Usina dividendide reinvesteerijana ma pidevalt vahin ja võrdlen... Siin oleks igatahes kord vaja majja. Nt. kerge buumi kontekstis reinvesteerivad hilinejad mitu % kõrgemalt!
Samas negatiivsete intresside ajastul on seda kasulikum mida hiljem raha laekub. Äkki pank hoopis hoolib klientidest ja pakub lisaväärtust :-)
Vaatan, et Läti Merelaevandus on ikka veel (!) enimhoitud aktsiate hulgas, aga kas tõesti on kõik oma TEO aktsiad maha müünud?
MSM, kes on mida müünud? Kus muidu üldse TEO aktsiaraamatut näeb?
Turul on 69039657 aktsiat, koguväärtusega 64,068,801.56€
30% preemiaga selle poti väärtus oleks 83M€. Arvestades, et Telia Company AB 2016 aasta käive oli 8 miljardit ning tulu 686M€ ma päris hästi ei mõista miks rootslased veel venitavad väljaostupakkumisega. See oleks neile korraks köhatada ning siis saaks rahulikult tegutseda, ei peaks börsile aru andma jne.
30% preemiaga selle poti väärtus oleks 83M€. Arvestades, et Telia Company AB 2016 aasta käive oli 8 miljardit ning tulu 686M€ ma päris hästi ei mõista miks rootslased veel venitavad väljaostupakkumisega. See oleks neile korraks köhatada ning siis saaks rahulikult tegutseda, ei peaks börsile aru andma jne.
See köhatamine on mõnevõrra keeruline, enne tuleb 965 milj USD trahve taguda.https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-09-21/telia-to-seal-u-s-deferred-prosecuton-deal-over-uzbek-bribes
gaal
See köhatamine on mõnevõrra keeruline, enne tuleb 965 milj USD trahve taguda.https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-09-21/telia-to-seal-u-s-deferred-prosecuton-deal-over-uzbek-bribes
Padja alla pandi see raha juba ammu ette ära, esialgu rohkemgi.
Üks vana-vana link
Telia müüs eile 38,5 miljonit Megafoni aktsiat.
Aktsia hind oli 585 rubla ehk 10,08 dollarit.
Eurodes tuli Telia kassasse seega ca 331M€.
Aktsia hind oli 585 rubla ehk 10,08 dollarit.
Eurodes tuli Telia kassasse seega ca 331M€.
Kindlasti leiaks Telial raha, et TEO1L välja osta ja Leedu börsilt ära viia.
Aga mina ei suuda leida mingit mõistlikku põhjust, et nad seda (hetkel) tegema peaks. Emaettevõtet ei vii keegi börsilt ja korrektset aruandlust on endiselt vaja. Need lisakulud ei ole nii suured. Las tiksub.
Küll tuleb ka hetk, mil Balti turud on punased, siis palju mõnusam "köhatada".
Telia väikeosanikuna arvan, et suht mõistlik käitumine. :)
Aga mina ei suuda leida mingit mõistlikku põhjust, et nad seda (hetkel) tegema peaks. Emaettevõtet ei vii keegi börsilt ja korrektset aruandlust on endiselt vaja. Need lisakulud ei ole nii suured. Las tiksub.
Küll tuleb ka hetk, mil Balti turud on punased, siis palju mõnusam "köhatada".
Telia väikeosanikuna arvan, et suht mõistlik käitumine. :)
2 korda on juba proovinud ära viia, aga on häbiväärselt vähe raha pakutud. Väikeaktsionäre on vähe järele jäänud. Võiks normaalse preemiaga ära osta ja oleksid mõlemad pooled rahul.
just-just, ega ei jõuagi enam hästi hoida
"Following the conservative approach towards the Company’s long-term capital structure and seeking to maintain the Company’s net debt to EBITDA ratio not higher than 1.5 and to pay out up to 80 per cent of free cash flow as dividend, the Board proposes to increase the dividend pay-out and to pay EUR 0.03 dividend per share for the year 2016 already for the year 2016, while for the year 2015 the dividend per share amounted to EUR 0.01."
Netovõlg Q3 järel 156 mEUR ning normaliseeritud 9 kuu EBITDA 91,2 mEUR. Seega tingimus, et netovõlg jääb alla 1,5x aastase EBITDA, võiks aasta lõpu seisuga teoks (pun not intended) saada.
Vaba rahavoog 9 kuu peale 31,3 mEUR (6 kuu järel 15,8 mEUR). Seega 0,06 EUR dividendiks peaks aasta lõpuks kusagil 43,7 mEUR vaba rahavoogu kokku saama kui ümbrikutagune arvutus klappis.
Ise olen vaadanud portfelli mingit intressiinstrumenti, aga käesoleval aastal peaks ka TEL1L taaskord intressikeskkonda arvestades viisaka yieldiga dividendi maksma. Tõsi küll, 15% rahast jääb vist Leedu piiri taha?
Siin küll see kottimisvõimalus on, et peale sellise dividendi maksmist vajub EBITDA/debt ratio alla too püha määra, sest 2018 Q1 teenitud raha pole dividendi otsustamise ajaks veel "välja kuulutatud".
Netovõlg Q3 järel 156 mEUR ning normaliseeritud 9 kuu EBITDA 91,2 mEUR. Seega tingimus, et netovõlg jääb alla 1,5x aastase EBITDA, võiks aasta lõpu seisuga teoks (pun not intended) saada.
Vaba rahavoog 9 kuu peale 31,3 mEUR (6 kuu järel 15,8 mEUR). Seega 0,06 EUR dividendiks peaks aasta lõpuks kusagil 43,7 mEUR vaba rahavoogu kokku saama kui ümbrikutagune arvutus klappis.
Ise olen vaadanud portfelli mingit intressiinstrumenti, aga käesoleval aastal peaks ka TEL1L taaskord intressikeskkonda arvestades viisaka yieldiga dividendi maksma. Tõsi küll, 15% rahast jääb vist Leedu piiri taha?
Siin küll see kottimisvõimalus on, et peale sellise dividendi maksmist vajub EBITDA/debt ratio alla too püha määra, sest 2018 Q1 teenitud raha pole dividendi otsustamise ajaks veel "välja kuulutatud".
Teine variant on, et emafirma vajab hädasti kontsernisisest toetust laenu näol ning TEL1L omanikele makstakse jälle 0.01€ dividendi, mis viib aktsia langusesse. See viib omakorda 6 kuu keskmise alla mis võimaldab lõpuks odavamat börsilt lahkumist.
Disclamer: minu portfellis on nii TELIA kui ka TEL1L
Disclamer: minu portfellis on nii TELIA kui ka TEL1L
Mida prognoosite dividendideks? 0,07-0,08 EUR nagu kannataks juba välja maksta, kui veiderdama ei hakata.
Ma arvan, et pigem 4c seni kuni võlg on jälle ära makstud aga siis umbes 3 aasta pärast tuleb dividendides kõva hüpe kuhugi 9 või 10 sendi kanti. Telia juhtkond peaks puhta segane olema kui nad seda aktsiat turult ära ei korja. Uimased on nad muidugi alati olnud.
tänane teade. kas saab veel kaheti mõista: https://www.reuters.com/article/telia-company-results/update-1-telia-raises-2017-dividend-sells-georgia-unit-idUSL8N1PL0OK?symbol=TELIA.ST
1. Telia proposed raising its dividend to 2.30 crowns/share from 2.00 crowns in 2016, topping expectations of 2.15 crowns in the analysts poll. Lisades:
2. “I’m happy to announce another step in our effort, to over time leave Eurasia and focus on the Nordic and Baltic regions,” Telia CEO Johan Dennelind said in a statement.
1. Telia proposed raising its dividend to 2.30 crowns/share from 2.00 crowns in 2016, topping expectations of 2.15 crowns in the analysts poll. Lisades:
2. “I’m happy to announce another step in our effort, to over time leave Eurasia and focus on the Nordic and Baltic regions,” Telia CEO Johan Dennelind said in a statement.
Nende viimase aja dividendipoliitika ametlik kommunikatsioon läbi börsi palju manööverdamisruumi ju ei jäta. 2017. aasta vabast rahavoost 80% on 43,4 mEUR, mis teeb 0,074 EUR aktsia kohta.
Aasta lõpu seisuga netovõlg 138,2 mEUR. Normaliseeritud EBITDA 125,3 mEUR, seega 1,5 osakaal on täidetud. Minu jaoks on nende arvutuste põhjal selge, mis oleks dividendimakse õigustatud ootus.
Aasta lõpu seisuga netovõlg 138,2 mEUR. Normaliseeritud EBITDA 125,3 mEUR, seega 1,5 osakaal on täidetud. Minu jaoks on nende arvutuste põhjal selge, mis oleks dividendimakse õigustatud ootus.
väga raske uskuda, et leedu telekom kahe silma vahele jäetakse:
https://www.reuters.com/article/us-telecoms-mobileworld-telia/telia-looks-at-ma-opportunities-in-its-main-nordic-markets-idUSKCN1GA1GA
https://www.reuters.com/article/us-telecoms-mobileworld-telia/telia-looks-at-ma-opportunities-in-its-main-nordic-markets-idUSKCN1GA1GA
Jah, olen ka korralikult ostnud. Päris raske identifitseerida riske, kuigi neid kindlasti on. Pigem on olemas teatud kasumi upside. Suht ideaalne väikeinvestoritele, aga äkki liiga madala käibega suurematele investoritele.
Hetkel atraktiivsem kui Telia enda aktsia minu meelest.
Dividendi puhul pakun umbes selliseid tõenäosusi:
3 senti: 5%
4 senti: 20%
5 senti: 25%
6 senti: 25%
7 senti: 25%
Mullu tuli vist info dividendist aprilli algul.
Hetkel atraktiivsem kui Telia enda aktsia minu meelest.
Dividendi puhul pakun umbes selliseid tõenäosusi:
3 senti: 5%
4 senti: 20%
5 senti: 25%
6 senti: 25%
7 senti: 25%
Mullu tuli vist info dividendist aprilli algul.
12345