eesmärk eesmärgiks, strateegia peab paigas olema …
Mõnikord on sellistele küsimustele vastus lihtne - teen nii, sest see on võimalik ja täiesti legaalne. Kui vaadata kasvõi selle sama TKM Grupi aktsiaraamatut, siis on seal päris palju aktsionäre, kel ongi vaid mõned aktsiad. Kui sul enne oli 2 aktsiat ja ostsid veel 2 juurde, siis suurendasid ju oma positsiooni täiesti märkimisväärselt. Kolme aktsia juurde ostmine oleks olnud juba ilmselgelt liiast.
Mõned meist võtavad teadlikku nägemust.
Kui eeldan, et dividend ja hind pigem langemas, hoiangi seda ühte või kahte aktsiat ja kui langeb sobivale tasemele ostan kasvõi kümned tuhanded kokku.
See on omaette küsimus miks pole kehtestatud börsikoguste miinimume. Tasuta tehingute jaoks aga pöördu endiselt Swedbanki poole kui see probleemiks.
Kas need pisitehingud ei tehta mitte turutegija programmi raames?
Vabandust ebapädeva küsimuse eest aga mis asi on “turutegija programm” Kas mingid reeglid ei keela 1-2 aktsiaga koguaeg hind üles upitama?
Siit saad lugeda.
Mul näiteks lapsed ostavad oma säästetud raha eest 1-2-3 aktsia kaupa
ma saan aru, et ka mõned pensionärid tahavad olla aktsionärid, saavad osaleda üldkoosolekul, vahel tasuta kohvi ja saiakese. rikastab elu, aitab vaba aega põnevamaks teha.
Olen ise ka ostnud Balti panku 1 aktsia kaupa, tees oli selles, et aktsionäärina oli parem võimalus osaleda võlakirjade pakkumisel ( Kui ma õigesti mäletan, siis LHV 10,5 % võlakirju jagati ainult panga kasutajatele ja aktsionääridele)
TKM Grupp Q1 analysis: “Headwind 2025 → Tailwind 2026”
Link to report