Eks seda näita aeg kui usaldusväärne ja eksimatu on robot.
Kõik ei ole kuld, mis hiilgab
muide, see väga kaasaegne tavaauto kah tahab kangesti inimjuhti käsutada ja õpetada, mis kaugeltki kõigile inimjuhtidele ei meeldi
Ma olen väga skeptiline igasuguste haipide ja loosungite suhtes. Ostke elektrikas - päästke planeet ! Ärge valmistage elektrit põlevkivist, kivisöest ja maagaasist - päästke planeet ! Ärge kütke ahju või kaminat küttepuudega - päästke planeet ! Tehkem sood ja mülkad tagasi - päästke planeet ! kui te omavahel tonksutades lapsi ei saa, siis ostke need välismaalt !
See kõlab kangesti nagu mingi mitšuurinlus : meie ei vaja looduselt armuande, me võtame need oma jõu ja mõistusega ise !
Mis sellest mitšuurinluse värgist ja neist loosungitest sai, on teada.
looduse annid on aga mõnusad - olen ise kah varemalt marjul ja seenel käinud, sauna jaoks ehtsa kaseviha teinud, kuldnokale pika ridva otsa pesakasti meisterdanud, ehtsast linakiust linadel maganud … Kõik inimese elus ei pea olema hüper-super robotlik ja tehislik
Planeedil pole aga sooja ega külma sellest, kes või mis neid autosid juhib ja kes või mis maksasiirdamise operatsioone teeb.
ja ometi ma ütleks et need AI bändid on, vähemalt YT-s, edukamad kui keskmised eesti artistid, vähemalt kuulaja numbrite poole pealt.
naljakal kombel just paar päeva tagasi mõtlesin sama asja mis Offf. Istud ummikus, ütled oma auto AI-le et küta midagi Taukari stiilis ja tuleb terve playlist sulle ette kohapeal vormitud lugusid. Esiteks saad selles stiilis uue loo nagu ise tahad, mis ikkagi natuke teistmoodi ja teiseks see tunne, et väheke “oma” ka, kuna minu prompt selle lõi
Üldiselt 25 aastat hobimuusikuna võin öelda, et olukord üsna nukker küll.Need mitukümmend tuhat raha mis ma pannud aastate jooksul + kõik kunstiga seotud närvirakkude kulutamised vs suno 12 euri kuus subscription, kuhu viskad oma prompti ja tulemus käes. Tavakuulaja sul vahet ei tee kas AI või ei, või veel hullem, ei huvitagi tegelt kas selle teose (misiganes vormis) taga on aastaid rasket tööd ja õppimist või tund aega internetis
Kaugel pole ka ajad, kus AI ütleb inimesele, mõõtes tema ajulaineid, millist sünteetilist muusikat kuulata-vaadata. Inimene paneb VR-prillid pähe ja see custom-made kraam saab olema kangem kui LSD.
Ma SAAN ARU, et autotootjal “king bitšitab” ja KaZumm teenitakse “lisade” pealt, aga mitte reaalse asjaga… tra, theke siis oma “proprietary” slot…
aga Auto “tainmenti” cpud, rami ja wifi ja xG moodulit võiks ikka uuendada saada.
Lugedes seda teemat hakkab isegi minusugune tagurlik taat aru saama, et inimeste tulevik on tume, sarnaneb kangesti filmiga Kin Dza-Dza
toit on plastikust
kunstlik meelelahutusmuusika on nii jäle, et isegi amatöörlik onu Vova etendus viiuli saatel rahvale kangesti meeldis ja nad andsid hea jootraha
3)kõik teavad , kes kelle ees sitsima peab.
4 võmmidega ei maksa jamada
5 ) Isandate Isand ilmub rahvale vaid holograafilisel kujul
Isegi kui ainult mõtled, siis pead selleski valetama, sest kui ei valeta, siis sind paljastatakse.
Pisike naturaalsest puust killuke ehk tuletikk on kõige suurem varandus
minu jaoks oli kõige jubedam ikkagi see, et isegi oma mõtteis tuleb valetada.
Rääkides ja kirjutades valetatakse niikuinii meeletult palju
Kui inimesed selleni jõuavad,et mingi AI-d kasutav kiip sul mõtteid loeb, siis on kööga. Kirdõkk …
Aga eks Danelial oli see film ka kriitika soveti ühiskonna pihta.
Roostes ja krigisev tehnika, miski ei tööta nagu oleks vaja, tohutu valetamine ja viirastuslik Suur Liider.
Mõttekontrolli saab muidugi teostada ka teisel moel kui mingi kiibi ja super AI-ga. Lapsest saadik pestakse ajusid ja hakkabki inimene mõtlema nagu vaja. Ja kannab ka ette etsilopile, et kes mõtleb valesti. Sellel läheb haprasti .
Nii vähe kui mina ka lennusõite olen teinud,( ei armasta eriti seda reisimiseviisi ) on seal piloodid kah kogu aeg olemas.
Võib-olla tood siis näiteid lennukompaniidest, mis lennutavad reisilennukeid ilma inimpilootideta .
Tehnoloogia-arglik stagna oskab siis neist eemale hoida
OK, kui neil “jälgijail” mingit lennuki piloteerimise skilli pole vaja, sest lennuk lendab ju puha ise siis nad võtavad suvalise molu sinna ja maksavad talle mingi 100 k aastas palka + lisatasu iga lennu eest. Ja need ülbed jälgijad veel ähvardavad streigiga, nõuavad jälgimise eest töötasu tõusu, odavaid lennupileteid pärast seda kui 58-aastaselt pensile lähevad, mingi jälgijate ametiühing võitleb viimseni selle eest
sa ei saa suvalist molu sinna panna, sest ohutus jne, alati võib tulla eriolukordi, erilisi ilmastikuolusi, jutt käis siin ikka enamusest lennuajast, mil on kõik autopiloodi juhtida. Saad aru küll, millest jutt on, aga no rakse on tunnistada.
Ryanair on muidugi firma, mis tõenäoselt kogenud piloodi või lennukikapteni esimene valik ei ole…kui tal on tööandjat valida. Ja lennuametid on üsna karmid oma nõuetes turvalisusele, peavadki olema.
Õhust raskema lennuaparaadi häda on selles, et kui see alla kukub, siis on hoog tavaliselt nii suur, et kipuvad laibad järel olema.
Viimane selline suurem intsident oli ligi aasta tagasi
Dirižaabli ja õhupalliõnnetustes pole kah midagi lõbusat, kuid nii Umberto Nobile meeskonnast kui Hindenburgi jubedas õnnetuses jäid rohkem kui pooled mehed ellu
“The PC is being reinvented,” Nvidia CEO Jensen Huang said in a press release. “For forty years, you launched apps. Click. Type. With RTX Spark and Microsoft Windows, you ask — and the PC does the work. RTX Spark brings everything NVIDIA has built — CUDA, RTX, our AI platform — into a single superchip. Local agents. Frontier models. Creative workflows. RTX games. All on a laptop. This is the new PC. The personal AI computer.” https://www.eweek.com/news/microsoft-nvidia-ai-pc-surface-windows-arm
Selline arvutite kasutusmudel ei ole seni eriti tahtnud jalgu alla saada.
Vt näiteks Google Gemini, mis tuleb kõigi Android telefonidega vägisi kaasa, kusjuures 50% juhtudest on seda alla PhD opsüsteemides võimatu eemaldada.
Või need AI kirjaklambrid Offices ja Adobe produktides.
Vähemalt 90% kasutajatest vihkavad neid.
Lisaks on näiteks meil Alexa, kes arvab, et ka “kaheksa” on ta nimi. Pmst ei kõlba millekski peale tulede põlema panemise ja kustutamise.
Probleem on selles sõnalises UI-s - mul on lihtsam ise paari nuppu vajutada, et mu tehnoloogiline käepikendus asja täpselt nii tehtud saaks nagu ma tahan, selle asemel, et veidike lolli AI-ga 15 min vestelda, mille jooksul ta suudab mõned asjad veel lisaks ära rikkuda.
Ma jäin eile õhtul ühe AI-ga vähe pikemalt lobisema, ainult paar nime ja mõned aastaarvud ja siis äkki AI libastus ja pöördus minu poole eesnimega, see isiku tuvastamine käib neil küll kergelt.
See oleks muidugi huvitav ülesanne, et kas AI suudaks paljalt siin foorumis esitatud foorumlaste tekstide põhjal ( kui tal pole foorumi registreerimisandmeid ega ka IP aadresse, kust neid tekste tipitakse arvutis ) kindlaks teha kasutaja nime, isikukoodi, aadressi, perekonnaseisu ja nuhkida välja ka personaalse fotoalbumi sellest ajast alates kui see kasutaja sai esimese isikut tõendava dokumendi.
Ma pole selles päris kindel, kuid äkki kurinahk suudabki…
Sihukest AId hakka kasvõi kartma … HAL 9000 on kõigil meeles