Tallinna Vee aktsiate ost

To kristjan.lepik

"Kui on kindel soov aktsiad kontole saada, siis tuleks märkida ülemise äärega ehk ilma hinnata." - Mida tähendab ilma hinnata? Kas pakkumise lahter tuleb jätta tühjaks?

Ise olen siiamaani aru saanud, et märkides ära maskimumhinna saab aktsia igaljuhul kätte, kuid samas soetsuhinnaks kujuneb turuhind (st millega lõpuks müüakse).
Kes on nii loll, et on nõus midagi ostma iga hinna eest!
"ilma hinnata" oli mõeldud ülekantud tähenduses - kui märgid kõrgeima hinnaga, siis tegelikult oled nõus iga hinnaga pakkumises osalema. Ülempiir on 160.38 ja üle selle ei saa hind kuidagi minna.
160.38 on põhjendamatult kõrge hind fundementaalselt, 90-100 võiks osta ...
tegemist ei ole mitte pakkumise vastuvõtmisega vaid pakkumise esitamisega
seega isegi max hinda pakkudes võid ilma jääda kuna otsustatakse üldse mitte müüa
Yanek, ma ei näe praktikas mingit võimalust su spekulatsiooni teostumiseks.
Isiklikult leian,et TV on põnev spekulatsioon. Esmalt seetõttu, et hinnavahemik on suur ja kõik nuputavad, arutlevad hinna põhjendatuse üle. Milline meediamull ütleks!
Teisalt spekulatsioonid saavad tuge sellest potentsiaalsest rahamassist, mis hansast välja voolas ning siinkohal võiks pakkuda, et hind läheb raketina üles!
Kolmandast küljest võtab hoogu maha eesti turu ettevaatlikuks muutumine ning Merko tulemuste langus, mis paneb mõtlema kas asjad ja majandus on ikka nii roosiline, kui aktsiahinnad seda eeldavad!
:)
miks kristjan
kui nii era kui inst inv pakuvad madalama hinna poole
äkki omanikud mõtelvad ringi?
See 160,38 ongi iga hinna eest ostmine kui näiteks kolme nädale pärast 20% alla tuleb.
Mõned rumalused jäävad kauaks meelde.

Rumalus selle pärast, et teenida õnnestuks tõenäoliselt pikas perspektiivis aga elu on liiga lühike, et jõuaks seda ära oodata.

Teiseks tundub mulle, et siin on enamus neid kes oma plekki nädalas korra ühest pangest teise kolistavad.

Kolmandaks on tõsiasi, et profid teenivad ja taksojuhid (vaata siia, teevad nii, käega üle suu vzzzzt ) pühivad suu puhtaks.

See "uus ettevõte börsil" on liialt atraktiivne ja läikiv, et olla easy money. : Paljud saavad haiget.

Aga elu on selline võidab mõistus ja ahnus saab tappa.

Ilmselt olen sama loll ja üritan kah selle rongi peale hüpata.
Minu talupojamõistus ütleb, et aktsia hind saab alguses kukkuda ainult selle jagu, kui palju leidub spekulante, kellel vaja kiiresti IPO-järgselt väljuda. Ometigi on praeguste ostjate üldisem tendents pikemaajalisele tõusule panustada. Mis tähendab seda, et aktsia jääb samale tasemele ja saab kerget toetust uute aktsionäride näol. Leian, et kuni oluliste sündmusteni on aktsia hind neutraalne või kerges ülestrendis.
karumõmm: ei julhe, aga eks on paar päeva pärast põnev vaadata kuidas ennustustega läks...

ruuki: ja tark oleks eurodes arvata, panen siis 137,69 eek (8,8 eur)

jantsa: Keegi pole plaanis kaotusega müüa esimesel päeval, mõned võib-olla tahavad pigem juurde osta. Ikkagi arvan et müüjad korraldavad asjad nii, et midagi ära ei raisata, ja et ostjatele ei jää mõni "free lunch"

kristjan.lepik: sinu näites oli ju 145 eek ja 150 eek, kes teab kas seal oli mõni Freudi kavatsuse sees.

kkk: :-)) võibolla tõesti - vabandan pessimismuse pärast. Paranen. Telekomas pole ka nii lihtne "üles kirjutada" enam.
stefan, 500 EEK, come on... ;-)
Loen prospekti viimast korda läbi täna õhtul, siis otsustan kas teen pakkumise Galliennele, või puurin endale veekaevu.
Karum6mm,
pakun 500eek bet, et aktsia sulgemishind on esimese kauplemispäeva lõpus kõrgemal kui 142.7 krooni.
Kas huvitab?;)
stefanani kommentaar 25/05/05 12:57:
"Minu prognoos: Pakkumisehinnaks saab 138 eek. Esimesel päeval börsil on hind 136 eek. Pärast Q2-raporti 130 eek."

Ma pakun et:
a) kui täna võidab Liverpool, siis pakkumishinnaks 160.38, esimesel päeval börsihind 210 ja peale Q2 raporti 250
b) kui täna võidab Milan, siis pakkumishinnaks 140, esimesel päeval börsihind 140 ja peale Q2 raporti 140

Miks nii - lihtsalt tundub ilgelt loogiline :)))
stefan,
kui minu number läbi jagada, saab 9.5 :)
otsustasin loobuda, kuigi midagi jääb kripeldama, aga kui ikkagi... . Telekomi aktsiaga läks ju pagana hästi... .
Jessss!!!!! 'Pool võitis! Pennaltega! Ja enne tulo 0:3 rongi alt välja!!!

Seega - TV aktsia hakkab rallima!!!!
ma arvan, et tõenäoliselt TV pigem börsile tulles kosub hinnas natuke kui langeb. ehk jagan tehvloni seisukohta, et paljud ei hakka ju ometi peale IPO-t koheselt kahjumiga väljuma. ise pean aga hinda ülehinnatuks ja pakkumisel ei osale. ma ei viitsi nende trendidega kaasa joosta, et nüüd on kõik "odav" ja ostame. aasta pärast peaks seda kraami tunduvalt odavamalt saama
(kopeerin mis ma kirjutasin ÄP-Onlines)

2003 saatis United Utiliilies Tallinna Vesi-le arved konsultatsiooniteenuste eest keskmiselt 208 000 EEK tööpäevas (!!!). 2004 aastal 85 000 EEK tööpäevas. Selles on edaspidi risk kusjuures: "Töötundide arvu, hüvitiste määrad...määrab ainuisikuliselt United Utilities.." (lk 119)

Konsultatsioonikulud on ilmselt suuresti "kapitaliseeritud", ehk pole olnud näidatud kasumiaruannetes. (lk 152)

Ka edaspidi jääb United Utilities otsustada juhatuse kohta (Tallinna Linn peab nendega hääletama aktsionäride lepingu kohaselt) (lk 127)

Dividendikraan on olnud lahti, konsultatsioonikraan on olnud lahti ja IPO-kraan on lahti. United Utilities osakab raha teenida.