Alles üle eila kulutasin peaaegu tunni selleks, et selgitada AI-le oma lahenduse mudelit ja saada mõned “musta töö” jupid delegeeritud. Tegemist oli MITTESTANDARDSE lahendusega.
Copilot oma “miljonite teadmiste baasil” ajas umbes 4-5 korda idioodi järjekindlusega oma joru, enne kui ma suutsin talle veenvalt selgeks teha, EI SEE EI TÖÖTA.
“Triljonite teadmiste baasil” minu eesel. Mind ei huvita “triljon teadmist” kui mul on parasjagu vaja eriolukorras erilahundust mis on “triljoniesimene”.
NB! Päris mitu korda tuli Copilotile ka slgitada, et ÄRA TEGELE mõtlemisega ja “lahenduste” soovitamisega. See on MINU töö. Sinu töö on kokku käkerdada paar konffijuppi konkreetse lahenduse implementatsiooni jaoks. “Tea oma KOHTA, mustatöömees!!!”
Sa ikka adud, et see Rubin arhitektuur jõuab kasutajateni selle aasta teises pooles?
Aga kui ei jõua?
Ja miks see Rubin oluline on ja selle jõudmine oluline on?
Niikaua kuni tellija ise ka täpselt ei tea, mida ta tahab, ei tea seda ammugi ka AI.
Täpsustus, AI-d meil pole, ei tule ka lähimal ajal. LLMi nimetatakse AIks täiesti ekslikult.
Paraku näeb juba ka igasugu “Senjöör arhitekt” tiitlitega tegelastelt arvamusi, et egas kavaliteet olegi nii oluline, tarnekiirus on. No et tarnidki muudkui kiiresti vigaseid versioone kuniks ükskord täppi läheb (loe:lõpmatu arv ahve + trükimasinad= kõik universumi saladused). Kuidas esimese N versiooni tarbijad (kujutage ette näiteks liikluse juhtimist või hoonete/rajatiste projekteerimist) sellesse suhtuvad, ma küll kindel ei ole. Esimese 30 minutiga 3 laipa aga siis hakkasid fooritsüklid õigesti tööle ja kõik sujub paremini kui varem?!
Mul oli eelmisel aastal juhus, et täiesti mittepraktilise ülesande puhul oli mul vaja inglisekeelsete sõnada nimekirja mille pikkus on 8 sümbolit. 2 ja 8 täht on sama ning 3 ja 6 täht on sama. Proovisin mitme LLMiga. Ja vastus ei saanudki. Tund aega proovisin sportlikust huvist. Siis lõin käega ja laadisin sõnade nimekirja ja tegin ise regexiga ära poole tunniga. Ehk siis kui on küsimus, mida keegi pole enne küsinud, kus LLMist on samapalju kasu kui pulli tissidest.
Kas tehti mingi reaalne demo ka selle Rubiniga ? Niipalju kui ise jõudsin jälgida, siis Jensen kuulutas selle lihtsalt välja ja oli mingi tavaline esitlus.
Mina ei ole it inimene.
Kogu seda asja sai hiljuti katsetatud ja võrreldud sellega, mida mida isiklikult teatud asjade kohta tean. Tulemus oli ikka v imelik… mingeid turuväärtusi pandi nii reaalsest elust ca 50 % mööda )))
Ok,mingi tausta selle baasil saab luua ja on ka kasulik…))))