Ma mõtlen ka teiste peale ja müün 30-ga
Ma irvitan mõttes juba ette, kuidas ühel päeval läheb mingi IPO pekki ja siis istub hulk inimesi oma 10 konto pealt märgitud ja reaalselt soovitust 20 x suurema, kogu küla pealt kokku laenatud rahadega selles kinni. :P
"naxitrall"
Ma mõtlen ka teiste peale ja müün 30-ga
Kas Jõulueelne odavmüük? Tundub nagu 2tk. ühe hinnaga.
Kui nőudlus nii kõva et soovitud aktsiatest ainult 17% saan siis 100% tootlust oodata on ikka väga tagasihoidlik.
Samas kas kõik märkijad ka päriselt aktsiat muidu ostaksid või on aktsiast huvitatud? Kui paljud märgivad lihtsalt selleks, et oleks ülemärkimine ja kiire kasum?
"yanek"
Kuna Heki ostab allpool 20 taset kõik ära, nagu ta kirjutas, siis teistel pole ilmselt lootustki midagi saada
Heki ütles, et ta arvab, et see avaneb üle 2x kõrgemal (€10+), mitte et Heki ise sealt ostab, ammugi kõrgemal. Heki ei ürita saada kätte 100% saada olevast rahast, Heki tegeleb sellega, et üritada kätte saada igast saada olevast rahast 10% kõige madalama riskiga saadaval olevat osa. Suurt riski kannavad ja suurt raha teenivad teised tüübid.
"Heki Fond""yanek"
Kuna Heki ostab allpool 20 taset kõik ära, nagu ta kirjutas, siis teistel pole ilmselt lootustki midagi saada
Heki ütles, et ta arvab, et see avaneb üle 2x kõrgemal (€10+), mitte et Heki ise sealt ostab, ammugi kõrgemal. Heki ei ürita saada kätte 100% saada olevast rahast, Heki tegeleb sellega, et üritada kätte saada igast saada olevast rahast 10% kõige madalama riskiga saadaval olevat osa. Suurt riski kannavad ja suurt raha teenivad teised tüübid.
:)
ma imestasin, et sa üldse siia investeerida julgesid
sa mõtled need https://www.youtube.com/watch?v=1KPwj2v1sco
"Risto"
Samas kas kõik märkijad ka päriselt aktsiat muidu ostaksid või on aktsiast huvitatud? Kui paljud märgivad lihtsalt selleks, et oleks ülemärkimine ja kiire kasum?
Mina märkisin 1500+ 2500 tk ja jälle mingit asja ei lugenud, loodan, et iga nädal mõni IPO, siis õlled saunaks olemas.
Idiootsus kuubis, vankrit ega uba ei märgi, mujal SPAC ja kasvu asju juba diskonteeritakse tulevase intressi määraga, saate järgmine aasta ka seda asja odavamalt , 50% tõenäosusega, kahjumi aasta ja kui fundamentaal ausse läheb, ei huvita enam kedagi, et P/S =7-8 on kasvuka ok, siis öeldakse, et 2 ka kallis :)
"jpedro"
Lepime nüüd kokku, et keegi ei müü, ex
Just - ainult ostame :)
"Marvin""jpedro"
Lepime nüüd kokku, et keegi ei müü, ex
Just - ainult ostame :)
Kui mitte keegi ei müü siis mida te muidu ostma hakata plaanite?
Milline on tõenäosus, et kauplemise alguses LHV süsteemid jälle hanguvad ülekoormuse tõttu? Loodan, et LHV võtab end kokku sellel korral.
Mnjah, märkisin 6-kohalise summaga üle paari konto, kätte tuli ca 500 euro eest aktsiaid. On selge, et põhi/lisanimekirja free floati tingimused on asja eest seatud ja sellist jama seal korraldada ei tohikski.
Tundub, et peamised eesmärgid olid "likviidsed" optsioonilepingud ja teeklaasis üks tohutu torm korraldada. Seega võib ilmselt IPO-t edukaks pidada. Sai LHV teenukaid ja TM täitis oma eesmärgid (mis iganes nad ka polnud). Oli nagu IPO, aga ei olnud ka. Vb reaalne kauplemine vahetusrahast suuremate summade eest algab siis kui töötajad oma optsioone rahaks tegema hakkavad kunagi down the road.
Ning ei, kogu see värk ei tule mulle nüüd üllatusena.
Tundub, et peamised eesmärgid olid "likviidsed" optsioonilepingud ja teeklaasis üks tohutu torm korraldada. Seega võib ilmselt IPO-t edukaks pidada. Sai LHV teenukaid ja TM täitis oma eesmärgid (mis iganes nad ka polnud). Oli nagu IPO, aga ei olnud ka. Vb reaalne kauplemine vahetusrahast suuremate summade eest algab siis kui töötajad oma optsioone rahaks tegema hakkavad kunagi down the road.
Ning ei, kogu see värk ei tule mulle nüüd üllatusena.
Ausaltöeldes minule meeldis, et tüübid ütlesid, et tehakse võrdselt ja tehtigi võrdselt ... nii palju kui 20x ülemärkimine seda võimaldas. Polnud mingit jura, et "kvaliteetinvestorid" saavad odavamalt jne.
Arvestades huvi oleks piisanud lihtsalt teema tegemisest ja email,et müüa aktsiad,nagu mõnes pakiautomaadi tootja teemas. Tegelikult see võrdne asi pole naljakas,kui ise loeks kõik läbi ja arvutaks ning saad mõnitava koguse.
Kas IPO-t jaeinvestoritele oksjonina ei saa korraldada? Et on miinimumhind nt 5 euri, aga võid pakkuda sellest rohkem. Pärast pannakse kõik pakkumised ritta ja aktsiad saavad kõrgemat hinda pakkunud, aga madalaima hinnaga millega veel künnis ületati. Siis ehk oleksid kõik rahul. Ettevõtja saaks ka maksimumi kätte nii, kuigi aktsionäride arv ja hilisem likviidsus ei pruugi meeldida.
"kaidoke"
Kas IPO-t jaeinvestoritele oksjonina ei saa korraldada? Et on miinimumhind nt 5 euri, aga võid pakkuda sellest rohkem. Pärast pannakse kõik pakkumised ritta ja aktsiad saavad kõrgemat hinda pakkunud, aga madalaima hinnaga millega veel künnis ületati. Siis ehk oleksid kõik rahul. Ettevõtja saaks ka maksimumi kätte nii, kuigi aktsionäride arv ja hilisem likviidsus ei pruugi meeldida.
https://www.youtube.com/watch?v=7l72fb5u68o
osta juurde kauplemispäeval
Kumb on suurem möödapanek IPO korraldaja poolt - 20x üle või üldse alamärkimine? Minu meelest suht võrdväärselt s***d tööd
"White Nigga"
Kumb on suurem möödapanek IPO korraldaja poolt - 20x üle või üldse alamärkimine? Minu meelest suht võrdväärselt s***d tööd
täpselt! ma mõtlen strateegiale, mida valiti. taheti saada 15000 mikroinvestorit (kellest enamus ei suvatsenud isegi prospekti läbi lugeda). ok, vaadates emitendi poolt, siis raha saadi kätte ja justkui kõik on korras. aga tulevik? kui peaks tulema rasked ajad ja vajadus uuesti raha kaasata, siis kellelt seda saadakse? kas neilt, kel rasvavaru 100 €! arvestage, et investori poolt oli tegu absoluutselt s..amaitselise ipo-ga. keegi siin soovitas - ostke turult juurde, mis te vingute?! LOL!! HELL NO!!!!!
Vaadates mõne inimese pahameelt siin tundub, et oleks parem, kui nad poleks seda IPOt teinud ja raha privaatses ringis kaasanud. Mõistlike valuatsiooni kordajate pealt, poleks see olnud mingi probleem.
See jutt hakkab siin juba meenutama taksojuhtide reaktsiooni Uberile. Aeg hakata leppima asjaoluga, et elatustaseme kasv ja riigi 'heldus' suurendab ka aktsiaturu nõudluse poolt.