Realiseeritud aktsiad 2008. a.puuduvad - seega deklareerima ei pea - tänud!
Kas realiseerimata aktsiate soetus/tehingukulud saab "üle kanda" järgmisse so. 2009-sse aastasse?
Realiseerimata aktsiate tehingukulud saab edasi kanda ja deklareerida siis kui aktsiad realiseeritud.
ära muretse sellepärast, AU13. kui sa 2008 pole midagi müünud, vaid ainult hoidnud ja ostnud, siis on tõenäoliselt tehingukuludelt tulumaksu tagastus kökimöki, võrreldes selle lossiga mis ilutseb kontol. Erandeid muidugi on, aga need erandid vist tulumaksu kohta küsimusi ei esita. Nii et pea aga kindlat meelt ja ole tugev ;)
ETFide ISIN koodidest veel.
Pro Shares oli ilusti olemas, aga Direxioni ETF-ide ISIN koode ikkagi ei leidndud (FAS, ERX jms)
Lõpuks mingi otsinguga leidsin CUSIP numbri, kas sellest saab kuidagi tuletada ISINi?
Pro Shares oli ilusti olemas, aga Direxioni ETF-ide ISIN koode ikkagi ei leidndud (FAS, ERX jms)
Lõpuks mingi otsinguga leidsin CUSIP numbri, kas sellest saab kuidagi tuletada ISINi?
AloV:
tänud hoolitsemast - ongi "köki-möki" - erilist lossi tõesti pole - ostsin BLT1T 1,15 ja 0,75 - keskmine alla 1EUR - kurb vaid, et erilist tõusu pole näha.
PS. millal LHV uus analüüs BLT1T - le tuleb?
Tänud teie olemasolu eest!
tänud hoolitsemast - ongi "köki-möki" - erilist lossi tõesti pole - ostsin BLT1T 1,15 ja 0,75 - keskmine alla 1EUR - kurb vaid, et erilist tõusu pole näha.
AloV + ChalieF:
AloV + ChalieF:
Tänud teile!
Tänud teile!
Sry, millegipärast tuli kommentaar kolmekordse võimendusega.
Aga kui kõik eelmise aasta väärtpaberitehingud koondada ühele reale, mida peab siis märkima lahtritesse emitent, isin, kogus, jne?
Mitu aastat saab väärtpaberite võõrandamisest saadud kahjusid edasi kanda?
WN, kui jäid plussi siis isin reale tuleb kirjutada "tegija" ja vastavalt kaotuse puhul siis "luuser"
Kahju mahaarvamise aega ei ole praegu piiratud. Seega hetkel saab (varasemaid kahjusid maha arvata) kasutada nii kaua kuni kahjud on kaetud.
2008. aasta võib siis lukku lüüa kui suhteliselt eduka - maksukohustus riigi ees on vaid õige veidi suurem kui kirikule tehtud annetuse eest tagasisaadav tulumaks :)
Kui kasu ei ole, kas siis on üldse vajalik/mõtekas deklareerida?
Kui pole FIE, ega siis pole ju ka kahjusid kuludeks kuhugi kanda?
Kahjud peaks ikkagi ära deklareerima, sest kui järgnevatel aastatel tuleb jälle kasum, siis on miinusmärgiga kahjum ees ootamas eelmistest aastatest ja on ju hea kui enne selle kahjumi plussi jõudmist ei pea tulumaksu maksma järgnevate kasumite pealt, oli vast arusaadav.
Minu arust just eraisikud peaksidki oma kahjumeid ja kasumeid deklareerima, FIEd lähevad juba ettevõtte süsteemi alla mingilmoel.
Minu arust just eraisikud peaksidki oma kahjumeid ja kasumeid deklareerima, FIEd lähevad juba ettevõtte süsteemi alla mingilmoel.
Kui tehinguid on palju siis võib kasutada koondnumbrit, sellisel juhul emitenti, ISINIt märkida ei ole vaja, tuleks panna sõna "LHV maksuraport". Väiksema arvu tehingute korral (kuni 10) soovitaks siiski täpsemat deklareerimist.
Kahjumite edasikandmine - peaks olema 5 aasta piirang, aga soovitan maksuametist üle küsida.
Kahjumite edasikandmine - peaks olema 5 aasta piirang, aga soovitan maksuametist üle küsida.
Kahjumite edasikandmise ajapiirang kinnitust ei leidnud.
Küsimused ja vastused maksuameti lehelt:
Kas teil siin ei ole sellist jama olnud, et maksuametis olevad aktsiakogused ei klapi pangas nähtavate aktsiakogustega? Müüsin limiithinnaga aktsiaid ja pank seda mulle ka koondraportis näitab ja väärtpaberite keskregistris ja maksuametis on kogused kummalised. Nii nagu maakler on mu aktsiaid saanud kellelegi müüa. Näiteks müüsin aktsiaid 1000 limiithinnaga. Maksuametis aga näen, et kogus on löödud kolmeks kellelegi on müüdud 235 tk 555 tk, 56 tk jne. ja nüüd siis pane kokku see tehind. Minu arust ju täiesti mõttetu näidata mulle aktsiate müügi puhul seda maakleri jaotust. Mina ju müüsin 1000 tk ja mind ei huvita see, kuidas maakler neid kellelegi edasi jagas.
Keskregistris on kogused nii, nagu nad börsilt läbi on käinud [st korrektselt].
Maakleri [mõne] juures on kogused kokkuliidetult [st ylevaatlikult].
Alati on võimalus eeldeklareeritud numbrid yle kirjutada.
Maakleri [mõne] juures on kogused kokkuliidetult [st ylevaatlikult].
Alati on võimalus eeldeklareeritud numbrid yle kirjutada.