TextMagic (MAGIC)

"xofer"
Tundub, et LHVl oleks aeg juba enda korraldatud IPOdel märkimise teenustasust loobuda. Kui enamiku tahtjate tulemuseks on 35 aktsiat 175€ eest, siis on juba pelgalt märkimise tasu ~1,71% sellest.

Lisaksin veel, et need, kes mitme isiku alt märkisid aga tahavad pärast kõik aktsiad oma portfelli alla kokku saada, maksavad veel rohkem, kuna börsivälised väärtpaberikanded ei ole tasuta.
Aga nii nõutud aktsia tõenäolise hinnatõusuga võrreldes on see kõik endiselt köömes, kahju, et seekord ainult 1 isiku alt märkisin.
277025
Eraldi paberi vormistamine kohtu jaoks kontoris selleks vajalik.
pangakontoris lapse dokumendiga
"viru1000"

lapse nimele võid märkida palju tahad, samuti teha oste-müüke, aga lapse kontolt ära saab kanda alles lapse täisealiseks saamisel, mitte enne.
"flatuu"
"viru1000"

lapse nimele võid märkida palju tahad, samuti teha oste-müüke, aga lapse kontolt ära saab kanda alles lapse täisealiseks saamisel, mitte enne.

Ei ole õige jälle. Kust sa sellise info said?
flatuu
võib-olla sul tõesti niimoodi, mul igatahes on kõik toimimas ja korras
"gynter"
"flatuu"
"viru1000"

Ei ole õige jälle. Kust sa sellise info said?

swedbangast
flatuu
mul ka SWED-is, saan toimetada palju tahan.
LHV kirjutas 3 aastat tagasi niimoodi:

Väärtpaberite soetamisel tuleb arvestada erinevate reeglitega – raha investeerimiseks võib kontole kanda ainult lapsevanem ning müügist saadud raha peab jääma lapse kontole käsutusse kuni täisealiseks saamiseni.
Siis on midagi muutunud. Mina võtsin kohtu load, et müüa laste kontodel aktsiad.
"gynter"
Siis on midagi muutunud. Mina võtsin kohtu load, et müüa laste kontodel aktsiad.

Tehinguid võidki teha (raha peale, ost, müük), aga raha välja kandmisega on keerulisem minu teada. Kuna see raha välja oli keeruline vähemalt sel ajal kui asja uurisin, siis lahendasin enda jaoks teistmoodi ja pole rohkem kursis, kas on muudatusi tehtud reeglites.
"viru1000"
277025
Eraldi paberi vormistamine kohtu jaoks kontoris selleks vajalik.

Ma arvasin sama, kuid kas internetipangas tehinguid tehes seda jälgitakse? Ostmine on lihtsam (eestkosteta), müümine aga eestkostega.
277025
Ma allkirjastasin pangakontoris selle kohtu paberi.
Rohkem ei ole vajalik mul midagi jooksvalt teha. Ise sisselogides saan toimetada.
Võib-olla mul sellest tulenevalt lihtsam, et lapsel 16 aastat.
Alaealise väärtpaberikonto (ka pangakonto) ja tehingud sellega
Mõni pankur võiks ka kommenteerida aktsiate ostmist, nende müümist ja IPOst üle jääva raha ülekannet. Kas internetiajastul juriidilise aspekte järgitakse (eestkoste teema).
Ise ma selliseid skeeme ei kasuta. Pigem võiks olla abiks teistele.
Ära kasuta. Mina kasutan, sest nii on lubatud.
"viru1000"
Ära kasuta. Mina kasutan, sest nii on lubatud.

Ära arva, et ma heidan seda ette. Sa oled tark mees ja tubli, kes kasutab seadusega lubatut. Kuid paljud seda ei tea ja minu märgukiri on suunatud abiks neile.

Kui ei tule beebibuumi (seda vaevalt), siis tuleb võibolla ka edaspidi veel uusi IPO- buume.
Perekonnaseadus:
§ 188. Nõusolek teisteks tehinguteks
(1¹) Kui eestkostja omandab väärtpaberituru seaduse § 2 lõike 1 punktides 1–5 ja 7 nimetatud väärtpabereid eestkostetava nimel, kuid enda vahendite arvel, ei ole nende väärtpaberite omandamiseks ja võõrandamiseks vaja kohtu nõusolekut tingimusel, et müügist saadu jääb eestkostetava omandisse. Esimeses lauses sätestatut kohaldatakse ka edasistele väärtpaberitehingutele müügist saadu arvel, mis on tehtud esimeses lauses nimetatud väärtpaberitega.
Kui ma lastele III sammast tegin, öeldi mulle, et raha sisse võin kanda palju tahan, tehinguid võin teha palju tahan, osta müüa, aga raha kätte ma sealt ei saa.
Kuidagi teemast kõrvale kisub see jutt siin.
Aga kõigile teistele kes liiga vähe kätte said need saavad esimesel kauplemispäeval juurde osta.
NB: Kiired näpud tagavad parema hinna :)
Kuna Heki ostab allpool 20 taset kõik ära, nagu ta kirjutas, siis teistel pole ilmselt lootustki midagi saada