TKM Grupp (TKM1T)

Mul näiteks lapsed ostavad oma säästetud raha eest 1-2-3 aktsia kaupa

14 Likes

ma saan aru, et ka mõned pensionärid tahavad olla aktsionärid, saavad osaleda üldkoosolekul, vahel tasuta kohvi ja saiakese. rikastab elu, aitab vaba aega põnevamaks teha.

2 Likes

Olen ise ka ostnud Balti panku 1 aktsia kaupa, tees oli selles, et aktsionäärina oli parem võimalus osaleda võlakirjade pakkumisel ( Kui ma õigesti mäletan, siis LHV 10,5 % võlakirju jagati ainult panga kasutajatele ja aktsionääridele)

2 Likes

TKM Grupp Q1 analysis: “Headwind 2025 → Tailwind 2026”
Link to report

3 Likes

TKM Grupp Q2 analysis: “No stresso, no stresso”
Link to report

1 Like

TKM on üks väheseid, millele see maja ei karda bear-stsenaariumis anda alla turuhinna sihti.

Priit Aimla kord andis täpsustusi värvide nimetustele: kirsipunane - punane nagu kirss, kaubahall- hall nagu kaup, täna võiks ka öelda hall nagu TKM 9 kuud

1 Like

TKM Grupp Q3 analysis: “KIA drive sales”
Link to report

1 Like

Miks see aktsia jätkuvalt pea 10 eurot maksab?

5 Likes

Peaks nagu pigem 7 maksma, tunduks nagu loogilisem?

1 Like

Küll maksab varsti ka. Oota.

1 Like

Dividendiettepanek on tavaliselt avalikustatud 21.-22. veebruaril, sel aastal võibolla siis reedel, 20.-l peale börsipäeva.

1 Like

TKM Grupp Q4/25 Update published “Looking for Recovery in 2026”
Link to report

5 Likes

TKMi outlook 2026 on Researchi hinnangul ikka üsna nõrk ning ka kaugemas tulevikus loodetakse üksnes makrost lähtuvat marginaali pikkamööda-aegamööda taastumist.

Ma ütleks, et 10 eurone target ja tööjõukulude mittesuurenemise eeldus tulevikus on selles valguses optimistlik ning TSM > TKM.

3 Likes

60 senti, pole paha

10 Likes

Ehk siis makstakse välja pea 150% puhaskasumist.
Uue aasta algul on automüügi osas olulisest laienemisest teatatud, muus osas midagi ülearu ilusat öelda ei ole.

1 Like

Kaubamaja, Tallink ja Ekspress Grupp on kõik täpselt samas kohas oma potentsiaaliga. Sealt ei ole enam suurt kuskile kasvada-areneda, mis aktsiahinda liigutaks. Ehk sisuliselt püsibki kõik edaspidi divikal. Ekspress viidi lihtsalt minema… Ju arvatakse AI abil mingi väärtuse kasvu genereerimise potentsiaali seal veel olevat. Teise kahe puhul peab investor selgelt mõistma, et ostetakse rahavoogu ning hindama, millisel tasemel see võimekus pikas vaates on. Analüüsi mõttes läheb asi muidugi lihtsamaks.

1 Like

Jah. Ja on proovitud ka, aga tagasi tõmmatud. Kaubamaja proovis Lätis, aga Selverid pandi seal ca 15a tagasi kinni ja rohkem ei üritatud.
Tallink avastas ka, et Läänemeri on üks keskmise suurusega järv. Prooviti kätt hotelli-, takso- ja burgeriäris, aga see on samamoodi kokku pakitud.

Põhisuunas on mõlemal klaaslagi ees.

3 Likes

Eks nii pessimistlikult saab öelda enamuse OMXT aktsiate kohta.

1 Like

Balti börsil on tõesti nii firmasid, mis on geograafiliselt selge laega (Tallinna Vesi, Tallink, Tallinna Sadam, Tallinna Kaubamaja, Apranga), aga ka edukalt rahvusvaheliselt laienevad ilma geograafilise laeta ( Vilkyškių pieninė ja Eleving tulevad kohe ette. Ka Iute grupp, kuigi neil ainult võlakirjad).

2 Likes