Ma küll enam ei mäleta nii hästi, aga kas tohlakal mitte SX ei olnud? Mul oli DX-33. Ja mul ei olnud SDoundblasterit ( ei huvitanud ) ja CD'd (ei mäleta, ju siis ei läinud vaja). Iseenesest oli asi lihtne. Sai neid arvutte tollase tööandja tarbeks Soomest toodud ja kokku pandud ja progetud sinna juurde. Endale jäi kah üht-teist näppu.
Tin
Raulir GTFO sa ei ole leet sa oled lihtsalt üks berk noob script kiddie keda on ilmselt konstantselt pwnitud ning nüüd on perma instavajadus feimi järele aga siiski sul ei ole piisavalt expi et sinu spämm kuigipalju sensi meigiks ning antud topicus keegi sinu läga upix. Ainuke skillset mida sa kuidagi läbi häda grindid mingi mega emo laxu all on iga random topicu bashimine nagu totaalne action spammer. Üldiselt peax sa elndale questima mõne gf ja kes sinuga piisavalt pr0n-i panex ja gal sis võibolla kaoks see konstantne poyk. Igas bloody topicus pead sa mingit fubar kräppi ajama, üldiselt nii lame olla et ütelda, et ME rox kõlab samamoodi nagu FAP-iv twink setu koorilaulu taustal. Oleks sa siis vähemalt troll, oleks sul täielik retsept aga praeguses seisus sa ei kvalifitseeru isegi keskmiseks trolliks kuna mõtled kogu seda fubar kräppi tõsiselt.
Nüüd ma tean kust Skrillex oma artistnime sai.
priitp
Ma küll enam ei mäleta nii hästi, aga kas tohlakal mitte SX ei olnud? Mul oli DX-33. Ja mul ei olnud SDoundblasterit ( ei huvitanud )
Nii, jõuame teemasse,minu riist oli pikem ja mida ei olnud, ei huvitanud. :D
Aga oli jah 386 SX 16 MHz. Selle ketta keeras hiljem vussi MS-DOS 6, millel oli esmakordselt ketta kompressimise võimalus (enne olin Disk Stacker'it kasutanud). MS-DOS ragistas natuke (8h, ei julgenud katkestada ka), ja oligi kettake pees. Tööarvutiks oli samal ajal Macintosh IICi, millel 8 mega mälu ja lausa kaks molu, ühel neist miljonid värvid (13") ja teine 21" (256 halltooni) (eriteadaanne priitp: SEE ei olnud veel see, mida sina kohe mõtled!).
Photoshop 1.1 undo võttis sellisel pillil aega 10 minutit, kui töötlesid umbes 15 megast pilti.
Eredamatest hetkedest veel Macintosh Quadra 950 16 GB RAM ja 20" molu aastal 1996, siis oli see disainerite palverännaku objekt. Naljakas on neid isegi oma praeguse telefoni näitajatega võrrelda, rääkimata praegusest tööarvutist, millel 24 GB mälu 4TB RAID'i ja 8 proset.
Ei, mind see helikaart pole kunagi huvitanud :-) Kui CD'd oli vaja kuulata, siis ma ostsin Kunderi Selectist 11K rubla eest selle:
siiamaani on alles ja mängib. See 11K rubla koosnes ühest õllekasta saadud (vahetasime ülekanderublasid - enne seda olime 110K eest karbi AutoCadi müünud kusagile kuhu enam ei mäleta, äkki oli Norma) 1, 3 ja 5 rublastest milledest enamus olid sellised mis vaid kahe käega ulatades koos püsisid. Select müüja luges kogu summa rublapealt üle.
Bang on võrratu, need slim mudelid on ebays siiani suht kirve hinnaga.
Mingimoment sain endakätte reliikvia mis siis oli 94. aastal toodetud sparcstation 5 70 mhz prosega ning sony trinitron monitoriga. Peab ausalt ütlema, et nii puhtaid ja ilusaid värvitoone ei ole ma siiamaani rohkem näinud. DSIMM mäludega, mis oma välimuselt juba meenutasid natuke DIMM-e :)
Üllatavalt võtab praegugi masin ilusti pildi ette, aga kahjuks CD on läbi ja OS peetis, ei ole viitsinud korda teha.
Vanasti olid arvutid tehtud terasest ja sysadminid karastatud põrgutules Chuck Norrise enda poolt.
Üllatavalt võtab praegugi masin ilusti pildi ette, aga kahjuks CD on läbi ja OS peetis, ei ole viitsinud korda teha.
Vanasti olid arvutid tehtud terasest ja sysadminid karastatud põrgutules Chuck Norrise enda poolt.
Disainimõtes võrratu, sisumõttes kahtlane, mul oli telekas kunagi, jube kuidas oli tal vigu, sisuliselt tuli välja, et oligi pigem mingi Grundig või Philips, aga kenas kestas. Audiofiilid-hõbekaablionarid ei pea ei B&Od ega Boset millekski.
Samsung monitor Porsche disain 17" maksis 2001.-l 12,5kEEK. On siiani alles ja näitab videovalve küljes pilti. Ja disain oli tõesti tasemel, isegi praegu ei ole häbi seda riiulil hoida.
Esimeses töökohas tuli alustada 086-ga. Oli selline pisikese rohelise ekraaniga, kõvaketas oli 10 mega ja 5" floppy andis kõvasti salvestusmahtu juurde... soomlased olid koonerid, tegelikult oli juba 286-te aeg.
Esimene kogemus PC-ga oligi veidi enne seda 286, millel ma oma diplomitööd trükkisin. priitp andis arvutitunni, kus pani Nortoni käima ja seletas et .exe ja .bat kohal Enteri vajutamine paneb programmi tööle ja muud failid on igasugu soga hoidmiseks. Edasi läkski katse-eksituse meetodil.
Wolfenstein on muidugi klassika. Nostalgiast katsetaks seda versiooni uuesti kui kusagilt kätte saaks. Ehk keegi oskab viidata?
Esimeses töökohas tuli alustada 086-ga. Oli selline pisikese rohelise ekraaniga, kõvaketas oli 10 mega ja 5" floppy andis kõvasti salvestusmahtu juurde... soomlased olid koonerid, tegelikult oli juba 286-te aeg.
Esimene kogemus PC-ga oligi veidi enne seda 286, millel ma oma diplomitööd trükkisin. priitp andis arvutitunni, kus pani Nortoni käima ja seletas et .exe ja .bat kohal Enteri vajutamine paneb programmi tööle ja muud failid on igasugu soga hoidmiseks. Edasi läkski katse-eksituse meetodil.
Wolfenstein on muidugi klassika. Nostalgiast katsetaks seda versiooni uuesti kui kusagilt kätte saaks. Ehk keegi oskab viidata?
F you priitp! Positiivse poole pealt - aju on imeline, salakambri asukoht oli meeles kaks dekaadi.
Kuna priit juhtis siin vahepeal teema audio peale siis mul tuli meelde selline pill:
http://audio-database.com/AKAI/player/gx-f71-e.html
Õnnestus sellist kunagi näppida - tol ajal oli võimalus osta ikka uskumatuid mehaanika ja elektroonika inseneritöö musternäidiseid. Kaasajal taandub kõik ikka ühele chipile. Kuna tegemist oli 3-helipealise pilliga siis oli võimalus salvestamise ajal teha proovikuulamist ja kui aus olla, siis läbi korraliku võimendi ja väga heade kõlarite ei olnud võimalik eristada, milline heli tuli CD-lt ja milline kassetilt (kroom).
http://audio-database.com/AKAI/player/gx-f71-e.html
Õnnestus sellist kunagi näppida - tol ajal oli võimalus osta ikka uskumatuid mehaanika ja elektroonika inseneritöö musternäidiseid. Kaasajal taandub kõik ikka ühele chipile. Kuna tegemist oli 3-helipealise pilliga siis oli võimalus salvestamise ajal teha proovikuulamist ja kui aus olla, siis läbi korraliku võimendi ja väga heade kõlarite ei olnud võimalik eristada, milline heli tuli CD-lt ja milline kassetilt (kroom).
tohlakas, 16G mälu on ka tänapäeval päris hea tulemus, mis siis veel aastast 1996 rääkida :)
MB loomulikult offf
Turuprotektsionism Valgevene moodi
- On the first of July 2010, all sites Belarusian legal entities and individual entrepreneurs, including the sites of state institutions, which are realized through the goods, works and services in Belarus must be physically transferred to the territory of Belarus. Moreover, the Belarusian hosting provider is the first in July 2010 will not be eligible to use to provide services to the hosting servers that are located in other states. He can use these servers to provide services outside the territory of Belarus, but the servers that are online resources of government agencies, individual entrepreneurs and legal persons should be in the territory of Belarus.
Otherwise, the organization, which is in this foreign host, there is a violation of the Decree № 60, and hosting provider, who is also a resident of Belarus, there comes a violation of paragraph 2 of the Decree № 60 that Internet services in Belarus Belarusian companies should be carried out only with the use of networks, systems, and resources located on the territory of Belarus.
Individuals may use foreign hosting when using their sites, they do not have any services not sell goods and so on. But if the Belarusian hosting provider offers Belarusian users - individual hosting overseas, there is no violation on the part of the user, and on the part of the provider.
- On the first of July 2010, all sites Belarusian legal entities and individual entrepreneurs, including the sites of state institutions, which are realized through the goods, works and services in Belarus must be physically transferred to the territory of Belarus. Moreover, the Belarusian hosting provider is the first in July 2010 will not be eligible to use to provide services to the hosting servers that are located in other states. He can use these servers to provide services outside the territory of Belarus, but the servers that are online resources of government agencies, individual entrepreneurs and legal persons should be in the territory of Belarus.
Otherwise, the organization, which is in this foreign host, there is a violation of the Decree № 60, and hosting provider, who is also a resident of Belarus, there comes a violation of paragraph 2 of the Decree № 60 that Internet services in Belarus Belarusian companies should be carried out only with the use of networks, systems, and resources located on the territory of Belarus.
Individuals may use foreign hosting when using their sites, they do not have any services not sell goods and so on. But if the Belarusian hosting provider offers Belarusian users - individual hosting overseas, there is no violation on the part of the user, and on the part of the provider.
Natuke nostalgiat umbkaudses kronoloogilises järjekorras:
Supaplex, Leisure Suit Larry, Doom, C&C, DN3D, Death Rally, QuakeWorld, HOMM, GTA (2D), AoE. Ja LAN-partyd kontoris või arvutiklubis.. IPX protokolli peal :)
Supaplex, Leisure Suit Larry, Doom, C&C, DN3D, Death Rally, QuakeWorld, HOMM, GTA (2D), AoE. Ja LAN-partyd kontoris või arvutiklubis.. IPX protokolli peal :)
SimCity, Zeliard, Prince, Death Track, F1GP (GPEGA.EXE),Lotus Ultimate Challenge,Elvira Mistress of the Dark (ise häkitud savegamedega),Xenon 2 Megablast (ise häkitud savegamega), Kicks (kurat, kust KICKSi remake saaks?)
Mis selle tetrise kohaliku klooni nimi oligi?
totrus - Pontu alias ... no ei suuda kodanikunime meenutada.
Mart Palmas siis kodanikunimega