Kõige normaalsemalt avaldab börsile enda uudiseid Baltika.See on kindlasti hea plaan enda müügitulemusi igakuiselt avaldada.Siis saavad ka investorid olukorraga kõige paremini kursis olla.Kvartalitulemused tähendavad aga juba liiga pikka ootamisi ja investorid ei tea täpselt kuhu suunas hind liikuma peaks ja arvan,et see toobki võimaluse börsispekulantidele.Nende tegevuse tõttu kaotavad tavainvestorid,kes ei ole kõige paremini asjadega kursis alati oma raha.Selline pidev info investorile aitaks ka kindlasti vähendada selliseid mõttetuid spekulatiivseid tõmblemisi.Ise olen veel arvamusel,et firmad,kes ei teavita börsi isegi enda tulemuste avaldamisest,et seal on midagi mäda.Selline salatsemine jätab firmast halva mulje ja laseb süveneda arvamusel,et on oodata kehvasid tulemusi.
globalnet
Aga kuidas tavainvestorina raha kaotad, kui need neetud spekulandid vahepeal kasumeid võtavad? Ja teile, spekulandid, minge tööle, kui raha tahate, ärge tulge siin Baltikat müüma :)
Kuidas suhtutaks näiteks Merko igakuistesse aruannetesse a la meil on sellest majast seitse meetrit laotud ja too hoone sai endale just aknad?
Aga kuidas tavainvestorina raha kaotad, kui need neetud spekulandid vahepeal kasumeid võtavad? Ja teile, spekulandid, minge tööle, kui raha tahate, ärge tulge siin Baltikat müüma :)
Kuidas suhtutaks näiteks Merko igakuistesse aruannetesse a la meil on sellest majast seitse meetrit laotud ja too hoone sai endale just aknad?
spekulatsioonivõimalus tõmbabki huvilisi ja vaba kapitali ju juurde, muidu jääksitegi aktsiahinna tõusu ootama või pole nii?!
Tallinna Börsil on krahh
globalnet
millest Sa seda järeldad?
millest Sa seda järeldad?
Baltika kukkus...? that aint krahh yet..
Klementi ja Kalev ju kah miinuses:)
Klement ja Kalev on head indikaatorid kahtlemata, USA turul on ka 1 turu tervise hindamise parameeter kas hype lendab või mitte :)
Balitkat veab kinlasti alla kogu sektori suunanäitaja - Klementi, mis ka täna juba pea 5% miinuses ning seejuures päris korralikku käibega! :P
Ei sõbrad see langustrend on tegelikult juba eelmise aasta novembri lõpust käivitunud.See trend ei ole vast nii järsk nagu 97a. aga see selline väiksem ja kulgeb sujuvalt põhja.Olen seda siin ka juba korduvalt maininud üleval pool.
globalnet, minu meelest oled sina see säga, kes valimatult karjub koguaeg kuidas aktsiad Eestis ainult tõusta saavad.
Ka Hansapanga analüütikud rääkisid mulle juba eelmise aasta suvel,et nad näevad siin ainult langustrendi.Tol hetkel soovitati mul vaadata leedu börsi
Olukord, kus Baltika oleks... no +2% ning kogu ülejäänud Balti -2%, oleks ok?
Valitud aktsiad on siiski sel perioodil teinud väga kena tõusu.
ei
Nõus Orwelliga.
enamus tõuse,mida aktsiad on see aasta teinud on olnud ainult spekulatiivset laadi.Püsitõusu on teinud saku
paluks erinevus püsitõusu ja spekulatiivse tõusu vahel lahti seletada
Kas püsitõus tähendab nüüd seda, et Saku enam alla praeguse taseme ei kukugi või mis? Ei saa aru tegelikult ...
spekulatiivne tõus toimub siis kui firma avaldab enda majandustulemused ja see peale aktsia hind kerkib ja näiteks järgmine päev või kahe päeva pärast langeb tagasi samale tasemele kus ta oli enne tõusu ja jääb sinna sama targalt edasi istuma.Kõik.See ongi spekulatiivne tõus.