Täna katsub turg jälle põhjasid,
huvitavaks läheb 20.30 kui esineb Microsofti Steve Ballmer,
varasemalt on ta alati korrutanud, et tehnoloogiasektor on ülehinnatud
Kas keegi oskab seletada, miks alates 18.50 eesti aja järgi paljude aktsiate hindadesse räiged nihked on sisse tekkinud enam vähem sama hinnataseme juures (mitu protsenti odavamad-kallimad tehingud, kuigi hind eriti ei kõigu).
Või on see mu programmi viga?
Või on see mu programmi viga?
mis programm Sul on?
Nasdaq on 2340 punkti juures hästi püsinud,
börsivolüüm ei ole suurem asi...
börsivolüüm ei ole suurem asi...
Ei asi ei ole ikka minus. Yahoo näitab samasuguseid graafikuid.
Vt näiteks ORCL, INTC, XOXO, AMAT jne.
Vt näiteks ORCL, INTC, XOXO, AMAT jne.
Ballmer on seda öelnud ka MSFT enda kohta.
Huvitav kui paljudel MSFT aktsionäridel on hing täis Ballmeri peale?
Et mis sa kaagutad, me oleme ainuüksi viimase poole aastaga kaotanud -40-50% MSFT pealt.
See peaks seadma mõningase piiri sellele mida Ballmer räägib.
Ja kui vaadata MSFT lühiajalist graafikut siis ollakse valmis languseks. Pikad on ilmselt sulgenud positsioone reedel ja täna 48.5-49 hinnaga. Ja samal ajal on müüdud lühikeseks samas vahemikus.
Nii et ollakse valmis. Mis aga tegelikult tuleb... eks see ole näha.
Huvitav kui paljudel MSFT aktsionäridel on hing täis Ballmeri peale?
Et mis sa kaagutad, me oleme ainuüksi viimase poole aastaga kaotanud -40-50% MSFT pealt.
See peaks seadma mõningase piiri sellele mida Ballmer räägib.
Ja kui vaadata MSFT lühiajalist graafikut siis ollakse valmis languseks. Pikad on ilmselt sulgenud positsioone reedel ja täna 48.5-49 hinnaga. Ja samal ajal on müüdud lühikeseks samas vahemikus.
Nii et ollakse valmis. Mis aga tegelikult tuleb... eks see ole näha.
kalle
viskeid on tõepoolest toimunud.
vaadake kasvõi MSFT-i ennast.
Enne 11:50 kuni 12:10 (US aeg) tõmbles üles/alla 47.75 kuni 49 päris usinalt.
Kas daytraderid oskavad seletada?
Fit, Spets, mida arvate?
viskeid on tõepoolest toimunud.
vaadake kasvõi MSFT-i ennast.
Enne 11:50 kuni 12:10 (US aeg) tõmbles üles/alla 47.75 kuni 49 päris usinalt.
Kas daytraderid oskavad seletada?
Fit, Spets, mida arvate?
Dow kaupleb madlamatel tasemetel, kui ta oli enne Greenspani hilinenud jõulukingitust
Mis ma oskan kosta, turg tahab tõusu minna, aga üks suur maakler seisab teel ees ja müüb...
,kusjuures seda juttu aetakse juba teab mitmendat päeva
,kusjuures seda juttu aetakse juba teab mitmendat päeva
Graafik,
kunagi, kui inimesed ei osanud seletada looduse karmi olemust, siis nad mõtlesid välja jumalad.
Nüüd on aeg edasi läinud kuid inimene üritab ikka leida kõigele täpset seletust.
Vahel need jutud ei tule hästi välja ja kõlavad tobedalt. Eriti siis kui ettekujutus toimuvast on ähmane.
Aga no kes teab....
Graafik mis arvad, kas tegelikult ongi asi nii hull?
Ega siis Al-i kingitusel kohe peagi ju mõju olema. Ei saa ju turg iga päev +10% ülesse kapata.
Ja samas võidakse praegu juba ühtteist pikaajaliseks hoidmiseks osta. See tegevus toimub vaikselt ja enamasti ei minda enne hõiskama kui positsioon täies mahus käes on. Ja paljud on üldse kogu aeg meelsasti vait.
kunagi, kui inimesed ei osanud seletada looduse karmi olemust, siis nad mõtlesid välja jumalad.
Nüüd on aeg edasi läinud kuid inimene üritab ikka leida kõigele täpset seletust.
Vahel need jutud ei tule hästi välja ja kõlavad tobedalt. Eriti siis kui ettekujutus toimuvast on ähmane.
Aga no kes teab....
Graafik mis arvad, kas tegelikult ongi asi nii hull?
Ega siis Al-i kingitusel kohe peagi ju mõju olema. Ei saa ju turg iga päev +10% ülesse kapata.
Ja samas võidakse praegu juba ühtteist pikaajaliseks hoidmiseks osta. See tegevus toimub vaikselt ja enamasti ei minda enne hõiskama kui positsioon täies mahus käes on. Ja paljud on üldse kogu aeg meelsasti vait.
Ma olen täpselt sama meelt, ma olin 1998 LTCM kriisi ajal USA-s.
Inimesed müüsid põhjast aktsiad ära ja ostsid 3 kuud hiljem paarkümmend protsenti kallimalt tagasi ja olid ikka võidus ja on praeguseni
muideks, mulle tundub, et turuosalised on äraunustanud,kes põhjustas kõrgemate intressidega kalli dollari ja majanduslanguse, see oli ju Greenspan...
Kui tal oli võimu majanduskasv seisma panna, äkki on tal võim ka see uuesti liikuma panna?
Täna on murelikud internetimaaaklerite aktsionärid
Ameritrade andis kasumihoiatuse ja ühtlasi tegi terve portsu maaklereid lahti,
aga ma julgeks järgmistel päevadel, kui müügihuvi vaibub võtta AMTD või EGRP, sest interneti teel kauplejate käes on tulevik
Inimesed müüsid põhjast aktsiad ära ja ostsid 3 kuud hiljem paarkümmend protsenti kallimalt tagasi ja olid ikka võidus ja on praeguseni
muideks, mulle tundub, et turuosalised on äraunustanud,kes põhjustas kõrgemate intressidega kalli dollari ja majanduslanguse, see oli ju Greenspan...
Kui tal oli võimu majanduskasv seisma panna, äkki on tal võim ka see uuesti liikuma panna?
Täna on murelikud internetimaaaklerite aktsionärid
Ameritrade andis kasumihoiatuse ja ühtlasi tegi terve portsu maaklereid lahti,
aga ma julgeks järgmistel päevadel, kui müügihuvi vaibub võtta AMTD või EGRP, sest interneti teel kauplejate käes on tulevik
Graafik,
No mida ma peaksin sulle nüüd küll ütlema,et paras keretäis anda ja samas viisakuse piiridesse jääda?Kas oled aktsiaturu harrastus-ajakirjanik või mis?oled täpselt sama meelt kui 1998 aasta kriisi aegu...????
Ja Greenspan on kõiges süüdi,nii turu päästmises 1998 sügis kui ka turu põhjalaskmises 2000?
Kriistjaaaan,heeeelp!!!!!
Sander,
suured hüpped hinnas on hetkel tingitud üle 100-ste tehingute marketorderite täitmisest.MM-id täidavad neid ordereid suvalise spreediga,et ise kasumisse jääda.Ühesõnaga,asi on hullem kui arvata võib...MM-id paanitsevad.
No mida ma peaksin sulle nüüd küll ütlema,et paras keretäis anda ja samas viisakuse piiridesse jääda?Kas oled aktsiaturu harrastus-ajakirjanik või mis?oled täpselt sama meelt kui 1998 aasta kriisi aegu...????
Ja Greenspan on kõiges süüdi,nii turu päästmises 1998 sügis kui ka turu põhjalaskmises 2000?
Kriistjaaaan,heeeelp!!!!!
Sander,
suured hüpped hinnas on hetkel tingitud üle 100-ste tehingute marketorderite täitmisest.MM-id täidavad neid ordereid suvalise spreediga,et ise kasumisse jääda.Ühesõnaga,asi on hullem kui arvata võib...MM-id paanitsevad.
teremere
ahaaa, mida kõike sa ka ei tea.
Kas MM-del pole siis mingeid piiranguid?
Aga noh jumal sellega.
Huvitavam on miks siis MM-d paanitsevad?
Kas selle pärast et ei oska suunda määrata?
Sest kui nad oleksid kindlad suunas, siis miks nemad peaksid paanitsema?
Ja veel.. kas sellised market orderid ei viita ka
segadusele tavaliste 'investorite' seas?
Tunded ja emotsioonid on ülesse köetud.
Pullid on valmis suurest erutusest peaaegu suvalise hinnaga ostma. Ja karud jälle näevad et nüüd võib tulla alles suurt kukkumine ja üritavad lühikeseks müüa. No ja mõlemalt poolt veel teisele poole jäänud positsioonide paaniline sulgemine.
ahaaa, mida kõike sa ka ei tea.
Kas MM-del pole siis mingeid piiranguid?
Aga noh jumal sellega.
Huvitavam on miks siis MM-d paanitsevad?
Kas selle pärast et ei oska suunda määrata?
Sest kui nad oleksid kindlad suunas, siis miks nemad peaksid paanitsema?
Ja veel.. kas sellised market orderid ei viita ka
segadusele tavaliste 'investorite' seas?
Tunded ja emotsioonid on ülesse köetud.
Pullid on valmis suurest erutusest peaaegu suvalise hinnaga ostma. Ja karud jälle näevad et nüüd võib tulla alles suurt kukkumine ja üritavad lühikeseks müüa. No ja mõlemalt poolt veel teisele poole jäänud positsioonide paaniline sulgemine.
Kas MM-d kardavad ootamatuid viskeid?
Stabiilsus on vilets?
Stabiilsus on vilets?
teremere
no uuu, kus sa oled.
kas üritad ka paaniliselt positsiooni saada/sulgeda?
Kas kardetakse suuremaid vapustusi?
no uuu, kus sa oled.
kas üritad ka paaniliselt positsiooni saada/sulgeda?
Kas kardetakse suuremaid vapustusi?
teremere: mis sa vingud? Las Pats räägib. Kuna loen pidevalt PrudenBear'i "credit bubble" osa, siis pean Marguse seisukohtadega sarnaselt arvajaid üsna õiges paadis olevateks.
BTW Margus: EGRP sai juba ka minu ekraanile lisatud.
Sander: kuidas minu "short OSIP" avaldatud positsioon nüüd meeldib? Kibe on see USA fondihaldurite elu...
BTW Margus: EGRP sai juba ka minu ekraanile lisatud.
Sander: kuidas minu "short OSIP" avaldatud positsioon nüüd meeldib? Kibe on see USA fondihaldurite elu...
ja võib-olla mõne päeva pärast võib ka juba BTK-d osta, natuke alla 400 punkti tasemelt
teremere,
kõik on üks suur eksperiment, keegi ei või öelda, et ta on seda varem kogenud,
ma usaldan Su maitset absoluutselt, aga pole aktsiaturust õudsemat kohta kus mõistus ja tunded pidevalt põrkuvad,
kumba eelistad sina?
kirjatehnika järgi hakkad vaimset tasakaalu kaotama
teremere,
kõik on üks suur eksperiment, keegi ei või öelda, et ta on seda varem kogenud,
ma usaldan Su maitset absoluutselt, aga pole aktsiaturust õudsemat kohta kus mõistus ja tunded pidevalt põrkuvad,
kumba eelistad sina?
kirjatehnika järgi hakkad vaimset tasakaalu kaotama
kristjan
ma pean piinlikusega tunnistama et ma ei uurinud OSIP eriti. Optsioonide käibed olid väikesed, volatiilsuse number suur ja aktsia suht kallis.
Tavaliselt tähendab see halbade omadustega optsioone ja ma rohkem ei uurinud.
Vaadates praegu graafikut - jah, ilusti vajus.
Samas - tüüpiliselt toimub edasi suure ulatusega üles/alla liikumine. See tähendab et kasum tuleb õigel hetkel välja võtta muidu tõuseb jälle mõneks ajaks kuhugile 70-74 peale.
Ka nädalagraafik näitab et veel ei ole tugevat langustrendi - seega võidakse üritada hoopis uut rallit.
Aga lähenemine iseenesest (TMT -> drugs)
on väga kaval. Ega su esivanemate hulgas jesuiite ei olnud?
ma pean piinlikusega tunnistama et ma ei uurinud OSIP eriti. Optsioonide käibed olid väikesed, volatiilsuse number suur ja aktsia suht kallis.
Tavaliselt tähendab see halbade omadustega optsioone ja ma rohkem ei uurinud.
Vaadates praegu graafikut - jah, ilusti vajus.
Samas - tüüpiliselt toimub edasi suure ulatusega üles/alla liikumine. See tähendab et kasum tuleb õigel hetkel välja võtta muidu tõuseb jälle mõneks ajaks kuhugile 70-74 peale.
Ka nädalagraafik näitab et veel ei ole tugevat langustrendi - seega võidakse üritada hoopis uut rallit.
Aga lähenemine iseenesest (TMT -> drugs)
on väga kaval. Ega su esivanemate hulgas jesuiite ei olnud?
Sander, kas see viimane on mingi konksuga küsimus? PrudentBear'i eestikeelse poliitikaväljaande (Kesknädal vms) püstolreporter on uurimas erakond "Mõõdukad", kuhu minu otsesed esivanemad kuuluvad, salasobinguid vanakuradi endaga? >:-)
sander,
sry,ei jõua igale poole.Jahh,just sellepärast paanitsevad,et ei oska suunda märgata.Nohh kui ka see sulle uudiseks on,miks turg tasapisi allapoole vajub ja seejärel kiirelt üles tõuseb,siis seda seetõttu,et MM-id on kohustatud ostma ja müüma igal ajal.Kunagi keegi siin küsis,et kes need ostjad on kui ostjaid ei ole...või midagi sellist.Ei viitsinud siis seletama hakata.Nohh,need ostjad kui ostjaid ei ole,need on MM-id.Ja miks hinnad tõusevad kiirelt,langevad aeglaselt karuturul ning langevad kiirelt,tõusevad aeglaselt pulliturul?Peab seletama?Nohh,igaks juhuks siis.
turu suure nõudluse,ostusurve korral on MM-id sunnitud müüma aktsiaid,mida neil endil hetkel ei ole.Nad nö.müüvad end lühikeseks.Et mitte miinusesse jääda,tuuakse bidid-askid hiljem allapoole ja ostetakse kallilt,võlgu müüdud aktsiad odavamalt turult tagasi.Enne pole hindade tõusu turult oodata kui MM-idel kõht täis.Nohh langeval turul,müügisurve puhul toimub kõik vastupidi.
Et kas on piirangud MM-idel?Loomulikult on...aga...
Kristjan,
mis ma vingun?:-D...kutsusin sind appi asja seletama,kuna enesel polnud aega...kes on Margus,kes on Pats?
Ja ega sa ometi ei näe analoogiaid 1998 sügise ja praegusi situatsioone kõrvutades?
Graafik,
vaimse tasakaalu kaotasin septembri alguses,kui LHVD seltskond kutsus delfis rahvast ülesse usa aktsiatesse investeerima.See oli ka põhjuseks,millega LHVD foorumil õnnestus mu tähelepanu äratada.
kumba eelistan,kas mõistust või tundeid?Nohh,ehk tutvuksid mõne mu arvamisega,mida siin olen septembri algusest 2000 üritanud seltskonnaga jagada.Kui oleksid juba tutvunud,poleks sul selliseid küsimusi.
kirjatehnika on mul vilets jahh.Pean siin iseseisvalt taipimist õppima ning eesti kirjakeelt meelde tuletama.Sekretär,keda kirjade kirjutamisel olen usaldanud,oskab kahjuks vaid välismaa keeli.
sander,
paaniliselt positsiooni saada-sulgeda?aktsiaturul või mis?olen juba sellest vist rääkinud,et aktsiaturg mind hetkel väga ei huvita.Sulgesin viimased vähesed positsioonid juba eelmise aasta lõpul,enne jõule.
Septembris oli mu põhiliseks huviks nafta,hetkel on...no OK siis:-) kuld.
sry,ei jõua igale poole.Jahh,just sellepärast paanitsevad,et ei oska suunda märgata.Nohh kui ka see sulle uudiseks on,miks turg tasapisi allapoole vajub ja seejärel kiirelt üles tõuseb,siis seda seetõttu,et MM-id on kohustatud ostma ja müüma igal ajal.Kunagi keegi siin küsis,et kes need ostjad on kui ostjaid ei ole...või midagi sellist.Ei viitsinud siis seletama hakata.Nohh,need ostjad kui ostjaid ei ole,need on MM-id.Ja miks hinnad tõusevad kiirelt,langevad aeglaselt karuturul ning langevad kiirelt,tõusevad aeglaselt pulliturul?Peab seletama?Nohh,igaks juhuks siis.
turu suure nõudluse,ostusurve korral on MM-id sunnitud müüma aktsiaid,mida neil endil hetkel ei ole.Nad nö.müüvad end lühikeseks.Et mitte miinusesse jääda,tuuakse bidid-askid hiljem allapoole ja ostetakse kallilt,võlgu müüdud aktsiad odavamalt turult tagasi.Enne pole hindade tõusu turult oodata kui MM-idel kõht täis.Nohh langeval turul,müügisurve puhul toimub kõik vastupidi.
Et kas on piirangud MM-idel?Loomulikult on...aga...
Kristjan,
mis ma vingun?:-D...kutsusin sind appi asja seletama,kuna enesel polnud aega...kes on Margus,kes on Pats?
Ja ega sa ometi ei näe analoogiaid 1998 sügise ja praegusi situatsioone kõrvutades?
Graafik,
vaimse tasakaalu kaotasin septembri alguses,kui LHVD seltskond kutsus delfis rahvast ülesse usa aktsiatesse investeerima.See oli ka põhjuseks,millega LHVD foorumil õnnestus mu tähelepanu äratada.
kumba eelistan,kas mõistust või tundeid?Nohh,ehk tutvuksid mõne mu arvamisega,mida siin olen septembri algusest 2000 üritanud seltskonnaga jagada.Kui oleksid juba tutvunud,poleks sul selliseid küsimusi.
kirjatehnika on mul vilets jahh.Pean siin iseseisvalt taipimist õppima ning eesti kirjakeelt meelde tuletama.Sekretär,keda kirjade kirjutamisel olen usaldanud,oskab kahjuks vaid välismaa keeli.
sander,
paaniliselt positsiooni saada-sulgeda?aktsiaturul või mis?olen juba sellest vist rääkinud,et aktsiaturg mind hetkel väga ei huvita.Sulgesin viimased vähesed positsioonid juba eelmise aasta lõpul,enne jõule.
Septembris oli mu põhiliseks huviks nafta,hetkel on...no OK siis:-) kuld.