Kas selle jaoks on olemas ka mingi seadus, mis ütleb, et ainult nii tohib andmeid edastada? Praegu pean maksuametis kõik tehingud eraldi üle käima ja need mõttetud maakleri laiali jaotatud aktsiakogused lihtsalt ärakustutama. See on väga ajamahukas töö muideks.
Kas keegi teab, kuidas deklareerida makseta tehinguid? Ehk siis abikaasa kandis minu kontole oma väärtpaberid. Kas tuleks aluseks võtta hind, mis tol päeval kehtis? Või tekkis temale sellest sellest tehingust suur kulu ja mulle tulu? Samas deklaratsiooni esitame ühise, seega need kulud/tulud nulliksid üksteist?
Mulle soovitati Maksuametist makseta tehingut deklareerida selliselt, et nii ostu kui müügihind on sama, kahju tekib tehingutasu arvelt.
Sama? Sa mõtled siis tol päeval kehtinud hinda või nulli?
Sai siin valuutatehingutega kasumit tehtud, heas usus mõtlesin, et hea on ju eelmiste aastate väärtpaberite pealt saadud kahjumist see tulu maha arvutada ja ei peagi tulumaksu maksma, kuid kahjuks ei saa nii.
Väärtpaberite kahjum ja kasum kuulub väärtpaberite alla ning muud kasumid ja kahjumid kuuluvad muude asjade alla, kahjuks pean tulumaksu maksma:(
On ju väärtpaberite ost ja müük sama nagu valuuta ost ja müük, kui tõuseb saad kasumit, kui langeb saad kahjumit.
Maksuamet sakib.
Väärtpaberite kahjum ja kasum kuulub väärtpaberite alla ning muud kasumid ja kahjumid kuuluvad muude asjade alla, kahjuks pean tulumaksu maksma:(
On ju väärtpaberite ost ja müük sama nagu valuuta ost ja müük, kui tõuseb saad kasumit, kui langeb saad kahjumit.
Maksuamet sakib.
Engels1,
Millise hinnaga Sa abikaasa kontol olevad aktsiad enda arvele võtsid, seda loeb Maksuamet ostuhinnaks. Müügihind peaks sellisel juhul olema täpselt sama, ehk siis tehingust pole saadud kasu ega kahju. Arvan, et see peaks olema tehingupäeval kehtinud hind. Kindlasti tuleks ära näidata tehingukulu, selle arvelt tekib kahju, mida saab järgmisse aastasse edasi kanda. Nii sain mina Maksuameti selgitusest aru.
Millise hinnaga Sa abikaasa kontol olevad aktsiad enda arvele võtsid, seda loeb Maksuamet ostuhinnaks. Müügihind peaks sellisel juhul olema täpselt sama, ehk siis tehingust pole saadud kasu ega kahju. Arvan, et see peaks olema tehingupäeval kehtinud hind. Kindlasti tuleks ära näidata tehingukulu, selle arvelt tekib kahju, mida saab järgmisse aastasse edasi kanda. Nii sain mina Maksuameti selgitusest aru.
Engels1
Tehingust saadud kasu/kahju peab antud juhul deklareerima abikaasa (sõltub sellest, mis hinnaga tehingud teostati). Seni kuni Sina ei ole neid väärtpabereid võõrandanud, ei pea sa neid deklareerima.
Tehingust saadud kasu/kahju peab antud juhul deklareerima abikaasa (sõltub sellest, mis hinnaga tehingud teostati). Seni kuni Sina ei ole neid väärtpabereid võõrandanud, ei pea sa neid deklareerima.
Tänud, bert5 ja toun!
Kuhu alla te välismaa ettevõtete käest saadud dividendid panete? Mis sektsioon? EMTA infotelefonil olev tädi ei sanud selle kohta mulle ei ööd ega mütsi kosta.
Tegemist siis USA aktsiate pealt saadud dividendiega, millelt SEB tabeli järgi on ka mingi tulumaks (ei ole 21% määraga!) maha arvestatud. Kas see mahaarvestatud tulumaks EMTA'd ka huvitab - on meil USA'ga sõlmitud mingi topeltmaksustamise vältimise leping, mis ka dividenditulusid katab?
Tegemist siis USA aktsiate pealt saadud dividendiega, millelt SEB tabeli järgi on ka mingi tulumaks (ei ole 21% määraga!) maha arvestatud. Kas see mahaarvestatud tulumaks EMTA'd ka huvitab - on meil USA'ga sõlmitud mingi topeltmaksustamise vältimise leping, mis ka dividenditulusid katab?
Uuri ja puuri EMTA KKK'd, seal on see kindlasti olemas. Mälu järgi punkt 8.8., aga võin siinkohal eksida. Nimetus kusjuures ongi "välisettevõtetelt saadud tulu, millelt ei pea tulumaksu maksma" vms.
Heida pilgud punktidele 8.1 ja 8.8
EMTA KKK aitas tõesti, see peab minema punkt 8.8 alla.
Kuid, kust ma saan USA börsiettevõtete registrikoode? Ja tulumaksu kinnipidamise kuupäev? Peaks oma maakleri käest küsima või on mingi lihtsam ja kiirem võimalus ka?
Kuid, kust ma saan USA börsiettevõtete registrikoode? Ja tulumaksu kinnipidamise kuupäev? Peaks oma maakleri käest küsima või on mingi lihtsam ja kiirem võimalus ka?
Eespool otsest vastust ei leidnud - kui 2008.a. on aktsiatega tehtud sadu tehinguid, kas siis on võimalik LHV-st saada koondraportit riikide/valuutade lõikes või pean täitma deklaratsioonis tühjad lahtrid MTA poolt sisestatud aktsiate kaupa?
MAKSURAPORTIS ära toodud koondriba on maksuamet seni aktsepteerinud.
Sain ka Lätlastelt mingid 25 EEK-u dividende :) Küsimus on - kas peaks deklareerima ja kas tulumaks makstud või ei ?
Tahaks siiski isegi detailid korrektselt teha.
Tahaks siiski isegi detailid korrektselt teha.
Maksuraport taas abiks, kus kõik laekumised on õigetele ridadele vormistatud.
Issand halasta, punnitasin tükk aega oma tähtajalise hoiuse intressitulu deklareerida ja põdesin, et kas ikka kõik sai kirja. Siis vaatasin siia, kus keegi hea isik meenutas, et see ju maksuvaba. Liiga aus ei tasu ka olla.
troim
saad ju deklaratsiooni veel muuta kah ;)
saad ju deklaratsiooni veel muuta kah ;)
"Teie poolt deklareeritud andmed väärtpaberite võõrandamise kohta erinevad Maksu- ja Tolliametile teadaolevatest andmetest.Palume Teil kontrollida Teie poolt deklareeritud andmeid ja vajadusel esitada uus parandatud andmetega tuludeklaratsioon". Vot selline lugu siis. Nii, et ikkagi on jama maakleri jaotatud aktsiatega. Käisin kogu deklari üle ja esitasin ta selliselt nagu on pangapoolne limiithindadega aktsiate müük ka toimunud. Maksuametis olid aga kogused maakleri jaotusega tehtud. Pank näitab mulle koguseid nii nagu mina neid müüsin. Mida fakk ma nüüd siis tegema pean? Kuradi maaklerid enda aktsiate jaotamisega. Mina pean nüüd teie pärast enda ajusid jebima.
On kellelgi veel samasugust jama olnud või mitte? Kuda te enda tulusid siis deklareerinud olete? Swedbänk oli väga üllatunud sellest, et kuidas nii olla saab. Olen Swedbänki Tartu Barclay kontoris käinud, olen maksuametis kohapeal käinud - kõik on nagu jobud. Aktsiate teema on täiesti tume maa. Kas on Eesti Vabariigis inimest, kes midagi aktsiatest üldse teab?