Tänud, Henno :-)
täpsustan üht erinevust meie seisukohtades. Sinu poolt loetletud teguritest ainsana Elion hakkab üsna lähemal ajal kasumit ja käivet mõjutama paremuse suunas, kuna ülejäänud mitme brandi toetamine lõpeb ning sealt on oodata olulist kulude kokkuhoidu. Elioni lansseerimine on küll kallis, kuid efekt peaks suht ruttu tulema.
Muus osas nõus. Täpsemini vast tõesti nagu dough soovitas, telekomi foorumis.
"2004. tähendab EMT jaoks kindlasti kahte asja a) klientide vähenemist b) marginaalide alanemist. Küsimus on vaid selles kui suures ulatuses. Igatahes on praegune hinnatase fundamentaalselt liig kõrge."
Hinnataseme kohta sõna ei võtaks. Küll turg teab, mis õige ja õiglane hind on :-)
Klientide absoluutarvu vähenemise osas ei oleks nii radikaalne, küll aga on see teema seotud marginaalide alanemisega. Kuna penetratsioon turul on juba üsna kõrge, pole lähiajal uusi kliente kusagilt võtta - praktiliselt ainus juurdekasv on varateismelised oma esimese telefoniga. Negatiivsem on siin hoopis marginaalide drastiline alanemine - sest EMT hakkab a) kaotama just kõrge kasumlikkusega (eriti äri-) kliente ja b) hinnasõda jätkub ning seetõttu marginaalid alanevad igas segmendis.
Valus on selle asja juures nimelt see, et löögi alla satuvad just kasumlikeimad kliendid. Isegi kui churni õnnestub kontrolli all hoida / tasakaalustades seda uute pubekate liitumistega, on ARPU puhul tegu selge langustrendiga.
Mis rahvas arvab Connectost? Koguaeg on räägitud et ETL kasv on piiratud kuna turg on piiratud Eestiga. Connecto turg aga ei ole mitte. Miks ei võiks Connecto hakata võrke ehitama ka näiteks Hiinas ja Indias? OK, võibolla veidi utoopiline aga näiteks ka Venemaal oleks tegemist piisavalt ja edu korral seal turul võib kasv olla väga kiire ja hetkel väike osa ETL'st võib varsti olulise osa kasumist anda.
Eks ole näha, minu meelest on telku mehed juba tükimat aega oma tagumike peal istunud ega midagi arenemise/laienemise heaks teinud. Kui nii jätkub, pole sealt midagi head oodata
Lugege börsiteadet 49% Connecto müügi kohta ....
Kas keegi saab aru ons Eesti Telekomil plaanis 2 aasta pärast ka ülejäänud 51% Connectost maha müüa või kuulub selle omamine ikka nende pikema strateegia hulka?
Praegu tasuks mõelda ETL puttidele või oodata siiski enne II kv tulemused ära.
Niipalju, kui mina asjast aru olen saanud, siis on Telekomi suvekuude tulemused tugevamad. Ma ootan muidu üle 300 miljonilist Q2 kasumit.
Täna oli muidu igati tore börsipäev, üle 200 tehingu. Ei mäletagi, millal viimasel ajal üle 200 tehingu oli? Aga imelik on see, et Normaga ei tehtud ühtegi tehingut, ju siis lai spread ei kutsunud kauplema.
Täna oli muidu igati tore börsipäev, üle 200 tehingu. Ei mäletagi, millal viimasel ajal üle 200 tehingu oli? Aga imelik on see, et Normaga ei tehtud ühtegi tehingut, ju siis lai spread ei kutsunud kauplema.
Alvar, keegi ei tahtnud Normat müüa, ostjaid oleks küll olnud, ronisid 4.96 pealt 5.10 juurde, aga täna tundus kõrgemalt ost neile veel kallis, :)
Igatahes Connecto töö tegemise organiseeritus jätab küll soovida - üks käsi ei tea, mida teine teeb. Käisid teised mul võrku ehitamas: Hakatuseks saabus mingi projektijuht ja viskas majale pilgu peale. Paari nädala pärast tuli teine mees ja saades tuletõrje evakuatsiooni plaani sirgeldas sinna kaabelduse, kusjuures teadmata midagi esimesele mehele öeldust ja pärides siis samu küsimusi. Nu ja siis omakorda paari nädala pärast tulid töömehed, kes asja tegema hakkasid. Neil oli sama plaan küll, kuid sirgeldused olid taandunud murdjooneks ja üsna suvaliseks selliseks. Nii et sai nendega jälle maja üle käidud. Tööd tegid mehed kiirelt ja pikalt (üks päev ikka ca 12 tundi jutti), töö kvaliteet oli muidugi lohakas (igatahes mulle küll ei meeldi viltuselt ja robustselt lõigatud karbikud ja kanalid), a see vist on tavaks, vähemasti pole ma teravate nurkade mahaviilimist küll kunagi täheldanud.
Aga riigi tellimusi neil jätkub...
Aga riigi tellimusi neil jätkub...
Vaata 30/06/03 21:47 samas foorumis kirjutatud soovitust.
Analüütikud ootasid teise kvartali kasumiks keskmiselt 32,5 miljonit krooni. Tegelikult teenis aga Norma kasumit 47,6 miljonit krooni.
Kes siis ostis NRM aktsiat on teeninud poole kuuga 10%.
Analüütikud ootasid teise kvartali kasumiks keskmiselt 32,5 miljonit krooni. Tegelikult teenis aga Norma kasumit 47,6 miljonit krooni.
Kes siis ostis NRM aktsiat on teeninud poole kuuga 10%.
Ma ei usu kohe kindlasti et ETL Connecto täielikult maha müüb. Kõigepealt ehitab Connecto ju ET'le (oi, vabandust, Elionile) ja EMT'le ja juba seetõttu oleks turvalisem käsi sees hoida, teiseks näen mina just Connectos potentsiaalset võimalust ETL'l laieneda veidi ka Eestist välja.
Ja seda on ETL ka ise rõhutanud et otsiti _strateegilist_ investorit, st oluline polnud mitte myygist saadud raha (tegelt myydi ju väga soodsalt!) vaid et oleks partner kes aitaks välisturgudel tööd saada.
Aga ETL tulemustele spekuleerimisest ma kyll sellist kasumit ei ootaks nagu Norma korral - ETL hind on ju päris kirves juba. Isegi väga heade tulemuste korral on ETL ikkagi kallis. Pigem tõmbaks paralleele YHOO'ga - isegi heade tulemuste peale võivad investorid pettuda.
Ja seda on ETL ka ise rõhutanud et otsiti _strateegilist_ investorit, st oluline polnud mitte myygist saadud raha (tegelt myydi ju väga soodsalt!) vaid et oleks partner kes aitaks välisturgudel tööd saada.
Aga ETL tulemustele spekuleerimisest ma kyll sellist kasumit ei ootaks nagu Norma korral - ETL hind on ju päris kirves juba. Isegi väga heade tulemuste korral on ETL ikkagi kallis. Pigem tõmbaks paralleele YHOO'ga - isegi heade tulemuste peale võivad investorid pettuda.
Korrektsioon Balti turgudel on igati tervitatav pealet kiiret tõusu. Samas olen ma positiivselt meelestatud pikaajalisse investeerimisse Baltikumis ja loodetavasti pakub korrektsioon häid sisenemisekohti. Tasub kindalasti jälgida ettevõtteid, kes on suutnud end majanduskeskkonnaga kohandada, suutnud kulusi kärpida, suutnud hoida positiivset rahavoogu ja andnud Q2 juba positiivsemaid signaale. Q3 peaks tooma selguse, kas positiivsed signaalid Q2 raportitest kinnitavad positiivseid märke..
P.S. avasin taas positsiooni CTS, mõõdukalt oman APG.
P.S. avasin taas positsiooni CTS, mõõdukalt oman APG.
Enda meelispickid ("kasvuaktsiate" lõikes) on hetkel Silvano ja Viisnurk, peamiselt just valuatsiooni silmas pidades. Merko bilanss ülitugev, kuid aktsia hind ka kõvasti tõusnud. Lisaks oman Sanitast.
Muud possid on passiivsed dividendiaktsiad või ülispekulatiivsed juriidilis-kombinatoorsed positsioonid.
PS,
kas CTS on ikka huvitav? Viimasel ajal on aktsia tõus ning lubadused olnud sellised, et kohe kõmmutatakse taeval katus pealt ära, Q2 tulemused olid aga minumeelest lihtsalt täitsa korralikud.
Muud possid on passiivsed dividendiaktsiad või ülispekulatiivsed juriidilis-kombinatoorsed positsioonid.
PS,
kas CTS on ikka huvitav? Viimasel ajal on aktsia tõus ning lubadused olnud sellised, et kohe kõmmutatakse taeval katus pealt ära, Q2 tulemused olid aga minumeelest lihtsalt täitsa korralikud.
CTS on positsioon, kuna soovin osaleda täiendavas aktsiaemissioonis ja olen üsna veendunud emissiooni täismärkimises.
Muuseas on Rubicon group UAB valmis ostma kõik märkimata aktsiad. Täiendava kapitali kaasamine peaks igati soodustama ettevõtte laienemist, s.t. võimalik teenida suuremat tulu, mis omakorda peaks varem-või-hiljem kajastuma ka kasumi real.
Omasin SAN positsiooni, väljusin 11 LTL, jälgin.
Jah SFG on minu jaoks samuti atraktiivne, omasin lühiajalist positsiooni madalamatel tasemetel. Samas Q2 oli lootustandev, kas juba turn around, ei oska veel öelda!
Muuseas on Rubicon group UAB valmis ostma kõik märkimata aktsiad. Täiendava kapitali kaasamine peaks igati soodustama ettevõtte laienemist, s.t. võimalik teenida suuremat tulu, mis omakorda peaks varem-või-hiljem kajastuma ka kasumi real.
Omasin SAN positsiooni, väljusin 11 LTL, jälgin.
Jah SFG on minu jaoks samuti atraktiivne, omasin lühiajalist positsiooni madalamatel tasemetel. Samas Q2 oli lootustandev, kas juba turn around, ei oska veel öelda!
Sanitasel tuleb oma laenukohustustega toime tulla, kuid Q2 oli impressive. Poola on KIE-s vist üks tugevamaid turgusid praegu ning neil seal palju huvisid. Siinkohal play selle peale, et II poolaasta on korralik.
SFG osas arvan, et ka beak-even tulemus Q3-s tähendab praeguse hinna pealt päris korralikku tõusupotentsiaali. Sisuliselt sama arvan ka Viisnurga osas. Mõlemad tunduvad hästi oma kulusid juhtivat ning Silvano aruanded toovad välja ka üsna aktiivse juhtkonna tegevuse, mis on praegu kindlasti väga oluline.
Kui majandusilm jätkab vaikset selginemist, siis ei näe põhjust, miks kumbki peaks jääma omakapitali hinnaga (liiatigi alla selle) kauplema. Küll on aga nii SFG (Alta Capital) ning SAN (Invalda) puhul teatud oht, et põhiomanike default võib tuua aktsiaid odavmüüki. Päris riskivabasid situatsioone aga ei otsigi.
SFG osas arvan, et ka beak-even tulemus Q3-s tähendab praeguse hinna pealt päris korralikku tõusupotentsiaali. Sisuliselt sama arvan ka Viisnurga osas. Mõlemad tunduvad hästi oma kulusid juhtivat ning Silvano aruanded toovad välja ka üsna aktiivse juhtkonna tegevuse, mis on praegu kindlasti väga oluline.
Kui majandusilm jätkab vaikset selginemist, siis ei näe põhjust, miks kumbki peaks jääma omakapitali hinnaga (liiatigi alla selle) kauplema. Küll on aga nii SFG (Alta Capital) ning SAN (Invalda) puhul teatud oht, et põhiomanike default võib tuua aktsiaid odavmüüki. Päris riskivabasid situatsioone aga ei otsigi.
Saab näha, kas madalamatel tasemetelt nii Danske kui East Capital hakkavad vaikselt korjama, korrektsiooni ajal on võimalik neil veidigi suuremas mahus aktsiad rootsi pensionäridele soetada.
On ilmne, et Jaapani maavärin on põhjustanud hirmu finantsturgudel, mistõttu lühiajalisel rahal on kibedad ajad.
Keskpikahorisondiga (2-3 a) investoritel avanevad mitmed head võimalused positsioonide soetamiseks ja lisamiseks.
Muuhulgas Baltikumi indeksite langus on tervitatav, aga nii teravale tangusele peaks üldjuhul järgnema põrge, kuna Baltikumi börsiettevõtetel pole otsest seost Jaapanis toimuvaga või on marginaalne.
Keskpikahorisondiga (2-3 a) investoritel avanevad mitmed head võimalused positsioonide soetamiseks ja lisamiseks.
Muuhulgas Baltikumi indeksite langus on tervitatav, aga nii teravale tangusele peaks üldjuhul järgnema põrge, kuna Baltikumi börsiettevõtetel pole otsest seost Jaapanis toimuvaga või on marginaalne.
Ma arvan, et ka 1 aasta võiks ka vabalt see periood olla ettevõtetel, mis on mõistlikult hinnatud ning eelolevate kvartalite lõikes kasvu näitavad.
Tõsi, raha tehakse muidugi pigem ostes kui müües, seega mida odavamalt saab, seda parem. Sellegipoolest ei tasu kaotada valvsust ning avatud meelt ja mitte lasta end umbusust pimestada :)
Tõsi, raha tehakse muidugi pigem ostes kui müües, seega mida odavamalt saab, seda parem. Sellegipoolest ei tasu kaotada valvsust ning avatud meelt ja mitte lasta end umbusust pimestada :)
On seda tõusu lainet juba kuskilt näha.
Täna tõepoolest ei olnud.
Homme tuleb.