TaivoS Nende viimase aja dividendipoliitika ametlik kommunikatsioon läbi börsi palju manööverdamisruumi ju ei jäta. 2017. aasta vabast rahavoost 80% on 43,4 mEUR, mis teeb 0,074 EUR aktsia kohta.
Tasub siiski ka seda kopeerida.
=> Arvestades näiteks selle Telia-rahaga mis on Uzbekistanis kinni, siis pakun, et üldine soov on viia raha Rootsi, kui võimalik. Kui siis ettevõtte tulumaks on Leedus juba makstud, siis on tõepoolest 7 senti dividendi täiesti mõistlik oletus, kuigi alati on raske olla kindel, et selline dividendihüpe mullusest 3 sendist tuleks.
LHV kliendid ostavad täna. Ma usun, et nad teevad õigesti.
Ise ma ei tea kas ostan veel juurde.
Q4 börsiteatest: "And now Telia Lietuva has finished the year with exceptional fourth quarter in terms of record revenue and profitability growth."
=> Küsimus siis, kas suudetakse stabiilselt teenida 3 senti kvartalis. Pole kindel, aga pole ka välistatud.
Mis puudutab võimalust, et Telia Company teeks väljaostupakkumise, siis tuleb arvestada, et viimane kord oli aastal 2012 (ma arvan) ja hind vist vaid veidi üle 0,6 (ma arvan). Rahaliselt oleks kindlasti Telia Lietuva rahavood TS-ile huvitavad, aga nad võiksid kaaluda ka muid aspekte, nagu maine riigis. Pole kindel kas väljaostupakkumine on parim tee.
Tuleb öelda, et maksukoormus Q4 oli madal, samas on neil vist olemas sellist võimalust:
"According to amendments to the Law on Corporate Profit Tax which provides tax relief for investments in new technologies, the Company’s calculated profit tax relief in 2017 amounted to EUR 4.7 million (2016: EUR 2.9 million). " (Q4 aruanne)
Mis puudutab seadmete müüki, siis ka seal jõuluefekt, aga mu arust on need marginaalid niikuinii reeglina madalad.
Kasvu poole pealt on näha klientide juurdevool ja teenuste lisandumine Q4, mis peaks olema kestva väärtusega ka 2018.
Tõus on olnud väga järjekindel peaaegu pool aastat. Nüüd peaks siis lähinädalatel dividend selguma, ja seejärel ka kas yoy kasumikasv püsib ka Q1s.
Muidugi peab selline järjekindel kasv kusagil lõppema, aga on päris raske teada mis tasandil. Äkki veel 10 senti minna, aga ka kui see ei juhtuks on tegemist ahvatleva aktsiaga dividendi tõttu, ma arvan.
Osalesin ühel nende RFQ-l ja sellega seoses veidi avati tulevikku. Plaan on suhteliselt sarnane meie Elioniga, kus juba on inimmahukad tegevused välja viidud ja arenetakse moodsaks IT ürituseks. Sama on eest ka Leedus. Oman
Sellised otsused võivad suurendada tõenäosust, et tahetakse omada 100% Telia Lietuvast. Peaks muidu muutuma päris keeruliseks kogu aeg selgeks teha kes töötab kummale ettevõttele, ehk rentida tööjõudu siia sinna.
Ehk, ma olen ise täiesti veendunud, et Telia tahaks kasvõi homme Telia Lietuva mingi 1,3 EUR/aktsia (odavalt) eest välja osta, ainus asi mis võib takistada eelmise väljaostupakkumine mis oli tunduvalt madalamal hinnatasemel (ma arvan veidi üle 0,6). Samas viis aastat on ikka läinud.
Eelmine väljaostupakkumine oli juba mais 2012, ehk varsti on kuus aastat läinud.
Üleeelmine oli vist augustis 2009.
Et motiveerida palju kõrgemat hinda kui 2012 on muidugi võimalik ka kasutada liitmist Omniteliga. Võimalik on ka teha suur dividendimaksmine seoses pakkumisega.
Aga nüüd olen vist juba piisavalt spekuleerinud. Neid asju kalduvad juhtuma kui neid ei oodata.
Ise pakuks, et tuleb 0,05 EUR. Muidugi on siin vastandlikud huvid. Ühelt poolt võiks keskkontor tahta 12% võimalikult odavalt kätte saada ja ei ole midagi paremat, kui hakata dividendidega koonerdama (üldse 0.04 teha). Samas võivad nad jälle raha vajada, siis pole ka 0,074 EUR välistatud. Huvitavam kuupäev saab veel olema 20.04., et kuidas I kv läks. Kui hakkab kv üle 0.03 EUR puhaskasumit tulema, siis on asi hoidmist väärt.
Dividend 7c siis. Pean tunnistama, et olin liialt pessimistlik. Igati korralik yield selle hinna juures ja see pole mingi ühekordne erakorraline sähvatus.
Agreement regarding the transfer of the Company’s employees that are providing services to Telia Company Group to the subsidiary, Telia Global Services Lithuania, UAB, which is a base for establishing a shared service centre; - Agreement on the sale of a 100 per cent stake in a subsidiary, Telia Global Services Lithuania, UAB, to Telia Company AB, which is a shareholder of the Company and owns a 88.15 per cent stake in Telia Lietuva.
Ok, siis ülevõtmine pole hetkel agenda peal, tundub. Äkki ollakse piisavalt "pissed off" Eesti kogemustest, ja eks aktsiad osteti 2012 aastal kokku veidi üle 0,6, ja kes teab kas need aktsionärid võiksid tulla tagasi ja vihastuda. Parem siis, et tegevus sujub, ja dividendid on suured.
Puuk-riski ma hindaksin madalana, kuna ostja on juba 88% müüja omanik. Aga mis põhimõtetel hakatakse hindama seda uut ettevõtet on omaette küsimus.
Muidugi on 7 senti tore uudis, ja loodetavasti on Q1-raport samuti hea.
LHV võiks foorumiteema ümber nimetada "Telia Lietuva (TEL1L)"-ks. Tundub, et ettevõte jääb börsile.
Küll on natuke huvitav, et kaks sõltumatut liiget lahkuvad nõukogust, ehk tuleb vist homse hommiku ära oodata, enne kui võib öelda, et väljaostupakkumine ei tule...
"The Company received letters from independent members of the Board – Inga Skisaker and Rolandas Viršilas – regarding their resignation from the Board as of 24 April 2018. As of today, there are no proposed nominees to the Board instead of the resigning members of the Board." https://cns.omxgroup.com/cdsPublic/viewDisclosure.action?disclosureId=831537&messageId=1045550