prantslased harrastasid seda ilusat LAN-i veel paar aastat tagasi :)
Elion jälle müüs kunagi lahkesti rouditud Fix IPga koduühendusi. Kaks /30 võrku pandi huugama iga sellise ühenduse peale. Mul isegi oli mingi aeg sihuke kodus täitsa olemas.
Offf
Oeh... see asi polnud niisama lihtne.
Microsoft tegi Apple jaoks oma Offitsat. Ja siis mõtles Bill, et kurat, GUId on ikka üks kuradi papiauck, peaks ka tegema.
Päris nii see ei olnud. Microsoft visandas koos mõne Apple juhtivtöötajaga nö maailmavallutamise plaani, mis oleks Applest teinud sisuliselt arvutituru ainuvalitseja. Jobs (ja vist ka Gassee) tõmbasid sellele plaanile aga vee peale, sest nende arvates polnud Apple arvuti selline asi, mida iga keskmikust töll võiks endale hankida. Ega peale seda Gatesil eriti muud üle ei jäänudki kui ise asja kallale asuda. Apple on kogu aeg püüdnud luua tooteid, mida tarbiksid see grupp, kes enda arvates pole keskmikust töll. See töötab täpselt niikaua kuni Apple kliendil on vähemalt 1 asi ette näidata,mida konkurentidel ei ole.
Ega me muidugi kõike teada ei saa, mis "tagatubades" räägiti. Ja tegelikult peaks sellised artikleid kirjutama allikad kõrval, mitte mälu järgi, nagu mina. Kindlasti võisin ma nünassides eksida.
Ouline pole mitte see. Oluline on see, et kõik, kes on Billi juttu väga siira kullana võtnud ja MSiga tihedat koostööd teinud, on varem või hiljem tünga saanud. Bill võtab jälle vaiba otsast kinni ja ... viuhhhh!!!
Aga nihuke see biznis kord juba on.
Ouline pole mitte see. Oluline on see, et kõik, kes on Billi juttu väga siira kullana võtnud ja MSiga tihedat koostööd teinud, on varem või hiljem tünga saanud. Bill võtab jälle vaiba otsast kinni ja ... viuhhhh!!!
Siinkohas tasub veel meeles pidada, et 90ndatel oli turg oluliselt segemnteeritum kui praegu. Alumises otsas olid mintmesugused 8-bitised (tuletame meelde, et veel 286 peeti koduarvuti jaoks ilmselgelt liiga võimsaks küpsiseks).
Enamasti said nad oma asjadega hakkama kuna graafika, heli ja muude selliste asjade jaoks olid neil lisakivid.
Microsoftil oli ju käpp sees MSX reas. Siis oli veel C64 ja Amiga. Oli Acorn ja oli Apricot. Ja ilmselt oli veel asju, mis nüüdseks on peaaegu unustuse hõlma vajunud.
Enamasti said nad oma asjadega hakkama kuna graafika, heli ja muude selliste asjade jaoks olid neil lisakivid.
Microsoftil oli ju käpp sees MSX reas. Siis oli veel C64 ja Amiga. Oli Acorn ja oli Apricot. Ja ilmselt oli veel asju, mis nüüdseks on peaaegu unustuse hõlma vajunud.
Offf, pigem ikka 80-ndatel. Aastal 91 oli 386 koduarvutina täiesti normaalne aparaat, mitte mingi eriline overkill.
91 ? hull peast 91 oli 386 täielik müstika, isegi ülikoolide ja koolide juures. 93 aastal me aga võisime juba rääkida 386 kodukasutusest. Maksis tolajal selline asi kordades rohkem kui mõni korter.
Tin, püsi pükstes, Offf räägib maailma trendidest. Ning ookeani taga ei olnud 1991 aastal 386 mitte midagi sellist, mille peale ülikoolides eriliselt kulmu oleks kergitatud.
Meil siin oli pilt pisut teisem, ehkki leidus mitmeid inimesi kellel juba tol ajal 386 kodus kasutusel oli ning see oli isiklik, mitte mingist riigiasutusest "laenatud"
Meil siin oli pilt pisut teisem, ehkki leidus mitmeid inimesi kellel juba tol ajal 386 kodus kasutusel oli ning see oli isiklik, mitte mingist riigiasutusest "laenatud"
Noh... "normaalseks" tööjaama hinnaks loeti tollal $10 000
Selle raha eest võis valida tõesti nii x86 kui näiteks Suni või Alfa vahel. Pluss neid väiksemaid tootjaid oli veel.
Koju ikka päris suvaline mats sellist kraami ei saanud. Kodukasutaja tase oli ikka snes vms.
Selle raha eest võis valida tõesti nii x86 kui näiteks Suni või Alfa vahel. Pluss neid väiksemaid tootjaid oli veel.
Koju ikka päris suvaline mats sellist kraami ei saanud. Kodukasutaja tase oli ikka snes vms.
Ziff maailmatasemel jah, sul on õigus, maailmad olid tol ajal väga erinevad :)
Kui ma tahan arvutil jahutusventilaatorit vahetada ja ostan poest uue, kas siis ventilaatori poolt puhutav tuul on ventilaatoriga komplektis või tuleb see juurde osta?
Mike, tuult müüakse eraldi -- saadaval elektroonika- ja kontorikaupadega äritsevatest asutustest. Müüakse balloonikaupa, peal tavaliselt kiri "Compressed gas cleaner", "compressed air" vms. NB!!! Peab vaatama, et tegu oleks mittesüttiva variandiga -- osad sellised on propaani baasil ning võivad põlema minna...
Offf
Ega me muidugi kõike teada ei saa, mis "tagatubades" räägiti. Ja tegelikult peaks sellised artikleid kirjutama allikad kõrval, mitte mälu järgi, nagu mina. Kindlasti võisin ma nünassides eksida.
Minu arvamus põhineb Jim Carltoni raamatul "Apple". See OS/2 lugu ei olnud ka mitte päris nii must-valge nagu püütakse seda välja tuua. Microsoftil ja IBMil olid mõnevõrra erinevad vaated asjale. IBM( ja ka Apple) arvasid siis it-maailmas on kõige tähtsam riistvara müük, Microsoft jällegi arvas et tarkvara. Vaata näiteks http://en.wikipedia.org/wiki/OS/2
Kurat, tavaline pessukas maksis eestis kasutatud Audi 80 hinna. Kasumimarginaal oli 40-50%. Kuidas muidu rikkaks said mõned mehed :)
Offf
Kurat, tavaline pessukas maksis eestis kasutatud Audi 80 hinna. Kasumimarginaal oli 40-50%. Kuidas muidu rikkaks said mõned mehed :)
Peale saksast pärit Audi olid rikkaks saamise võrrandis osalised ka saksa margad. Nii ida- kui lääne saksa omad. :)
Jah... olid ajad. Aga jäägem ikka meie armsa IT juurde.
92 kevadel oli mul 386, millel 100 mega ketast ja 4 mb mälu. Haruldusena olid veel peal SoundBlaster (mono) ja CD-ROM ühekordse kiirusega. Need kaks viimast olid suured haruldused. Mäletan, et kui upgradesin mälu 4 mb võrra maksis 1 mega 1k EEK.
See oli karm pill. Neplohko zhili
tohlakas, tol ajal sellise masinaga olid sa demigod :)