Telefonikõned kosmosest - AST Spacemobile (ASTS)

Kas nad saadavad aktsia kosmosesse või sateliidi?
"marti837"
Kas nad saadavad aktsia kosmosesse või sateliidi?

Jah. :)
Uudiseid: reuters.
Tänaseks planeeritud õhkutõus kahjuks ebaõnnestus.
Kanderakett, pardal kergesti süttiva kütusega ASTS, purunes ning plahvatas tagasilaskumisel.
Hoian 2021.a suvest alates keskmise hinnaga 10.80.
Hea et kätel sai vahepeal istutud:P Nüüd kiusatus midagi turgu panna, aga carlose duhh julgustab edasi istuma:)
Tänud carlos, et sellist asja rahvale promosid ja congrats, et hoidsid. Loodan, et teenisid ikka vähemalt viiekohalise summa.
Huvitav, kas sellega on ka nii nagu eelmisel aastal keegi foorumis küsis (kui NVIDIA oli jõudnud umbes 400 kanti), et kas nüüd siis õige tõus algab vms... Ma tol korral mõtlesin, et ütlen talle midagi krõbedat... aga näed, tegelt tal oligi õigus... asi tegi veel aasta jooksul 3 X.

ASTS'i jõudsin oma uimasuses panna vaid jälgimisnimekirja... nuuks

Aga küsin carlos, mis sul veel jälgmisnimekirjas või porfellis on?
"ACMR"
Tänud carlos, et sellist asja rahvale promosid ja congrats, et hoidsid. Loodan, et teenisid ikka vähemalt viiekohalise summa.
Huvitav, kas sellega on ka nii nagu eelmisel aastal keegi foorumis küsis (kui NVIDIA oli jõudnud umbes 400 kanti), et kas nüüd siis õige tõus algab vms... Ma tol korral mõtlesin, et ütlen talle midagi krõbedat... aga näed, tegelt tal oligi õigus... asi tegi veel aasta jooksul 3 X.

ASTS'i jõudsin oma uimasuses panna vaid jälgimisnimekirja... nuuks

Aga küsin carlos, mis sul veel jälgmisnimekirjas või porfellis on?

Ma arvan, et ASTS on üsna oma teekonna alguses ja praegune runup on vigade parandus. Nö retail crowd jõudis neljapäeval kohale, varasem ostmine peamiselt suured fondid, kes alates ATT ja VZ lepingutest said oma "kinnitused" kätte.
Kõik osapooled, kes seda tehnoloogiat lähemalt teavad või on testinud, kinnitavad et see töötab ja pigem räägivad ülivõrdes kui läbimurdvast tehnoloogiast.

Ma olen siia varasemalt palju viiteid ja infot pannud, mis peaks piisav olema, et ma ei hakka praegu kogu lugu ümber jutustama. Pigem küsi kui miskit täpsemalt huvitab või kui mingi teema tekitab küsimusi või kahtlusi.

Ma arvan, et pikas plaanis positsiooni ehitamine ka praeguselt tasemelt on igati ok. Ma ei oska lähiaja ennustusi hinnaliikumisele anda ja ma ei ürita seda ka kaubelda. Aga ca. aasta plaanis pikema vaatega FCF mudelid ja lähiaastate EBITDA projektisoonid tõmbavad seda hinda 100'le lähemale. Minu 2030+ hinnasihid liiguvad pigem 4-kohalise numbri poole. Lisaks, ma usun et ca. 2028+ hakkab dividende maksma. Ärimudel ja satelliitide ökonoomika lubab neil 90% ebitda marginaaliga rahamasinat luua.

Muudest aktsiatest. Ma olen seda usku, et pigem vähem ja panustada suurelt kui mingi high-conviction on olemas.
AST on selline ja see on pmt üle 90%.
Teisena hoian ORGN, mis pikas plaanis suudab ma arvan oma asjad ree peale tagasi saada. Pikalt kauples alla cash ja endiselt alla BV, mis pakkus minu arust head taset akumuleerimiseks. Samuti 2030+ teema mu pensionifondis.
Nö jälgmisnimekirjas on XERS ja HUMA, millest ma millalgi väljusin puhtalt ASTi panuse tõstmiseks. Lisaks ma ei tunne ja ei oska analüüsida nende äri kuigi hästi.
Muus osas on jälgimisnimekiri aja jooksul kasvanud üsnad pikaks, aga need on erinevatel põhjustel - õppimiseks, mingite teeside kontrollimiseks, turu jälgimiseks jne. sh ka jamasid, mis olen selja taha jätnud.

Aga kokkuvõttes, ma ei otsi eriti aktiivselt uusi aktsiaid ja tunneks end üsna mugavalt ka ühega, mis on heades kätes.
Tänud! No näis mis see ASTS edasi teeb, aga kuna ilmselt on sees juba väga palju spekulatiivset raha, siis mingil hetkel vallandub strong sell. Praeguses faasis siiski osta ei tahaks... Aga kunas ta nagu kasumit näitama hakkab? Ma mõtlen ettevõtte tegevust, mitte aktsia hinda?
Ma võtaks siin appi Scotia ja DeutcheBanki analüüsid, mis eelmisel lehel üles riputatud.
DB mudelis kasutatud TotalSubscriber numbrid ma arvan on üsna reaalselt saavutatavad. Aga lisaks on teenuse lansseerimine tõenäoliselt kõrgema hinnaga, kui selle mudeli ARPU on.
Seega konservatiivsem Subsicriber+kõrgem ARPU - sõltub kuidas hinnata ja mängida nende numbritega - ma võtaks nende 2 kaalutud numbrid EBITDA projitseerimisel aluseks.
Seega EBITDA positiivne 2025 lõpuks ja FCF positiivne 2027, võttes arvesse ka Capexi mahtu.

Mida hetkel ilmselt enam ei alahinnata, on ASTi võime praeguse seisu pealt erinevatest allikatest finantseerimiseks ressursse hankida. Ja AST on siin selgelt valinud non-dilutive optsioonid. Ehk finantseerimisrisk on minu arust minimaalne ja ca. poole aasta jooksul on siin tulemas vastavaid lepinguid.
See on reedest: ASTS PT raised to $28 at Scotiabank
"If the FCC remains firm on equivalent power flux-density levels rules, the company could find itself as the sole licensed spacecraft control system in the world’s wealthiest telecom market."

Minu pitch teile ühes lauses:
Me räägime ettevõttest, mis on alustamas teenuse osutamist 1T+ TAM'iga turul monopoolses staatuses ja mille strateegilisteks partneriteks on maailma suurimad Telecom ettevõtted.
Ma olen ka siin varem soovitanud jälgida Twitteris Kevin Mak'i, kes finantsturgude professorina ja investorina jagab päris häid mõtteid ja arusaamu ka ASTS liikumiste taga:
https://twitter.com/KevinLMak/status/1825227139446149511

Soovitan ka varasemad ASTiga seotud postitused üle vaadata.
Lisan siia ka Scotia uuendatud üllitise.

Nad on oodatult APRUt tõstnud, aga siin on mõned vead, mis teevad nende lühemad ja kaugemad projektsioonid minu arust natuke liiga optimistlikuks.

* ma arvan, et 2025 lõpuks 55 satelliiti on liiga optimistlik. Nad viitavad kirjutises, nagu 17 satelliiti oleks 1Q valmis ülesse lennutamiseks, võibolla seepärast on siin mingi viga tekkinud.
Praegu AST poolt kinnitatud ajakava on selline:
2025-Q1 alguseks on kinnitatud 1 B2 FPGA satelliidi üles saatmine. See on esimene B2, mis oluliselt suurem kui praegune BW3 ja B1. Mis tähendab, et enne miskit järgi ei saadeta, kui see on orbiidil stabiliseeritud, lahti harutatud ja testitud. Ehk siis Block2 suurem ülesse saatmine algaks 2025-Q2. Mis tempos ja kui hästi nad suudavad tootmise käima saada, seda näitab aeg. Algselt räägiti 6tk kuus, siis räägiti 4tk kuus. Ma arvan, et see tootmise tempo sõltub ka finantsidest, kui nad plaanivad minimaalsete süstidega (MNO ettemaksed) ja omavahenditest edasi liikuda.
Ehk siis ma pakun, et 2025 lõpuks on konstellatsioon kuskil 35-45 ühikut.

* 2029+ projektsioonides on satelliitide maht suurem kui mis AST on planeerinud ja millele litsents on taotletud. Full constellation maht on 243 ühikut. Globaalne kattuvus saavutatakse ca. 90+ satelliidiga ja põhimõtteliselt kõik kogused üle selle on läbilaskemahu suurendamiseks. Ilmselt on võimalik ajas seda veelgi suurendada, aga praegu on sellise eelduse väljakäimine ennatlik. Scotia pikema vaate projektsioon on hetkel oluliselt optimistlikum, kui on DB mudelis.

Tundub, et ASTS veab tervet kosmosesektorit üles. RKLB, LUNR samuti tõuse tegemas.
Minu poolt samuti suur tänu Carlosele, et ta on hoidnud kursis tehniliste üksikasjadega ja aidanud neid paremini mõista, samuti ettevõtte edusamme.
Mis puudutab suure korrektsiooni ootust, siis seda ei pruugigi loodetud mahus tulla. Olen vaadanud mõningate suurte tehnoloogiaettevõtete (Meta, Tesla, Nvidia jt sarnased nimed) graafikuid, kui nad on hakanud tuhast tõusma. Sisuliselt 10-12x tõusu pealt on alles tehtud mingi korrektsioon, aga langetud ei ole eriti palju, pigem hinge tõmmatud, ja siis on edasi lennatud. Need spurdid mõne dollari tasemelt ajavad kananaha ihule, sest on liiga kired ja vajavad taktikat, mis on väga julge, aga samas siiski oma riskitaset arvestav.
"Lord Bogdanoff"
Tundub, et ASTS veab tervet kosmosesektorit üles. RKLB, LUNR samuti tõuse tegemas.

ma natuke kahtlen, et ASTS on juba staatuses, mis sektorit liigutab.
imho ASTil on oma teema, kus mitu asja on kokku langenud.
1. Nagu varem olen juba maininud, maist alates toimunud tõusu taga on peamiselt fondide huvi. see on ilmselt jätkuv.
2. retail mainstream on seda alles enda jaoks avastamas eelmisest nädalast
3. lisaks short interesti tõus, kes iganes on seal viga tegemas- vt punkt 1
Short % of Float 19.04%
Vaatan, et see lühikeste huvi ei taha kuidagi kaduda.
Kui siin massid taha tulevad siis võib siit vabalt ka GameStop-i laadne squeeze tulla.
Eelturul võiks teha ilusa rasvase gap up ja siis vbl saaksime isegi siit ühe hea swing shordi.
Tundub lihts et lühiajaliselt hakkab power otsa saama.
GME'ga võrreldes on siin Intrisic value olemas, mida ostetakse.
Ma arvan, et parem paralleel shortide kontekstis oleks näiteks varajane TSLA?
"rinx"
Eelturul võiks teha ilusa rasvase gap up ja siis vbl saaksime isegi siit ühe hea swing shordi.
Tundub lihts et lühiajaliselt hakkab power otsa saama.

Ma ei oska hinnata, kas hinnad liiguvad homme alla või üles, aga ma soovitan natuke rohkem süveneda, kui mis kaardi peal toimub. Olen siin mitmes kohas viidanud erinevatele põhjustele, miks see viimaste kuude liikumine on aset leidnud.
Need shortid, keda ma väitsin on vea teinud, on 31.07 seisuga ja hinnaga 20.68.
Neil oli reaalselt olemas ka mingi tees ehk, et tuleb offering. See siis lisaks sellele, et "vaata charti ja on ju liiga palju ja liiga kiirelt üles läinud"
Tänaseks on ainult see tagumine argument alles jäänud ja need konkreetsed shortid on juba 80% vee all, kui neid veel järgi on.

Kui su ainuke tees on sama, et liiga palju ja liiga kiirelt ja võibolla midagi juhtub, siis sul puudub igasugune eelis.
Sest vastaspoolel on
1. ostuhuviga fondid,
2. meme retail, kes optsioonidega paugutavad (alles 3 päeva)
3. varasemad shortid, kellel on kõigil positsioonid vee all.
Lisaks,
* FreeFloatist umbes 50% on Fondide ja Insiderite käes, mis pmt on lukus. Tinglikult oli SI 40% kandis.
* Laual on endiselt mitmeid veel realiseerimata katalüsaatoreid, millest olen siin varem kirjutanud.
Näiteks kolmapäeva hommikul toimub FirstNet Authority board meeting, kus üheks agenda punktiks on "Finance and Investment Committee Resolution 37 – Recommendation on Coverage Enhancement"
MNO'dega kommertslepingud ettemaksetega - VOD, Telefofonica jne.
Ma ei oska jällegi ennustada, millal midagi juhtub.

Lihtsalt heaga, sa võid ühe ööga avastada end 30% vee all
Hei
Seega ca 65milj aktsiat peaks olema "kinni".
Samal ajal teeb stock päeva käibeid 40-75milj aktsiat.

Selle pealt tundub nõks liiga "kuum" kaup.
Vaatame, ma isikl long veel. Täna võib ilusa ilma korral meeleolu muutuda.
Nice call rinx