Ukraina

Küsiks sedasi - mida see võõra lipu lehvitamine annab? Sisulises plaanis.
Mind ei huvita igasugune propa, loosunglikkus ja vaimne töötlemine. Mingi aeg oli aeg, kus võõra lipu teises riigis masti tõmbamine oli võrdne okupatsiooni ja vallutamisega. Vaimses plaanis on sellel teatud sarnane mõju ka tänapäeval.

Fassaad on ju täielik farss. Me toetame ukrainlasi nende vastupanus. Keegi ju ei kiida takka füüsiliselt vägivaldset ja ülimalt jõhkrat vastase tegevust. Uba selles - igasugune võõra riigi sümboolikal on meie vabadele valikutele teatud mõju. Ehk see piirab meie vabadusi. Sügaval tasandil on see teglt vaimne vägivald - see pole osade inimeste valik, näha nii paljudel ametiasutuste, ettev. mastides ukr lippe.

Goebbels kiidab, helistasin.

4 Likes

Mis vabadusi see Ukraina lipp sul siis piirab kah?

5 Likes

Sama asi mis tuulikuga. Ilmselt takistab vaadet…

4 Likes

No just! Seda ma püüdsingi selgitada.
Selles osas on eriti osavad tänapäeva vaimsed vägivallatsejad. Nad pole siiamaani aru saanud, mida nad oma märatsemisega teevad. Patsaani mentaliteet. Teen tahan, lagastan.
ps- ei ole sulle suunatud :slight_smile: lihtsalt see on niivõrd valdav ja enamus inimesi üldse ei saa aru. Või sis on harjunud

Pean silmas sedasama vabadust valida, kas ma tahan näha võõrriigi lippu oma armsas riigis või ei taha. Kas see on mõistetav? Siiralt…

Indiviidi vabad valikud peaks olema au sees. Seda nt rõve EL julmalt ka eirab. Peen vaimsel tasandil rõhumine on nende eriline p3rvo tööriist. Nad lausa naudivad seda sadistlikku keelt. Ehk saaks palju paremini. Austada indiviide ja nende privaatruume. Riigi tasandil on mõju suurem, siin ei pea silmas eratasandi avalikku visuaali kuvamist.

1 Like

Erinevate linnade ja asulate linnapiltides on väga erinevaid lippe näha päris tihti. Millegipärast protestitakse just Ukraina lippude vastu ja seda ainult väga spetsiifiliste isikute poolt.
Ukraina lipp eraldab terad sõkaldest.

11 Likes

Huvitav, et keegi ei hüsteeritse Tartu lipu teemal, mis on ometi Poola lipp koos Stefan Bathory aegse vapiga.

2 Likes

Narva lipp on ju üldse ümberpööratud Ukraina lipp, mille värvitoone on asjaosalised hiljem meelevaldselt muutnud. ERR artikkel, paywallivaba: https://www.err.ee/1609543375/ajaloolaste-sonul-peaks-narva-lipule-tagasi-andma-oige-varvitooni

A 2022 oli üks päris ukrainlane. Soovis saada abi. Keeleõppe osas. Näha, et tahab ja soov areneda. Nö. mitte-lagastaja

Aitasin, suunasin ja andsin.

Mis ma nüüd peaks hakkama ukr lipp otsaees Tallinnas ringi käima, et ma olen jäägitu ja kompromissitu abistaja? Kelle jaoks vaja etelda?
Tee oma asju vaikselt, hetke võimaluste piires, suunatud sinna kus vaja ja küll kõigevägevam hindab kui vaja.
Uus venestajad ja Donbass lagastajad aga vikasid kaane pealt, Aitab!

1 Like

Inglismaal on probleem Inglise ja Ühendkuningriikide lippudega. Pmst on need nüüd riiklikult keelatud ja nende heiskamine võib kaasa tuua suuri jamasid.

Suvel Eestis sõitsime läbi ühe Eesti väikelinna ja päris imelik oli, kuidas postide küljes olid Eesti lipud. Sisemine häirekell hakkas kohe tööle, et kuidas Eestis on nii palju rassiste ja muidu paremäärmuslasi … peaks ju nn Palestiina lipud olema, nagu silm harjunud, siis oleks ju kõik õige …

Ma arvan, et ka siin on selle seisukohaga nõustujaid, kui vaadata mõnes teises teemas sõnavõtte?

6 Likes

image
Küll delfi - aga sealne peegeldus on oluline, rahvast peab kuulama.
Konflikt aina süveneb, rahvas ei taha ega vaja seda peale surutud ukr sümboolikat.
Sõjaga mil meil on üli väike seos. See pole meie Vabadussõda. Ainult toetus ebaõigluse vastu.

1 Like

rinx,
tunnista ausalt, Serghi lõi sult pruudi üle ja seepärast nüüd vahutadki siin. Suunaksid sa kasvõi veerandi sellest vahust “meie omade” lohhide suunal, kes elanud siin 30+ aastat, saanud riigilt tasuta hariduse aga ikka ei mõista ei keelt ega ammugi meelt, vaat siis ma ehk usuks sinu siirust. Praegu aga kõlad “poe taga Bocki joomas” tasemel.

14 Likes

Vbl tõesti natuke järsk vastus minu poolt. Aga tõele au andes - ma isikl ei salli ühtegi sellist pugejalikku hoiakut, mis meie endi rahvuslikku identieeti õõnestaks ning salgaks. Me oleme ise rahvusena iga nurga alt ohus. Ukr on köömes siin! Perspektiivis 20-50 aastat oleme eksist ohus. Kõik selle vastu seisev tuleks eos mutta tampida. On selleks kasvõi uus ukroodina laga v EL poolt peale surutav somaaalia piraatlus.
Hakkaks äkki lõpuks väärikaks eestlaseks!?

4 Likes

On küll, ainult et seekord sõdivad ukrainlased meie eest. Ja kui nad poleks neli aastat sõdinud võib-olla enam Eesti riiki ei eksisteeriks. Putini kasulikud idioodid, EKRE, osa Isamaast töötavad EL ja NATO nõrgendamise/hävitamise huvides. Ukraina armee on Euroopas ainus armee, mis suudab Venemaale vastu seista. Ülejäänud riigid ju oma piiritus lolluses desarmeerusid ühepoolselt, kui Venemaa valmistus sõjaks. Pole neil relvi, laskemoona, sõdureid, tootmisvõimsusi.

14 Likes

Super. Aga selle plaanilt tekkis hea idee:
püstitaks nt kusagile Reidi tee kanti ausamba - Eesti Vabadussõda 2022 - 2026 (eeldatavalt). Saame viia nartsisse ja nutta. Kunagised ajalooürikud meenutavad seda lausa meie teise Iseseisvussõjana, millest sis omi poegadele rääkida.

Ausalt, need kes sellise jutuga tulevad…tuleks saata tagasi suhkrupeedi põllule…saamaks aru, päris elust ning kogemaks elulisi aspekte, mitte elama fantaasias. Kredibiilsus on siin suht 0 lähedane.

2 Likes

Ukraina lipuvärvide presenteerimine sümboliseerib solidaarsust Ukraina võitlusele tibladega. Selle vaenamise kaudu saab ka ära tunda Lasnamäe ja Narva ždunö-sid.

16 Likes

PS. Viljandi linnavalitsuse hoonel lehvisid ainult Eesti ja Viljandi lipud. Ei eemaldatud mitte Ukraina lippu, vaid Ukraina lipuvärvides fassaadikaunistused.

tiblaviljandi

3 Likes

Solidaarsust võib avaldada ehk välismin hoone ees lipuga vms. Aga see et iga kov peaks sellega lehvitama muidu tähendab et putinist on minu jaoks väga vale suhtumine

See, et ma ei taha iga nurga ja hoone peal ukrainat näha ei tähenda kuidagi et ma kogu südamest ei loodaks nende võitu või, et poleks solidaarne vms. Lihtsalt jäägem enda lippude juurde

9 Likes

Seda “Igiteed” tasub kindlasti vaadata, et saada mingitki aimu, kuidas elu toonases n liidus toimus. Samas ei anna see film siiski õiget ülevaadet, sest reaalne elu toona oli mitu-mitu korda hullem ja julmem.

Kipub natuke teemast välja minema aga kui kellelegi Igiteest väheks jääb siis “Kapten Volkonogovi põgenemine” (2021) on suurepärane film ja annab selle kohutavuse edasi kogu oma sügavuses.

4 Likes

Viljandi linnavalitsusest oli saadud korralduse kõrgete mastide tippu sobivad Ukraina lipud leida 2. jaanuaril. Et aga nende tegemine on liputehases eritellimus, kulus aega, et need valmis saada. Seintelt võeti kõik kangad maha nädal hiljem, 9-ndal (reedel), ehk tervelt 3 päeva jõudis sein olla ilma kangasteta. Võib-olla pidid uued lipud algselt reedel tulema ja ajutiste kangaste mahavõtmine tellitigi selleks päevaks. Kehv ajastus ja kommunikatsioon, ei muud. Mingit suunamuutust Isamaa poolt ei tasu siit küll otsida.