Teises sambas LHV + Seesam...

Vabandan LHV ees, tunnistan, et mõnus põsepuna oli pärast seda, kui sai asjatundja vastust lugeda. Minu pessimism on põhjustatud minu senistest kogemustest 2 samba pensionifondide tutvustamisel nn "asjatundjatest" pangatöötjate poolt.

Toon välja siis paar seika, mis pessimismi selle teate puhul põhjustas.
1. Hansapanga peamajas küsides tellerilt, et millised kulud on 2 sambal. Saan vastuseks : "Mingeid kulusid ei ole"! Külaskäik lõppes sellega, et rääkides kahe telleriga, kellest kumbi praktiliselt midagi ei teadnud, tuli sealt sama rumalalt tagasi tulla.
2. Ühispank siis.
Mina: " Miks peaksin just ühispanga pensionifondi valima"?
Teller: "Sellepärast, et ühispank on lihtsalt parim, vaadake viimase viie aasta tootlusi"!

Ehk siis minu puhul on usaldus kadunud pensionifondide pakkujate vastu(informatsiooni koha pealt).

Nagu ma aru saan on siis LHV edukaim hetkel, kuna raha fondiliikumise ajal on NAV olnud lühiajalises põhjas. Hea küll , kui sellist statistikat teha , siis tundub arutuskäik küll loogiline, kuid nagu aru saan, mõne aasta pärast enam madalama NAV- iga enam edukaim ei saa olla, kuna siis on esimeses foorus liitunutel kogunenud varasemalt piisavalt osakuid, mis on seoses juba aastatootlusest. Ja kogukapital ei ole enam nii suures seoses juurdetulevast rahast.

Jättes DVD-mängija kinkimise asemel see raha II samba arvele, kui suureks see võiks 30 aasta pärast kasvada?
:-) Ärge ainult öelge, et see raha ei tule inimese enda arvelt. Pole ju tasuta lõunaid.
head mõtted ei hüüa tulles:)
Enne sõnavõtmist ei teeks ilmselt paha teema valdamine.

Siiski, MSM, LHV maksab DVD mängijad kinni oma fondi valitsemistasust, mitte ei võta suvalist summat raha klientidelt marketingiks.
minu meelest on naljakas see, kui propageeritakse säästmist, siis kink tehakse laristades
ei tea kas just laristades, odavamat dvd playerit vist turult ei leiagi
Kahtlemata ei ole tegemist Arcami 20K EEK maksva tippklassi DVD mängijaga, kuid tavaliseks kodukasutuseks on pakutav Philips väga korralik pill. Mängib DivX ja MP3 faile ning mida kõike veel.

LHV peab oma klienti oluliseks ja on selle eest valmis DVD-mängija andma, laristamisega küll tegu pole.
Noh, selleks et Arcami DVD-mängija kõrgkvaliteetne pilt välja tuleks, peab endal olema vähemalt 60K maksev plasma-TV või projektor.
Minu teada on LCD allutanud Plasma tehnoloogia.
HDTV kineskoobile ei saa veel kumbki vastu. sony luks brändi qualia alt näiteks ainult high-tech torusid saabki.
jeee, www.dvd.ee ja www.lhv.ee foorumite vahel sebimine oligi ebamugav: merge of the year. :)

sC,
long Arcam
See loosimine ja nänni jagamine on natuke nigel. Siuke tunne, nagu tükk aega on LHV kruu üritanud hoida oma liini ja siis mingi hetk murdusid ja tunnistasid, et peab ikkagi püüdma massi, sest massi püüdmata ei saa ja mass teeb otsused emotsionaalsetel kaalutlustel. Ma ostaks endale ennem VW Touaregi kui otsustaks pensionifondi kasuks selle põhjal, mis nänni ma sealt saan või saada võin. Kes võrdlusest aru ei saanud, siis selgituseks: mõlemad on kohutavalt nõmedad tegevused. Meepott, tekk, diiviidiimängija, purk mädarõigast, kinkekaart Kaubamajja 250 EEK väärtuses jms ÜSK ei tohiks olla see, mille põhjal valitakse endale vanaduspäevade kindlustamise viisi.

PS Ei ole pikk pensionisüsteemis ja esialgu ei plaani ka pikaks minna.

PPS Kuulsin et Mark Cuban pidi II sammast shortima :D
Mitte et see nüüd hirmus oluline oleks, aga DIVX faile kõnealune DVP-520 riistapuu siiski mängida ei suuda.
Kuradile see pensionifond, a miks lahmida, et VW Touareg nõme on? Väga ok masin, üks parimaid linnadzhiipe, mis hetkel saadaval, imho.
Touareg on rõve :))

sB
Mis see Lexus etem on?

Muide, kas teil seal (või siin) on rahaga raske - juhtkond peab lehereklaamides modelli pannes ja loba ajades võid leiva peale teenima? Frends, kas keskendumine core businessile polegi enam trend?
Kas poleks siiski soliidsem lubada, et LHV paneb omalt poolt uue liituja kontole lihtsalt 400 kr. naiteks. Minu jaoks vordub igasugune nannijagamine lollide pyydmisega ja vaistlikult hoian sealt korvale...
mis seal vahet kas dvd või 400 eeki sulas/arvele?
Pensionikontole ei saa II samba korral midagi kanda.
Maitse üle kakeldakse.
Maitse on üldse üks kena professionaalne kategooria.

Varem või hiljem viib see tõdemuseni, et minu jumal on parem kui sinu jumal ja sellepärast ma annan sulle jalaga p...e.