Ukraina

Miks sa paugutad jälle lampi? Võiks ju enne vähemalt googeldada?

viimastel berliini trippidel on üsna võimatu aru saada, et kes on mobilisatsiooni eest põgenenud venelased ja kes ukraina sõjapõgenikud , maikades mužikid istuvad u-bahni ees, panevad tina ja matid lendavad … kesk-aasia ja gruusia on noori, rindele saatmise eest pagenud venemaa mehi paksult täis, viimati karakolis olin samas peremajutuses ühe vaese, aga intelligentsemat sorti peterburlasega, kes kõrgõzstanis äraelamiseks lihttöid tegi - õhtuti jõime teed ja tegin nii talle, kui mind võõrustanud dunganite perele fundamentaaltasandil selgeks, miks me tiblasid ei salli :slight_smile:

3 Likes

Ei pauguta ja sti24 tõmbu palun tagasi oma urgu. Või noh, ole lihtsalt vait.
Ma tean isiklikult ühte suhteliselt noort ukrainlasest meesterahvast kes pääses vabalt mingi 4 või 6 päeva pärast täieulatusliku sõja algust üle Ukraina läänepiiri. Pikk järjekord üle piiri minejatest oli olnud. Ka uudised, et piirid pandi meestele kinni, tulid hiljem, pärast suure sõja algust.

Praegugi ju pääsevad, väga paljud pääsevad ! Ukraina on üks korrumpeerunumaid maid Euroopas, ehk Venemaaga käib see võistlus, et kumb on hullem.

Kuid see ei muuda fakti, et riigist lahkumine keelati neile kohe kui sõda algas .
Aga kui kuidagi ei saa, siis kuidagi ikka saab
Loe ja lausa imesta, kes nüüd selle riigist lahkumise keelu erandiks on , 2025 :

#mehed, kelle lähisugulased said sõja ajal surma või jäid teadmata kadunuks( abikaasa, poeg, tütar, isa, ema, vend, õde )
#mehed , kes pole sõjaväekohuslased ( invaliidid siis )
#mehed, kes saadavad invaliidi, kes läheb välismaale
#mehed, kellel on 3 või rohkem alaealist last
#mehed, kes kasvatavad alaealist last üksinda, koos selle lapsega saavad lahkuda
#mehed , kes saadavad tõsise haigusega last välismaale ravile
#sõjaväelased, kes sõidavad välismaale ravile, taastusravile või väljaõppele
#autojuhid, kes teevad rahvusvahelisi vedusid Shlyackh süsteemi raames
#mehed, kes töötavad rahvusvahelistel lennuliinidel, laevadel või raudteetranspordis
#mehed, kes on sportlased või treenerid, kes lähevad rahvusvahelistele võistlustele

Pole ime, et neil elavõudu tuleb kuskilt tänavalt või pubist kinni nabida …

Ma olen päris kindel, et neid on kõvasti rohkem, arvestades seal maal olevat korruptsiooni, aga see ei muuda fakti et vastav keeld saabus 24.02.2022

Palja paberil oleva keeluga pole midagi peale hakata. Oluline on kas ja kui kaua piiridel saavad mehed üle või ei saa.
Sellest tuleb Sul endal aru saada, enne kui teisele inimesele ninasse kinni hüppad.

https://www.delfi.ee/artikkel/120392814/zelenskoi-taganes-vastuolulisest-uuest-seadusest

Seda ei maksa nüüd eriti tõsiselt võtta. Vingerdab. Senikaua, kui Jermak pole trellide taga koos rea seltsimeestega pole mõtet Ukrainast kui EL kandidaatriigist ja veel vähem õigusriigist rääkida.

Kurb, rahvas on nii palju kannatanud ja vääriks paremat perspektiivi.

https://arvamus.postimees.ee/8292230/juhtkiri-ukraina-kullapatsi-ahvatlus#:~:text=Ukrainas%20toimuvad%20t%C3%A4navameeleavaldused%20uue%20korruptsioonivastase%20seaduse%20vastu.%20Meedias,pole%20imestada%2C%20kui%20Venemaa%20propaganda%20ekspluateerib%20seda%20m%C3%B5nuga.

Postimees tuli juhtkirjaga välja. Tuleb tunnustada, Postimees on vahel kriitilist infot ka tilgutanud. Aga see osa on väga küsitav: “Eesti on Ukraina ja ukraina rahva sõber. Sõbra kohus on öelda sõbrale ausalt, kui temaga on midagi halvasti – isegi siis, kui see on raske.” - kus see sõber oli viimased kolm aastat, kui iga mõtlev isik, kes viitsis veidi asja uurida, sai aru, kes on Zelenski, kes Jermak ja mida kujutavad endast Rahva Teenrid.

Mina olen Ukraina ja ukraina rahva sõber ja selle eest on siin vaid sopaga üle valatud.

Muuseas, kui Zelenski teatas, et vajab mitte taksot vaid laskemoona, olin ka mina temast vaimustuses. Tasapisi asjasse sisse elades hakkas aga avanema üks teine pilt, ei hakka seda praegu kordama.

PM: Tundub, et Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi on teinud sõjaaja suurima vea. Ning pole imestada, kui Venemaa propaganda ekspluateerib seda mõnuga.

Zelenski sai aru, et tegi vea ja võttis seaduse tagasi, aga Vanaema jätkab surnud hobuse peksmist.

5 Likes

Mis “sõber” see selline on, kes keskendub ainult ja üksnes negatiivsele, rõhutab seda igal võimalusel ja kuulutab, kui halvasti kõik on? Isegi kui eeldada, et sa tegutsed siiralt, siis sa oled küll Ukrainale kõige toksilisem sõber, kes veel saab eksisteerida.

8 Likes

Krt kes su juhtme peal seisab? Mina väitsin vaid seda et sinu järgmine kommentaar oli puhas vale: “See hetk, kus teatavas vanuses-konditsioonis meestel on keelatud Ukrainast lahkuda, saabus alles tükk aega hiljem, kui esimene suurem põgenikelaine oli juba ära toimunud.”

No ei saabunud “tükk maad hiljem” , vaid kohe vahetult sissetungi järel. Sina jahud juba tegelikust ebaseaduslikust emigratsioonist
Väidad et suurem põgenike laine oli enne sissetungi või?

To: sti24.
Kui Ukraina meesterahvas saab vabalt üle piiri, siis pole ju keeldu, või kuidas?
Mina võtan asja ikka nii, et kas inimesed saavad üle piiri või on neil see füüsiliselt takistatud. Pärast invasiooni algust oli piirist üle saamine reaalselt võimalik ja piir pandi füüsiliselt kinni alles hiljem, siis kui esialgne suur väljarände-laine oli juba läbi.

Nojah, kui sa ajad näpuga järge mingite keskvalitsuse korralduste kuupäevade järgi, siis jah, ela oma väljamõeldud maailmas edasi. Keegi ei keela ja keegi ei pane pahaks. Aga ära käi seetõttu teistele inimestele jalgadega näkku hüppamas, täiesti lambist.

see on ju puhta haige jutt . Sulle tehti must valgel selgeks, et keeld oli ja sina ütled, et kuna korrumpeerunud riigis seda rikuti, siis seda polnudki, et see sõjaseisukorra seaduses olev keeld ei loe. Ja siis ise fantaseerid midagi juurde, et alles hiljem hakati seda keelama.

Praegugi ei rakendata seda ju täiel määral ! Seal maal on kõik ostetav ja müüdav, mingi paber, mis päästab sind rindele saatmisest ja laseb välismaale bolti sõitma või ehitusele lihttööd tegema veel väga nõutav kaup. Kuidas muidu 5 miljonist põgenikust ( ÜRO andmetel) 24 % on mehed ? 1,2 miljonit meest ei tahtnud isamaa eest surra. Ma muuseas ei imesta. Kui Venemaa peaks Eestile kallale tungima, ka meil leidub rohkesti väeteenistuse eas mehi, kes isamaa eest võidelda ega surra ei taha.

Samahästi võiks plärada, et poest kaupa varastada tohib, sest paljud vargad ju varastavad, pistavad viinapudeli või shokolaaditahvli hõlma alla ja kassas maksavad vaid pätsi leiva eest, järelikult see keeld , mis on seaduses ei loe!

Blokk peale niisugusele rumalale plärale, muu ei aita. Ei taha seda lugeda

4 Likes

Vabandust, mul on tunne , et sa ei suuda tunnistada oma lampi lahmitud plära tõele mittevastavust…

2 Likes

Loe asja ja mõtle sisulist külge. Minul vahet pole kas mõni asi on Sinu arust tõde või mittetõde või ma ei tea misasi veel või mida kõike sa välja lugesid.
Sinu arust peale 24. veebruarit 2022 ei saanud meesterahvad riigist välja rännata, kuigi nad reaalselt rändasid välja ja massiliselt. Sest nad said. Sest polnud takistusi.
Kõik muu ei ole oluline.
Ma olen süüdi ja tunnistan oma viga ja mida kõike veel. Oled nüüd rahul, Sa, jalgupidi näkku hüppamise praktikat ajav tüüp?

Krt küll , sa rääkisid ise keelust, mitte võimalusest - võimatusest Ukrainast tegelikult lahkuda… over and out enam ei viitsi peaga vastu seina joosta

1 Like

Ma juba vabandasin, ülejäänud on Su oma asi – võta seda kuidas tahad.
Keelu all pidasin silmas ikka seda, et inimene ei pääse füüsiliselt üle piiri, mitte et kas kusagil riigi valitsuse kabinetis on mingi paber allkirja saanud või mitte.
Vabandan seetõttu veelkord Sinu ees, et panin Sind sellist hüpet sooritama.

Ma saan aru nii, et probleem ja põhjus selleks seaduseks oli, et need korruptsioonivastased institutsioonid on ise korrumpeerunud.

Demokraatias peavad institutsioonid siiski alluma mingile kontrollile.

Uus versioon seadusest ei taasta samuti mitte vana olukorda, vaid muudab kontrollimise süsteemi.

Kõik need meeleavaldused ja rahvusvaheliste organisatsioonide mured ei näita sisuliselt midagi. Vt näiteks ÜRO erinevate allasutuste ja Hamasi koostööd Iisraelis, mis reaalselt toimus tavainimeste arvelt. Aga inimesed, kes isiklikult Hamasi all ei kannata, käivad seniajani meelt avaldamas.

1 Like

Ikka väga raske on tõdeda, et panid lepikusse:) Ikka on teine süüdi mingis hüppes :slight_smile: kloun

1 Like

To: Milk.
Ega see tähenärija esimest korda lambist teisele inimesele jalgupidi otse näkku hüppa (kujundlikult võttes). See on tal juba õige mitmes kord.