Telia Lietuva (TEL1L)

njah... tõuseb vaikselt... aga võiks ikka kiiremini yles hypata ;) Myygipoole suured orderid rikuvad jahi ära... :(
selles mõttes on huvitav vaadata, et meil siin ajakirjandus räägib nagu eesseisev EL liitumine aitab tõusule kaasa, siis kuigi leedukad juba "jah" sõna ära ütlesid ja on praktiliselt sees, pole märkimisväärset tõusu ju tegelikult olnud. seepärast ei maksa vast meilgi suurt midagi ülemäära loota.
Telekomase puhul tuleks arvestada, et yks jupp tõusu on tegelikult toimunud varjatud kujul: dividendid 0,06 LTL.
Millal oli viimane kauplemispäev, mil fikseeriti dividendisaajate nimekiri?
ex-dividendi päev oli 24.4, saajate fikseerimise oma 28.4.
Millal makstakse dividendid välja? Kui 15% on tulumaksumäär, kas siis kontole laekub 0,051 LTL või käib see kuidagi teisiti?
Kas kellelegi on dividendid laekunud? Hulk aega juba möödas.
Leedu Telekomil on aega maksta dividende 3 kuu jooksul alates aktsionäride koosolekust. Hetkel mingit täpset kuupäeva teada ei ole.
Senise praktika kohaselt maksavad Leedu ettevõtted dividende viimastel päevadel enne selleks ette nähtud tähtaega.

Telekomi puhul siis juuli lõpu poole ilmselt.
Leedu Telekomi dividend miinus 15% on minu kontole laekunud. Riskantne vähelikviidne aktsia, kuid viimaste kuude tõus on olnud igati korralik.
Täna tõusis jälle ligi 5%. Pole paha.
Njaaa... sobib väga hästi ;)
Ylevotmine oleks kehv kyll. Selliste asjadega tegelevad suurinvestorid tavaliselt siis kui volad on
bilansist kadunud ja ettevote hakkab tasapisi jalle tulu tootma. Ettevotte restruktureerimiseks
kolbavad vaik4einvestorid kyll aga tulude jagamine on ikka suure poiste asi!
Mul on teile ka yks positiivne inf. Nimelt olevat TeliaSonera hetkeline osalus Telekomases
suhteliselt madal. Neil lihtsalt ei ole kyllaldaselt aktsiaid/joudu et teilt seaduse abiga aktsiad
ara votta. Selleks et seda saada peavad nad tegema sellise ostupakkumise millega enamus
investoreid kaasa laheks. Siis tekib ka voimalus suhteliselt soodsalt oma investeeringut realiseerida.
Teine point on see et Leedus ei olevat sellist seadust mis vaikeaktsionaridele mytsi pahe tombamist voimaldab.
See inf parineb yhelt analyytikult, kelle nime ma hetkel ei mainiks. Palun kommenteerige kas
see ka toele vastab.
Minu arvates, oleks ostupakkumine väikeinvestoritele parim lahendus. Lähtun peamiselt Trigoni investeerimispäeval kuuldud infost. Põhiliinide arv vähenes I kvartalis tugevalt, kuigi ettevõte enda ennustuste järgi oleks pidanud stabiliseeruma. Kasum on suht väike, samas rahavoog tugev, kuna investeeringud on enamjaolt tehtud. Varem või hiljem kukub ära ka rahavoog. Seega pikemas perspektiivis pole kasumit ega rahavoogu, nii arvas Toomas Reisenbuk. Püsiühendustest saadavad tulud ei suuda puudujääki asendada. Ma arvan küll, et parim oleks ostupakkumine kuskil 2 liti tasemelt.
Täna müügipoole ordereid hoopis vähe, kõik ootavad midagi?
Kas keegi viitsiks üles riputada LTEL tehnilise analüüsi graafiku ja pisut seda kommenteerida?
See oleks abiks küll, vaatan, et 1,40 LTL tasemele on tõus juba pikaks ajaks seisma jäänud, tuleks äkki pos. likvideerida?
Kui 1 liti kandist sai Telekomast soovitatud, siis 1.40 kandis võiks pool positsioonist kinni panna. Suhteliselt lühikese ajaga miski 40% pole ju paha. 30. juulil tulevad I poolaasta tulemused, sealt võib jälle halbu üllatusi tulla, nagu see oli eelmine kvartal.
Teoreetiliselt õige, aga mul pole aktsiaid eriti palju, 2 X müügikomisjonitasu ei ole nagu isu maksta...

Mida Telekomase tulemuste kohta üldiselt oodataxe, kas head või halba?
Trigon ootab Telekomaselt 2003. aasta puhaskasumiks ligi 54M LTL. Q1 tulemus oli peast öeldes 2M puhaskasumit. Kirvemeetodil võiks arvutada, et 2Q tulemuseks oodatakse (54 - 2) / 3 = 17.3M LTL. Niipalju kui mulle Trigonist öeldud on siis, nad ei prognoosi küll niivõrd kvartalitulemust, kui aasta kasumit. Trigoni hinnastiht on 1.5 LTL, seega on turuhind üsna lähedal. Kui soovid rahulikku und, siis soovitaks siiski müüa praegusel tasemel. Loomulikult oleneb see ka sellest, mis eesmärgil sai Telekomast ostetud, kas pikaajaliselt dividendide saamise eesmärgil või lühiajalist langust enda kasuks pöörates? Dividende ootab Trigon vastavalt 6 ja 8 senti 2003 ja 2004 aasta eest.