Tere! Kas tasub, mis oleks optimaalne hind? Investeerimisvõimalused pole väga suured, 50000 krooni kandis? Taotleksin lühiajalist väikest kasumit, telekomiga õnnestus? Tänud kõigile, aega vähe!
Loe foorumit: Uus börsi ettevõte
Kas Sa sarkastilisi vastuseid kah ootad?
Kas valesti vastamisel sanktsioonid ka järgnevad?
Muidu optimaalne hind oleks nii Telku praeguse turuhinna kanti.
Muidu optimaalne hind oleks nii Telku praeguse turuhinna kanti.
Ok võtan asja leebelt.
Sa ei saa siit adekvaatset vastust kas tasub või mitte.
Keegi ei võtta riski enda kanda.
Heal juhul saad fakte mille põhjal pead ise otsustama.
Pikas perspektiivis on tõenäolisem teenida kui lühemas.
Norides tahtsin Sulle öelda, et ära keeruta ütle kohe, et raha vaja ja mitte vähe.
Siis pane siia oma a/a nr. ja kellel on see saadab Sulle.
Sa ei saa siit adekvaatset vastust kas tasub või mitte.
Keegi ei võtta riski enda kanda.
Heal juhul saad fakte mille põhjal pead ise otsustama.
Pikas perspektiivis on tõenäolisem teenida kui lühemas.
Norides tahtsin Sulle öelda, et ära keeruta ütle kohe, et raha vaja ja mitte vähe.
Siis pane siia oma a/a nr. ja kellel on see saadab Sulle.
võid küll asja leebemalt ja rahulikult võtta ja norida pole ka mõtet. Sinu raha mul küll vaja pole, elan niigi piisavalt hästi, lihtsalt raha, mis hetkel kontol lihtsalt seisab võiks ju midagi teenida. Ega ma ootagi ühest vastust, vaid erinevaid arvamusi (ilma sanktsioone rakendamata), loomulikult otsustan ise.
Milleks ironiseerida? Inimesel väga konkreetne mure.
Jana,
Hind oleneb sellest, kui suur soov aktsiaid saada. Kui on kindel soov aktsiad kontole saada, siis tuleks märkida ülemise äärega ehk ilma hinnata. Siis saad selle hinnaga, mis pakkumisel kujuneb (kõik investorid saavad ühe hinnaga).
Kui aga oled enda jaoks välja vaadanud hinna, mis on maksimum, mida oled valmis maksma, siis tuleks märkida selle hinnaga. Viimasel juhul on ohuks see, et kui märgid hinnaga 145 ja IPO hinnaks kujuneb 150, siis ei saa üldse aktsiaid (numbrid on näitlikud).
Jana,
Hind oleneb sellest, kui suur soov aktsiaid saada. Kui on kindel soov aktsiad kontole saada, siis tuleks märkida ülemise äärega ehk ilma hinnata. Siis saad selle hinnaga, mis pakkumisel kujuneb (kõik investorid saavad ühe hinnaga).
Kui aga oled enda jaoks välja vaadanud hinna, mis on maksimum, mida oled valmis maksma, siis tuleks märkida selle hinnaga. Viimasel juhul on ohuks see, et kui märgid hinnaga 145 ja IPO hinnaks kujuneb 150, siis ei saa üldse aktsiaid (numbrid on näitlikud).
Minu prognoos: Pakkumisehinnaks saab 138 eek. Esimesel päeval börsil on hind 136 eek. Pärast Q2-raporti 130 eek.
stefan, wanna bet? :-D
Mina jälle kuulsin kuidas see ülemine äär (mis minu meelest on ridikjulõs, aga mis sest) kujunes. Et investeerimispangad "vajutati" linna poolt lihtsalt ära. Kui raha üldse pole, siis saabki kahte moodi mängu mängida - kas annad kõik ära ja odavalt, et pappi saada või vastupidi, pipardad ja võtad maksimumi. Isegi kui see on totter hind.
Mis ma veel kuulsin - ükSS teine investeerimispank Eestis olla teinud hinnalt parema pakkumise, ometigi valiti teised korraldajad. Kogemustes ei saa asi olla, sest too investeerimispank on Eestis selle valdkonna tegija nr. 1. Huvitav huvitav, kes kuidas ja keda määris?
Mis ma veel kuulsin - ükSS teine investeerimispank Eestis olla teinud hinnalt parema pakkumise, ometigi valiti teised korraldajad. Kogemustes ei saa asi olla, sest too investeerimispank on Eestis selle valdkonna tegija nr. 1. Huvitav huvitav, kes kuidas ja keda määris?
stefan,
minu vastavad numbrid oleks 148.64, 153 ja 150 :-)
minu vastavad numbrid oleks 148.64, 153 ja 150 :-)
Hehee optimistid või loodavad saada 135 eeguga IPO..Vähemalt niipalju kui mina kuulnud olen ostab terve ÄP toimetus maximumhinnaga(puhas spekulatsioon).Fakt on see,et aktsiaid on vähe ja tahtjaid palju.Isegi minu tutvusringkonnast,kes kunagi pole aktsiaid näinud,tahavad IPOL osaleda.
Ja võib tõesti juhtuda olukord,kus maximumhinnaga saabki ainult 20 k ulatuses.
Ja võib tõesti juhtuda olukord,kus maximumhinnaga saabki ainult 20 k ulatuses.
Hehee, ka juhul kui tasakaaluhind jääb maksimumhinna kanti, ei välista see ometi kahe järgmise numbri jäämist stefani pakutu lähedale :)
kas stefan tahab öelda, et aktsia hind börsi esimesel kauplemispäeval langeb?
Märkimise mõte on ju vist selles, et esimeste päevade tõusuga teenida (mitte aga IPO-l osalemine iseeneses)? Kui aga märkimishind on kõrge, siis kas tõusu ikka järgneb?
Ehk siis, mis mõte on osta 160-ga, kui esimeste päevade tõusu tõenäosus on väike?
Targem siis ju veidi oodata ja odavamalt osta
Ehk siis, mis mõte on osta 160-ga, kui esimeste päevade tõusu tõenäosus on väike?
Targem siis ju veidi oodata ja odavamalt osta
Jantsa, stefan tahab seda öelda jah, kuid eks ta ilmselt ennustab kohvipaksu pealt.
Jkerr, märkimise mõte on ikkagi see, et aktsiaid omandada, esimeste päevade tõus oleks spekulatsioon ja seda on väga raske ennustada.
Jkerr, märkimise mõte on ikkagi see, et aktsiaid omandada, esimeste päevade tõus oleks spekulatsioon ja seda on väga raske ennustada.
Aktsiaid saab 1.juunist omandada ka börsilt;)
Üldiselt on stefan enamustes oma väljaütlemistes üsna pessimistlik,ehk leedu telku väljaarvata.
ma pakun 158, 171, 179
Ma oleks nõus 500 EEK panustama selle peale, et kõik Stefani poolt pakutud numbrid on liiga väiksed... Stefan, kas betime?