
Põhjused segunevad. Ja inimesed ei käitu alati ratsionaalselt.
Aga noh, midagi see Up ja Down volume näitab.
Iga tehingu jaoks on alati nii ostja kui müüja.
Küsimus on vaid selles mis hinnaga keegi on nõus ostma ja müüma.
Kui hind tõuseb siis järelikult on ostjad nõus ostma kallima hinnaga.
Kui nüüd volume on näiteks normaalsest 2x suurem
ja hind tõuseb tugevalt - siis on palju ostjaid kes usuvad tõusu ja on seepärast valmis kallimalt ostma.
Võib tõesti tekkida küsimus et aga müüjad - miks nemad siis müüvad?
Põhjuseid võib olla mitmeid:
1. Keegi võttis põhjast veelgi odavamalt ja saades +1 või +2 või +3 punkti kasumit, on sellega rahul.
2. Short covering. Lühiseks müünud tradereid peavad ükskord oma positsioonid katma.
3. Daytraderid (tõusu, Momentum peale mängijad)ostavad juba tõusma hakanud aktsiaid ja müüvad neid väheke kallimalt ära. Võivad seda korrata päeva jooksul mitu korda.
4. Keegi alati tahab müüa ükskõik mis põhjustel. Näiteks vajab sularaha et teha üks vägev pidu.
Või siis ütlesid närvid ülesse ja tahab turult lahkuda.
Ja languse puhul suur käive näitab:
1. Paljud on valmis loobuma aktsiast odavama hinnaga (ei usu tõusu).
2. Ostjad on küll nõus mingil põhjusel ostma - kuid ainult odavalt. (Miks Spets on nõus langenud aktsiat ostma?).
Kogu see värk on muidugi keerulisem.
Põhjused segunevad. Ja inimesed ei käitu alati ratsionaalselt.
Aga noh, midagi see Up ja Down volume näitab.
teremere
no see selgitus on palju parem.
Ütleme siis nii et üks päev suure volumiga ülesse
ei näita veel midagi. (mida ka pikaajaliselt arvestada võiks)
Eriti veel siis kui viimaste päevade liikumine on olnud üks-kaks päeva ülesse ja üks-kaks päeva alla. Kusjuures liikumise ulatus nii alla kui ka ülesse on olnud enamvähem sama suurusega.
Hetkel Nasdaq ei murdnud üle pikaajalise Resistance joone. Et rääkida langustrendi lõpust peaks kõigepealt sealt üle murdma.
Edasi 50 päeva keskmine on hetkel kuskil 2800 juures. Ka sellest peaks kõrgemale minema.
No ja tõsised pikaajalised investorid räägivad et allpool 200 päeva keskmist elavad karud ja ülalpool pullid. See on nagu taevas ja põrgu.
Ja 200 MA on ... nüüd tuli zoomiga mängida - see kõver oli kaugel et igapäevasest ekraanist väljas ... niisiis see on 3500 juures.
Ja ei maksa arvata et Nasd nüüd kohe ülesse kütab, et kui on ühest takistusest läbi murdnud siis kohe liigub teise takistuseni.
Tihti ei toimu läbimurret ei esimese ega ka teise katsega.
Ja uuesti liigume alla, siis jälle ülesse, ja alla.
no see selgitus on palju parem.
Ütleme siis nii et üks päev suure volumiga ülesse
ei näita veel midagi. (mida ka pikaajaliselt arvestada võiks)
Eriti veel siis kui viimaste päevade liikumine on olnud üks-kaks päeva ülesse ja üks-kaks päeva alla. Kusjuures liikumise ulatus nii alla kui ka ülesse on olnud enamvähem sama suurusega.
Hetkel Nasdaq ei murdnud üle pikaajalise Resistance joone. Et rääkida langustrendi lõpust peaks kõigepealt sealt üle murdma.
Edasi 50 päeva keskmine on hetkel kuskil 2800 juures. Ka sellest peaks kõrgemale minema.
No ja tõsised pikaajalised investorid räägivad et allpool 200 päeva keskmist elavad karud ja ülalpool pullid. See on nagu taevas ja põrgu.
Ja 200 MA on ... nüüd tuli zoomiga mängida - see kõver oli kaugel et igapäevasest ekraanist väljas ... niisiis see on 3500 juures.
Ja ei maksa arvata et Nasd nüüd kohe ülesse kütab, et kui on ühest takistusest läbi murdnud siis kohe liigub teise takistuseni.
Tihti ei toimu läbimurret ei esimese ega ka teise katsega.
Ja uuesti liigume alla, siis jälle ülesse, ja alla.
Tuleb nõustuda sellega et viimasel paaril päeval (algas see protsess 'põranda all' mõned päevad varem) on tehtud katset Nasd (ja ka SP500) pikaajalist langustrendi murda.
Läbimurdmise katse on tugev.
Selle toetuseks on toodud välja enamus hetkel kasutada olevast 'raskerelvastusest'.
Alates Fed, uus Suur Ameerika Isa (tax), jutud põhjast, odavatest Tech-st, et eelnevatel aastatel on alati järgnenud tõus, jne, jne.
Kuid veel ei ole langustrend murtud.
Ja isegi kui langustrend murtakse, siis ei pruugi kohe alata pikem tõus.
Vaid enamasti järgneb SideWays loksumine.
Küll aga võib praegune tõusukatse jätkuda.
Ja Nasd võib tõesti veel väheke tõusta.
Kuipalju - see saab ilmselt selgemaks 1-2 nädalaga.
Üks asi veel mis mind häirib.
Need on kilked et näe turg enam ei langegi halbade uudiste peale. Et näe turg ignoreerib halbu uudiseid.
Selle peale ma ütleks et ühed jah ignoreerivad, teised aga mitte. Kõik ei ole kohe näha.
Need kes kilkavad, nende tõusukesed on näha.
Aga need kes on vait.... Nende otsuseid me näeme alles mõne kuu pärast. Siis on aga kilkajate jaoks juba hilja.
Läbimurdmise katse on tugev.
Selle toetuseks on toodud välja enamus hetkel kasutada olevast 'raskerelvastusest'.
Alates Fed, uus Suur Ameerika Isa (tax), jutud põhjast, odavatest Tech-st, et eelnevatel aastatel on alati järgnenud tõus, jne, jne.
Kuid veel ei ole langustrend murtud.
Ja isegi kui langustrend murtakse, siis ei pruugi kohe alata pikem tõus.
Vaid enamasti järgneb SideWays loksumine.
Küll aga võib praegune tõusukatse jätkuda.
Ja Nasd võib tõesti veel väheke tõusta.
Kuipalju - see saab ilmselt selgemaks 1-2 nädalaga.
Üks asi veel mis mind häirib.
Need on kilked et näe turg enam ei langegi halbade uudiste peale. Et näe turg ignoreerib halbu uudiseid.
Selle peale ma ütleks et ühed jah ignoreerivad, teised aga mitte. Kõik ei ole kohe näha.
Need kes kilkavad, nende tõusukesed on näha.
Aga need kes on vait.... Nende otsuseid me näeme alles mõne kuu pärast. Siis on aga kilkajate jaoks juba hilja.
to sander:
sry, võibolla väljendasin end ennem valesti.
teremere väitis, et
"Kui volume on suur ja hind läheb üles,tähendab see ju,et müüjaid ei ole hetkel"
Selle kohta ma ütlesingi, et kui käive on suur siis peaks ju ka palju aktsiaid müügis olema. Loodame, et said aru, mida mõtlesin, seda, et igal tehingul on kaks osapoolt, seda ei olex vaja olnud seletada.
sry, võibolla väljendasin end ennem valesti.
teremere väitis, et
"Kui volume on suur ja hind läheb üles,tähendab see ju,et müüjaid ei ole hetkel"
Selle kohta ma ütlesingi, et kui käive on suur siis peaks ju ka palju aktsiaid müügis olema. Loodame, et said aru, mida mõtlesin, seda, et igal tehingul on kaks osapoolt, seda ei olex vaja olnud seletada.
fluctuation
Muidugi, ega ma arvanudki et kõike vaja seletada.
Lihtsalt kui juba hakkasin kirjatükki kirjutama siis see oli nagu sissejuhatus.
Muidu oleks tulnud minu 'teos' hüplik ja nagu poolik.
Ja siin ju lugejaid rohkem.
Äkki on kellelgi minu heal tasemel põhjalikust ja üliväga sisukast teosest ka miskit kasu.
Muidugi, ega ma arvanudki et kõike vaja seletada.
Lihtsalt kui juba hakkasin kirjatükki kirjutama siis see oli nagu sissejuhatus.
Muidu oleks tulnud minu 'teos' hüplik ja nagu poolik.
Ja siin ju lugejaid rohkem.
Äkki on kellelgi minu heal tasemel põhjalikust ja üliväga sisukast teosest ka miskit kasu.
to sander:
mis süsteeme kasutad oma tehingute ajastamisel, ise kasutan põhiliselt major resistance ja support abi. viimasel ajal olen püüdnud ka päevasiseselt proovida, kuid ei õnnestu hästi.
mis süsteeme kasutad oma tehingute ajastamisel, ise kasutan põhiliselt major resistance ja support abi. viimasel ajal olen püüdnud ka päevasiseselt proovida, kuid ei õnnestu hästi.
Päevasiselt ei ole hea.
Mitte sellepärast et juttude järgi on daytrading üks paha asi.
Rohkem sellepärast et raske on jääda plussi.
Kõige parem on 1-10 päeva ajaga arvestada.
Ise määran endale eelnevalt taseme mille juures üritan positsiooni saada. Ja taseme mille juures üritan sulgeda. Kui siis kogu see liikumine toimub ühe päeva jooksul - fine. Siis jääbki 1 päeva tehinguks. Kui aga ei siis ma ei pea tõmblema vaid ootan edasi.
Aga ühe päeva sees on tõmblused vahel nii meeletud et raske on lainel püsida.
Ka paljud indikaatorid lühiajaliselt õieti ei toimi - näitavad jumal teab mis teibaid.
Muutused on tihti äkilised ja kui siis tormad kiiresti positsiooni võtma või üritad Stop Lossiga sulgeda - siis jääd tihti rataste vahele.
Vot nüüd oleks hea teremere kommentaari kuulda.
Mitte sellepärast et juttude järgi on daytrading üks paha asi.
Rohkem sellepärast et raske on jääda plussi.
Kõige parem on 1-10 päeva ajaga arvestada.
Ise määran endale eelnevalt taseme mille juures üritan positsiooni saada. Ja taseme mille juures üritan sulgeda. Kui siis kogu see liikumine toimub ühe päeva jooksul - fine. Siis jääbki 1 päeva tehinguks. Kui aga ei siis ma ei pea tõmblema vaid ootan edasi.
Aga ühe päeva sees on tõmblused vahel nii meeletud et raske on lainel püsida.
Ka paljud indikaatorid lühiajaliselt õieti ei toimi - näitavad jumal teab mis teibaid.
Muutused on tihti äkilised ja kui siis tormad kiiresti positsiooni võtma või üritad Stop Lossiga sulgeda - siis jääd tihti rataste vahele.
Vot nüüd oleks hea teremere kommentaari kuulda.
kui päevasiseselt tehinguid teen siis vaatan enamjaolt tunniseid ja 15-min. graafikuid. Põhiliselt vaatan naz graafikuid ja ka mõne suurema aktsia oma.
Praegu leidsin csco 36 - 36,25 kandis üpris tugeva(päevasisene) toetustaseme. Mind huvitab, kas keegi on pidevalt kaubelnud, kasutades päevasiseseid graafikuid, kui on, anna märku.
Praegu leidsin csco 36 - 36,25 kandis üpris tugeva(päevasisene) toetustaseme. Mind huvitab, kas keegi on pidevalt kaubelnud, kasutades päevasiseseid graafikuid, kui on, anna märku.
Ma ei kujuta ette kuidas üldse on võimalik lühiajalisi tehinguid teha ilma päevasisestete graafikuteta?
Graafik, orderite maht ja sügavus ning tehingustatistika - see kõik reaalajas + kõhutunne.
Graafik, orderite maht ja sügavus ning tehingustatistika - see kõik reaalajas + kõhutunne.
kalle, kas oled day-trader? kui oled siis, kas oled ka kasumis?
Isegi niinimetatud tasuta hariduse maksab kokkuvõttes riik kinni.
Selleks et midagi õppida, peab järelikult
midagi maksma.
Kui su eesmärgiks on kaubelda ja sa ei ole selles käsi, siis minu arvates ei tasu alustada summadega 10 - 20000$, nagu mõnel pool kombeks.
Harjutada on paras sellised $2000 summaga.
Kuna tehingutasud söövad suure osa kasumist,
siis kokkuvõttes, kui sul õnnestub kuu lõikes hakata tegema plussis tehinguid, oled sa hea ja odava väljaõppe saanud (kui sul muidugi veel raha järgi on :).
No võib arvestada et pool rahast läheb ikka alguses kaotsi, kui just eriti suuri rumalusi ei tee.
Ja veel.
See asi nii ei toimi, et istud arvuti taha, teed tehingu, siis lähed käid vahepeal kinos ja siis tuled ja müüd maha.
Kogu aeg tuleb asja jälgida ja järeldusi teha.
Vastaselt juhul soovitan raha niisama maha juua.
Selleks et midagi õppida, peab järelikult
midagi maksma.
Kui su eesmärgiks on kaubelda ja sa ei ole selles käsi, siis minu arvates ei tasu alustada summadega 10 - 20000$, nagu mõnel pool kombeks.
Harjutada on paras sellised $2000 summaga.
Kuna tehingutasud söövad suure osa kasumist,
siis kokkuvõttes, kui sul õnnestub kuu lõikes hakata tegema plussis tehinguid, oled sa hea ja odava väljaõppe saanud (kui sul muidugi veel raha järgi on :).
No võib arvestada et pool rahast läheb ikka alguses kaotsi, kui just eriti suuri rumalusi ei tee.
Ja veel.
See asi nii ei toimi, et istud arvuti taha, teed tehingu, siis lähed käid vahepeal kinos ja siis tuled ja müüd maha.
Kogu aeg tuleb asja jälgida ja järeldusi teha.
Vastaselt juhul soovitan raha niisama maha juua.
OK fluctuation,Sander jäi veidi hätta selle "müüjaid ei ole" seletamisega...
Loomulikult on tegemist mulle omase kerge liialdusega,sest kui müüjaid üldse ei ole, tõuseks hind taevasse ja müüjad tuleksid siis lõpuks ikka kuskilt välja.:-)
Nii,asi sai kord Sanderile ära seletatud,seepärast lootsin,et ei ole toplt tööd vaja teha."Müüjaid ei ole" tähendab seda,et turul on ülekaalus ostjad.Et ostupalavikku rahuldada,tõstavad MM-id bidid-askid kõrgemale,ise aktsiaid (mida neil ei ole)nn.lühikeseks müües.Hinna tõustes ujuvad välja müüjad,hinnad tulevad alla ja MM-id katavad oma lühikesed positsioonid kasumiga...
Tänahommikune nasdaqi korrektsioon on paljulubav ja kui enne sulgemist turul võhm välja ei lähe,on tegemist ilmselt kauaootatud ralli algusega.
Loomulikult on tegemist mulle omase kerge liialdusega,sest kui müüjaid üldse ei ole, tõuseks hind taevasse ja müüjad tuleksid siis lõpuks ikka kuskilt välja.:-)
Nii,asi sai kord Sanderile ära seletatud,seepärast lootsin,et ei ole toplt tööd vaja teha."Müüjaid ei ole" tähendab seda,et turul on ülekaalus ostjad.Et ostupalavikku rahuldada,tõstavad MM-id bidid-askid kõrgemale,ise aktsiaid (mida neil ei ole)nn.lühikeseks müües.Hinna tõustes ujuvad välja müüjad,hinnad tulevad alla ja MM-id katavad oma lühikesed positsioonid kasumiga...
Tänahommikune nasdaqi korrektsioon on paljulubav ja kui enne sulgemist turul võhm välja ei lähe,on tegemist ilmselt kauaootatud ralli algusega.
Okey
MM olulise rolli jätsin tõesti välja.
Paistab et tuleb aega leida MM tegevuse põhjalikumaks uurimiseks.
teremere
kas GC G ja SI H on need mis sind huvitavad?
Metalle on vähemalt kahes Exch-l ja sümbolid on erinevad.
MM olulise rolli jätsin tõesti välja.
Paistab et tuleb aega leida MM tegevuse põhjalikumaks uurimiseks.
teremere
kas GC G ja SI H on need mis sind huvitavad?
Metalle on vähemalt kahes Exch-l ja sümbolid on erinevad.
Sander,
1.metallid ei huvita mind hetkel enam(kullal on topeltlagi ja ka hõbe hakkab nõrgenema)...kogu tähelepanu on nasdaqil.
2.MM-ide "tegevuse",mõtlemise...tundmine on esmatähtsusega kui soovid treideriks õppida.MM-id on treiderid,keda sul tuleb lüüa kui kasumisse tahad jõuda...
1.metallid ei huvita mind hetkel enam(kullal on topeltlagi ja ka hõbe hakkab nõrgenema)...kogu tähelepanu on nasdaqil.
2.MM-ide "tegevuse",mõtlemise...tundmine on esmatähtsusega kui soovid treideriks õppida.MM-id on treiderid,keda sul tuleb lüüa kui kasumisse tahad jõuda...
sander, teremere ronige chatti